Fraude, fraude, fraude, Henk Krol, fraude, fraude fraude

Henk Krol is een professioneel fraudeur. Hij doet letterlijk niets anders dan frauderen met belastinggeld.

Het is een wonder dat Henk Krol nog niet vastzit in de gevangenis na alle onthullende berichten over zijn frauduleuze praktijken bij de Gay Krant. Maar er is nog meer fraudenieuws. Volgens NRC Handelsblad heeft de fraudeur van 50Plus 19.500 euro subsidie gekregen voor een onderzoek dat hij nooit heeft uitgevoerd.

Het bedrag is afkomstig van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek dat in 2010 zelfs van plan was om in totaal 39.000 euro te geven aan Krol om onderzoek te doen naar de marktpositie van de Gay Krant, waar Krol toen hoofdredacteur van was. Het onderzoek is er nooit gekomen.

Het Stimuleringsfonds wil aangifte doen als blijkt dat het inderdaad klopt dat er is gefraudeerd. Krol doet uiteraard weer alsof hij van niks weet: “Ik ben niet de juiste persoon om uitspraken hierover te doen,” zegt hij tegen de krant.

Na toezegging van de subsidie – het ging om 39.000 euro totaal – vroeg en kreeg Krol een voorschot van 19.500 euro, om de eerste kosten te dekken. “De onderzoeken zijn gestart,” schreef Krol in april 2010 aan het fonds. Hij toonde daarbij een factuur van een onderzoeksbureau. Een half jaar later bleek dat het gefactureerde onderzoek nooit is uitgevoerd. Krol zegt dat het is uitbesteed aan een ander bureau. “De verantwoording voor dat onderzoek ontbreekt echter ook,” concludeert Van Dijk.

Dit hele gebeuren toont twee dingen aan. Het toont aan dat frauderen met belastinggeld erg makkelijk is (er wordt gestrooid met subsidies alsof het niets is), en het toont aan dat Krol zo langzamerhand de grootste fraudeur allertijden is. Bijna dagelijks verschijnen er berichten in de media over zijn wanpraktijken.

Krol kan de eer niet meer voor zichzelf houden – daar is het al veel te laat voor – dus er zit maar één ding op voor de partij van Jan Nagel: Krol zo snel mogelijk wegsturen en hem royeren als partijlid. Oh, en hef 50Plus dan ook maar meteen op, want die partij is absoluut niet meer serieus te nemen sinds het moment dat Nagel besloot dat de professionele fraudeur Krol heus wel terug kon komen naar Den Haag.

Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

14 reacties

 1. Breinbrouwsels

  Bij nader inzien gelieve in de titel te lezen: Roveropdringerij. Een Overheid die eerder GeRoofde susidies Opdringt aan argeloze onwetende medeplichtigen.

 2. witwas

  … begin dan met de partijen die de afgelopen 30 jaar in de regering zaten en die het ruimhartig en ongecontroleerd strooien met subsidies tot core business hebben verheven. Die paar ton euri die Krol misschien gefraudeerd heeft is peanuts vergeleken bij de vele miljarden aan subsidies die jaarlijks via talloze overheidsorganen worden weggepist zonder een duidelijk beeld van de wenselijkheid, de juiste besteding en de doelen die bereikt worden.

 3. dirk1940

  Krol zou zo maar een hoge functie binnen de EU kunnen gaan vervullen.

 4. Leo KarelJan

  Honderden soorten subsidies voor bedrijven, nutteloze subsidies voor multikul, nutteloze subsidies voor boeren voor “natuurbeheer” EN HET GAAT MAAR DOOR!!

  Het is absurd dat niet alle subsidies worden afgeschaft en het TOTALE budget naar lastenverlichting gaat. En ook de gelden die bespaard worden door fraude en bureaucratie bij subsidies kunnen dan naar lastenverlichting.

  Het toont de totale DEBILITEIT van de regentenkliek dat ze dit niet per omgaande doorvoeren.

  Wij worden geregeerd door volstrekte IDIOTEN!

 5. tonzwart

  Het zou heel nuttig zijn om eens een totaallijst te publiceren van alle subsidies verstrekt door de overheid, incl provincies en gemeenten.
  Waarschijnlijk is er geen enkele instantie die dat kan en wil verwezenlijken. Ik heb het vermoeden, dat het om een enorme bak geld gaat.

 6. Lieftinck fan

  Nee hoor, het was zijn secretaresse. Die heeft alles verborgen gehouden in een la. Krol is een slachtoffer.

 7. Makker

  Wie kan zo’n pot met gratis geld nu niet negeren.

  Ik bedoel maar wie geeft nu subsidie aan een marktonderzoek voor een (toen) bijna failliet homo-blaadje.

  Als het zo makkelijk is om geld te krijgen voor je stichting, dan weten we dat er nog heel veel Henk Krols in Nederland rondlopen.
  (Helaas opereren die in de donkerste schaduw)

  Toch erg, je had er er 10 zeer gewaardeerde kinderboerderijen mee uit de geldnood geholpen.

 8. Makker

  Het komt niet vaak voor, maar alle reaguuurders hebben hier helemaal gelijk!

 9. christianov

  Bij mij begint het gevoel te bekruipen dat de Overheid Krol een kopje kleiner wil gaan maken. Misschien heeft het wat van doen inzake dossier Demmink?

 10. Breinbrouwsels

  Als je als overheid alleen maar bezig bent om arme naïve sloebers en andere holibisten subsidies op te dringen waarvoor de aanvragen worden verzorgd door adviesburo’s daar ook weer subsidies voor te geven lijkt het er erg op dat de overheidsdienaren bezig zijn met een zogenaamde afroomoperatie. Dat is een geheel aan handelingen die het bewegen van een belastinggeldstroom ten doel heeft waarvan we nu dank zei Henk weten dat die tijdens de rit altijd voor minstens de helft wordt afgeroomd. Afgeroomd wil in dit verband zeggen dat elke betrokkene gratis en zonder belemmering de klauw in de kas kan steken zonder dat er iemand chagrijnig wordt. Tot nu toe dan, met dfank aan Henk, onze klokkeluider. Apropos, is dit niet ook een beetje uitlokking allemaal? Want bedenk, zonder subsidiestroom geen room!

 11. Henk

  Net alsof Krol de enige is die zo fraudeert. Wil je fraude met subsidies en toeslagen voorkomen, dan moet je ze afschaffen. Zo’n Timmermans die €23k per maand binnenschuift met daarop nog een hoop toelagen vind ik – eerlijk gezegd – veel kwalijker.

 12. Breinbrouwsels

  Die Krol is eigenlijk de boodschapper, de klokkenluider die aan het volk laat zien hoe simpel het is om met de juiste vriendjes de hele kluit te belazeren en leeg te roven. Het enige dat je nodig hebt is vriendjes of in dit geval misschien wel nichtjes op de juiste plek en je rolt lekker binnen. Want wat mij nu opvalt is dat Krol al ergens in 2010 o0f eerder (?) begon te klokkeluiden dat het een lieve lust was. Onder meer door niet aan de gestelde subsidie-eisen te voldoen bij een subsidie van een kleine 20 ruggen. Dat kan, maar wat dan niet zou kunnen is dat er gewoon in latere jaren ondanks het niet terugbetalen van het onterecht gekliste bedrag toch maar weer wat wordt overgemaakt. En dan niet een paar duizend piel maar enkele luttele tonnetjes. Een half miljoen of zo. En dat is dan alleen nog maar waar Henk de klok voor heeft horen luiden. Peanuts dus. Graag van de betrokken ministers en Toppie-ambtenaren geweten wie van de onderhavige politici, ambtenaren, dildoverkopers en ruige journalisten elkaar onder het aanvraagformulier voor zo’n subsidie bij de leuter vast hielden. Henk, nogmaals bedankt voor het toeteren.

 13. sastro

  De ‘wandaden’ van Krol worden vooral vanuit eigen kring gelekt. Zie bijvoorbeel samenvatting artikel WINQ (2012). 

  http://www.winq.nl/2012/06/demasque-van-een-activist/

   

 14. LantR.fant

  niets voor de jongeren overlaten (ik ben 54 maar ik walg ervan) Ik vind Henk Krol cabaretesk en meer een flikker dan een homofiel. Geen reklame voor zijn geaarde genoten zogezegd.

   

  Maar alle fraudeberichten kunnen er heel goed op wijzen dat er in die politieke kringen wordt gefraudeerd dat het een aard heeft. Niemand die er moeilijk over doet, tenzij de “collega’s” die persoon kwijt willen.

  De “wandaden” van PVV’ers werden ook zo breed uitgemeten, terwijl we inmiddels weten dat ze werkelijk in het niet vallen bij de wandaden van het politiek establishment.  

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.