‘Westen schuldig aan opkomst ISIS’

Moeten we maar niet zo’n punt maken van hoofddoekjes en boerka’s in Nederland. Ofzo.

Weet u wie verantwoordelijk is voor de opkomst van ISIS in Syrië en Irak? Voordat u antwoord geeft op die vraag: denk even als een politiek-correcte vrouw die zeven jaar in “Palestina” heeft gewoond en op Twitter zegt dat ze van “multiculti” houdt. Stelt u zich voor dat u die vrouw bent, en dat u dan een opiniestuk schrijft voor de Volkskrant omdat u zich vreselijk opwindt over hoe wij in Nederland omgaan met moslims.

U raadt het al. Als het Westen nou wat liever was voor moslims, dan zouden de islamitische barbaren van ISIS ook niet bestaan. Aldus historicus Tineke Bennema. Citaat via de Volkskrant:

De bron van dit islamitische fascisme is een dodelijke combinatie van gevoelens van misplaatste religieuze superioriteit gebaseerd op het verleden en een politieke minderwaardigheid ten opzichte van het Westen. De zogenaamde IS is de etter op de wond die het Westen het Midden-Oosten heeft toegebracht.

We hadden het Midden-Oosten met rust moeten laten na 9/11. Who cares dat islamitische terroristen in het Midden-Oosten een safe haven hadden, ja toch?

Ondanks de direct na 11 september 2001 met veel bombarie gedane beloften dat het Westen geen kruistocht tegen moslims zou houden en dat de welvaart eerlijk verdeeld moest worden, is het Westen gewoon doorgegaan met zijn traditionele buitenlandse politiek in het Midden-Oosten die ten koste gaat van de bevolking.

En dan komt het aller-, aller-, allerdomste deel van het artikel, en dan heb ik het niet over één zinnetje, maar over de complete tweede helft. Nederland doet aan “repressie” van Nederlandse moslims. Daar is Bennema van overtuigd. “Moslims moeten aanvallen pareren op het dragen van hoofddoeken of burka’s, op gebruiken als ritueel slachten en besnijdenis, op moskeeën en de bouw ervan.” Ik zie nog overal hoofddoeken en er zijn geen plannen om de bouw van moskeeën te stoppen, maar heus, we doen aan “repressie” van moslims.

Onze “aanvallen” op moslims zijn volgens haar een verklaring waarom ISIS populair is:

En alsof dat niet genoeg is, wordt nu geëist dat moslims zich distantiëren van IS en zij worden dus mede verantwoordelijk gehouden. Het is een gemakkelijke manier van veel prominenten en politici om zelf geen enkele verantwoordelijkheid te nemen voor de populariteit van IS bij jongeren. Het zijn namelijk ook ónze jongeren, want hier opgegroeid. Het past in de westerse teneur om van deze hele groep, van deze religie een moloch te maken en deze op een vernederende manier uit te sluiten.

(…)

De maatregelen van Opstelten en het kabinet zijn repressief. Repressie is de gemakkelijkste weg, doordat we het probleem niet bij onszelf hoeven zoeken. Maar trek je het paspoort in van een mogelijke jihadist, dan zullen zijn tien vrienden hierover woedend zijn en maak je IS nog groter.

Waar het op neerkomt, is dat we jihadi’s en ISIS-fanboys geen strobreed in de weg moeten leggen. Niet alleen omdat we ze moeten knuffelen omdat we ze anders “op een vernederende manier” uitsluiten, maar ook omdat we door “repressie” ISIS nog groter maken dan het nu al is. Zou Bennema ook vinden dat celstraffen moeten worden afgeschaft omdat we er alleen maar meer criminelen mee creëeren? Zou ze ook vinden dat we de nazi’s met rust hadden moeten laten omdat we er alleen maar meer nazi’s mee zouden creëren?

Mevrouw Bennema heeft 1. geen kaas gegeten van buitenlandpolitiek en 2. geen idéé waar ISIS voor staat. ISIS pleegt genocide op andersdenkenden in Syrië en Irak, ISIS wil een islamitisch kalifaat in het Midden-Oosten, Noord-Afrika én Europa, en ISIS heeft een gruwelijke hekel aan de manier waarop wij leven. Met terreur en geweld willen ze het kalifaat afdwingen. Misschien vindt mevrouw Bennema dat allemaal prima en wil ze wel leven in zo’n kalifaat, maar ik bedank daarvoor. ISIS moet worden vernietigd. Tot de laatste man aan toe.

Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

47 reacties

 1. Lieftinck fan

  Verplaats je eens in een moslim. Die is ervan overtuigd dat hij het ware geloof aanhangt, en de rest zijn sukkels die in zonde leven. Minderwaardig, want geen moslim.

   

  Maar wat ziet de moslim om zich heen? De Christenhonden baden in luxe, de Joden zijn superieur op elk gebied en de Mohamedanen zijn op elk gebied achterop en arm.

   

  Je kunt dan ook de conclusie trekken dat Allah niet bestaat, maar die conclusie wordt

   helaas niet getroekken.

 2. dickrotterdam

  De vijand zit niet alleen in het MIDDEN-OOSTEN zijnde  de ISLAM maar zit ook in grote getale in ons eigen land zijnde de extreem-linkse landverraders die ons uitleveren aan de vijand!!

 3. Frank

  Tsja, niemand dwingt immigranten vanuit Moslimlanden om in het Westen te leven.  Als dat leven hier tegenvalt – ondanks de vele grote offers die de samenleving zich hier getroost om het hen naar de zin te maken – dan is het niet terecht om daar datzelfde Westen dan de schuld van te geven. Je kunt niet kiezen voor burqa’s en hoofddoeken en tergelijkertijd in het Westen willen blijven wonen, ook al zijn de uitkeringen nog zo riant vergeleken met het land van herkomst. Datzelfde geldt ook voor de nazaten van deze immigranten.

 4. Mengelberg

  Het Westen heeft met misdadige oorlogen en kolonialistische experimenten de totale culturele en sociaal-economische infrastructuur van het Midden Oosten vernietigd. Vervolgens hebben die landebpn in burgeroorlogen achtergelaten.

  De schuld voor de instabiliteit en barbarij in het Midden Oosten ligt ondubbelzinnig bij het Westen en op dit moment blijft het wrijven in de zelfgemaakte vlek.

 5. rinus

  ”ISIS heeft een gruwelijke hekel aan de manier waarop wij (in het westen) leven”.

   

  Klopt, en dat is nu juist wat ISIS en madam Bennema duidelijk gemeen hebben.

   

  Ik lees steeds vaker dat ”links” de blanke autochtone bevolking de schuld geeft van alles wat fout en verkeerd is op deze wereld. Om dichter bij huis te blijven, dat doet een deel van links óók in eigen land. Volgens deze groep is multiculti mooi en spannend, en moeten de ”koude en afstandelijke” autochtonen (volgens Haagse PvdA wethouder Baldewsing) zich maar eens gaan aanpassen (….)

   

  Nu gaan we weer een stapje verder en krijgen wij als westerlingen ook nog even de schuld van de opkomst van ISIS. Want we zijn niet ”aardig” genoeg voor moslims. Die rooie loper die we hier in Nederland uitleggen voor nieuwe multiculturele aanwinsten zoals de Islam moet nog 3 kilometer langer.

   

  Ik zeg het al heel lang. Een groot deel van de linkse (ook politieke) kliek denkt hetzelfde als deze linkse kakmadam. En die gedachten zijn bijzonder negatief over de eigen bevolking.

   

   

 6. Lia@DDS

  Zeg maar Jan tegen Lia.

  En verder?

  Niks, heb allang geaccepteerd dat elk dorp er één heeft……..

  Mvg.

 7. Pieter V

  Mw . Bennema is geen historicus, geen historica maar een hysterica.

  Ik neem aan dat ze ook bij haar de genotsknobbel hebben verwijderd met kennelijk verstrekkende gevolgen voor de hersenen want volgens het citaat moeten we voor dat soort praktijken begrip opbrengen.

   

   

 8. Johanna

  Dan heeft Mohammed ook al last gehad van het intelligente Westen want hij sneed in een nacht meer dan 200 hoofden eraf. Daarom   hebben ze in  de  koran   hun volgelingen  opgeroepen om  alle Joden en ongelovigen te doden. Het was en is allemaal de schuld van het Westen.

 9. Mengelberg

  @ Johanna

  200 doden is klein bier bij de dagproductie van de christelijke Duitsers in de Holocaust. Die Mohammed verklaart dus niet alles.

 10. pierreofzo

   

  Het is verschrikkelijk om een stukje als het hare te moeten lezen, een stukje van een academisch geschoolde.

  Hoe diep zijn we in dit land gezakt?

  Geen enkel besef van de eeuwenlange opmars van dat fraaie geloof, te vuur en te zwaard, van Mekka over heel Noord Afrika tot aan Tours in Frankrijk toe.

  Geen enkel besef van die opmars via het MO tot aan Wenen toe.

  En ook nog geen enkel mededogen met de slaven die die o zo edele gelovigen haalden in Afrika en de Oekraine en tot op heden nog in Zuid Oost Azie.

  Geen woord over de onvoeringen en moorden in Nigeria, de verdrijving van christenen in gebieden waar ze de macht konden grijpen, van de moorden op Jezieden, van de eeuwendurende moordpartijen tussen de diverse stromingen binnen de islam zelf.

   

   

  Er is een enkel punt in haar betoog, waarin ze de spijker op zijn kop slaat.:

  “De bron van dit islamitische fascisme is een dodelijke combinatie van misplaatste religieuze superioriteit gebaseerd op het verleden en een politieke minderwaardigheid te opzichte van het Westen.”

   

  De rest is geleuter. Die misplaatste superioriteit is niet nieuw, niet veroorzaakt door de koloniale vernedering, niet door het roven van oliebronnen. Die misplaatste superioriteit is verankerd in de koran zelf en in de levensbeschrijvingen van een superieur iemand, die hun profeet is.

   

  De islam is een veroveringsideologie, die zelfs kinderen oproept hun ouders te laten vallen als ze zich niet aan de regels van de islam onderwerpen. Iedereen, die het ware geloof niet aanneemt is een belediging.

   

   

 11. baksteen

  Mevrouw Bennema is dus historica en die weet niet dat de mohammedanen de laatste 1400 jaar o.a. het hele middenoosten gezuiverd hebben van Christenen en Joden, behalve die paar die zich nog verschansen achter een hek dat ze overigens van de rest van de wereld niet mogen hebben. Europa is de volgende plek waar ze het weer kunnen gaan proberen, de plek is al aangegeven, Rome. In 850 -860 ook al geplunderd door onze vrienden.

 12. Two Ravens Black Kettle

  Tijdens WO2 maakten de bezetter dankbaar gebruik van de Bennema’s van die tijd. Altijd excuses zoeken voor massamoordenaars, slachters en andere ‘slachtoffers van de maatschappij’.

  Bennema zal geen seconde stil staan  bij het lot van christenen, Yezidi’s, Koerden etc. Geen seconde. Zij is één met de dader. De apologist. De NSB’rs, de Farizeeër, de Rode Khmer groupie, de hatelijke vrouw die ’s nachts de poorten opent zodat de doodseskaders naar binnen kunnen.

  In Nederland heb je heel veel Bennema’s, met name in de media en pseudowetenschap. 

 13. Jansma

  Ik kan het tot op zekere hoogte absoluut met deze mevrouw eens zijn….Westerse overheden voeren immers al jaren agressieve interventie oorlogen in landen waar men moreel gezien geen kloot te zoeken heeft. Deze al jaren gaande zogenaamde war on terror gaat maar om 1 ding en dat is het roven van de olieschatten die het Midden Oosten in bezit heeft….Dat begrijpen ze in het Midden Oosten natuurlijk ook wel en dat men hier pissig van wordt, is niet meer dan begrijpelijk….Draai het eens om:

   

  Stel je voor dat Saudi Arabie om de haverklap Nederland zou binnenvallen om hier de gasvoorraden te plunderen…Ik noem maar wat. Dan kun je er donder op zeggen dat er een Nederlandse verzetsbeweging zal ontstaan (politiek of anderwijs) die in opstand zal komen. De ISIS van de Lage Landen. In Saudi Arabie zal deze NL ISIS natuurlijk worden geportretteerd op de TV als een afgrijselijke en onmenselijke beweging…Aldaar zal onder de bevolking het beeld ontstaan dat iedere ISIS strijder een monster is, zoals dit ook in Nederland gaande is.

  Laat ik even verduidelijken dat ik hier niet ISIS aan het vergoeilijken ben. ISIS is een intrinsiek kwaadaardige beweging, maar dessalniettemin wel een reactionaire beweging. Een beweging die is ontstaan als reactie op de Westerse agressoren…..In die zin moet ik mevrouw wel gelijk geven.

  Waar ik haar volslagen ongelijk in geef, is in het gegeven dat wij hier moslims onderdrukken door hen niet hun gebruiken toe te staan…Ieder individu in Nederland is (vooralsnog) vrij om tot op zekere hoogte de eigen gebruiken te hanteren en implementeren. Wellicht moslims nog wel meer dan niet moslims…Echter, deze gebruiken in de praktijk brengen heeft ook gevolgen…Het niet kunnen vinden van een baan. Segregatie. Of geen sociale acceptatie….Dit is echter een direct gevolg van het gedrag van de moslim. Niet van dit van de niet-moslim of Nederlander, zoals u wenst….Als immigrant heb je je aan te passen. Niet andersom. Simpel zat. Geen discussie meer over nodig.

  En als het de moslims niet aan staat hoe ze hier behandeld worden, dan is men ook nog (net) vrij genoeg om te emigreren naar een land waar dergelijke gedragingen wel worden geaccepteerd…Mooi man. Vrijheid. 

 14. Pimsch

  Spanje heeft continu zevenhonder jaar oorlog moeten voeren tegen de Moren. Kijk, dat is geschiedenis mevrouw Bennema. Die jaren in het Midden Oosten hebben geen wijze ervaring gebracht, maar omprating door gruwelijk overdreven sentimenten en pertinente leugens. Ga daar maar wonen en tot nooit meer ziens.

   

 15. LantR.fant

  van de jaren ’90 toen de Marokkaanse jongeren massaal aan het judassen waren. Multi culti was toen heel erg geboden en alle verhalen van mensen die slachtoffer werden van Marokkaans geweld praatten slechts borrel/kroegen/verjaardagspraat. Zo heette het in 070.

  Toen had je ook die PVDA politicus en huisarts in 020 die het in het publiek over “kutmarokkaantjes” had.

   

  Toen al en toen moest 11/09 nog plaatsvinden.

   

  Mw. Bennema heeft dus last van een slecht geheugen. En trekt daardoor verkeerde conclusies. 

 16. Breinbrouwsels

  Ik heb een hekel aan die moderne taalverkrachting waarbij duidelijk vrouwelijke benamingen niet meer mogen worden gebruikt volgens de taalnazi’s. Zoals die Tineke hierboven. Allereerst heet ze Tineke en dan denken wij altijd aan een ander kutwijf dat benevens andere kutwijvendingen ook de hele Betuwe heeft omgeploegd. Maar dat terzijde. Die Tineke van hierboven is dus historicus, zegt u? Nee, die mevrouw is alleen historicus als ze in het bezit is van een pieleke. Ik weet het, er zijn vrouwen die nogal vlot zijn geschapen en een doorsnee nederlandse vent aan het blozen kunnen brengen maar dat bedoel ik niet. Tineke is dus geen historicus maar histerica. Weet je wie ook historicus is en een heel land heeft omgeploegd?

 17. Lia@DDS

  Af en toe kun je behoorlijk uit je nek stengelen hoor…..

 18. V.K.

  -Voor die strijd is het westen helemaal niet nodig, sterker nog, deze strijd was er al voordat men in de olie zat.

   

  -Het is gewoon een eeuwenoude strijd tussen Sjiiten en Alavieten oid.

 19. HrDeKadt

  Mevrouw Bennema mag zich gelukkig prijzen dat zij een westerse vrouw is en zich in de westerse luxe kan baden van vrije meningsuiting. Ten eerste dat zij een vrije vrouw is. Dat is niet helemaal goed binnengekomen bij deze vrouw. Als westerse vrouw begrijpt zij niet wat het betekend om als vrouw in een islamitische wereld te leven. Alleen vrouwen die in deze wereld van stilstand zijn geboren kunnen daar iets zinnigs over zeggen.

   

  De vrijheid die mevrouw Bennema najaagt is een fata morgana. Een fictie van haar illusoire wereldbeeld. In een wereld waarin islam onbegrenst haar goddelijke gang kan gaan, is mevrouw Bennema de eerste die opgeknoopt wordt. Of verkocht als slaaf. Vrouwen met een mening worden niet op prijs gesteld. Vrouwen worden niet geacht te denken. Vrouwen worden geacht het huis schoon te maken en kinderen te baren.Enter islam mevrouw Bennema.

   

  Ik zou mevrouw Bennema graag eens tegenover Wafa Sultan zetten voor een 1 op 1 discussie. Voorzover Sultan al niet na enkele minuten in onbedaarlijke lachsalvo’s zou dubbelslaan, bij het moeten aanhoren van zo veel onnozelheid,  zou het voor de kijker een hele interessante confrontatie zijn tussen fictie en werkelijkheid.

 20. Jansma

  De gedragingen van Mohammed verklaren wel een hoop…In de leer van de Islam wordt Mohammed als de perfecte mens gezien, Al-Insan al-Kamil. Het navolgen van het voorbeeld van de Profeet is dan ook de taak van iedere(!) moslim, conform diezelfde leer. Velen nemen hier al 1400 jaar een voorbeeld aan. Islam is een goddelijke license to kill…. Het schept niets anders dan nazisme op steroiden.

  Daar verandert uw stropopredenering werkelijk niets aan. 

 21. mart

  Mischien moet onze histerica eens flink ge gangbangd worden, met als beloning enige klinkers  naar haar onwijze koppie door haar schijnbaar geliefde vrijheidstrijders,laatste omdat ze aanleiding gegeven heeft, en  Mengelberg, al een tulband aangeschaft?

 22. jofele jood

  Mengelberg is een alom bekende trol die onder tientallen aliassen dezelfde onzin brengt, gewoon laten lullen…

 23. Two Ravens Black Kettle

  Waarom haten linkse vrouwen vrouwen en meisjes uit Islamitische landen ?

 24. Mengelberg

  @ Jansma

  Verklaart u het feit dat christenen veel meer mense over de kling joegen ook uit De boodschap van Chriatus?

 25. dirkse

  Ik zou zeggen: T.Bennema en wel van haar opvoeding in het teken van “wie goed doet, goed ontmoet”  Een levensgevaarlijke en uiterst naïeve misrekening.

  B. begint met “misplaatste religieuze superioriteit” . Mij dunkt, dat je dan niet verder hoeft te redeneren.

  Dan noemt ze “welvaart eerlijk verdelen” . Daar is inderdaad geen sprake van: de landen in het Midden-Oosten krijgen bakken met geld voor niets, alleen omdat er olie in hun grond zit. Zo blijven ze daar dom en gepamperd.

  Nu geloof ik, dat intelligentie tamelijk gelijkmatig over de wereldbevolking is verdeeld. Zodat economische achterstand hoofdzakelijk het gevolg is van cultuur. Kijk eens naar de ontwikkeling van Zuid-Korea.

  En Bennema moet heropgevoed worden.

 26. Mengelberg

  @ Mart

  Je bent ziek.

 27. Jansma

  Sorry, maar stropopredeneringen werk ik niet aan mee. We hebben het hier over ISIS. Over moslims. En over waarom moslims handelen zoals ze handelen. Christenen doen hier niet ter zake, al zou u zich eens kunnen afvragen hoe het kan dat Christenen al honderden jaren zijn gestopt met barbarisme op grote schaal en waarom dit in het geval van moslims nooit en te nimmer zal geschieden….

 28. Skeptic

  Volledig mee eens! De Islam stamt uit een tijd van de tribale samenlevingen in het Midden Oosten. Het westen heeft tijdens en na de kolonisatie bijna willekeurige grenzen getrokken waarbij niet of nauwelijks rekening is gehouden met de tribale grenzen. Daarbij zijn er ook de nodige dictators in het zadel geholpen en gehouden voor lange tijd. Het doel hiervan was de olieleveranties veilig te stellen. Een van de neveneffecten van het uit het zadel wippen van deze dictators is het herstellen van de tribale grenzen in een gebied waar het historisch evenwicht is verstoord. Het resultaat is ISIS met de daarbij horende wreedheden. Men was even voorbij gegaan aan het feit dat de Islam niet evalueert. De Islam is immers overanderlijk en hanteerd morele standaarden van 1400 jaar terug. 

   

  Er zijn mijns inziens twee mogelijkheden:

  1. Men herstelt de oude situatie met meedogeloze dictators zoals Mubarak, Saddam Hoessein, Kadaffi etc. en waarbij minderheden onderdrukt worden en aleen de clan van de dictator alles voor het zeggen heeft

  2. Men laat de brand uitwoeden totdat er weer een niew evenwicht onstaat. Jammer voor een aantal bevolkingsgroepen zoals de Koerden want zij zullen worden uitgemoord. Het is tevens wel zaak dat het westen alternatieven gaat bedenken voor ons energievraagstuk in de vorm van kernergie, schaliegas en olie etc. 

   

  In beide gevallen zullen wij in het westen tegen elke prijs moeten voorkomen dat de Islamitische invloed in het westen nog meer voet aan de grond krijgt en waar nodig dit met harde hand terugdringen. Alternatieven zijn er niet want anders zijn wij reddeloss verloren.

   

  Het probleem met linkse trutjes zoals Bennema is dat zij zonder het zelf te weten de grootste racisten zijn. Zij weigeren om moslims en andere niet westerse immigranten aan onze waarden te houden omdat zij ervan overtuigd zijn dat ze te achterlijk zijn om die te begrijpen.

 29. Mengelberg

  @ Jansma

  Ik reageerde op uw merkwaardige bewering volgens welke het gedrag van moslims moet worden verklaard uit de leringen van Mohammed. In die logica moet het aanmerkelijk moorddadiger gedrag van christenen verklaard worden uit de leringen van Christus. Ik denk dat het laatste niet juist is en dus staat ook het eerste op losse schroeven.

 30. Jasterke

  .

   

  wat geniet ik, als ik zuig en terg

  als ’n soort quasi-Mengelberg

  als ’n soort quasi-reageerder…

  maar blijk naast vals..ook steeds verkeerder !

  .

 31. Jean Wanningen

  Goed comment.

 32. kees rudolf

  Tineke, een meisjesnaam met de verklein-uitgang “-ke”; je zou haast geneigd zijn om met vertedering aan een onschuldig wicht te denken, maar dat is deze Tineke Bennema beslist niet, al jaren niet. Een eenzaam dwaallicht is ze helaas ook niet. Er is een groep van enige omvang die zo denkt als zij, hoe knettergek ook.

 33. Jasterke

  .

  @jofele jood… maar misschien niet iedereen  😛

 34. Mengelberg

  @ Toetsteen

  Wat een geweldig objectieve bron!

  Geestig.

 35. Makker

  Haha, de amusementswaarde van DDS is enorm toegenomen sinds uw aanwezigheid hier.

  Wellicht moet Joshua u ook een transfer aanbieden bij Jalta. Lijkt me beetje dooie boel daar.

 36. Mengelberg

  @ Jean Wanningen.

   

  Het is ook geen eenvoudig onderwerp.

 37. Jean Wanningen

  “Qua logica moeten we vermijden van twee walletjes te willen eten.” –  Ik kan helaas in uw bijdragen geen enkele logica ontdekken.

 38. Mengelberg

  @ Jansma

   

  Nu we het toch over stropoppen hebben: ik beweerde niet dat de misdaden van christenen de misdaden van moslims vergoelijken noch trachtte ik de aandacht af te leiden van de gruwelijke barbaarse misdaden waaraan moslims zich in deze tijd op grote schaal schuldig maken. 

  Ik wees slechts op uw denkfout volgens welke die barbaarse misdaden causaal herleidbaar zouden zijn tot de leringen van Mohammed. Die redenering lijkt me niet te kloppen, die causaliteit bestaat niet en mocht die volgens u wel bestaan dan moet u ook de causaliteit aanvaarden volgens welke de misdaden van christenen herleidbaar zouden zijn tot de leringen van Christus. Qua logica moeten we vermijden van twee walletjes te willen eten.

   

   

 39. econoom

  Inderdaad het meest mallotige artikel, dat ik sinds langere tijd heb gelezen, en dat ook nog van een universitaire historica.

  Die zou beter moeten weten. Het Sykes Picot verdrag is niet de basis van alle ellende in het midden oosten, zoals Bennema suggereert. De westerse koloniale overheersing in het midden oosten heeft niet meer dan 25 jaar geduurd. Daarvoor stonden deze gebieden eeuwenlang onder turkse koloniale overheersing.

  En wat de frustraties van moslims betreft, die zgn worden gediscimineerd, deze gaan eerder over het feit dat ze naar hun eigen mening, nog niet voldoende worden gepamperd. Als christenen of niet gelovigen in het midden oosten evenveel rechten zouden hebben als moslims in NL zou er niets aan de hand zijn.

  Tenslote, zijn frustraties een vrijbrief om maar te gaan moorden en plunderen? Als ik de redeneerwijze van Bennema hanteer, dan zijn hiermee de nazi’s gevrijwaard van de holocaust en de overige misdaden tijdens wereldoorlog II.  Immers dat zouden volgens Benenma gerechtvaardigde frustraties over het vredesverdrag van Versailles zijn.

 40. Jansma

  – “Ik reageerde op uw merkwaardige bewering volgens welke het gedrag van moslims moet worden verklaard uit de leringen van Mohammed. In die logica moet het aanmerkelijk moorddadiger gedrag van christenen verklaard worden uit de leringen van Christus. Ik denk dat het laatste niet juist is en dus staat ook het eerste op losse schroeven.”

   

  Niet alleen hanteert u -als gezegd- een stropopredenering, maar hier voegt u met de laatste comment ook nog eens een drogredenering aan toe. Allereerst doet het niet ter zake welk gedrag Christenen hebben vertoond wanneer we moslims bespreken….U hanteert hier een gesprekstechniek die geen ander doel kent dan afleiden van de kern en deze kern zijn de gruwelijke misdragingen van moslims, gebaseerd op de handelingen Al-Insal Al-Kamil (de perfecte mens) Mohammed. Uw drogredenering bestaat dat er uit dat het niet automatisch betekent dat als B handeling Z niet verricht, dat het dan automatisch betekent dat A handeling zet ook niet verricht.

  U lijkt niets anders te doen dan af te willen leiden van de gruwelijke misdragingen van moslims door op het wangedrag van anderen te wijzen. Waarom doet u dit? Hiernaast adviseer ik u dringend om een basiscursus Islam tot u te nemen. U lijkt zelfs van de beginselen vrij weinig begrepen te hebben gelet op uw drogredenering, waarin in u een verondersteld Chistelijk verschijnsel gebruikt om een zuiver Islamitisch verschijnsel te verklaren.

   

 41. De man uut Limburg

  Het zijn namelijk ook ónze jongeren, want hier opgegroeid.

   

  Dit zinnetje is zo fout als je maar kunt bedenken. Het geeft het ‘domme’ denken van de linkse mens weer.

   

  In feite is zo’n jongere inderdaad hier geboren en opgegroeid. Maar die jongere maakt geen deel uit van de Nederlandse samenleving, wel van de Marokkaanse gemeenschap. En dat is toch iets heel anders. Ze zeggen het zelf ook steeds weer: eerst Moslim, dan Marokkaan en dan pas Nederlander.

   

  Wanneer beginnen die ‘domme’ linksen het toch eens te snappen? Ik denk nooit.

 42. jofele jood

  Nee dan die bron van jou Wim Mengelberg, die duim van je die is betrouwbaar….

 43. Knarsman

  Het is nog erger. Door het Oude Testament niet onder het copyright te brengen zijn delen van die bijbel ongestraft terecht gekomen in de koran en zijn andere delen naar believen aangepast of weggelaten. En om het allemaal nog erger te maken hebben de oorsprongkelijke bedenkers van de islam verzonnen dat hun versie (de koran dus) letterlijk door hun god (allah) gedicteerd is. Kortom het christen- en jodendom hebben de islam mogelijk gemaakt, feitelijk in de hand gewerkt.

 44. Wilhelmson

  Die voor eigenbelang de schuldige gelijk geven en de rechtvaardige beroven van zijn recht.

   

 45. Jansma

  Ja eh…Prima Lia. En nu?

 46. Wilhelmson

  Het lijkt banaal en dom, maar het raakt aan de essentie van wat er fout gaat. Dom zijn doet geen pijn, maar het veroorzaakt en bestendigt wel veel ellende.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.