Kunnen vrouwen wel normaal over straat?

Geen categorieokt 29 2014, 18:00
Of is seksuele intimidatie schering en inslag.
Vaste lezers van DDS kennen mij onderhand wel een beetje en weten dus dat ik een ontzettend hekel heb aan de linkse agenda van beroepsslachtoffers die altijd wat te zeuren en te huilen hebben. Kinderen maken een kleurrijk standbeeld van Nelson Mandela en voor je het weet roept iemand "RACISME" omdat het beeld te veel op Zwarte Piet zou lijken; een vrouw wordt op normale toon verteld door een mannelijke collega ze er goed uitziet en degene die het lef had om dit te zeggen wordt op staande voet ontslagen wegens 'seksuele intimidatie.'
Belachelijk.
Toch betekent dit niet dat er helemaal geen sociale problemen zijn. Die zijn er namelijk wél. Als we dergelijke problemen zien moeten we juist als rechts zijnde daar iets van zeggen. Anders wordt dit het monopoly van links, wat niet alleen desastreuze gevolgen zal hebben voor iedereen, maar wat ook nog eens oerdom is; ze zullen rechts er dan continu van beschuldigen vrouw- of minderhedenonvriendelijk te zijn. Zulke tactieken werken lang niet bij alle kiezers, maar wel bij een flink aantal.
Vandaar dat ik even aandacht wil besteden aan deze video van #HollaBack (via onze vrienden van GeenStijl).
Neem de tijd er echt even voor om de video te kijken. Het is namelijk dieptriest wat deze vrouw is overkomen. Als test is ze op pad gegaan door New York en heeft de persoon voor haar gefilmd hoe mannen reageerden als ze voorbij kwam lopen (in, overigens, normale kleren). Steeds weer werd ze geconfronteerd met buitengewoon seksistische opmerkingen en een paar keer werd het zelfs buitengewoon intimiderend toen mannen minutenlang achter haar aan liepen
Als man is het misschien om je in de schoenen van de vrouw in de video te verplaatsen, maar doe dan even de volgende oefening: doe even net alsof het niet een Amerikaanse vreemde is die dit overkomt, maar je eigen dochter, vriendin, vrouw of moeder. Hoe voelt dat?
In Nederland zal het in veel steden anders zijn, maar er zijn wijken waar vrouwen niet alleen over straat kunnen als ze zich niet helemaal verbergen onder een te grote jas en een hoofddoek. Hoewel dergelijk wangedrag niet verboden moet worden (ten eerste slaat dat nergens op, en ten tweede is het onmogelijk om zo'n verbod te handhaven) heeft de maatschappij wel degelijk een taak om zich ertegen te verzetten. Iedere keer dat een idiote tokkie een vrouw iets toeroept moet er iemand zijn die daar op een duidelijk negatieve, afkeurende manier terecht te wijzen. Ja, daar is moed voor nodig (ik kan me de "maar stel voor je dat ze dan boos op me worden!!!!"-reacties al voorstellen), maar dat is het meer dan waard als we ons land daardoor een beetje leefbaar houden. Uiteindelijk vormen we immers met zijn allen de maatschappij; we hebben de plicht om ons op een bepaalde manier te gedragen en normen en waarden altijd hoog in het vaandel te houden.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten