‘Westen schuldig aan opkomst ISIS’

Foto:

Moeten we maar niet zo’n punt maken van hoofddoekjes en boerka’s in Nederland. Ofzo.

Weet u wie verantwoordelijk is voor de opkomst van ISIS in Syrië en Irak? Voordat u antwoord geeft op die vraag: denk even als een politiek-correcte vrouw die zeven jaar in “Palestina” heeft gewoond en op Twitter zegt dat ze van “multiculti” houdt. Stelt u zich voor dat u die vrouw bent, en dat u dan een opiniestuk schrijft voor de Volkskrant omdat u zich vreselijk opwindt over hoe wij in Nederland omgaan met moslims.

U raadt het al. Als het Westen nou wat liever was voor moslims, dan zouden de islamitische barbaren van ISIS ook niet bestaan. Aldus historicus Tineke Bennema. Citaat via de Volkskrant:

De bron van dit islamitische fascisme is een dodelijke combinatie van gevoelens van misplaatste religieuze superioriteit gebaseerd op het verleden en een politieke minderwaardigheid ten opzichte van het Westen. De zogenaamde IS is de etter op de wond die het Westen het Midden-Oosten heeft toegebracht.

We hadden het Midden-Oosten met rust moeten laten na 9/11. Who cares dat islamitische terroristen in het Midden-Oosten een safe haven hadden, ja toch?

Ondanks de direct na 11 september 2001 met veel bombarie gedane beloften dat het Westen geen kruistocht tegen moslims zou houden en dat de welvaart eerlijk verdeeld moest worden, is het Westen gewoon doorgegaan met zijn traditionele buitenlandse politiek in het Midden-Oosten die ten koste gaat van de bevolking.

En dan komt het aller-, aller-, allerdomste deel van het artikel, en dan heb ik het niet over één zinnetje, maar over de complete tweede helft. Nederland doet aan “repressie” van Nederlandse moslims. Daar is Bennema van overtuigd. “Moslims moeten aanvallen pareren op het dragen van hoofddoeken of burka’s, op gebruiken als ritueel slachten en besnijdenis, op moskeeën en de bouw ervan.” Ik zie nog overal hoofddoeken en er zijn geen plannen om de bouw van moskeeën te stoppen, maar heus, we doen aan “repressie” van moslims.

Onze “aanvallen” op moslims zijn volgens haar een verklaring waarom ISIS populair is:

En alsof dat niet genoeg is, wordt nu geëist dat moslims zich distantiëren van IS en zij worden dus mede verantwoordelijk gehouden. Het is een gemakkelijke manier van veel prominenten en politici om zelf geen enkele verantwoordelijkheid te nemen voor de populariteit van IS bij jongeren. Het zijn namelijk ook ónze jongeren, want hier opgegroeid. Het past in de westerse teneur om van deze hele groep, van deze religie een moloch te maken en deze op een vernederende manier uit te sluiten.

(…)

De maatregelen van Opstelten en het kabinet zijn repressief. Repressie is de gemakkelijkste weg, doordat we het probleem niet bij onszelf hoeven zoeken. Maar trek je het paspoort in van een mogelijke jihadist, dan zullen zijn tien vrienden hierover woedend zijn en maak je IS nog groter.

Waar het op neerkomt, is dat we jihadi’s en ISIS-fanboys geen strobreed in de weg moeten leggen. Niet alleen omdat we ze moeten knuffelen omdat we ze anders “op een vernederende manier” uitsluiten, maar ook omdat we door “repressie” ISIS nog groter maken dan het nu al is. Zou Bennema ook vinden dat celstraffen moeten worden afgeschaft omdat we er alleen maar meer criminelen mee creëeren? Zou ze ook vinden dat we de nazi’s met rust hadden moeten laten omdat we er alleen maar meer nazi’s mee zouden creëren?

Mevrouw Bennema heeft 1. geen kaas gegeten van buitenlandpolitiek en 2. geen idéé waar ISIS voor staat. ISIS pleegt genocide op andersdenkenden in Syrië en Irak, ISIS wil een islamitisch kalifaat in het Midden-Oosten, Noord-Afrika én Europa, en ISIS heeft een gruwelijke hekel aan de manier waarop wij leven. Met terreur en geweld willen ze het kalifaat afdwingen. Misschien vindt mevrouw Bennema dat allemaal prima en wil ze wel leven in zo’n kalifaat, maar ik bedank daarvoor. ISIS moet worden vernietigd. Tot de laatste man aan toe.

Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!