Sharia-rechtspraak in jihadcity Den Haag

Geen categorieokt 24 2014, 14:00
Het wordt steeds gekker in de stad van Jozias van Aartsen.
In mijn stad wonen niet alleen ISIS-aanhangers en politici als burgemeester Jozias van Aartsen die daar geen problemen mee hebben, maar er worden ook volgens de sharia schikkingen bereikt. De rechtbank in Den Haag heeft vorige week, samen met twee strijdende partijen, zo'n 'sharia-schikking' bereikt. Ik citeer Advocatenblad:

Eiser en gedaagde beschuldigden elkaar van liegen maar hadden allebei een bewijsprobleem. In het proces-verbaal is de schikking tussen partijen vastgelegd: zij zullen elkaar binnen twee maanden treffen bij een imam om te zweren op de Koran dat hun stelling de waarheid is.

De ene partij beweerde dat hij de borg voor een huurobject netjes had betaald (en hij wilde het geld terug), de andere partij beweerde dat er niets is betaald. Daar kon de rechter niet zoveel mee, want er was te weinig bewijs. Dus stelde een van de partijen voor om dan maar op de koran te zweren dat ze de waarheid spreken.
Ja, echt. Alsof dat bewijs is. Godzijdank kan dat niet in de Nederlandse rechtbank. Maar toen gebeurde er iets vreemds: de rechter zei het prima te vinden als de islamitische heren het volgens de sharia wilden oplossen, dus met een imam, de koran erbij, the whole shebang.

In het proces-verbaal is vervolgens opgenomen dat partijen elkaar binnen twee maanden zullen treffen bij een imam om te zweren dat hun standpunt de waarheid is. Als partijen niet zweren op de koran, dan zal gedaagde alsnog de borg moeten terugbetalen aan eiser. Zweren beide partijen bij de imam dat zij de waarheid spreken, dan ziet eiser af van zijn vordering. De procedure is definitief doorgehaald en partijen laten hun geschil verder over aan God.

Het is te zot voor woorden dat dit gebeurt in Den Haag. Dat de rechtbank er nog aan meewerkt ook door het in een proces-verbaal op te tekenen, is helemaal beyond me. De laatste keer dat ik het checkte, woonde ik nog gewoon in de democratische rechtsstaat Nederland, en niet in een land dat de islamitische sharia hanteert om ruzies over al dan niet betaalde borg uit te vechten.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten