Joost Eerdmans kiest partij voor de dieren

Dierenvrienden unite. Wethouder Joost Eerdmans schiet de dieren te hulp in Rotterdam.

De havenstad heeft eigenlijk helemaal geen Partij voor de Dieren nodig: Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam kiest gewoon partij voor de dieren. Uitgerekend vandaag, op Dierendag, kondigt Eerdmans een langdurige strijd aan tegen onrecht die dieren wordt aangedaan. Hij is bezig met een speciale nota Dierenwelzijn Rotterdam.

Eerdmans wil een paar dingen: een verbod op wilde dieren in circussen, een hardere aanpak van dierenbeulen en meer handhaving achter de voordeur op dierenmishandeling. Met dat eerste ben ik het absoluut niet eens – ‘wilde’ dieren in circussen zijn helemaal niet wild meer, ze worden zelfs geboren in gevangenschap – maar met de andere twee punten ben ik het volkomen eens.

In Rotterdam zullen ordehandhavers van de gemeente voortaan ook nagaan hoe het in de wijken gesteld is met het dierenwelzijn, aldus Eerdmans. Daarnaast hoopt hij in ‘Den Haag’ voldoende steun te krijgen voor zijn plan om veroordeelde dierenbeulen een levenslang dierenhoudverbod op te leggen en is hij in gesprek met het Openbaar Ministerie over hogere strafeisen bij dierenmishandeling.

Mensen die (huis)dieren mishandelen zijn niet goed bij hun hoofd. Bovendien zijn dierenmishandelaars vaak gasten die langzaam maar zeker overstappen naar het mishandelen van mensen, bijvoorbeeld hun huisgenoten. Wie een hondje zonder pardon een trap verkoopt, zal waarschijnlijk ook niet zo moeilijk doen over het mishandelen van zijn eigen kinderen. Het is goed dat Eerdmans hier extra veel aandacht aan besteedt en Dierendag gebruikt om aandacht te vragen voor deze prangende kwesties.

Het vervelende is dat Dierendag inmiddels gekaapt lijkt te worden door vegetariërs. Mensen die mij kennen, weten dat ik een dierenvriend ben. Ik ben dol op katten, konijntjes en honden (niet op spinnen) en ik houd van dode dieren op mijn bord. Ja, dat betekent dat ik vandaag gewoon vlees eet, net als op alle andere dagen van het jaar. Sorry, lieve vrienden met vegetarische neigingen die zich weer eens beginnen te bemoeien met mijn menu vanavond, maar juist omdat het Dierendag is ga ik vandaag extra genieten van een goed stuk vlees. Echte dierenvrienden doen dat.

Volg Frank Verhoef op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. Robbert L.

  Te laf, bang en hypocriet om Halal slachten aan te pakken.

  Zelfs Eerdmans.

  Een beesttachtige manier van slachtten, ongeconroleerd, pijnlijk, onverdoofd en barbaars.

  Dus pakken we Henk en Anja maar weer aan als die hun hond zonder vergunning in het park laten lopen of hun paard naast het ruiterpad laten draven.

  Want dat is makkelijker en geen hond kraait er naar!

 2. Ook Boos

  Het is vandaag ook slachtofferfeest, dat trouwens wereldwijd gevierd wordt, i.t.t. de Dierendag, die in Nederland wereldberoemd is.

  Alleen al in Nederland worden ca. 50 tot 80 duizend schapen geslacht. Even in detail; die worden dus op hun rug gegooid door twee potige mannen en een derde snijdt de keel open. Voor schapen is het al traumatisch om op de rug te liggen…….

   

  Bekend beeld trouwens? Anyone…..

   

  In ieder geval heeft Wakker Dier het met die plofkippen al onder controle……… 

 3. joga

  Wanneer de PVV met de heer Graus zich hiervoor sterk maakt wordt hij uitgelachen, hè heer Verhoef en worden zijn initiatieven weer gauw teruggedraaid door pvda en vvd.

 4. henk vintage

  Misschien kan hij er ook voor zorgen dat halal slachten eindelijk eens is afgelopen, de hypocrieten.

 5. Charles de Gaulle

  Met circusdieren heeft Frank Verhoef niet zo’n probleem.

  Dat wordt naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt omdat hij niet verder kijkt dan zijn neus lang is.

  Circussen reizen van plaats naar plaats, de hokken van dieren, ook de grote, moeten dus geschikt zijn om te reizen, en dat is klein, heel klein. Bedenk eens wat een ruimte een olifant een tijger of een leeuw nodig hebben om zelfs maar een beetje gelukkig te kunnen zijn en kijk dan eens naar de maximale ruimte die ze in een circus krijgen.

  Dan blijkt dat zelfs het treurige leven van een dier in de dierentuin nog een hemel op aarde is in vergelijking met het trieste bestaan van een circusdier.

 6. JC

  Ik hoop al heel lang op een goede band tussen de heer Eerdmans en de PVV. Mag wat mij betreft hechter worden.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.