Kunnen vrouwen wel normaal over straat?

Of is seksuele intimidatie schering en inslag.

Vaste lezers van DDS kennen mij onderhand wel een beetje en weten dus dat ik een ontzettend hekel heb aan de linkse agenda van beroepsslachtoffers die altijd wat te zeuren en te huilen hebben. Kinderen maken een kleurrijk standbeeld van Nelson Mandela en voor je het weet roept iemand “RACISME” omdat het beeld te veel op Zwarte Piet zou lijken; een vrouw wordt op normale toon verteld door een mannelijke collega ze er goed uitziet en degene die het lef had om dit te zeggen wordt op staande voet ontslagen wegens ‘seksuele intimidatie.’

Belachelijk.

Toch betekent dit niet dat er helemaal geen sociale problemen zijn. Die zijn er namelijk wél. Als we dergelijke problemen zien moeten we juist als rechts zijnde daar iets van zeggen. Anders wordt dit het monopoly van links, wat niet alleen desastreuze gevolgen zal hebben voor iedereen, maar wat ook nog eens oerdom is; ze zullen rechts er dan continu van beschuldigen vrouw- of minderhedenonvriendelijk te zijn. Zulke tactieken werken lang niet bij alle kiezers, maar wel bij een flink aantal.

Vandaar dat ik even aandacht wil besteden aan deze video van #HollaBack (via onze vrienden van GeenStijl). 

Neem de tijd er echt even voor om de video te kijken. Het is namelijk dieptriest wat deze vrouw is overkomen. Als test is ze op pad gegaan door New York en heeft de persoon voor haar gefilmd hoe mannen reageerden als ze voorbij kwam lopen (in, overigens, normale kleren). Steeds weer werd ze geconfronteerd met buitengewoon seksistische opmerkingen en een paar keer werd het zelfs buitengewoon intimiderend toen mannen minutenlang achter haar aan liepen

Als man is het misschien om je in de schoenen van de vrouw in de video te verplaatsen, maar doe dan even de volgende oefening: doe even net alsof het niet een Amerikaanse vreemde is die dit overkomt, maar je eigen dochter, vriendin, vrouw of moeder. Hoe voelt dat? 

In Nederland zal het in veel steden anders zijn, maar er zijn wijken waar vrouwen niet alleen over straat kunnen als ze zich niet helemaal verbergen onder een te grote jas en een hoofddoek. Hoewel dergelijk wangedrag niet verboden moet worden (ten eerste slaat dat nergens op, en ten tweede is het onmogelijk om zo’n verbod te handhaven) heeft de maatschappij wel degelijk een taak om zich ertegen te verzetten. Iedere keer dat een idiote tokkie een vrouw iets toeroept moet er iemand zijn die daar op een duidelijk negatieve, afkeurende manier terecht te wijzen. Ja, daar is moed voor nodig (ik kan me de “maar stel voor je dat ze dan boos op me worden!!!!”-reacties al voorstellen), maar dat is het meer dan waard als we ons land daardoor een beetje leefbaar houden. Uiteindelijk vormen we immers met zijn allen de maatschappij; we hebben de plicht om ons op een bepaalde manier te gedragen en normen en waarden altijd hoog in het vaandel te houden.

Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

10 reacties

 1. Non mi rabbio

  Ik vind de reactie van Martha niet ter zake doende. In Italie (zolang het nog duurt) heeft men het idee dat men met beschaafde mensen omgaat. Het valt inderdaad op dat het soort mannen die deze opmerkingen plaatsen. zwart zijn en meestal (gezien hun kleding) van een lagere klasse. Natuurlijk mag je iemand niet beoordelen naar zijn/haar kleding maar het is meestal een juiste indicatie. Bovendien kennen wij het spreekwoord: ‘aan de vruchten herkent men de boom…’. Het is beschamend voor onze – ook Nederlandse – maatschappij dat GEACCEPTEERD wordt dat vrouwen zomaar aangesproken kunnen worden en allerlei – al dan niet goed of slecht bedoelde – opmerkingen toegevoegd krijgen, maar dat zal wel de invloed zijn van de linkse media en de ‘autoriteiten’ in onze westerse wereld. Het is om te kotsen!

