Canadese moslim pleegt aanslag op soldaten

Geen categorieokt 21 2014, 13:00
Een geradicaliseerde bekeerling is met zijn auto ingereden op twee soldaten.
Gisteravond werd bekend dat een Canadese man met zijn auto was ingereden op twee soldaten. Eerst was niet helemaal duidelijk wat er aan de hand was; een ongeluk? Een aanslag? Een gek? Wat?
Later kwam er meer duidelijkheid: het was een aanslag. De man - Martin Couture Rouleau - was namelijk niet alleen ingereden op de soldaten, maar had de politie daarna verteld dat hij dat gedaan had in "naam van Allah." De politie kon hem uiteindelijk alleen maar tegen houden door hem neerdood te schieten.
Nadat er verhalen over hem verschenen in de media, bleek Rouleau een bekeerde moslim te zijn geweest. En dan niet het type moslim dat blij is om in het westen te wonen en het westerse verlichtingsdenken combineert met een tolerante versie van de Islam, maar een radicale mafketel die de gewapende, gewelddadige jihad fanatiek steunde.
Kijk maar eens naar zijn Facebook-account: hij gebruikte die puur en alleen om radicale denkbeelden te delen. Er staat niets persoonlijks op; hij had alleen maar kritiek op atheïsten, christenen, en met name op 'hypocrieten', te weten, moslims die zaken doen met het westen. Wat hem betreft waren dat demonenkinderen - volgelingen van satan zelf - die uiteindelijk zouden branden in de hel. (Ongetwijfeld was Rouleau dan ook een bijzonder opgewekte en positieve jongen. Ahem)
Met andere woorden, de meeste westerse media negeren dit verhaal, maar feitelijk was dit gewoon een terroristische aanslag. Het ergste daarvan? Dit soort dingen gebeuren steeds vaker en iedere keer doen de media alsof er niets aan de hand is. Hier nog enkele voorbeelden van fundamentalistische moslims die vol inreden op westerlingen en daarna (voor een deel) zelf zeiden dat ze het in naam van de Islam deden.

Other instances of possible vehicular jihad have been shrouded in mystery. New York City cabdriver Mohammed Azam ran over two of his passengers for no apparent reason. Another cabbie, Hassan Daly, who was described as a “devout Muslim,” plowed his cab into a crowd on a sidewalk in San Diego, injuring over 24 people. Mohammed Reza Taheri-Azar explicitly grounded his hit-and-run in the teachings of the Koran. Munir Muthana told the police who arrested him that “the Muslims will fix this country.” Omeed Aziz Popal, we were told, was suffering from stress from an arranged marriage. Ismail Yassin Mohamed, we were informed, wasmentally ill, suffered from depression, and hadn’t being taking his medication. And Muhammad Teshale,according to “law enforcement officials,” “did it to be famous.”

Hoe kan het dat dit soort aanslagen - want dat zijn het - zo vaak onder het tafelkleed worden geveegd? Zijn de traditionele media en de politiek (zowel in Amerika als erbuiten) dan werkelijk zo bang dat mensen weleens konden concluderen dat de radicale islam niet alleen een groot gevaar vormt voor het Midden-Oosten, maar ook voor de veiligheid (van niet-moslims) in het Westen
Martin Couture Rouleau staat helaas niet alleen. Alleen daarom al is het van groot belang om dit soort terroristische aanslagen - want dat zijn het - onder de aandacht van het grote publiek te brengen. We zullen immers weinig aan dit probleem doen als mensen denken dat 'het wel meevalt.' Het valt niet mee; dit is een serieus probleem waar we serieus mee om dienen te gaan.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten