Pat Condell veegt vloer aan met Palestina

“De Palestijnen… of om de juiste term te gebruiken: Arabieren…”

Pat Condell heeft weer eens een bijzonder krachtige video online geet waarin hij keihard uithaalt naar moslimradicalen en de zieke spelletjes die zij spelen. In dit geval gaat het om Palestijnse activisten.

In de video legt Condell uit dat de Palestijnen – “correctie, Arabieren” (overigens klopt dat inderdaad, er is nooit iets geweest als een groep met een ‘Palestijnse identiteit’, niet in hun eigen ogen tenminste) – niet serieus kunnen worden genomen. Iedere keer dat er onderhandelingen op gang komen doen zij iets om de boel te verstoren. Een intifada hier, een bomaanslag daar. Alles om vrede geen kans te geven.

Nou weten we natuurlijk al langere tijd hoe de Palestijnen werken, maar het is desalniettemin van belang om dat toch steeds weer te herhalen. Er zijn namelijk hele groepen in het Westen die toch denken dat er serieus zaken te doen valt met Hamas en Fatah.

Dat is een enorme fout. De Palestijnse ‘onderhandelaars’ willen helemaal geen tweestatenoplossing: er moet in hun ogen maar één staat overblijven, te weten de Palestijnse. Als moslimfundamentalisten geloven ze dat een Joodse staat een smet op het hele Midden-Oosten én de islam is. Dat kunnen en zullen ze dus nooit accepteren.

Toch doen linkse westerlingen maar wat hun best om de Palestijnen serieus te nemen. Sterker nog, in progressieve kringen is Israël-haat en Palestijnen-liefde volkomen geaccepteerd. Ze zien niet dat de Arabieren alleen maar spelletjes spelen om hun einddoel te bereiken – een Joden-vrij Midden-Oosten – of ze willen het niet zien. 

Dat is volkomen onacceptabel. Israël doet heus niet alles goed, maar we moeten eerlijk zijn over de doelen van de Palestijnen. Dit conflict wordt niet opgelost zolang de Palestijnen een judenrein Midden-Oosten nastreven. Het is goed dat Condell dat ook duidelijk maakt in zijn nieuwe video. Nu maar hopen dat genoeg mensen de video zien en eindelijk eens nadenken over deze materie. Kijk naar het bewijs, naar de patronen: elke keer dat er vrede wordt gesloten gaan de Palestijnen weer los. Waarom is dat toch? Bestudeer het handvest van Hamas eens, waarin duidelijk staat dat deze groep één staat nastreeft, niet twee, die ook nog eens vrij van joden is. Zou dat er iets mee te maken kunnen hebben?

Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

7 reacties

 1. Henri

  Gelijk heeft hij, Pat Condell. Die Arabieren zijn niet alleen jaloers op het succes van de staat Israël, maar al veel eerder, en vooral zijn zij jaloers op het inmiddels al enkele eeuwen durende succes van de Westerse landen. De Arabieren, of de islam ( wat hetzelfde is) staan al meer dan 700 jaar stil in hun intellectuele ontwikkeling. Achterlijkheid is hun deel, zoals ook, maar niet uitsluitend, blijkt uit het bestiale optreden van ISIS. Het blijkt ook uit hun collectieve minderwaardigheidscomplex, hun xenofobe en discriminatoire gedrag jegens bijvoorbeeld ons blanke Nederlanders, en niet te vergeten uit hun alles verzengende vrouwenhaat. Het is niks, en het wordt niks met die muzelmannen.

 2. mart

  Never trust them…..vertrouw ze nooit wij zijn kafir en die mag je belazeren, begin dat nou eens door te krijgen boys en girls in den haag.Ik heb daar ervaring mee, enige uitzonderingen na gelaten.

 3. Leo KarelJan

  Wat kan de politiek correcte regentenkliek hiertegen inbrengen? NIETS, maar ze gaan gewoon door met hun heulen met die terroristen, die zogenaamde “Palestijnen”. Er gaan weer miljarden naar toe: landverraad want ze zijn onze vijand.!

 4. dickrotterdam

  Een heel goeie video naar rechtse mensen in Nederland weten dat al 20,25 jaar maar je weet wat er gebeurt met je in dit land als je dit ook uitspreekt!!

 5. Robbert L.

  Een held. En helden spreken de waarheid.

 6. Pat Condell: held van het vrije woord – De Dagelijkse Standaard

  […] lezers van De Dagelijkse Standaard zijn bekend met Pat Condell, de Britse atheïst die week op week interessante video’s plaatst op YouTube. Niet zo gek, […]

 7. philippine

  Pat Condell is PrimaDeLuxe!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.