ISIS opent weer aanval op Sinjar-berg

7.000 Yezidi’s zitten als ratten in de val. 

Het Sinjar-gebergte is en blijft het gebergte des doods. De islamitische barbaren van ISIS hebben weer eens een enorme aanval geopend op de nog overgebleven Yezidi’s die in het gebied wonen. Niet met een paar jihadi’s, maar met een flinke troepenmacht, aldus een van de strijdkrachten van de Yezidi’s:

Qasim Shesho, a Yezidi commander on Shingal mountain, told Rudaw that ISIS began an offensive early on Monday that continued throughout the day. 

“A large number of ISIS militants are using nearly 20 Humvee vehicles to fight the Yezidi fighters,” he said.

In augustus werden duizenden Yezid’s naar het gebergte gedreven, omdat de islamitische terreurorganisatie ISIS het complete volk wilde uitroeien. Burgers werden massaal afgeslacht, omdat ISIS de Yezidi’s ziet als duivelaanbidders. Vrouwen werden gevangengenomen om te worden gebruikt als seksslavinnen. Het is te ziek voor woorden. 

Het ziet ernaar uit dat het scenario van augustus zich herhaalt:

Yezidi officers confirmed that ISIS forces attacked the mountain from three sides, following heavy fighting yesterday that left 16 ISIS dead.        

An estimated 7,000 civilians are in danger as ISIS forces draw closer to the religious minority’s last line of defense. ISIS had encircled the group over a week ago, toppling a string of villages along the only exit routes from the mountain.

Het is een beproefde tactiek van het ISIS-terreurleger: dorpen, steden, hele regio’s met tegenstanders worden omsingeld om vervolgens van alle kanten te worden aangevallen met wapens, voertuigen en artillerie gestolen van onder andere het Iraakse leger. Net als met Kobani kunnen we niet blijven toekijken hoe ISIS opnieuw genocide pleegt.

De coalition of the willing moet in actie komen en de Yezidi’s als de wiedeweerga te hulp schieten. En nee, een paar bombardementen zullen niet genoeg zijn om ISIS tegen te houden. ISIS moet tot de laatste jihadi worden vernietigd. Als we dat niet doen, zal de terreurorganisatie het over een paar maanden wéér proberen, net zolang tot het gehele Yezidische volk is vermoord.

Volg Frank Verhoef op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

9 reacties

 1. Pimsch

  De hele arabische wereld onder dwang kerstenen. Als uzelf dat niet wenst evenals een groot deel van de moderne Europeanen, hoe kunt u dan ook maar een spoortje succes verwachten. We zijn allemaal doodmoe van de islamradicalen en er vallen veel te weinig bommen op ISIS. We zaten allemaal te wachten op een soort D-Day: een ontzagwekkende kruistocht tegen anti-menselijke dolle honden, de gezworen aanbidders van de Maangod en idolate imitators van de Valse Profeet. Met het teken van het Beest (bismillah) op hun voorhoofd. Ze wanen zich leeuwen ofschoon ze op twee benen lopen en groenten eten. Ze hebben er alles voor over om de schijn en de leugen boven de waarheid te plaatsen. Om vooral geen christen te zijn! De hele arabische wereld is een escape, een drug. Confronteer ze met het Evangelie en ze wringen zich in alle mogelijke bochten en weten op de gekste manieren de bal terug te kaatsen. Probeer eens in te praten op een radicaal met harde feiten en bewijzen. Met veel geduld en consideratie. Weinig kans op succes. Een flinke neger riep rauw uit volle borst op straat: Peace and Love! you talk about Mohammed and I talk about Jezus. Niet een moslim ging in dialoog. Zouden ze toch ergens diep verborgen weten dat ze bedrog plegen. De maan kan de zon verduisteren, maar de corona blijft schijnen. http://www.youtube.com/watch?v=XhdX3t0S7zE

  Terwijl de zon (Zoon) is verduisterd gaan de dolle leeuwapen als Mongolen tekeer tegen die verschrikkelijke Yezidi’s en Koerden. En daarna tegen de hindoe’s. En daarna tegen de Chinezen en Japanners. Met name de burgers voor het schrikeffect. Hoe durven ze Mohammed te trotseren. De grote tovenaar. De verschrikkelijke leeuwman die schuimbekkend de wereld haat omwille van een afgod die de mens niet naar zijn beeld heeft geschapen. De hoop van de echte wereld zal altijd blijven. Een hoop die weet dat er een ander geloof moet bestaan.

   

 2. Johannes N

  @Leucosia

   

  U zult wel de wind van voren krijgen voor uw roep om conversie, maar ik denk dat u 100% gelijk heeft. Die mensen hebben iets nodig wat in het gat past wat nu door de islam gevult wordt, en dat iets is niet ‘atheisme’ of ‘democratie’.

   

   

 3. Leucosia Teles

  Een wijze vrouw zei eens…

   

   

  “We should invade their countries kill their leaders and convert them to christianity”

   

   

   

  Wat mij betreft de beste oplossing voor het Islam probleem, jaja het Islam probleem inderdaad, niet isis, al nusra, boko haram of wat voor clubje dan ook, gewoon simpel het ISLAM probleem. Ook niet soenni shia soefi of welke stroming dan ook… doodsimpel, het ISLAM probleem. Ze geloven immers allemaal in de koran.

   

  De koran, dat vrolijke boek vol regeltjes voor de moslims…

   

  http://ejbron.wordpress.com/2013/04/22/de-gewelddadige-koran/

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/08/de-koran-liefst-349-haatverzen-tegen-niet-moslims

   

   

  Verbieden die zooi!!! Nee ook geen Donald Duck versie!! Verbieden die zooi!!!

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 4. fredvdB

  Voorlopig heeft de Koranitische kweekvijver heel wat jongelui enthousiast gekregen om zich te voegen bij heel veel brigades van Allah’s engelen des doods. Op zich helemaal niet erg als ze elkaar uitmoorden. Er zijn echter wat vervelende bijkomstigheden.

  Allereerst waren er miljoenen, inmiddels zijn daar niet veel meer van, die daar niet aan met name het geloof van de soennitische doosengelenbrigades voldeden (christenen, alawieten, yezidi’s, e.d.). De vele mensenrechten strijders, die we rijk zijn hier, kunnen daar natuurlijk altijd wel een lullig rapportje over schrijven. Soit.

  Maar natuurlijk radicaliseren sinds lang ook de sjiitische doodsengelenbrigades min of meer noodgedwongen. Dat levert veel mogelijke langdurige instabiliteit in die regio. Maar ook in Afrikaanse landen en in mindere mate Aziatische landen zijn met name de soennitische doosengelen de laatste tijd actief. De reeds diverse generaties zorgvuldig in madrassas met veel oliesubsidies gekweekte Koranitische doosengelenjugend zal daarnaast elk streven naar economische ontwikkeling tegenhouden. I.p.v. naar school gaan en het land op te bouwen is 5 keer per dag op de knietjes liggen, Nadjisda de boerka in trappen, ongelovigen vervolgen en lidmaatschap van heilige legers belangrijker geworden.

  In Europa, waar we met name in de Eurolanden toch al bijna tien jaar geen groei hebben, is er veel werkgelegenheid te vinden in de opvang van slachtoffers van al die heilige legers, naast doosengelen die vluchten voor andere doosengelenlegers. Ook is reeds veel werk te vinden in het tegengaan van de vorming van doodsengelen in Europa zelf. Naar het zich laat aanzien zal deze sector een enorme groei meemaken. De vraag rijst of dat je die groei eindeloos moet laten doorgaan, nu de omvang van al die legers van doosengelen maar aanzwellen, naast de miljoenen vluchtende slachtoffers?