 2. Ongemakkelijk

  Het valt me op dat het vooral negers zijn die deze vrouw aanschieten/lastigvallen. Misschien zit daar het probleem.

 3. corjova

  We zien dat de hinderlijk fluitende en volgende mannen lage klasse getinte figuren zijn. In een mono culturele situatie met hogere klasse blanke mannen zou dit filmpje niet opgenomen kunnen worden. Dat de geprojecteerde commentaren beweren dat het mannen van elke afkomst en elk ras betreft, is volgens mij een leugen. Ik denk dat een onafhankelijk persoon de ruwe opnames nogmaals moet scoren en de statistieken geven met een score per rasgroep en per klasse groep. Ik geloof dat mijn vermoeden dan bevestigd zal worden.

   

  Verder kun je je afvragen in hoeverre pogingen van mannen om vrouwelijke aandacht te krijgen abnormaal zijn en moeten worden geduid als lastigvallen. Het zou ook iets kunnen zijn dat gewoon bij de menselijke soort hoort. Maar toch wil ik de filmmakers complimenteren voor het idee, het is een soort objectieve manier om mannelijk gedrag in kaart te brengen, maar het moet niet misbruikt worden voor feministische jankverhalen.

   

   

 4. Frits B

  waarderende opmerkingen en vriendelijke groeten van het soort dat ik hier in mijn provinciestad ook kan verwachten. Goed gemeend. Niks hinderlijk gesis en geroep van “hoerrr”, wel “have a nice day sweetie”. Deze vrouw vindt dat vervelend maar ze overdrijft. Er zijn maar een paar gevallen waarin mannen wat opdringerig worden en zelfs dan nog tamelijk onschuldig. 

  Maar goed, ik ben geen vrouw en krijg zelden complimenten op straat.

 5. Makker

  Blijf wel in je oude vertrouwde rol van wegkijken aub.

  Wat ik altijd zo bij rechtse mensen kan waarderen is de eenvoudige wijze van het wegredeneren van problemen.

  Oh, wacht…@avander draait er al een bekende punt aan…

 6. avander

  Ik weet niet in wat voor wereld U leeft Mijnheer van der Galien, maar in de mijne worden de laatste decennia vrouwen alleen door onbeschaafde Turken of Marokkanen beledigd en geïntimideerd. Als ik daarvan iets zou durven zeggen ben ik het volgende slachtoffer van zinloos geweld door onbekende daders.
  Het is een diep treurige wereld geworden waarin onze cultuur enerzijds verrijkt wordt met gesis en hoergeroep, en anderzijds verrijkt ( of verarmd ) wordt door andere gasten in dit land die alles willen afschaffen, te beginnen bij zwarte Piet en te eindigen met alle witten ( voormalig blanken genoemd )

 7. martha

  Ik verwachtte een verschrikkelijk filmpje, waarin de vrouw beledigende woorden

  werd nageroepen, maar niets van dat al.

   

  Jaren geleden liep ik samen met mijn dochter door Rome en Romeinse mannen

  op terrasjes lachten ons vriendelijk toe en riepen “bellissima”.

  Wij vonden dat alleraardigst en hebben ons daar niet aan gestoord.

  Het verschil met ons land, waar vrouwen door Marokkaanse mannen woorden

  als “kankerhoer” naar hun hoofd geslingerd krijgen is wel heel erg groot.

   

  Dat is weerzinwekkend, maar probeer er niets van te zeggen, want ziekenhuisopname

  volgt.

 8. Makker

  Hoezo niet. Dit is toch de Volkskrant?

 9. toetssteen

  Avander en Makker kunnen niet lezen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.