Leerstoelen met geld van tirannen betaald

De islamitische terreurbeweging ISIS heeft onomwonden toegegeven vrouwen en meisjes als slavinnen te verhandelen. Die vrouwen zijn yezidi’s, en die worden niet gezien als moslims of als leden van ’het volk van het boek’ (christenen en Joden) en mogen dus als slavinnen worden gebruikt. Zo staat het in de sharia, zeggen ISIS-woordvoerders.

ISIS handelt volgens de strengste islamitische wetten. Zo wreed en inhumaan kan de islam zich voordoen, zoals elke rigide en letterlijke lezing van religieuze concepten tot wreedheden kan leiden. Toch zijn er weinig arabisten die durven toegeven dat de ijzeren wetten van de sharia naar onze normen verwerpelijk zijn.

De bekende arabist Maurits Berger, hoogleraar in Leiden en ook een van de deskundigen van Clingendael, durft zelfs te zeggen dat de sharia voor 95 procent identiek is aan onze grondwet. Een simpel onderzoekje in de landen waar die sharia wordt toegepast, leidt tot geheel andere conclusies: dat zijn landen waar geen vrijheid bestaat, ja, ik bedoel vrijheid volgens onze normen, niet die van de islam.

Waarom wil een wetenschapper als Berger de waarheid een beetje toedekken?

Kortgeleden bracht The New York Times een onthullend verhaal over Amerikaanse onderzoeksinstituten die medegefinancierd werden door buitenlandse regeringen. Het was een choquerende lijst. Opmerkelijk was de rol van het Brookings Institute, een mild-progressieve club van vooraanstaande denkers over onder meer internationale politiek.

Brookings had van Qatar een cheque van 14,8 mln. dollar aangenomen – en had in ruil continu contact met vertegenwoordigers van de heerser van Qatar, een landje dat sponsor is van radicale groeperingen zoals Hamas en dat ook ISIS in de eerste fase heeft gefinancierd.

Slavenland
Qatar is een steenrijke, perverse absolute monarchie. Maar: in de rapporten van Brookings las je geen kwaad woord over Qatar. De kritische jongens en meisjes van Brookings wisten heel goed wie hun broodheer was en hadden zichzelf aangeleerd om weg te kijken wanneer ze de naam Qatar tegenkwamen.

Brookings weet verdomd goed wat Qatar is: een slavenland met een kleine oorspronkelijke bevolking die niets hoeft te doen dankzij de olie- en gasinkomsten en die over een leger heerst van uitgebuite gastarbeiders, die nu ook de stadions voor het WK voetbal van 2022 bouwen. Als er een reden zou zijn om windmolens op subsidie te laten draaien, dan is het deze: een einde maken aan de inkomsten van al die afstotelijke Arabische tirannieën die zo veel obsceen geweld financieren met inkomsten uit olie en gas.

Professor Maurits Berger zul je zelden betrappen op het identificeren van wat er naar onze maatstaven niet deugt aan de jihad en de sharia. In de eerste week van juli gaf hij een uitvoerig interview aan VPRO Radio, en als je hem hoort, ben je verbaasd dat de prachtige religieuze traditie die Berger ziet van Marokko tot Pakistan en Indonesië, zo veel armoede en achterlijkheid in stand houdt. Jihadisten zijn idealisten, en zijn islamitische studenten geloven heiliger in de rechtstaat dan niet-islamitische Nederlandse studenten, meent hij. Berger veroordeelt natuurlijk de uitwassen, maar verder ziet hij bij de nakomelingen van islamitische immigranten naadloos aangepaste, liefhebbende moderne burgers.

De socioloog Ruud Koopmans, die in Berlijn lesgeeft aan de Humboldt Universiteit, publiceerde eind vorig jaar een onderzoek naar de opvattingen van Europese moslims, en die zijn uiterst zorgwekkend. Zestig procent van de Europese moslims verwerpt vriendschap met homo’s, 45 procent meent dat Joden niet vertrouwd kunnen worden, bijna zestig procent vindt dat moslims moeten terugkeren naar de bron van de islam, 75 procent vindt dat er slechts één interpretatie van de Koran mogelijk is en 65 procent vindt de religieuze regels belangrijker dan de regels van het land waarin zij leven. Ofwel: het onderzoek van Koopmans veegt de ideeën van Berger van tafel.

In Leiden bekleedt prof. Berger de ’Sultan of Oman Chair for Oriental Studies’. Hij wordt dus betaald door een klassieke oriëntaalse tiran. Duidelijk is dat het Brookings Institute afspraken met Qatar had gemaakt; kritiek op deze sponsor van islamitische terroristen werd vermeden.

Welke afspraken zijn er in het geheim gemaakt over het functioneren van de persoon die de Leidse leerstoel ging bekleden? Heeft de Universiteit van Leiden alles openbaar gemaakt ten aanzien van de relatie met de stichting die de gelden van de sultan beheert? Wikipedia zegt over de man die voor Bergers leerstoel het geld op tafel legt: ’Sultan Qaboes bin Said Al Said is het staatshoofd van Oman. Hij is tegelijkertijd de premier, de minister van Defensie, minister van Buitenlandse Zaken en opperbevelhebber van de strijdkrachten. Oman is een absolute monarchie. De sultan vaardigt alle wetten uit.’

Bloedgeld
Je ziet dit verschijnsel overal in de vrije wereld: tirannieke Arabische vorsten financieren rijkelijk leerstoelen aan prestigieuze universiteiten, en apologisten als Berger krijgen elke maand het bloedgeld van middeleeuwse onderdrukkers uitbetaald, terwijl in de landen van de financiers vrijheid van meningsuiting wordt onderdrukt. Van binnenuit worden onze universiteiten uitgehold.

Berger is een veelgevraagde expert op tv en radio. Hij kan zonder gewetenswroeging lesgeven, terwijl over zijn schouder een tiran meekijkt. Ru Cleveringa, de Leidse hoogleraar die zijn leven in WO II waagde toen hij het opnam voor Joodse collega’s, draait zich om in het graf.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

13 reacties

 1. Pimsch

  Maurits Berger is een schoft. Temeer omdat onze (linkse) politici en media gewillig en zonder doorvragen kunnen putten uit zijn leugens en halve waarheden. Een gevaarlijke schoft.

  http://www.youtube.com/watch?v=Kj9TJYq0wVo

   

 2. hhermanus

   

  Zijn er ook béta-faculteiten die last hebben van zulke islam-apologeten?

   

 3. Sirik

  En wie stemmen hondstrouw op de gevestigde politieke partijen, die dit allemaal toestaan in Nederland ?

  En wie stemmen er op PvdA, CDA, VVD ?

  De dociele schapen !

  Maar ik heb De Winter nooit gehoord over de nodige steun voor de PVV toen hij op de staatse verrekijk verscheen, vanwege zijn van zijn ega laatste boek.

 4. dorotheus

  goed en nodig stuk!

 5. Makker

  “durft zelfs te zeggen dat de sharia voor 95 procent identiek is aan onze grondwet”

   

  Wellicht heeft de arabist wel gelijk, statistieken en cijfers zijn nogal verneukeratief.

   

  Zo is het DNA van de mens voor 98% gelijk aan dat van een chimpansee, toch zie ik meer verschillen dan overeenkomsten.

   

  En een mens bestaat grofweg uit 75% water, toch zien we er niet vloeibaar uit.

   

  Kortom, cijfers en percentages moet je wel in het juiste verband plaatsen.

   

 6. fredvdB

  Ik zag op wiki dat Berger veel in Syrie en Egypte heeft gezeten. Dat zijn nu net ook de maatschappijen waar het seculiere meer de boventoon gevoerd lijkt te hebben, vanuit het feit dat daar meerdere culturen met elkaar leefden. 

  Inmiddels wordt in Syrie helaas de boel door de holbewonerislamieten gezuiverd. De mekkaanse holbewonersislam in zijn pure rascistische vorm van religieuze apartheid, vindt overigens populair opgang in veel landen.

  Ikzelf heb jaren in Zuid-Oost Azie geleefd. Je ziet dat daar juist christendom in zijn huidige vorm erg wordt gerespecteerd. Islam is men kritisch over, en ook door de aanwezigheid van een grotere hoeveelheid chinezen leidt dit in Maleisie bijvoorbeeld tot een beter gebalanceerde samenleving, hoewel de holbewonersislam altijd onderhuids broeit. De oorzaak van inmiddels al jaren regelmatig doodgehakte boeddistische monniken in Zuid Thailand zoekt men dan ook in de aan populariteit winnende invloed van de holbewonersislam die vanuit de golfstaten aan invloed wint. Islamitisch Indonesie poogt zelfs minder huishulpen te sturen richting golfstaten, vanwege de slechte behandeling van die vrouwen daar en de angst voor radicalisering van haar burgers door de invloed van de holbewonersislam. Eigenlijk geldt dat voor alle Aziatische landen.

  Maar Brunei drijft erop, zoals haar sultan op olie, evenals Qatar. Niet vergeten moet worden dat de holbewonersislam die rijkaards hun macht legitimeert, door een goedgezinde fatwa of anderzins, zodat ze de rechtmatige helige vorst kunnen blijven. Vrienden van ons koningshuis dus.

  Aan de andere kant hoorde ik ook verhalen over dure hoeren die veel geld schijnen te kunnen verdienen in golfstaten als Qatar, waar de holbewonersislam de macht van de rijke vorst legitimeert. Een beetje jurist kent wat Latijn: pecunia non olet. 

   

 7. BPS

  Naïef geloofde ik altijd nog in de onafhankelijkheid van wetenschap en universiteiten. Omdat een wetenschapper niet mag frauderen met de wetenschap en de realiteit.

  Een gedachtengoed dat de realiteit en de waarheid hoort te bewaken.

  Wel weet ik en geloof ik voor eens en voor altijd dat de realiteit de illusie achterhaald. Geloof en gedrag dat rust op illusie is tijdelijk. Wat overblijft is eindeloos en tijdloos.

  Dat die kerende werking generaties en eeuwen overstijgt, leert het verleden.

  Daarin manifesteert een belofte voor de toekomst, al is die soms nog ver.

  De mens is onderweg.

 8. Leo KarelJan

  Teren op geld van een dictatoriale en fundamentalistische sultan: dan pleeg je gewoon landverraad.

  Net zo erg: die media die deze paljas uitnodigen om zogenaamd “objectief commentaar” te leveren.

  Die media nemen dus iemand serieus die zegt dat “sharia en grondwet voor 95% het zelfde zijn”. Dat zegt alles over de treurige staat van onze media: van het allerlaagste niveau uit het riool!

   

 9. carthago

  Zeer goede waarheidsbevinding van Leon.

  Onze maatschappij drijft op zwarte olie van schurken.En wat zijn we trots op onze verworvenheden en wat een geweldige vrijheid en democratie hebben we toch,dus oogkleppen weer opzetten en geloven in de slangen in den haag.The fate of all mankind I see,is in the hand of fools.

 10. Robbert L.

  Berger is een éénmans islam propaganda en politiek vehikel. Een vijfde colonne zoals CPNers dat ooit voor de Soviet Unie waren of NSBers (voor de bezetting en geweld buiten beschouwing) voor Nazi Duitsland.

  Wetenschappelijke status misbruiken om geraffineerd en berekendend leugens en vals informatie te verstrekken aan de maatschappij die je als wetenschapper verplicht bent open eerlijk en transparant, te dienen.

  Waarheidsvinding, het eeuwenoude wetenschappelijke fundament als een nat vod in de hoek trappen.

  Het is voor de geloofwaardigheis van voor het publieke debat, voor de Leidse Universiteit en voor de wetenschap in het algemeen erger en verwerpelijker, dan wat Stapel, Vonk of andere wetenschappelijke fraudeurs ooitgedaan hebben.

  Dit is betaalde propaganda voor een koloniale ideologie, het slechtste dat de mens voortbrengt op deze aarde.

  Berger is de goedbetaalde buikspreekpop.

 11. pejoar

  Ik denk dat Leon slechts aan de buitenkant peutert van de gesubsidieerde pro-islam reclame.

  Waarschijnlijk gaat er nog meer geld om in deze propagandamachines.Want het is natuurlijk niet alleen Qatar.

 12. Johanna

  Maurits Berger, is de fundamentalistische islam-lobbyist die  naast zijn loon niet schuwt  om  wat dollars bij te verdienen  in  naam  van de islam. Hij zit op de stoel van de islam. HIj is volledig geïndoctrineerd door de macht van het geld.  Hij wil permanent  met zijn stukken in Trouw tonen  wat een geweldige goeie man hij wel niet is.” Vertel verhalen van u en mij zo worden wij”,Trouw. Shell de grootste aandeelhouder in Oman, een superrijk land vanwege hun gas en olie.  Zo’n  figuur kan nooit objectief zijn.  Met verdiende islamitische dollars  maken ze intussen  het vrije Westen kapot met leugens en bedrog.

 13. Paul

  @hhermanus op 17 oktober, 2014 – 09:12
  Zijn er ook béta-faculteiten die last hebben van zulke islam-apologeten?

  ___________

  Het zou me niet verbazen dat, waar de beta-wetenschap bezig is met nieuwe energietechnieken, de oliestaten, ook hier, met geld een eventuele bedreiging van hun olie-belangen/-inkomsten  proberen af te wenden.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.