Mensenhandelaar Saban B. leeft als een sultan in Turkije

De beroepscrimineel heeft het prima naar zijn zin in zijn land van afkomst.

Er gebeuren veel gekke dingen in Nederland, zeker wat de rechtspraak betreft. Pedofielen die tientallen kinderen misbruiken worden slechts veroordeeld tot een jaar cel (of minder) per geval, en juweliersvrouwen die hun man en bezittingen beschermen door een overval neer te schieten worden vervolgd omdat ze het recht niet hebben om zich te bwapenen. Dat zij en haar man mogelijk dood zouden zijn als ze dat niet had gedaan maakt volgens de letter van de wet niets uit.

Dat zijn dus een paar voorbeelden van het knettergekke karakter van de moderne Nederlands staat. Maar er is meer. Zie hier het verhaal van Saban B., beroepscrimineel en mensenhandelaar die weliswaar veroordeeld werd tot een jarenlange gevangenisstraf, maar die kon ontsnappen omdat de rechtbank hem een week verlof gaf om zijn pasgeboren baby te bezoeken. In plaats van zichzelf daarna netjes te melden bij de politie nam Saban de benen naar Turkije, waar hij tegenwoordig leeft als Sultan Suleyman zelf.

Voor B.’s voormalige seksslavinnen is er geen twijfel mogelijk. Het is hun sadistische ex-baas die tevreden lachend voor de Turkse kustlijn poseert. Badend in het zweet worden ze wakker als ze terugdenken aan de stalen knuppels waarmee hij hen sloeg en de ijskoude Vinkeveense Plassen waar ze vervolgens werden ingeduwd om zwellingen en blauwe plekken tegen te gaan.

De slachtoffers proberen hun grootste nachtmerrie te vergeten, maar dat valt niet mee als ze worden geconfronteerd met de Facebookpagina van Saban B. Onder de naam Tolga Aydin pronkt de Duitse Turk – op 11 juli 2008 in het proces Sneep veroordeeld tot zeven jaar en zes maanden cel voor vrouwenhandel, mishandeling en het leidinggeven aan een criminele organisatie – met zijn leven aan de Turkse Rivièra.

Uit de honderden foto’s die hij op Facebook heeft geslingerd blijkt dat Saban vol van het leven geniet. Hij bezoekt het strand regelmatig, gaat naar pretparken, bezoekt winkelcentra, woont wedstrijden van zijn favoriete voetbalteam bij en – oh ja – danst dapper mee in allerlei discotheken. Oh, en dat is niet alles: hij bezit dure auto’s en woont in een schitterende luxehuis “in een streng beveiligd appartementencomplex.” Zoals een getuige zegt: “Hij leidt gewoon zijn oude leventje, laat zijn broer Hasan vaak overkomen en trekt zich van niemand wat aan.”

Dit verhaal is erg genoeg, maar het wordt zo mogelijk nog schokkender als je beseft dat de Nederlandse politie al vier jaar weet waar hij is, maar men er maar niet in slaagt om hem uitgeleverd te krijgen – of om Turkije zo ver te krijgen om hem ook te vervolgen.

Dat is namelijk wel degelijk mogelijk. Volgens experts is Saban nog steeds de baas van zijn criminele bende. Hij leeft weliswaar in Turkije, maar trekt nog altijd aan de touwtjes in Nederland. Aangezien mensenhandel, mishandeling, misbruik en gedwongen prostitutie ook illegaal zijn in Turkije zou er de Turkse staat alles aan gelegen moeten zijn om hem aan te pakken. 

Achter de schermen zijn er enkele politici mee bezig om onze en de Turkse overheid tot actie te doen overgaan, maar tot nu zijn de resultaten niet om over naar huis te schrijven. Kamerleden en bewindspersonen die ook maar een knip voor de neus waard zijn moeten onmiddellijk in actie komen en druk op Turkije zetten om deze misdadiger voor het gerecht te brengen. Turkije zegt nog altijd lid te willen worden van de Europese Unie en handelt flink met ons; er zijn genoeg manieren om Erdogan ervan te overtuigen dat dit niet langer zo kan. Saban B’s slachtoffers moeten gerechtigheid krijgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

4 reacties

 1. Antivenin

  Ik neem aan dat de idioot die hem op kraamvisite liet gaan gewoon nog voor rechter speelt?

 2. Caroline

  Vraag is niet wie Saban in Turkije hoe kan omkopen, maar of, en zo ja hoe en wat en wie, hij dat in Nederland kon.

 3. joga

  Innercircle Erdogan ziet dat het goed is en handhaaft eenvoudig de status quo, wetende dat de slappe Nederlandse regering met islam-lover Timmermans toch niets doet. Corruptie? Daar zijn ze in Turkije erg gevoelig voor en door de hoertjes van Saban kan hij iedereen daar omkopen.

 4. sastro

  Turkije: wij Demmink jullie Saban B. Dus er zal van Nederlandse zijde niets meer ondernomen worden.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.