ISIS vermoordt in koele bloede twintig agenten

De beestachtigheid van deze islamitische terreurorganisatie kent God noch gebod. Nou ja, vooral geen gebod.

In de naam van Allah de zogenaamd barmhartige heeft ISIS in Mosul – één van de strongholds van de anarchistische terreurorganisatie – opnieuw een massamoord gepleegd. Ditmaal heeft het twintig voormalige Irakese politie-agent geëxecuteerd die al sinds het begin van de zomer worden vastgehouden:

De terreurgroep Islamitische Staat heeft ongeveer 20 Iraakse politiefunctionarissen geëxecuteerd. IS hield hen vast in de noordelijke stad Mosul, zei een lokale gouverneur zondag. De functionarissen zijn ter dood gebracht in de afgelopen 48 uur. Zij maakten deel uit van een groep van ruim 70 krijgsgevangenen.

Degenen die dachten dat ISIS ernstig verzwakt was, of inmiddels alles wel gedood had wat er te doden viel, komen bedrogen uit. Ondanks dat inmiddels Amerikanen, Britten, Denen, Belgen, Nederlanders en Canadezen al enkele weken Irak en Syrië vanuit bommenwerpers onder vuur nemen is ISIS still going strong. De organisatie weet van geen wijken en zal doorgaan met het uitvoeren van diens genocidale agenda totdat ze zelf het hoekje om zijn.

Wat dat betreft is er ook gunstig nieuws: gisteren werden opnieuw bijna 60 ISIS-strijders om het leven gebracht bij een bombardement. Maar dit soort aanvallen blijven druppels op een gloeiende plaat. Er is echt maar één manier om deze gruwelijkheden in dit gebied in de toekomst helemaal en voorgoed te voorkomen. Hoe dan? Ik citeer hierbij mijn collega Michael, die hier nog geen week geleden over schreef:

Simpel: we moeten massaal druk zetten op onze volksvertegenwoordigers en op het kabinet om de internationale coalitie op grote schaal te laten ingrijpen in Syrië en Irak. Luchtaanvallen zijn leuk en aardig, maar er zijn grondtroepen nodig om ISIS écht kapot te maken. Onze jongens en meisjes die in het leger dienen lopen dan inderdaad een risico om blootgesteld te worden aan jihadistisch geweld, maar we zijn het [ISIS-slachtoffers] verschuldigd om in te grijpen en dit soort waanzin een halt toe te roepen.

Waarvan akte!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

10 reacties

 1. Lia@DDS

  maar je bent wel wat fel, CM.

  Je weet wat hij bedoelt, toch.

  We moeten wat verdraagzaam zijn tegen onze schrijvers. Zijn ook mensen.

  Af en toe wil ik ook wel eens ongeduldig zijn, maar zolang niemand meer geband wordt voor pittige kritiek waardeer ik alle schrijvers van DDS.

  Mvg. Jan v. E.

 2. cmsuijkerbuijk

  Beste Jan, als er al tig keer hier gereageerd is met de boodschap, dat Defensie in een deplorabele staat is (Wat zij overigens ook zelf in diverse colums hebben aangegeven en schande van hebben gesproken) en dan tóch maar met die krankzinnige nonsens door blijven gaan van “ingrijpen”, dan wórdt je vanzelf wel fel. Zeker als je een militaire achtergrond hebt en verduiveld goed weet, hoe de vork aan de steel zit!

 3. Thor

  Dappere man, daar rechts op de foto!

  Staat fier rechtop!

 4. jantje

  God kennen ze ook niet, wel Alah=Baäl=satan.

 5. Moose

  Nederland verdedigt liever het klimaat met uitzicht-, geld- en vogel versnipperende zwaaiarmen.

 6. Duitse journalist was in ISIS-gebied, en waarschuwt het Westen – De Dagelijkse Standaard

  […] op DDS heb geplaatst, maar zal blijven en zal moeten herhalen totdat er eindelijk iemand luistert: we moeten ISIS de totale oorlog verklaren. Liefst gisteren nog staan we daar met een heus invasieleger niks heel te laten van ISIS. Zij […]

 7. HdK

  NOOIT MEER,  zeiden we in alle talen na WOII. Maar nu blijkt het nog beestachtiger te kunnen en grijpt de wereld niet of met tegenzin in. De ISIS beschikt over slechts 10.000 tot 30.000 slachters. Veel minder dan 10% alleen vh Turkse leger, dat kennelijk zo zijn eigen plannen heeft. De grenzeloze slachtpartijen dienen kennelijk om iedere tegenstand bij voorbaat te breken. Slechts de Koerden hebben de moed om onder die vooruitzichten terug te vechten. Dit ondanks de afwezigheid van ZWARE WAPENS, die slechts mondjesmaat en goed uitgekiend gedropt worden, OMDAT VELE PARTIJEN EEN EIGEN AGENDA HEBBEN. De Koerden zijn de ‘boots on de ground’ voor de geallieerden en niet-soennieten. Een rekenfout hierin en ISIS staat niet met 1, maar met 2 voeten in Europa.

   

  Dan kan het nog echt spannend worden!

 8. Henry Joseph

  Amerikanen, Britten, Denen, Belgen, Nederlanders en Canadezen doen het met bommen. De Koerden doen het met een kogel en worden beschuldigd van oorlogsmisdaden! 

 9. ronald77

  En dan wil je ISIS verslaan, maar wat komt er daarna? Hoeveel moslims dromen niet van een europees kalifaat of een mondiaal kilifaat waar niet-moslim massaal over de kling worden gejaagt omdat Allah het wil. Nee, de bron van al dit kwaad verbieden is de kortste weg naar een definitieve oplossing, de islam.

 10. cmsuijkerbuijk

  “Ik citeer hierbij mijn collega Michael, die hier nog geen week geleden over schreef:”

  Laat mij dan de onzin die Michael schreef becommenatariëren: WIJ HEBBEN GEEN LEGER MEER OM IN TE ZETTEN!

  Lees de commentaren nou eens een keer. Er is niet eens voor elke militair een persoonlijk wapen, laat staan dat ze er voldoende in getraind en geoefend zijn, om te gebruiken!

  Ons militair “genie” Michael,  0 (NUL) dagen ervaring als militair schrijft dus: “Onze jongens en meisjes die in het leger dienen lopen dan inderdaad een
  risico om blootgesteld te worden aan jihadistisch geweld,
  maar we zijn
  het [ISIS-slachtoffers] verschuldigd om in te grijpen en dit soort
  waanzin een halt toe te roepen.”

  Inderdaad. Het risico van het vak. Maar als we ze nú zouden sturen is dat pure moord, gezien de deplorabele staat waarin ons krijgsmacht zich bevindt! Of vragen we de scherfvesten en de helmen van de Kurden terug?

  Dringt dat nou nooit tot die hersenpannen door?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.