ISIS opent weer aanval op Sinjar-berg

Foto:

7.000 Yezidi’s zitten als ratten in de val. 

Het Sinjar-gebergte is en blijft het gebergte des doods. De islamitische barbaren van ISIS hebben weer eens een enorme aanval geopend op de nog overgebleven Yezidi’s die in het gebied wonen. Niet met een paar jihadi’s, maar met een flinke troepenmacht, aldus een van de strijdkrachten van de Yezidi’s:

Qasim Shesho, a Yezidi commander on Shingal mountain, told Rudaw that ISIS began an offensive early on Monday that continued throughout the day. 

“A large number of ISIS militants are using nearly 20 Humvee vehicles to fight the Yezidi fighters,” he said.

In augustus werden duizenden Yezid’s naar het gebergte gedreven, omdat de islamitische terreurorganisatie ISIS het complete volk wilde uitroeien. Burgers werden massaal afgeslacht, omdat ISIS de Yezidi’s ziet als duivelaanbidders. Vrouwen werden gevangengenomen om te worden gebruikt als seksslavinnen. Het is te ziek voor woorden. 

Het ziet ernaar uit dat het scenario van augustus zich herhaalt:

Yezidi officers confirmed that ISIS forces attacked the mountain from three sides, following heavy fighting yesterday that left 16 ISIS dead.        

An estimated 7,000 civilians are in danger as ISIS forces draw closer to the religious minority’s last line of defense. ISIS had encircled the group over a week ago, toppling a string of villages along the only exit routes from the mountain.

Het is een beproefde tactiek van het ISIS-terreurleger: dorpen, steden, hele regio’s met tegenstanders worden omsingeld om vervolgens van alle kanten te worden aangevallen met wapens, voertuigen en artillerie gestolen van onder andere het Iraakse leger. Net als met Kobani kunnen we niet blijven toekijken hoe ISIS opnieuw genocide pleegt.

De coalition of the willing moet in actie komen en de Yezidi’s als de wiedeweerga te hulp schieten. En nee, een paar bombardementen zullen niet genoeg zijn om ISIS tegen te houden. ISIS moet tot de laatste jihadi worden vernietigd. Als we dat niet doen, zal de terreurorganisatie het over een paar maanden wéér proberen, net zolang tot het gehele Yezidische volk is vermoord.

Volg Frank Verhoef op Twitter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!