   

   

   

 5. Charles de Gaulle

  Ik zie niet in waarom het Westen in zou moeten grijpen in een burgeroorlog in Syrië, wat je ook doet, wie er ook wint na afloop is het Westen de gebeten hond met als nasleep aanslagen op Westerse doelen in en buiten het Westen op Westerse doelen.

  Wat willen we nou, dat Hansje van Baalen daar weer een toespraakje gaat houden met gebalde knuistjes?

  Over hoe wij die mensen steunen in hun terechte strijd, hou toch op, laat ze het lekker zelf uitzoeken.

  Wat is dat toch met Westerlingen dat wij overal maar als politieagenten willen optreden.

  Arabieren die mekaar de bedouïnetent uitknokken en vervolgens naar het Westen kijken om het op te lossen, dan zit er toch iets niet lekker in die bovenkamer.

  De terroristische en tevens islamitische  groepen zijn niet meer te tellen, wie is er goed wie is er fout, het kan mij niet boeien.

 6. Massagraf met yezidische Koerden gevonden in Irak – De Dagelijkse Standaard

  […] ISIS het Sinjar gebergte omsingeld had kwamen er al veel verhalen naar buiten over de meest verschrikkelijke misdaden tegen de […]

 7. Marcel Buurman

  Er zal weer flink gebombardeerd moeten worden.

  Tevens moeten de plaatselijke milities – of dat nu Koerden zijn, of yezidi’s – worden bewapend, zodat zij als de “boots on the ground” in staat zijn tegen IS te vechten.

   

 8. jjvdberg

  Ik probeer begrijpend te lezen wat je zoal schrijft en als overtuigd atheïst kijg ik het koud om het hart. Wat jij voorstaat is niet  een verbetering.

  Religies hebben nog nooit iets goeds gebracht. Bovendien het bestaan erkennen van een hogere entiteit leidt niet tot totale vrijheid van denken.

  Dus (!) jouw evangelie is ook een beperking. Daar geloof jij in.

  Helaas doet die arabieren dat ook. Alleen een ander boek. Indoctrinatie via de loudspeakers in hun steden. 5 maal per daag. Sociale controle enz. enz. Ze worden van vader op zoon gek gemaakt. Allah moet wel GOED zijn als iedereen dat vindt. Ze kunnen geen kant op. Helaas!!!!!!!!!

  Voor mij dus: “WEG MET RELIGIE” Bron van veel kwaad. U

  Voor de rest wat je schrijft over de zon, maangod  en de verschrikkelijke leewman (?)geeft mij het idee dat de religie hier geen goed heeft gedaan.

   

 9. Pimsch

  De verschrikkelijke Leeuwman is mijn prozaische duiding van Mohammed en zijn romantische idolaten. U mag best atheistisch blijven; dat moet u gewoon zelf kunnen uitmaken. Ik ben in mijn prille jeugd RK opgevoed en heb me als twintiger goed verdiept in de materie. Onze moraal zou zonder het christendom onherkenbaar zijn. Een losgelaten mens is gevaarlijk omdat hij geen Bewaker heeft. U kent vast de uitdrukking “van God los”. Maar de Islam maakt alles ziek wat het aanraakt. Allah is een nijdige god en hij eist te worden gevreesd. Inderdaad, het is een ware hersenspoeling. Ik kan en wil het christelijk geloof niet loslaten, maar niet ten koste van een gezond verstand en analytisch vermogen. Scheer alle geloven niet over een kam. Wanneer u God vreest heeft u geen goed beeld van de Vader. Het evangelie opent deuren en sluit andere. De deuren naar geesten, nachtmerries, misdaad en immoraliteit houd ik gesloten. Ik weet niet of er een hiernamaals is en wat ik daarmee aanmoet. Wel weet ik dat de Islam kan worden gefalsificeerd met de Bijbel. Het atheisme is geen panacee tegen de Islam.

  Volg mij via http://www.dagelijksestandaard.nl/author/pimsch/track

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.