EU-knecht Dijsselbloem wil naheffing 642 miljoen gewoon betalen

Natuurlijk, want het Europese project gaat immers ¨uber alles.”

Onze minister van Financiën, PvdA’er Jeroen Dijsselbloem, heeft niets met de harde opstelling van de Britse premier David Cameron, die eerder al liet weten de Europese naheffing (van, voor hem, twee miljard euro) niet te zullen betalen – nou ja, niet voor de deadline van 1 december, in ieder geval. 

Nee, nee, dat vindt De Dijs maar flauwekul. We zijn immers lid van de Europese Unie en willen dat blijven ook. Ja, ook als dit betekent dat de Nederlandse belastingbetaler wéér uitgezogen moet worden om luilekkerlanden als Frankrijk een duwtje in de rug te geven:

Zoals GeenStijl terecht concludeert:

Conclusie: die 642 miljoen zijn we dus kwijt. Strafporto voor Brussel, omdat we beter presteren dan andere EU-landen. En de poen gaat rechtstreeks naar Frankrijk, dat zich niet aan de begrotingsregels houdt en met tekorten kampt. Alles om de euro overeind te houden.

In Europees verband stelt het Nederlandse kabinet werkelijk niets voor. De eigen burgers wordt continu de les gelezen – die zijn dom, begrijpen er niets van, zijn rijk genoeg en moeten dus maar inleveren – maar als Brussel iets onacceptabels doet wordt het steeds weer met de mantel der liefde bedekt. Want stel je voor dat je iets voor je eigen volk en land doet. Brr, dat moet je natuurlijk niet willen. Welnee, de Europese megalomanen roepen en wij betalen, iedere keer weer. Da’s veel beter; de welvaart van Nederland dient er immers alleen maar toe om de Europese Unie en dan met name de euro in stand te houden.

De cirkel is echt rond, jongens: Nederland is vanaf nu officieel het schandknaapje van de EU. En Rutte maar grijnzen.

Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

26 reacties

 1. tipo

  Citaat van Dijsselbloem: “Ik heb nog enkele specifieke onderwerpen. Wij hebben in de Voorjaarsnota 2014 vanuit overwegingen van prudentieel begrotingsbeleid de reservering van 0,6 miljard opgenomen, mede in het licht van de gevolgen voor het bruto binnenlands product van de implementatie van de ESA 2010-boekhoudregels. Zoals gezegd weten we daar in augustus meer van. Vandaar de benaming “augustusreserve”, die, zo geef ik toe, nog erg algemeen is. “
  bron: http://publitiek.nl/!eWWd

   

  Als je 600 miljoen reserveert in het licht van de gevolgen voor het BNP van de implementatie van ESA2010-boekhoudregels en je zit er slechts 8% naast met die reservering, dan weet je gewoon heel precies dat dit sotnd te gebeuren. 

   

  Als je tegelijkertijd tegen de Tweede Kamer zegt, dat je garandeert dat die 600 miljoen niet uitgegeven hoeven te worden, dan sta je als minister de volksvertegenwoordiging keihard voor te liegen. 

   

  Op 6 maart 2014 heeft Dijsselbloem zelf een brief naar de Tweede Kamer gestuurd, waarin staat:

  “De omvang van het bruto nationaal inkomen (bni) is voor het verslagjaar 2010 met 57,7miljard euro naar boven bijgesteld (10,0 procent). Hiervan is 44,7 miljard euro hetgevolg van de bijstelling van het bbp en 13,0 miljard euro van de bijstelling van de primaire inkomensstromen met het buitenland (met name rente en dividenden). De belangrijkste reden voor laatstgenoemde is de inzet van nieuw bronmateriaal van De Nederlandsche Bank. Als het bni verandert, kan dat van invloed zijn op de afdracht van Nederland aan de Europese Unie. Dat is echter ook afhankelijk van veranderingen in het bni van de andere lidstaten. Die reviseren immers ook. “

  http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2014/03/06/persbericht-cbs.html

   

  Nu krijg je dus dat het Nederlande kabinet zogenaamd geen Euro meer EU-afdracht uitonderhandeld zegt te hebben en tegelijkertijd bij de achterdeur van het CBS en de DNB dat onderhandelingsresultaat om technische redenen laat omslaan naar een hogere Nederlandse EU-bijdrage. Elk jaar weer. 

   

  En ja, dat kun je op een bierviltje uitrekenen op 8% nauwkeurig, want dat heeft het CBS gedaan. Zo ingewikkeld is dat namelijk niet, want je hoeft enkel op te zoeken of het BNI van Nederland meer stijgt dan het EU-gemiddelde door verbeterde bronnen. 

   

  Met het aandragen van verbeterde bronnen, heeft het CBS en de DNB aangegeven van 2002 tot 2013 valse aangiftes te hebben gedaan, welke vanzelfsprekend gecorrigeerd moeten worden over de voorgaande jaren. Allemaal al maandenlang bekend dus op 40 miljoen nauwkeurig. ESA2010 is al jarenlang geleden aangekondigd en ook toen al kon men aan zien komen dat de EU-bijdrage verhoogd ou worden als gevolg van nieuwe bronnen en nieuwe methodiek. 

   

  Het niveau van de ODA-hulp zal als gevolg hiervan ook stijgen, want vanaf 2015 is die 0,7% BNP aan ontwikkelingshulp verplicht door de EU. Daar kan Nederland niet onderuit, zolang het EU-lid is. Maar ook daarover wordt door zowel ministers als kamerleden gedaan alsof dat nog besloten moet worden, terwijl dat officieel allang besloten is in EU-gremia met goedkeuring van Rutte en Dijsselbloem.

   

  Ze weten dus precies wat er gebeurd en nog gaat komen en vertellen het de bloedende burger in plakjes, als ware het een salami-techniek.

   

  Uit de EU en wel nu. Er is geen lucratiever alternatief.

 2. tipo

  Er is geen andere manier meer. 

   

  Stop met het betalen van belasting, want dit kan zo niet langer. Dijsselbloem heeft de heer van Dijck en de gehele volksvertegenwoordiging voorgelogen en hij zit er nog steeds. Zolang Dijsselbloem minister is en zolang Rutte premier is, dient geen enkele Nederlander nog langer belasting te betalen.

   

  Als Rutte en Dijsselbloem zich niet aan de regels hoeven te houden en ons kunnen bedriegen, dan kan de Nederlandse bevolking dat ook. Als we het maar massaal genoeg doen en ovveral zand in de fiscale machine gooien, dan staan Rutte en Dijsselblem binnenkort gewoon op straat.

   

  Ik weet dat het verboden is om op te roepen tot belastingontduiking. Kom me maar halen. Dit kabinet is haar geloofwaardigheid en legitimiteit kwijt vanaf nu. Ik betaal niks meer en roep iedere Nederlander op dat ook te doen.

   

  Nogmaals: Vindt me maar en pak me maar op. Ik ben er klaar voor. Belastingontduiking gaan wij viral maken, omdat het moet.

 3. Pimsch

  Kunnen we die Dijsselbloem (wat een naam trouwens: Distel) niet gewoon een poeptaart in zijn gezicht drukken. Dat lukte bij Pim Fortuyn toch ook, en die beste man heeft ons volk nota bene nooit 642 miljoen euro gekost. Distelbloem verdient een klap op zijn academische smoel. Heeft hij in zijn jeugd kennelijk nooit gehad.

  Kom op mensen, demoniseren die PvdA en EU-schoften. Dat het op tv komt. Dan draaien de domme jaknikkende, VARA-gangers en niet-zappende dufkikkers om als een blad aan de boom. Beeldvorming is alles.

   

 4. van dalen

  Mensen denk nou eens na, heb het al vaker gezegd, zolang je een natuurlijk persoon blijft verandert er niks.

  Heb gisteren ook al een stukje op dds geschreven maar niemand die het leest of kijkt er overheen.

 5. Leo KarelJan

  Het merendeel van de NL kudde blijft maar stemmen op de pro EUSSR partijen. Ook wil een meerderheid nog steeds niet uit de EUSSR! Natuurlijk misbruikt de regentenkliek ons. Maar de kudde laat het toe dat de import van armoede en achterlijkheid, de islamisering, het heulen met de EUSSR gewoon doorgaat.

  Te lui, te dom, te onwetend, ruggengraatloos: zo wil de regentenkliek het wel. De kudde moet wakker worden.

  Klagen in de kroeg en kantine, maar daarna gewoon op Rutte of Pechtold stemmen!

 6. Wachteres

  Natuurlijk is Cameron tegen, hij voelt de hete adem van UKIP in zijn nek. Anders zou hij, onder een protestje voor de bühne, echt wel voor zijn.

   

  Dat is hij trouwens ook, omdat hij pro-Europa is en ik ben benieuwd hoe hij zich hieruit  redt.

   

  De Engelse ‘elite’ heeft UKIP nog niet in het verdomhoekje kunnen krijgen, zoals dat met Wilders en de PVV wel is gelukt.  Anders had Cameron, zonder al teveel problemen, het geld netjes voor 1 december, zoals het hoort, over gemaakt.

   

  Nog niet in het verdomhoekje: Toen we dit jaar in GB op vakantie waren, merkten wij dat de Britten echt wel door beginnen te krijgen waar de problemen liggen. Maar ja ….. “op wie moeten  stemmen …..  de UKIP zijn van die nazi’s, nietwaar”?

   

  ’t Is om moedeloos van te worden!

 7. Johan T

  Natuurlijk gaat Dijsselbloem betalen. Het is een Raadsbesluit en hij is daar lid van, en het kabinet heeft dus ZELF dit besluit genomen. De Europese Commissie stuurt de rekening, maar ONS kabinet heeft hem zelf opgesteld.

 8. van dalen

  Ongemakkelijk

   

  Nederland heeft inderdaad met 62% nee gezegd tegen de EU, maar toen wij er toch zijn ingerommeld via het Lisabon

  verdrag wat gelijk staat aan landverraad heeft de Nederlandse kiezer toch weer massaal pro EU gestemd niks meer en niks minder. Daarom hoop ik vurig dat er veel meer genivellerd gaat worden en dat werken niet meer loont…. en wij heeeeeel veel gaan betalen, dat komt ervan als je alleen veel ned 1,2,3 kijkt of aanverwante programma’s. Nederland verdient in mijn ogen niet beter sorry maar helaas, hoe erg ik het ook vind.

 9. Ongemakkelijk

  @van Dalen

  Het probleem is dat NL er helemaal niet voor heeft gekozen. Zie het EU referendum. De politici zijn daarop aan de haal gegaan met hun mandaat. En idd nog steeds stemt de meerderheid van de NL kiezer (noodgedwongen, wegens andere overwegingen0 op pro EU partijen. Dus ja en nee hebben we ervoor gekozen.

 10. Mengelberg

  Het zou vreemd zijn dat we Frankrijk parmantig de maat gaan nemen over hun financieringstekort en onze eigen rekening niet betalen.
  We kozen voor Europa en dragen de lasten van Europa. Dat snapt een kind

 11. Phoenix

  Het punt is dat Dijsselbloem ons glashard heeft voorgelogen, hij garandeerde dat we geen naheffing zouden hoeven te betalen, terwijl hij geweten moet hebben dat dit wél het geval zou zijn. Het ergerlijke is dat onze spleetneus daar ook nog mee wegkomt, en dat hij ook besefte dat hij ermee zou wegkomen. Nederlandse politici tonen ons grijnzend hun middelvinger – ons kun je tóch niets maken, weten ze.

 12. Zeeuw

  De voedselbankers gaan er voor betalen + Jan Modaal + alle gepensioneerden + alle W.A.O. ers + alle ZZP-ers + alle HBO-opgeleide werkenden. En de rest? Zij lachen er om. Toen het een en ander bekend werd heeft vriendje Dijsselboem, met de nadruk op BOEM, geshockeerd gereageerd. Dat wilde hij het publiek laten geloven terwijl hij al een week kennis had van het onderzoeksrapport + de financiele conclusies. Iemand die zich zo gedraagt noemt men een huichelaar.

 13. toetssteen

  Frankrijk heeft nog nooit voldaan aan zijn verplichtingen. Frankrijk is door de eeuwen heen een freewheeler geweest. Maakt me niet uit, maar het komt erop neer dat als u een overeenkomst afsluit met de buurman inzake het snoeien van de heg, u uw zaken op orde heeft en vervolgens aan zijn kant verder kunt omdat hij in een ligstoel hangt en u aan de overeenkomst de heg te snoeien houdt.

 14. toetssteen

  Ik heb het op DDS al weet ik hoeveel keer geschreven, maar vooruit: op de avond van de verkiezingen hebben de sociale partners besloten dat de AOW leeftijd omhoog zou gaan. Wat de sociale partners beslissen, staat vast. Enig idee wat de PVV daar nog tegen uit had kunnen richten? Niets dus.

  Wat u doet, is een deel van het verhaal weglaten en dat is kwalijk.

 15. Makker

  Hoe heeft u het kunnen raden!

  Onbemand en volledig geautomatiseerd zijn onze reply robots in staat om eenvoudige discussies aan te gaan.

  Het eerste proto-type heb ik ingezet op DDS, al zeg ik het zelf nog eventjes en we zijn klaar voor Joop.nl

 16. De man uut Limburg

  Dit zijn dus de twee mensen die volledig achter die naheffing staan. Nou van mij mag je, maar betaal het dan ook zelf en laat ons erbuiten.

   

  Wedden dat die twee heerlijk al leven van ons geld. Pvda’ers (linksen in het algemeen) staan erom bekend dat ze veelal leven van uitkeringen en toeslagen. Werken hebben ze nooit van gehoord. Bij Groenlinks hoor je dit ook, die willen een basisinkomen voor iedereen (dan kunnen ze altijd legitiem lekker thuis blijven en nooit gaan werken) en als ze dan toch moeten werken dan niet meer dan 15 uur per week. Tja robots he.

   

 17. pierreofzo

   

  In april 2014 heeft Dijsselbloem in de Kamer verklaard, dat hij kan garanderen, dat Nederland niet hoeft bij te betalen.

   

  Heb ik het over Wilders gehad?

   

   

 18. Makker

  de minister betrap ik niet op een leugen. Een leugen zou het pas zijn als hij heel stoer zou zeggen dat ie niet gaat betalen en het na de verkiezingen toch doet.

  Zoals Wilders met zijn pensioen van 65…..
  Jammer dat het kabinet al zo snel viel dankzij Wilders, anders hadden we getuige kunnen zijn van nog meer leugens.

 19. pierreofzo

   

  Het ergste is nog, dat een minister straffeloos de Kamer mag voorliegen en dat met de grootst mogelijke arrogantie en het grootst mogelijke dedain voor de vragensteller doet.

   

  De machthebbers vegen niet alleen hun achterste af met de burger, maar ook met het parlement.

  De democratische rechtsstaat is zo dood als een pier.

   

   

 20. Mengelberg

  Volgens mij kon Dijsselbloem net zo min als Cameron voorspellen hoe groot de naheffing zou zijn. 

  De naheffing is overigens goed nieuws, zoals veel belasting betalen tenminste ook het goede nieuws impliceert dat je veel verdiende.

 21. Job

  Het is altijd hetzelfde: nationale regeringen spreken iets af in EU-verband, en als het meevalt en goed gaat kloppen ze zichzelf op de borst, en als het tegenvalt beweren ze van niks te weten en wijzen ze met een beschuldigende vinger naar Brussel. En dan zijn ze verbaasd over afnemend enthousiasme over de EU …

 22. van dalen

  Is het raar dat het mij helegaar niet intresseert die 642 miljoen, al zou het 20 miljard zijn dan nog doet het mij niks meer. Ik vind het allemaal prima en nee ben niet depressief maar Nederland heeft hier voor gekozen dus?. Diegene die klagen en vinden dat het verschrikkelijk is denk maar na hoe je het moet veranderen.

 23. Francois Mol

  Is er dan ooit enige twijfel geweest dat wij niet zouden betalen? Natuurlijk moeten we dat weer even ophoesten, alle bescheiden meevallertjes die we in 2015 konden verwachten kunnen we nu wel wegstrepen. Tot op het bot zal dat schorem ons proberen uit te zuigen.

 24. De man uut Limburg

  Dat ze gaan betalen staat als een paal boven water vast. Daar kon je simpelweg gif op innemen. Deze slappe jongens – bestuurders noemen ze zichzelf – hoeven het zelf niet te betalen, want het is U DIE BETAALT.

   

  Zij zitten er ook niet om u te vertegenwoordigen of zo maar om gewoon zelf een mooi baantje te hebben en hopelijk straks een nog beter betaald baantje. Het lid zijn van een politieke partij betaald zich hiermee geweldig uit. En u betaalt gewoon, linksom of rechtsom. Tja u bent nog altijd niet voldoende uitgeknepen, er kan nog altijd meer van af.

   

  En blijkbaar interesseert het de inwoner van dit land ook helemaal niks, want men maakt zich liever druk om wie de beste taarten bakt of wie het beste zingt (ook 80+), dan dat men zich om zijn of haar toekomst bekommert.

   

  De Fransen wisten het vroeger wel en bestormden de Bastille en namen de elite in een genadeloze houdgreep. Op veewagens werden dezen naar het centrum van de stad gebracht om daar te worden berecht en indien de doodstraf werd uitgesproken, deze direct via de guilottine te voltrekken.

   

  Niet dat ik nu onze bestuurlijke elite zo wil zien eindigen, maar het moet toch echt afgelopen zijn met deze dictatuur. Alleen het slappe Nederlandse volk zie ik nergens meer toe in staat, het is nu eenmaal zo.

 25. Leo KarelJan

  Inderdaad: de meerderheid van de NL kudde laat ALLES over zich heen komen. Klagen in kroeg, kantine of op verjaardagsfeestjes: daar zijn ze WERELDKAMPIOEN in. Maar nadenken en in actie komen: vergeet het. Gewoon in meerderheid weer stemmen op die regentenkliek en niet op Wilders.

  Lekker kijken naar “Nederland bakt” of GTST: dat vinden ze namelijk machtig interessant.

  De prijs zal verschrikkelijk zijn: maar wel eigen schuld. 

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.