Fraude, fraude, fraude, Henk Krol, fraude, fraude fraude

Geen categorieokt 22 2014, 15:00
Henk Krol is een professioneel fraudeur. Hij doet letterlijk niets anders dan frauderen met belastinggeld.
Het is een wonder dat Henk Krol nog niet vastzit in de gevangenis na alle onthullende berichten over zijn frauduleuze praktijken bij de Gay Krant. Maar er is nog meer fraudenieuws. Volgens NRC Handelsblad heeft de fraudeur van 50Plus 19.500 euro subsidie gekregen voor een onderzoek dat hij nooit heeft uitgevoerd.
Het bedrag is afkomstig van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek dat in 2010 zelfs van plan was om in totaal 39.000 euro te geven aan Krol om onderzoek te doen naar de marktpositie van de Gay Krant, waar Krol toen hoofdredacteur van was. Het onderzoek is er nooit gekomen.
Het Stimuleringsfonds wil aangifte doen als blijkt dat het inderdaad klopt dat er is gefraudeerd. Krol doet uiteraard weer alsof hij van niks weet: "Ik ben niet de juiste persoon om uitspraken hierover te doen," zegt hij tegen de krant.

Na toezegging van de subsidie - het ging om 39.000 euro totaal - vroeg en kreeg Krol een voorschot van 19.500 euro, om de eerste kosten te dekken. "De onderzoeken zijn gestart," schreef Krol in april 2010 aan het fonds. Hij toonde daarbij een factuur van een onderzoeksbureau. Een half jaar later bleek dat het gefactureerde onderzoek nooit is uitgevoerd. Krol zegt dat het is uitbesteed aan een ander bureau. "De verantwoording voor dat onderzoek ontbreekt echter ook," concludeert Van Dijk.

Dit hele gebeuren toont twee dingen aan. Het toont aan dat frauderen met belastinggeld erg makkelijk is (er wordt gestrooid met subsidies alsof het niets is), en het toont aan dat Krol zo langzamerhand de grootste fraudeur allertijden is. Bijna dagelijks verschijnen er berichten in de media over zijn wanpraktijken.
Krol kan de eer niet meer voor zichzelf houden - daar is het al veel te laat voor - dus er zit maar één ding op voor de partij van Jan Nagel: Krol zo snel mogelijk wegsturen en hem royeren als partijlid. Oh, en hef 50Plus dan ook maar meteen op, want die partij is absoluut niet meer serieus te nemen sinds het moment dat Nagel besloot dat de professionele fraudeur Krol heus wel terug kon komen naar Den Haag.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten