Wilders wint weer, maar wordt niet wijzer

De PVV krijgt deze week opnieuw zetels erbij, en is weer de grootste partij van het land.

Een nieuwe week, een nieuwe peiling van Maurice de Hond. En deze week gebeurt er iets spectaculairs: de VVD was de afgelopen zeven maanden de grootste partij in de peilingen, maar moet deze positie nu afstaan aan de PVV. De Hond schrijft:

Nadat de PVV vrijdag al gestegen was, waarschijnlijk onder invloed van de terroristische aanslagen in Canada, zien we dat zaterdag doortrekken, gerelateerd aan het extra geld dat aan Europa moet worden betaald. De stijging van 3 naar 27 zetels was voldoende om (weer) de grootste te zijn, omdat de VVD 1 daalt naar 26.

Dit is voor het eerst het geval sinds de Gemeenteraadsverkiezingen van maart jl. toen de woorden van Wilders over Marokkanen hem electoraal duidelijk verlies opleverde.

Het volledige plaatje wat betreft de peilingen ziet er als volgt uit:

Wat betreft de mensen die nu weer aangeven PVV te stemmen – terwijl ze zeven maanden zijn weggebleven bij de partij van Geert Wilders – tja. Mensen, het dringt maar niet tot jullie door, hè? Geert Wilders leert niet bij, Geert Wilders zorgt niet voor oplossingen en Geert Wilders verbetert zichzelf niet na z’n fouten.

De Geert Wilders van oktober 2014 is nog steeds exact dezelfde man die in maart van dit jaar een menigte liet scanderen dat Nederland behoefte heeft aan “minder, minder, minder” Marokkanen. Het is ook nog steeds exact dezelfde Geert Wilders die het kabinet-Rutte I brak en voor geen cent te vertrouwen blijkt met regeringsverantwoordelijkheid, of zelfs maar met het gedogen van een regering.

Geert Wilders doet waar Geert Wilders zin in heeft, en iedereen die hem opnieuw vertrouwt met z’n stem nadat de blonde voorman eerder al die mensen in de steek liet door op die bewuste avond in Den Haag zichzelf te ontpoppen als racist, is misschien wel net zo hardleers als de PVV-leider zelf.

Want Geert Wilders gaat deze hernieuwde PVV-kiezers wel degelijk opnieuw in de steek laten. Welke fratsen hij gaat uithalen, en over welke grens hij deze keer ruimschoots heengaat is nog niet te voorzien. Maar wel is duidelijk dat Geert Wilders een ezel is die zich aan dezelfde steen blijft stoten. En daarmee bezeren zich ook keer op keer de ezels die hem telkens opnieuw een kans geven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

139 reacties

 1. Lia@DDS

  door op die bewuste avond in Den Haag zichzelf te ontpoppen als racist”

  Stop eens met de domme opmerkingen, Tim. Je staat voor paal.

   

  @ Tippelaar:

  Ook graag stoppen met achterlijke opmerkingen zoals: “Maak de PVV niet boos”.

  Bij veel van wat je later schrijft heb je gelijk.

   

  Mvg

 2. tippelaar

  Al de commentaren gelezen hebbend, denk ik dat het tijd wordt voor de ” lange mars” naar den Haag, om in de trant van Mao te blijven. Ik wacht af wat er komt want ik durf hierin natuurlijk niet zelf het initiatief nemen want wat wacht mij dan?

  AIVD tapt mijn telefoon af, zowel vast als mobiel.  Mijn  email wordt gelezen, mijn sociale contacten gescreend, mijn creditcard nagekeken, mijn bankrekeningen blijvend onder toezicht.  Via mijn mobiele telefoon en de gps.driehoeksmeting wordt voortduren bijgehouden waar ik verblijf en mij beweeg. Via de snelwegcamera’s wordt mijn auto-kenteken automatisch gelezen en opgeslagen in een bestand, dat weer is gekoppeld aan belastingsystemen en aan de AIVD. Ook de energieleveranciers doen hieraan mee, want die rapporteren de AIVD mijn waterverbruik, electriciteit- en gasverbruik, met vermelding van de tijden die ik per dag thuis ben en hoeveel  personen er dan mijn woning waren. De woningbouwvereniging wordt ingezet voor een proforma-inspectie van de gasleiding, o.i.d.

  Via de plaatselijke politie wordt uitgezocht of ik demonstratie-materialen heb gekocht, zoals plaksel, beddelakens en dikke viltstiften. Als laatste komen  er nog stiekeme intervieuws bij de buurtbewoners met de vraag of ze iets weten van de bewoners van nr?

  Als autochtone blanke nederlander van de zoveelste generatie brave burgers die nederland groot hebben gemaakt, sta ik overal bij de instanties te boek. Mocht ik die lange mars organiseren, dan staat binnen de korste keren  een zwaar bewapend arrestatieteam op de stoep, die mijn voordeur met springstof verwijderd, met een luchtdruk handgranaat mij desorienteerd en mij  ervolgens geboeid afvoert naar een (voor mijn veiligheid zeggen ze) onbekend adres. Na weken voorarrest word ik dan wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten. De hele affaire wordt in de gelijkgeschakelde pers en op de nl.staatsomroep, breed uitgemeten.  Gelukkig wist de AIVD op tijd erger te voorkomen. Dit waarde lezers, overkomt mij dan omdat ik een blanke nederlander ben, die braaf zijn belasting betaalt en die het meer dan zat is om voor de rest van de wereld te betalen en daarbij steeds de verliezende partij  te zijn en die door den Haag keer op keder een oordt wordt aangenaaid. Ik ben het meer dan zat. Maar ik organiseer het niet vanwege de door mij hierboven geschetste situatie. Hoe anders zou het zijn, als ik een marokkaan was, in de schilderswijk in den Haag, met 2 paspoorten, drugshandelaar met een grote muil en een uitkering, geweldadig van inborst en niet te beroerd om mensen op straat in elkaar te slaan of te bedreigen. Dan zou ik zelfs door burgemeester van Aartsen in bescherming worden genomen tegen die pesterige blanke kutnederlanders.

 3. Guus d

  Morgen is het de Nationale Collaboratiedag, zie:
  http://martienpennings.wordpress.com/2014/10/26/27-oktober-2014-3e-nationale-collaboratiedag/
  Vreemd dat dit aspect zo weinig aan de orde komt hier op DDS.

  Waar de PVV met oplossingen komt voor de problemen maakt (bijna) de rest van de kamerleden ze alleen maar groter. Had Wilders niet de beste cijfers met het doorrekenen van zijn programma?

  En er wordt ook nog eens flink gelogen: Het bedrag wat we moesten bijbetalen was in Mei al bekend.

 4. joga

   Toevoeging op tonzwart: Graag in al je verdere artikelen over Samsom en Rutte even  vermelden, dat Samsom kaal is en zijn gezin in de steek heeft gelaten, enz.enz., dat Rutte niet aan de vrouw/man  kan komen  om wat voor  lichamelijke reden dan ook en alle problemen wegschatert in plaats van op te lossen en ons nog € 1000,= schuldig is, enz enz. Moet ik nog even doorgaan? 

  Inderdaad wel even to the point blijven en geen onzin meer uitkramen.

   

   

 5. van dalen

  Ook al krijgt Geert Widers en de PVV 60 zetels, er komt gewoon een cordon sanitaire en

  alle partijen gaan  samen. Er gaat echt niks veranderen.

  Er kan alleen verandering komen als er bijvoorbeeld 2 a 3 miljoen werkenden hun eigen naam claimen en soeverein worden, je bent dan net als willie 3 soeverein en niet meer belasting plichtig. Je kunt dan gewoon je werkgever verzoeken om jou brut salaris netto aan jou te betalen, kan trouwens nu ook al.

  Er zal commentaar op mij komen en nee ik ben geen greenpeace of groen links denker.

  Voordat je je mij commentaar geeft moet je echt zelf op onderzoek uit en echt goed nadenken.

  Waarom een systeem dienen die jou puur en alleen als onderpand van het bv Nederland beschouwt.

  Je hebt niks te vertellen en je moet in de pas lopen want anders wordt je keihard aangepakt zeker de Hollanders.

   

 6. tonzwart

  Verweid moet zijn verwijdt

 7. tonzwart

  Tim E. verweid Wilders nog maar eens een kerr dat hij Rutte 1 heeft laten ontploffen en suggereert dat dat een laffe domme streek was. Maar de waarheid is toch wat genuanceerder.
  Wilders heeft de stekker er uit getrokken, toe hem duidelijk werd, dat Rutte en Verhagen bezig waren de verzorgingsstaat op te blazen. Geert nam en neemt het op voor de mensen die zorg nodig hebben. Ja, en idd bestrijdt hij de Islam en de reus op lemen voeten, Europa, de herrijzenis van het oude Rome. Hij is de enige die het opneemt voor Nederland.
  Het is een heerlijke ochtend, door deze peilingen. En, Tim, hou eens op met elke keer aan te geven dat Wilders blond is. Dat zo kinderachtig….

 8. De man uut Limburg

  Nederland kreeg afgelopen vrijdag een ‘onverwachte’ en uiterst ‘onplezierige’ mededeling van Brussel: voor 1 december eventjes 642 miljoen overmaken aan Brussel omdat wij dit willen.

   

  Ja en dan zegt Dijsselbloem dat hij dit niet heeft zien aankomen en er niet echt blij mee is. Rutte zal de onderste steen naar boven krijgen (net zoals bij de MH-17 natuurlijk) en wedden dat er op 30 november 2014 een cheque is getekend ten bedrage van 642 miljoen ? !

   

  Maar hier zie je nu de macht van de politici in Brussel en de onmacht van het Nederlandse kabinet en Tweede Kamer. Gewoon Brussel die zegt dat je moet betalen en de schaapjes doen het.

   

  Maar dit is nog helemaal niks vergeleken bij wat ons nog te wachten staat. De ministers van financien hebben enige tijd geleden het ESM opgericht. Nederland heeft hier ook voor getekend. Dit betekent dat Nederland in dit noodfonds flinke bedragen mag storen en (schrik niet) Nederland draagt bij aan het ESM volgens een verdeelsleutel van 5,7
  procent, wat neerkomt op 40 miljard euro. Daarvan wordt in vijf
  termijnen circa 4,6 miljard euro echt in het permanente noodfonds
  gestort. De rest (circa 35,4 miljard euro) is zogeheten oproepbaar
  kapitaal.

   

  Tja dit laatste is behoorlijk gevaarlijk, want Brussel kan morgen besluiten om tegen Nederland te zeggen dat ze 35,4 miljard voor 1 december or whatever moet overmaken. En dan heb je dit ook maar te doen.

   

  Ach Wiebes, u weet wel die rare kwiebes, verhoogt gewoon wat belastingen zoals de bijtelling van uw auto, of straks als u een klein spaarcentje heeft dan komt er een spaartax. Misschien nog een ideetje voor ze om de boodschappen niet meer op 6% btw te zetten maar gewoon alles op 21%. Ze kunnen alles zo in een klap beslissen, want ja betalen doen ze aan Brussel en eigenlijk moet ik zeggen U BETAALD !

 9. The Fox

  @ dickrotterdam 10:38

   

  Nazis verborgen de wreedheden en genocide en dus konden achteraf de beschaafde landen zeggen dat zij het niet geweten hadden en daarom er niet eerder ingegrepen werd.

   

  ISIS en gelieerde partijen doen niet geheimzinnig.

 10. joga

  Beste Tim, wanneer ga je nu nog veel kritischer schrijven over de bewezen aartsleugenaars Rutte, Samsom, Asscher, Pechthold, Timmermans, etc.

  Dit is gewoon zielig wat je doet en nog oerstom ook, want je hebt blijkbaar nog steeds niet in de gaten, dat de PVV-stemmers hier op DDS extra gemotiveerd worden en je twijfelaars gelukkig feilloos over de streep trekt. Of je het leuk vindt of niet de andere partijen doen dagelijks hun uiterste best om Geert Wilders op 3 maart a.s. aan een ongekende overwinning te helpen met hulp van de EU. Nederland pikt het niet meer, maar met pikhouwelen de straat op daar is het nog net te vroeg voor. Eerst de verkiezingen laten spreken en de EU laten ontploffen, hetgeen elk moment (in een weekend!) kan gebeuren.De seinen staan al een tijdje op donkerrood en waarschuwen doen de boven ons gestelden dus niet. Wee de inwoners met een vette bankrekening. Voor verdere info zie ook naast vele internationale topeconomen het artikel van Xandernieuws 2 dagen geleden.

 11. Jasterke

   

  wie zijn zoon liefheeft beschijt ‘m….nietwaar Tim ?

 12. henk vintage

  Oh wat zijn die druiven zuur.

  De enige politicus die niet om de hete brui heendraait voor een goed betaald baantje en zegt wat er mis is in Nederland en Europa.

 13. Louis in de Pels

  Beste Tim, zou het niet zo kunnen zijn dat Geert gewoon zijn eigen lijn aanhoud ongeacht wat mensen zoals jij ervan vinden? Waarom zou hij van koers moeten veranderen als hij in de peilingen de grootste is?

  De mensen die in deze peiling zeggen hem te steunen zullen toch de beelden van afgelopen maart hebben meegekregen en toch krijgt hij de steun. Misschien wel omdat Wilders

  – Minder marokkanen wil door vrijwillig vertrek naar land van herkomst te stimuleren.

  – Minder criminele marokkanen door hun nederlandse paspoort af te nemen.

  – Minder marokkanen door de instroom te stoppen.

  3x minder met maatregelen die nota bene door de regeringspartijen worden overgnomen. misschien willen veel mensen wel gewoon minder marokkanen in Nederland.

 14. Two Ravens Black Kettle

  Zucht…

 15. rinus

  Voor de naam Geert Wilders kun je voor 90% net zo goed ”VVD” invullen. Of welke partij dan ook. En dat Wilders ”wel wint maar niet wijzer wordt”, de andere partijen wel soms? Kijk eens hoe de VVD haar achterban naait en kiezers in de steek laat.

   

  Overigens wordt De Hond verkeerd geciteert Dat ”de PVV vrijdag is gestegen” klopt, maar de woorden  ”waarschijnlijk door de terroristische aanslagen in Canada” is bij De Hond (en elders) nergens te lezen

   

  Maar ik heb wel een idee waar de pijn zit want de column is met woede geschreven. Als je het nieuws (de laatste tijd vooral) volgt, zie je dat ”die clownesque Wilders” steeds meer zijn gelijk krijgt. Moslims zorgen overal voor problemen en zelfs moord en doodslag. Werkelijk iedere dag laten ze zien wat ze hier zullen doen als zij een steeds grotere minderheid gaan vormen. En laat dat nu juist dagene zijn waar Wilders voor waarschuwt.

   

  Maar er is één troost, het heeft volgens de rest van die politieke wegkijkers allemaal niets met de Islam te maken. Gelukkig maar.

   

   

   

 16. CDlogo

  Zozo..kan je nagaan wat het effect is wanneer dergelijke aanslagen in NL gaan gebeuren, wat niet een kwestie is van of maar wanneer.

  Voor de rest Tim hou de volgende keer je bekende anti Wilders/PVV riedel voor je die kennen we nu onderhand wel.

   

 17. rinus

  @cms 12.11u. Volledig met je eens!! Ik ben ook maar een gewone reageerder maar neem het voor 100% op voor Tim. Punt!

 18. obligan

  Dankzij Wilders behoort Nederland ….NOG… niet tot de islamietische landen.

  Met het huidige beleid zal het helaas niet lang meer duren.

 19. Weetbeter

  Tim heeft weer eens last van maagzuur… heeft iemand een Rennietje voor ‘m?

 20. Saeftinghe

  Tim, zoals gewoonlijk heb je weer een ongelooflijk blunderstukje geschreven, met een aantal aantoonbare missers!!!!

   

  Proef ik ook niet een beetje jaloezie op dat blonde haar van Wilders?

   

  Alles een beetje laag bij de grond verhaaltje.

   

  Alle missers zijn al genoemd in eerdere reacties, die hoef ik niet te herhalen.

   

  Maar mogelijk beoordeel ik je helemaal verkeerd en was het stukje alleen maar provocerend bedoeld om de kwaliteiten van Wilders weer eens naar voren te halen in de te voorspellen reacties?????

   

  Wat een jammerlijk niveau Tim.

 21. cmsuijkerbuijk

  “Neem je in acht tim en maak de PVV niet verder boos”

  We gaan toch niet in bedekte termen dreigen hé? Want als je zó voor de PVV bent, dan doe je met zulke opmerkingen slechts de zaak van deze partij schade en daar kan ik de tegenstanders dan ook weer geen ongelijk in geven!

 22. JC

  Tim wat jij fout vindt hoeft een ander nog niet fout te vinden.

   

  Ik ben juist blij, dat de PVV zichzelf blijft en consequent dezelfde koers blijft varen. Dat de oplossingen van de PVV jou niet bevallen, wil natuurlijk niet zeggen dat de PVV geen oplossingen heeft. Bijvoorbeeld: als de PVV pleit voor een Nexit, onderbouwd met een goed en betrouwbaar opgesteld rapport, kun je uiteindelijk twee dingen doen. De door de PVV voorgestelde Nexit omarmen of verwerpen. Hoeveel problemen zouden daarmee niet direct opgelost zijn?

   

  Ik denk dat de PVV virtueel zo groeit, omdat de gevestigde partijen teveel theater maken en aanhoudend met averechtse olplossingen komen. Rutte probeert nu weer uit alle macht aan te tonen dat de naheffing geen verrassing is, maar door de hoogte ervan een onaangename verrassing. Ze gaan het tot de onderste steen uitzoeken. Flauwekul, een beetje organisatie, die met zo’n naheffing komt, geeft daar een specificatie bij. Zoals gezegd: theater, theater……………. Een ander voorbeeld: vrouwtje Hennis geeft zelden antwoord, omdat ze zich  verschuilt achter een lopend onderzoek, vertrouwelijkheid, eerdere afspraken………………… Omwille van de leesbaaarheid geef ik verder geen voorbeelden, maar zou eindeloos door kunnen gaan.

   

  De PVV noemt man en paard, hoe onaangenaam dat voor het bedwelmde deel van het Nederlandse volk dat ook is.

 23. Gielah

  Meneer Wilders is voor mij wijs genoeg… op zijn Hebreeuws zeg ik dan:  hij is voor mij góóochem genoeg!

  Het woord ‘goochem’ komt van chaachám…. dat is: wijs én handig… wijs én verstandig!

  Wilders doorziet het smerige spelletje van de landspolitiek én de internationale politiek.

  Beter nog dan wij weet en ziet hij de overmacht… vandaag de dag… van het kwaad.

  Hij weet véél meer dan hij openlijk in het openbaar zeggen kan.. want doet hij dat wél… dan zijn zelfs zijn bewakers machteloos, geloof dat maar.

  Natuurlijk weet of vermoedt hij dingen rondom een Demmink.

  Natuurlijk weet of vermoedt hij waarom Pim Fortuyn dood moest.

  Natuurlijk weet hij waarom ons land zo nodig overspoelt moest worden door meer dan een miljoen moslims… die hier nooit zullen wennen… maar die Nederland en heel het westen komen overnemen… en Wilders weet welke politici dat geregeld hebben en daarvan geprofiteerd hebben… en nog.

   

  De overmacht van het kwaad en het onrecht is enorm.

   

  De mensen, die dat tegen de borst stuit… die het niet hébben kunnen dat ons goede vaderland naar de ratsmodee gaat… in sneltreinvaart…. die krijgen een stem in Wilders.

   

  Nooit zal ik meneer Wilders laten vallen.

  Hij vertegenwoordigt voor mij namelijk al wat wijs, rechtvaardig en dapper is.

   

 24. Sirik

  Op het moment dat men “blonde voorman” gebruikt weet ik dat de paniek is uitgebroken en het weer genieten is.

 25. CDlogo

  Trouwens Tim ik weet niet wat welke versie jij van die peiling hebt maar ik lees het volgende op peil.nl

  De peiling van deze week is voor de helft op vrijdag en voor de helft op zaterdag uitgevoerd. De stijging, die de PVV vrijdag liet zien, is zaterdag versterkt, samenhangend met de commotie die er is ontstaan rondom het extra geld dat aan Europa betaald moet worden.

  Dus geen woord over de aanslagen in Canada……

 26. rinus

  @ton zwart. Niet ”premier” Rutte was afgelopen week op de Amerikaanse en Canadese televisie te bewonderen maar Geert Wilders. De Canadezen vroegen Geert zelfs om advies. Dat zal bij velen heel veel kwaad bloed hebben gezet. Wilders is ook nog eens populairder in de Younaaitmesteeds dan bv Sijbrandt Buma. Grapje natuurlijk.

   

  Maar serieus, de politiek doet helemaal niets aan de continu hoger oplopende immigratie en moslims roeren zich steeds meer op een negatieve manier. Waarom hoor je Hindoestanen of Chinezen of Brazilianen nooit……Het zit gewoon in die zogenoemde godsdienst. Ongelovigen worden verketterd en een groot deel van de moslims denkt dat zij superieur zijn aan de inwoners van het gastland. Je ziet en voelt als inwoner van de grote stad dat die tijdbom een keer af gaat. 

 27. Edward Krijnen

  je kunt weer es lekker PVV bashen, maar je zit er naast. .

  Ik heb ook mijn bezwaren tegen de manier van politiek bedrijven door Geert Wilders (= de PVV, daar zit een belangrijk deel van het probleem van de PVV). 

  Maar Wilders/PVV houdt de  gevestigde partijen wel scherp, hoe vaak heeft hij inmiddels niet gelijk (gekregen)!

  En wat die Marokkanen-uitspraak betreft: ik ben nog “erger” dan Wilders!: ik wil helemaal GEEN Marokkanen in  Nederland (en Europa – ik wil het mijn fellow-Europeans ook niet aandoen), ik heb nooit om deze mensen gevraagd. Ik wil maar een klein deel van de Turken (de Alevieten, de liberale moslims) hier houden, ik wil geen Antillianen en ik wil geen nep-asielzoekers. En alle Surinamers die crimineel zijn of tenminste tien jaar van onze uitkeringen profiteren mogen van mij ook retour, zoals ook het grootste deel van de  Oost-Europeanen.

  ik heb nooit om die massa-immigratie gevraagd, niemand. Behalve eerst de werkgevers die goekdope arbeidkrachten nodig hadden, en later vooral de multiul-idioten die die menging van culturen (die dus is uitgebleven) interessant vonden en gingen koesteren (en stemvee nodig hadden). Het heeft allemaal -naar de woorden van de PvdA-er Paul Scheffer- alleen maar geleid tot een muilticultureel DRAMA (zoals hij het in 2000 noemde), en het  drama is inmiddels een volslagen chaos geworden. 

 28. Egor

  Waar maak je je zo druk om, Tim? Alles is toch beter dan de huidige regenten aan de macht? Ik ben met je eens dat als Wilders aan de macht komt, hij binnen no-time een kloon van Rutte zal worden, dat dan weer wel. Maar het is wel vermakelijk de huidige machthebbers te moeten zien afdruipen.

 29. Twan 21

  @tonzwart op 26 oktober, 2014 – 11:09

  Correctie nieuw

  Verweid moet zijn verwijdt

   

  —–

  Nee, het moet zijn verwijt  🙂

 30. cmsuijkerbuijk

  Kijk maar eens hoe zijn VVD-leider uitblinkt in wijsheid en daadkracht, Samsom met de ene na de andere geniale oplossing komt, Pechtold het ene na het andere doorwrochte idee per opbod verkoopt, de SP de realiteit zelve is en in een handomdraai alle problemen oplost, Van Ojik een niet te stuiten realist is en dan heb ik het nog niet eens over de rest van de partijen, om nog maar te zwijgen van de mentale reuzen in het kabinet! Nee hoor, echt Tim heeft overschot van gelijk!

 31. cmsuijkerbuijk

  Nee, jij stelt, dat Wilders een oplichter is en dat een stem op hem een verloren stem is. Daar stel ik tegenover, dat dan de VVD en de PvdA nét zulke oplichters zijn, zo niet groter, want het régent verbroken verkiezingsbeloftes. Daarbij staat ons land er helemaal niet goed voor, met dank aan die twee partijen. De onderbouwing daartoe kan ik de site van Follow the Money zeer aanbevelen!

 32. Mengelberg

  @ Julius

  Je hebt gelijk. In peilingen van de Hond verzamelt Wilders het ongenoegen van de boze en gefrustreerde kiezer maar gelukkig komt een belangrijk deel van hen in het verkiezingshokje bij zinnen. Wilders verloor al drie verkiezingen op rij en zal de volgende twee weer verder verliezen.

  Tenminste zo belangrijk is dat dit ook geldt voor de steun voor zijn ideeën. Het meest in het oog springende voorbeeld is wel zijn kreet dat de Kamerverkiezingen ”een referendum voor Europa'” zouden zijn. Vervolgens verloor hij de verkiezingen dramatisch. Wilders suggereert namens ‘het volk’ te spreken maar in werkelijkheid vertolkt hij de gevoelens van een kleine minderheid. Zijn standpunten over de Islam zijn om dezelfde reden irrelevante scheten in een netje.

 33. Haarscherp

  @ Makker

   

  Een duidelijk gebrek aan mentale hygiëne en uit zich in emo-porno die wij tot brakens toe over ons uitgestort krijgen.

   

   

 34. Phoenix

  @CMS: kom, kom, je gaat een beroemd nummer van Gershwin toch niet vertalen? Het was een antwoord op Julius die hoopt dat er een ander aan het roer komt, die het écht goed zal doen. Dat deed me denken aan de vrouw in dat lied, die ervan droomt dat de ware man nog eens langs zal komen. Als je wacht tot je dromen uitkomen, kan het wel eens erg lang gaan duren…

 35. philippine

  Bestaat Nederland nog wel?

 36. JC

  Met ruifeters bedoel ik natuurlijk niet de Nederlandse mensen, die buiten hun schuld in hulpbehoevende omstandigheden zijn komen te verkeren, maar bijvoorbeeld wel de subsidieslurpers, de gelukzoekers, de onwilligen, en vul zelf maar verder aan. Met de niet geraakten bedoel ik bijvoorbeeld: de grootverdieners, de vermogenden, de grootgraaiers, en vul zelf maar verder aan.

 37. JC

  Hoe wanhopig moet je zijn om nu weer te beginnen over het toestaan van de PVV dat de AOW leeftijd van 65 naar 66 werd opgetrokken? De vakbonden hadden het oprekken van de AOW leeftijd net daarvoor goedgekeurd.

   

  Je moet wel enorme oogkleppen hebben als je nu nog denkt dat de PVV stemmers allemaal boze Nederlanders zijn. De 2 miljoen PVV kiezers komen uit alle lagen van de bevolking en zien duidelijk welke puinhoop Rutte II en de 3 gedogertjes van Nederland aan het maken zijn. De PVV heeft in haar programma 2012 de juiste oplossingen aangedragen.

   

  Het zijn de ruifeters en de niet geraakten, die zich afzetten tegen de PVV. Zij willen hun positie behouden, de PVV wijst erop, dat dat leidt tot een disbalans en dat doet au. De ruifeters en de niet geraakten hebben er geen moeite mee, dat de ouderen, de minder validen en de hardwerkende Nederlanders door Rutte I, door de Kunduz-akkoordclub, door Rutte II en door de drie gedogertjes schandalig worden behandeld met de zgn. “hervormingen” (opgelegd door hogere machten).

   

  Het is te hopen dat de PVV zo groot wordt, dat zij de schade aan de Nederlandse samenleving, die door de voornoemde destructieve partijen in de afgelopen jaren is veroorzaakt, nog zullen kunnen herstellen.

 38. Eline

  Onder de titel “Wilders wint weer maar wordt niet wijzer ” laat Tim Engelbart zien WIE er nu eigenlijk niet wijzer wordt,nl E.zelf met zijn eeuwige Wilders bashen.

  Het is zo langzamerhand ridicuul geworden.

  Engelbert is verslaafd aan zijn obsessie.

 39. Michael van der Galien

  Overigens wordt De Hond verkeerd geciteert Dat ”de PVV vrijdag is gestegen” klopt, maar de woorden  ”waarschijnlijk door de terroristische aanslagen in Canada” is bij De Hond (en elders) nergens te lezen.’

   

  Dat klopt niet. In zijn persbericht schrijft De Hond dat wél. Ik citeer:

  Nadat de PVV vrijdag al gestegen was, waarschijnlijk onder invloed van de terroristische aanslagen in Canada, zien we dat zaterdag doortrekken, gerelateerd aan het extra geld dat aan Europa moet worden betaald.”

 40. E.J. Bron

   

   

  Daarbij sluit ik mij graag voor de volle 100% aan Wachteres! Chapeau!!!

 41. Haarscherp

  @ Mengelberg is net als zijn beruchte naamgenoot in WO2 een buitengewoon minderwaardig heerschap. Het is zonde van mijn tijd en energie om verder te reageren op zijn vileine teksten over Geert Wilders en de PVV- kiezers.

 42. dirk1940

  Mijn bijdrage startte als eerste deze reeks. Soms denk ik wel eens: ‘Ben ik nu gek of…..’.

  Maar kennelijk redeneert het gros van de reageerders hier langs dezelfde lijn.

  Er zijn wat namen van mensen die vroeger bij b.v. Elsevier en De Telegraaf in de gordijnen klommen. Maar daar zijn sommigen weggepest. Het was niet netjes om voor de PVV of Wilders te zijn. Voor de politiek correcte verdwaalden van dit land zal daar geen verandering in komen. Veelzeggend voor mij is dat de grote bladen en kranten niet of nauwelijks aandacht geven aan deze virtuele overwinning. In de toekomst zullen veel mensen nog harder de PVV gaan tegenwerken. Nieuwsuur zal met nog meer verontwaardiging reageren. Maar dit geeft niet. De omslag in dit land is eindelijk op gang gekomen. De rest is aan de kiezer.

   

   

   

   

   

 43. cmsuijkerbuijk

  Waarom in Godsnaam in het Engels? Moet dat het interressanter of indrukwekkender maken of zo? Gebruik toch eens onze wonderschone eigen Nederlandse taal!

 44. Julius

  Dat noemt men aanbidden. Vrij ongezond om een politiek leider te aanbidden.

 45. Phoenix

  Although I realize as well as you

  It is seldom that a dream comes true,

  To me it’s clear

  That he’ll appear.

  Some day he’ll come along,

  The man I love

  And he’ll be big and strong,

  The man I love

  And when he comes my way

   I’ll do my best to make him stay.

 46. Julius

  Hoe dan ook zullen we (helaas) geduldig moeten wachten op de dag dat Wilders opzout zodat er een ander aan het roer komt die wél serieus van plan is een koers uit te zetten en aan het werk te gaan…

 47. Julius

  Telkens wordt de PVV gezien als de allergrootste.

   

  Wacht maar totdat er verkiezingen komen, roepen zijn volgelingen in koor. Het volk zal spreken. Maar als het er daadwerkelijk om spant dan staat hij steevast op verlies. Niks gordijnbonus. Verkiezing na verkiezing verliest de hoogbegaafde MAVO klant kostbare stemmen. Straks staat meneer Wilders weer met zijn volgelingen stabiel ergens in een hoekje van de tweede kamer geparkeerd. Daar staat het de rest van politiek Nederland niet in de weg.

   

  Dus beste volgelingen, wees niet al te blij met de zoveelste dooie mus van de Hond. Inmiddels heeft de tijd bewezen dat er voor Wilders niemand hoeft te vrezen.

 48. Makker

  Zoals gezegd, ben ik een ex-PVV stemmer.

   

  Waarom stemde ik PVV?

   

  Het leek mij de enige partij die op rechts in staat zou zijn om hoogwaardige zorg in Nederland te garanderen, de

  enige partij die de smerigste huizenmarkt eens goed op z’n kop zou zetten en de enige partij die het menes was om op te komen voor de 60-plusser in Nederland.

   

  Kortom een stevige maar faire sociale agenda.

   

  In de praktijk blijkt alleen Wilders verstand van zaken te hebben van de zorg, maar als ex-VVD deskundige is het hem nooit serieus te doen geweest om de zorg overeind te houden.

  Bij zijn fractie-genoten heerst zelfs een genante stilte op dit onderwerp. Ze weten er niets van en laten met name de PvdA het smerige werk doen om er vervolgens laf op te schieten.

   

  De huizenmarkt en de alsmaar stijgende huurprijzen?

  Ik maar denken dat de PVV een echte volkspartij was, opkomen voor de gewone man en opkomen voor zijn belangen. Ook hier een genante stilte en weer de PvdA die de ideeën mag bedenken om daar weer op te knallen.

   

  Zo kunnen we nog wel even doorgaan, wie heft hier enig inhoudelijk verstand van de 3 d’s?

  de shit die straks op de gemeente afkomt?

  Ik hoor niemand, ergo ik heb DDS het woord WMO of jeugdwet nog nooit horen noemen.

  Ook hier de PvdA die zijn nek uitsteekt en de PVV voorop die er op knalt.

   

  Hoor ik hier iemand zeiken over inhoudelijke argumenten? Kijk de PVV maar eens aan, het is alleen islam en Europa en voor de rest is het inhoudsloze buhnemuziek.

   

  Ik had me voorgenomen om nooit, maar dan ook nooit op een linkse partij te stemmen, maar aangezien VVD en CDA al meteen afvallen (over D66 zal ik zeker nooit stemmen) komen PvdA of desnoods SP angstvallig dichtbij.

 49. Julius

  De schizofreen in de politiek..

   

  Zolang de politieke nitwit als choochem wordt gezien heeft alles wat in Den Haag zit niets te vrezen van deze hoogbegaafde slimmerik. Behalve wat mensen uit de samenleving is er inmiddels niemand meer die zich ook maar een seconde druk maakt om deze knul. Al 10 (!!) jaar wordt zijn sectarische beweging door zijn volgelingen als jong en onervaren gezien. De realiteit is echter dat deze beroepspoliticus in alle jaren (en dat zijn er nogal wat. Een echte baan buiten de politiek heeft meneer nog nooit gehad) met zijn politieke talent nog helemaal niets voor elkaar heeft gekregen. En weet je, hij gaat ook niks voor elkaar krijgen, behalve dat hij trotse volgelingen achter zich weet te scharen zoals ons allerslimste meisje uit de klas Gielah. Ach, hoe dan ook is het tegengeluid wat het eea voor elkaar zou moeten krijgen in Den Haag vedoemd om in stilte te sterven met deze ‘hoogvlieger”.

   

  Leuk dat DDS u weer toegelaten heef mevrouw Gielaht. Uw hooghartige bijdragen heb ik warempel gemist.

 50. Jasterke

   

   

  u gebruikt hier “andersdenkenden” duidelijk als grappige woordspeling… @ Mengelberg,

  leuk !

 51. Mengelberg

  @wachteres

  Het is goed mogelijk dat Wilders iets wil en durft te ondernemen maar zijn rol is volstrekt irrelevant. Ik begrijp niet goed waarom mensen iets van deze clown denken te kunnen verwachten. Het enige dat hij bereikt met zijn rare overspannen wij van politiek bedrijven is dat hij andersdenkenden sterkt in hun gelijk.

 52. Leucosia Teles

  Ach ja, daar gaan we weer… Tim Engelbarts onderbuikgevoelens over Wilders, de PVV en natuurlijke die verdomde PVV’ers die stemmen op Geert’s PVV.

  De onnozele onbenullen, schaamt jullie voor je stemgedrag en scheer je weg onverlaten!!!

   

  Wat is er aan de hand? Nieuwe peiling, PVV de grootste aldus de peiler. Tim woest…

  Maar waarom? Nou ten opzichte van de vorige peiling zijn er weer meer mensen voor de PVV, en de PVV telt Tim liever niet mee. Minder minder minder PVV stelt TIM tevree.

   

  Geert leert niet bij, Geert zorgt niet voor oplossingen en Geert verbetert zich niet na zijn fouten? Tja Tim, dat is natuurlijk jouw visie, en zoals we weten is die NOGAL gekleurd en eenzijdig. Gaap gaap gaap!!!

   

  Leert Pechtold wel bij? Zorgt die wel voor oplossingen? En verbetert die wel zijn fouten? Of bijvoorbeeld een Mark Rutte… Leert die wel bij? Oplossingen? Verbeteren van fouten?

  Of SP voorman Roemer? Leren, oplossen, verbeteren? Groenlinkser Oijck dan met het leren oplossen en verbeteren? SGP? CU? PvdD? PvdA? Leren oplossen verbeteren?

  Tja… dat ligt natuurlijk aan je politieke voorkeur lijkt mij. Zoals jij Geert ziet, zie ik eigenlijk de rest van de Parlementariers… hoop gelul, kost klauwen vol gelden legt totaal geen zoden aan de dijk.

   

  Mark 1000 euro Rutte doet waar Mark 1000 euro Rutte zin in heeft, dito voor Pechtold, Roemer, Brammie en al die andere “vertegenwoordigers”….

   

  Opvallend trouwens dat je Geert neerzet als racist terwijl de rechter zich daar toch over moet buigen. Bij de vorige politieke rechtzaak moesten de boeroepers ook al bakzeil halen jegens Geert. Krijgt Geert ook een excuses van jouw als ie weer wordt vrijgesproken of blijf je volharden in je eenzijdige visie? Ik denk het laatste, want wat je van Geert verwacht “leren oplossen en verbeteren” zijn natuurlijk eigenschappen die stilletjes aan jouw deur voorbij gaan.

   

  Een ezel stoot zich trouwens niet twee keer aan dezelfde steen, wat dat betreft gaat je woordgrapje over Geert, de ezel en PVV stemmers niet helemaal op DUMBO!!!

   

  Jouw gebrek, niet Geert de schuld geven…

 53. Jasterke

   

  .

  en worden er geen argumenten meer gevonden

  dan gaat men Wilders maar weer uitgebreid verblonden !

 54. Makker

  Jammer dat de nicknames niet veel zeggen over de persoon die er achter zit.

  Zo presteert @haarscherp het ten eerste om met een echte godwin te komen om

  @mengelberg te vergelijken met zijn “naamgenoot” uit WOII

   

  De beroemdste mengelberg was een dirigent , maar ik ken geen enkele nazi met diezelfde naam.

   

  Nu weten we dat hij ongetwijfeld Mengele bedoelt, maar wat voor zieke geest moet je hebben om de ingetongen @mengelberg met zo’n monster te vergelijken?

   

  Tevens krijgt Tim er ook vreselijk van langs, niet op basis van zijn bijdragen uit het verleden, maar gewoon omdat hij

  ZIJN mening over de PVV neer wil zetten.

   

  Ben je dan een “landverrader” of een andere verwensing die Tim over zich heen krijgt?

   

  Laat ik hier als ex-PVV stemmer (ik schaam me er nog voor) maar zeggen dat de PVV mij al meerdere malen heeft verraden. Je moet het natuurlijk wel willen zien.

  De partij is niet serieus te nemen, Wilders is na 10 jaar gedwongen “gevangenschap” wereldvreemd geworden en zijn volgelingen zijn over het algemeen kanslozen die een dik betaalde baan hebben gekregen.

   

  En europa, het constante gezeik over de islam, het is alleen maar voor de buhne, alleen maar omdat het kiezers aantrekt die zich terecht zorgen maken.

  Daar heeft Wilders een goede neus voor, maar concreet heeft hij al 10 jaar niks minder gepresteerd dan het frustreren van onze democratie.

   

 55. Gielah

  Mocht dit waar zijn, wat de geachte @Job hier suggereert…. en zit dát achter allerlei misselijke schrijfsels…. dan lijkt een serieuze therapeutische behandeling mij eerder op zijn plaats dan een functie als columnist op een zich gaarne rechts noemende website.

   

  “Hoe krijg ik tóch al over de toestand in hun land érg bezorgde Nederlanders in no time pissig, zodat zij en massa gaan reageren…..”  zou toch wel een schrijnend-ongevoelige motivatie zijn!

   

  Hopelijk slaat Job de spijker niet op zijn kop!

 56. Job

  Je hebt ze weer boos Tim! Kennelijk verveelt dat nooit. Plaaggeest dat je er bent.

 57. Martin Tank

  Beste Tim,

   

  Begrijp jij iets van de politiek?

  Kennelijk weinig.

  Weet je waarom Wilders nu de grootste partij is in de peilingen van de Hond?

  Omdat Geert Wilders niet van zijn mening afwijkt en bij de standpunten van de partij blijft.

  Dat is duidelijk voor de kiezers dat is slecht voor de ‘glibberige paling’ politici van de meeste andere partijen.

  Het een verkondigen en vervolgens het tegenover gestelde doen.

  Geert Wilders: Chapeau! En met de grootste zwier neem ik die hoed af voor hem.

   

 58. M. Brandenburg

  Misschien moet u even de econimie onder de loep nemen, volgens de oude bereking, u weet wel die bereking alwaar uitgaven van de overheid niet opgevoerd mogen worden als investeringen (die zich niet terug betalen) en dus veel minder groei. 

   

  Nee blijf lekker de propaganda herhalen, het gaat slecht dus op een comjunistisch een neiwue berekening en voila spontaan een betere economie, laat me niet lachen.

 59. Mengelberg

  @ Suikerbuik

   

  Ik stel vast dat u niet ontkent dat Wilders een oplichter is maar meent dat anderen dat ook zijn.Over het eerste deel van uw stelling zijn we het eens. 

 60. Mengelberg

  2 Brandenburg.

   

  Ik kan aan uw bijdrage geen touw vastknopen dus, met excuses, moet ik afzien van een reactie.

 61. LantR.fant

  Ik begrijp uw teleurstelling vwb de AOW leeftijd. 

   

  Punt is alleen dat de pensioengerechtigde leeftijd naar -minimaal- 70 toe moet. Anders is het onbetaalbaar. Temeer omdat om de € te redden de rente op 0 is gezet. 

  PVV of niet, er zullen de komende jaren nog wel meer vervelende keuzes moeten worden gemaakt. Neem dat in uw overwegingen mee.

 62. cmsuijkerbuijk

  Nee, dan stelt u dat verkeerd vast. Ik trek alleen uw veronderstelling door!

  Hoe kan Wilders een oplichter zijn terwijl hij niet in de regering zit? De VVD en de PvdA dragen wél regeringsverantwoordelijkheid en belazeren de kluit elke seconde van de dag! (Zie o.a. het nu plotseling bij te storten bedrag, waarvan Rutte en Dijsselbloem zogenaamd iets wisten. Wié is/zijn dan de oplichters?)

 63. cmsuijkerbuijk

  “zogenaamd iets wisten.” Moet uiteraard zijn: zogenaamd niets wisten.

 64. Mengelberg

  @ Suikerbuik

   

  Het lijkt me, ook als je niet in de regering zit, heel goed mogelijk een oplichter te zijn.

   

  Geestig.

 65. cmsuijkerbuijk

  Bewijzen graag! En niet wegkijken van de oplichters die de VVD en de PvdA zijn!

 66. Wachteres

  Als ik Tim goed begrijp, dan wil hij ‘meer, meer, meer Marokkanen’, anders zou hij de gerechtvaardigde uitroep van Wilders – ‘minder, minder, minder’ – niet steeds benadrukken en de persoon Wilders niet zo regelmatig door het slijk halen..

   

  Gerechtvaardigde uitroep, vraag maar eens aan de autochtonen die in die Haagse buurt wonen en aan die Marokkanen die wel mee willen doen in Nederland. Niemand van hen heeft het daar nog voor het zeggen, want ineens geldt: “De stem van de meerderheid telt”. En die stem houdt in, dat iedereen zich moet aanpassen aan de fundamentalistische eisen van de islam

   

  Merkwaardig dat dit gezegde niet werkt als de autochtonen in de meerderheid zijn, die moeten zich te allen tijde aanpassen aan de nieuwkomers.

   

  Logisch dat Tim een hekel aan Wilders heeft, hij kan  beter op de VVD stemmen, dan krijgt hij wat hij wil hebben; meer Europa en meer islam. Misschien zijn de PVDA of D’66 nog geschikter voor hem om zijn stem  uit te brengen: Turkije erbij en de instroom uit Afrika gaat pas echt op gang komen, daar is wat er nu aan instroom vanuit die richting is geweest, kinderspel bij.

   

  Meer, meer, meer Tim…… Vind je het erg dat ik, en velen met mij, daar anders over denken?

   

  De haat tussen de verschillende partijen in het Midden-Oosten wordt nu al in de grote steden in Duitsland gewelddadig uitgevochten, ongetwijfeld hoeven we niet  lang meer te wachten tot de haat tegen het Westen op dezelfde manier naar boven komt. De minachting van de islam voor de autochtonen wordt o.m. in Zweden en in GB al duidelijk tot uitdrukking gebracht door de duizenden verkrachtingen van meisjes en vrouwen die er hebben plaats gevonden en die ongetwijfeld nog plaats vinden.

   

  Voor mijn kinderen en kleinkinderen en, jawel, ook voor mijzelf,  zie ik een andere toekomst: zonder islamitisch geweld in wat voor vorm dan ook en met de vrijheid die wij eens, als beschaafd werelddeel, hadden,

   

  De EU berooft ons van onze vrijheid, van onze beschaving en van ons hele ‘zijn’ als westerse maatschappij.

   

  En helaas Tim……

   

  Wilders en zijn PVV zijn de enigen die daar iets tegen willen en durven ondernemen en zolang dat het geval is, blijf ik op die partij stemmen, wat jij of anderen ook vinden. Jullie hebben blijkbaar een intense haat, ik vermoed niet zozeer tegen Wilders, maar tegen de maatschappij die wij voorstaan.en waar we trots op zijn.

   

  De PVV noemt zich niet voor niets de Partij voor de Vrijheid!

   

  Je wilt toch niet beweren dat wij in de EU, met de socialisten en de communisten aan de macht, nog een democratie zijn?

   

   

 67. cmsuijkerbuijk

  “Ik neem je niet in de ” zijk” suiker, dat doe jezelf”

  Of jij nooit een spellingsfout maakt, maar je gaat niet in op de kern. Intussen bewijs je dus zelf, dat je geen weerwoord hebt op het stuk van Dr. Gertjan Mulder.

  Móói. Dat weten we dan ook weer.

  Je begrijpt nu dus wel, dat je met jouw kritiek op Wilders in het vervolg totaal ongeloofwaardig en belachelijk overkomt, niet?

 68. V.K.

  -Samsom wist het bij Pauw zo te frames dat de PVV niet zo groot is vanwege het aantal teleurgestelde PvdA-ers welke straks PVV gaan stemmen, maar doordat vele PvdA-kiezers straks teleurgesteld thuisblijven.

  -Na ja, een kind kan snappen dat Samsom straks de thuisblijvers oproept om vooral te gaan stemmen op de PvdA, niet omdat dat zo’n geweldige partij is maar om Wilders PVV niet teveel te laten groeien.

 69. toetssteen

  Islamofobie…. , een fobie is een onterechte angst voor. Maar wellicht kunt u uw standpunt slijten bij de Yezidi. Kom, even gewoon gaan vertellen dat ze lijden aan een fobie.

 70. toetssteen

  Gaat u uw onzin slijten aan de nabestaandenvan de mensen die nu hun hoofd kwijt zijn.

 71. Haarscherp

  Bij de actuele politieke thermometer bij Peil.nl van Maurice de Hond staat de PVV op maandagavond op bijna 3 zetels en 200.000 kiezers winst in amper 24.00 uur. Uiteraard bijna allemaal nieuwe Tokkies deze verdwaalde VVD-PvdA kiezers  uit 2012 die massaal overlopen naar de Sociale Doorbraakpartij  (PVV) van Geert Wilders. Gek he?

 72. Mengelberg

  @ Breinbrouwsels

   

  En niet te vergeten de hoge bomen waardoor de makkers raasden met koek en gard. Hoort wie de vreemdeling is en ondanks de zwarte huid het nochtans goed bedoelt.

   

   

 73. Wachteres

  Merkwaardig dat Mengelberg niet ingaat op mijn argumenten. Er zijn talloze voorbeelden van de islamisering van de samenleving en die voorbeelden maken niet vrolijk.

   

  Ik veronderstel dat hij een van die mensen is die, als zijn kop er wordt afgehakt, nog roept dat dit niets met de islam te maken heeft.

 74. Mengelberg

  @wachteres

  Ik denk niet dat er sprake is van islamisering. Een dergelijk ingrijpend cultuurveranderingsproces zal niet kunnen worden afgedwongen door 5% van de bevolking die bovendien overwegend tot de culturele en sociaal-economische onderlaag behoren. De Islam mist ook de culturele kracht voor zo’n verandering, de islamitische cultuur is zwak en de godsdienst evenzeer.

  Dat dit het geval is blijkt met name ook uit de geringe aanhang die Wilders op dit thema weet te verwerven. Het zal ook wel de reden zijn waarom deze vertwijfelde populist de laatste tijd vooral op de trom van EU en bejaardenzorg slaat.

 75. Makker

  Ik neem je niet in de ” zijk” suiker, dat doe jezelf

 76. cmsuijkerbuijk

  “Daarnaast telt de link alleen als het geen medewerker van WC-eend is.”

  Kijk, deze “regels” worden alleen maar gebruikt door mensen, die geen weerwoord hebben. En daarbij, wie ben je, om mij op te leggen wat ik wel of niet mag/moet doen!

  Kennelijk kun je dus wat er in dat stuk geschreven is alleen maar beamen en kan, wil en durf je dat niet toe te geven, want anders zou je het wel met graagte weerleggen maar waar blijft dan je reputatie als Wilders-hater, nietwaar? Wat is er nou mooier voor een Wilders-hater, dan hem in de zijk te zetten?

 77. Makker

  De spelregel is natuurlijk dat we elke link maar 1x gebruiken.

  Daarnaast telt de link alleen als het geen medewerker van WC-eend is.

 78. cmsuijkerbuijk

  “Wat hebben we daaraan overgehouden…op een enkele plek mag je soms 130 km/h rijden.

  Voorwaar een geweldige prestatie. Ik zou er maar trots op zijn, meer zal er nooit komen.”

  Tja, als je het niet wílt zien: http://joostniemoller.nl/2014/10/niemand-maakt-zoveel-waar-als-juist-wilders/ Alles ontkennen en belachelijk maken is gemakkelijker natuurlijk hé?

 79. Makker

  Ik en scherpzinnig? Intellectueel?
  U bent echt de eerste persoon hier die me dat aanwrijft!

  En u bent zeker vergeten dat de PVV samen met VVD en CDA een kabinet
  hebben gedoogd?

  Wat hebben we daaraan overgehouden…op een enkele plek mag je soms 130 km/h rijden.

  Voorwaar een geweldige prestatie. Ik zou er maar trots op zijn, meer zal er nooit komen.

 80. Non mi rabbio

  Ik word letterlijk doodziek van het ongelooflijke gelul van oa Mengelberg, Makker en Jansma. Als u het allen zo goed weet gaat dan eerst naar school want rekenen kan Mengelberg niet, Makker en Jansma proberen alleen maar ‘scherpzinnig’ te zijn door hun intellectuele? woordkeuzes op dit forum te tonen. Misschien kunt u uw diensten de PVV aanbieden opdat deze wel haar beloftes – door uw onschatbare inbreng en support – aan de kiezer kan waarmaken. Zeker nooit gehoord over een ‘cordon sanitaire’?

 81. Non mi rabbio

  Ik word letterlijk doodziek van het ongelooflijke gelul van oa Mengelberg, Makker en Jansma. Als u het allen zo goed weet gaat dan eerst naar school want rekenen kan Mengelberg niet, Makker en Jansma proberen alleen maar ‘scherpzinnig’ te zijn door hun intellectuele? woordkeuzes op dit forum te tonen. Misschien kunt u uw diensten de PVV aanbieden opdat deze wel haar beloftes – door uw onschatbare inbreng en support – aan de kiezer kan waarmaken. Zeker nooit gehoord over een ‘cordon sanitaire’?

 82. Jansma

  Noemt u me nou een liberaal…? LOL! Zo scherp als uw “nick” doet vermoeden bent u in ieder geval niet…Het schetst dan ook weinig verbazing dat u inhoudelijk niets te melden heeft.

 83. Haarscherp

  @ Jansma

  Ons liberale Hansworstje is weer onder ons om deelgenoot te maken van zijn zelfingenomenheid en miezerige reacties over de kiezers in het algemeen en Geert Wilders in het bijonder.

 84. Jansma

  Tja…Ik moet Engelbert wel gelijk geven hier…Het zijn maar peilingen. En Geert Wilders zal op de verkiezingsavond (of in de aanloop hier naar toe) gewoon weer zijn eigen glazen in gaan gooien, zoals hij bij de afgelopen drie verkiezingen ook zijn eigen glazen heeft ingegooid. 

  Waar ik het niet mee eens ben, is dat Wilders een ezel is die zich aan dezelfde steen blijft stoten, aangezien dit suggereert dat Wilders zich onbewust en per ongeluk aan de steen stoot….Daar is natuurlijk geen enkele sprake van, want Wilders doet dit volkomen bewust. Wilders en zijn PVV stoethaspels zijn controlled opposition die geen ander belang dienen dan dit van de bestuurders van de Staat. Een goedkope bliksemafleider voor het volk, zodat de houders van staatsmacht ongestoord door kan gaan met tot op het bot strippen en onderdrukken van de staatsonderdanen.

  De enige ezels die ik zie, zijn dan ook de ezels die in een systeem van massieve roof en onderdrukking blijven geloven en eens per vier jaar een superieur kiezen die hen vervolgens in de komende vier jaar weer verder zal gaan beroven en onderdrukken. De kiezers. Dat zijn de werkelijke ezels…Niet de fascistoide Wilders die zichzelf doorlopend bewust buitenspel zet…. 

 85. cmsuijkerbuijk

  Een zeer lezenswaardig stuk bij “De Nieuwe Realist”: http://joostniemoller.nl/2014/10/niemand-maakt-zoveel-waar-als-juist-wilders/#more-3826

 86. Johanna

  Mengelberg 08:34  “Ik denk…..evenzeer”.   Zonder  bedreigingen,  geweld en moord  is de islam nergens. 

 87. Johanna

  Mengelberg 08:35  Als je een andere  “boodschap”  hebt dan de sharia/koran/Mohammed    loop je het risico  dat moslims je hoofd  er met een mesje afsnijden.

 88. Johanna

  Mengelberg 27-20:38 “Gekozen politici machteloos toekijken”.     “Voor spek en bonen meedoen”.  Volgens Martin Wolf  invloedrijkste financieel journalist te wereld  ” Eurozone: waarin de macht is verschoven  naar de  Niet gekozen  bureaucratiëen van de Europese Commissie, de Europese  Centrale  Bank en het monetair Fonds, terwijl de GEKOZEN POITICI MACHTELOOS TOEKIJKEN “.

   

 89. Mengelberg

  @Toetssteen

  Hoe stelt u zich voor een boodschap te slijten aan mensen zonder hoofd?

 90. Julius

  Ik voelde me niet aangesproken door het “nummer” maar toch aardig dat het aan mij gericht was.

   

  Ik ben geen PVV stemmer, ooit in het hele begin wel overwogen maar mijn gevoel zei toen al dat het nooit iets zou gaan worden. En kijk, 10 jaar later heb ik het gelijk nog steeds aan mijn kant. Het wachten is niet zozeer aan mij. Ikzelf heb mijn schaapjes al een tijdje op het droge en ben niet meer afhankelijk van een overheid de me geld toe moet stoppen of voordeeltjes moet bieden. Het is alleen zo jamer dat er een serieus geluid van ongenoegen door het land waait terwijl er niemand is die de die wind in zijn zeilen kan vangen. Wilders is een belabberd kapitein gebleken. Tijd voor een ander om met die wind van ongenoegen aan de slag te gaan. .

   

  Maar zoals het hoort in dit land heeft u de vrijheid om je in de boot te laten nemen door ene meneer Wilders.

 91. Phoenix

  @Julius: Ik laat me helemaal niet in de boot nemen, door wie dan ook. Ik hoef over mezelf ook niet te klagen, ik heb mijn schaapjes ook op het droge en woon dan ook niet meer in Nederland. Als ik nog wel in Nederland zou wonen zou ik waarschijnlijk wel op Wilders stemmen. Niet omdat ik verwacht dat hij de boel wel eventjes zal oplossen (het is een illusie te denken dat ook maar iemand dat zou kunnen), maar omdat hij de enige politicus is die zich openlijk tegen de islam keert, en praktisch ook de enige die zich tegen de EU keert (misschien uitgezonderd de PvdD, maar daar heb ik verder ook niet veel affiniteit mee). Omdat er duidelijk gepoogd wordt deze kritiek te smoren zou ik hem graag met mijn stem steunen, policor viert nu eenmaal hoogtij.

   

  Tegenstanders van Wilders proberen de Wildersstemmers graag weg te zetten als een soort sekteleden die blindelings hun goeroe volgen, zie maar hoe graag ze de situatie proberen te framen met hun aanduiding “De Grote blonde leider”, die ze altijd maar weer uit de kast halen. Nou zullen er vast wel wat simpele lieden zijn die inderdaad een soort heilsverwachting hebben, maar die heb je ongetwijfeld ook bij andere partijen. Ik heb inmiddels echter genoeg intelligente en kritische mensen leren kennen die ook op Wilders stemmen, ook al zijn ze het lang niet in alles met zijn optreden eens, al is het alleen maar omdat ze elke andere keuze slechter vinden.

 92. Haarscherp

  @ Julius @ Makker

   

  Weet niet welke demonen de diverse Gekke Gerritjes met hun zelfingenomenheid en miezerige reacties op dit forum raadplegen, maar van mij mogen ze een voorbeeld nemen aan Anil Ramdos

 93. Wachteres

  @ Mengelberg 12.27u

   

   

 94. Wachteres

  @ Mengelberg 12.27u
   
   
  nieuw

  @ Mengelberg 12.27u

   

  Ik heb hier bij de mensen die kritiek op Wilders hebben , nog niets zinnigs gehoord.

   

  U vindt zijn rol totaal irrelevant. dus onbeduidend en niet belangrijk. Voor mij en voor velen met mij is hij heel belangrijk en is hij zinvol bezig.

   

  Internationaal waarschuwt hij voor de islamisering van de Westerse wereld. Hij is daarvoor net in Amerika en in Canada geweest. Gezien de recente aanslag aldaar lijkt me dat heel zinvol.

   

  http://ejbron.wordpress.com/2014/10/23/toespraak-van-geert-wilders-op-21-oktober-2014-in-nashville-tenessee-verenigde-staten/

   

  Helaas is hij de enige die dit gevaar ziet en hij waarschuwt  ook voor de kwaadaardige plannen, steeds meer instroom uit Afrika, die de EU met ons heeft. Voor de financiële gevolgen draaien wij, het gewone volk, op

   

  Als u dat alles niet relevant vindt dan is dat uw mening en uw verantwoordelijkheid.

   

  Ik wil niet leven in een maatschappij waar de islam steeds meer invloed krijgt en waar de ‘elite’ die zelfs stimuleert, in plaats van die invloed tegen te gaan.

   

  GB heeft net een groot schandaal van verkrachtingen van duizenden meisjes achter de rug door moslimmannen. Die konden 15 jaar hun gang gaan, omdat het niet politiek-correct was om er aangifte van te doen.

   

  Uit Frankrijk, Zweden en Noorwegen vluchten momenteel honderden Joden, omdat ze door moslims bedreigd worden.

   

  In Frankrijk zijn al tegen de duizend gebieden in grote steden, de zogenaamde no-go- areas, waar de islam het voor het zeggen heeft.

   

  In Duitsland wordt de onderlinge strijd tussen de moslims en o.m. Koerden uit het Midden-Oosten al in de straten van de grote steden uitgevochten. De volgende openlijke strijd wordt ongetwijfeld de haat van de islam tegen het Westen. Etc. etc. ec.

   

  Onze vrijheid, onze manier van denken wordt steeds meer aangetast. Onze cultuur zal meer en meer verdwijnen en plaats maken voor een islamitische cultuur. Overdreven? Kijk maar eens om u heen en houd u op de hoogte via het internet.

   

  U hebt alle vrijheid om u daar niet druk over te maken en het zelfs irrelevant te vinden, maar laat ons de vrijheid om dit niet te accepteren.

   

  Angela Merkel zei een paar jaar geleden dat de multiculturele samenleving was mislukt. Rutte en Cameron bevestigden dat. Zijn daar conclusies uitgetrokken of zijn er zelfs beslissingen genomen die in een andere richting wijzen? Nee, absoluut niet!

   

  Men gaat gewoon door met datgene waarmee men bezig was, een multicuturele samenleving creëren. En het volk is te stom om het gevaar in te zien.

   

  Als u een andere partij weet die uit de EU wil, omdat die op pure communistische dictatuur gebaseerd is en die tevens de instroom van de islam wil tegengaan, dan houd ik me van harte aanbevolen.

   

  Tot die tijd stem ik op de PVV, in het belang van mijn kinderen en kleinkinderen.

   

   

 95. Mengelberg

  @ Wachteres

   

  Ik begrijp dat u het met de islamofobie van Wilders geheel eens bent en dat is uw goed recht. Mijn punt is evenwel dat hij politiek niets betekent behalve dan dat hij in tussentijdse peilingen boze burgers een uitlaatklep biedt. Dat laatste is mogelijk troost voor die burgers maar politiek irrelevant. Wilders doet in de politiek voor spek en bonen mee en dat snappen zijn kiezers ook wel: hij verloor de laatste drie verkiezingen slechts aanhang en dat zal de komende verkiezingen niet anders zijn.

   

  Voor u is te hopen dat er een nieuwe islamhatende populist opstaat die voor een tijdje de zaak weer wat opschudt. Dat is leuk voor de populaire media en bieden de normale politieke partijen de ruimte om de problemen op te lossen.

 96. Job

  U bent een spelbreker: u doet hetzelfde als iemand die tijdens de intocht roept dat Sinterklaas niet echt cadeautjes geeft.

 97. Makker

  Beste Mengelberg,

  Wilt u een beetje rekening houden met de tere zieltjes hier?

  de meesten wisten tot voor kort nog niet dat zwarte piet eigenlijk een verklede blanke man was.

  De schok ijlt nog hard na, houd daar rekening mee aub!

 98. Breinbrouwsels

  …waardoor niemand meer precies weet hoe het zo opeeens kwam dat er een schuimbekkende moeder met een bakfiets vol jankende kinderen de Zwarte Sinterklaas voor z’n ballen reed en de Witte Zwartepieten door de woedende kerkgangers in een strontveldje bruukt werden voor een spelletje Swientje Tik. Als Swientje dus. Het geheel werd door mannen in witte pakken voor nader onderzoek afgevoerd naar het marktplein met die hoge bomen en autobanden…

 99. Breinbrouwsels

  Excuses, kennelijk ben ik hier verdwaald.

 100. LantR.fant

  Alleen: wat is het alternatief?

 101. Haarscherp

  Het kartel van de eurofiele regentenpartijen VVD, CDA, PvdA en D66 vs de EU-sceptici van de PVV van Geert Wilders dat is de voorspelbare strijd om de kiezer in maart 2015 bij de Provinciale Staten. De PVV van Wilders kan de meerderheid van de eurofiele partijen in de nieuwe Eerste Kamer tegengaan door de grootste partij te gaan worden.

   

  Na een ongekende media hype van wegkijkers tegen Wilders na 3 x Minder! en “dapper meegehuild door de reactionaire liberale redactie van DDS”  is de PVV weer terug als grootste politieke familie van het land met virtueel 1.8 miljoen kiezers. De hamvraag voor het moderne inernet electoraat is in ons land kunnen we inbreken naar het centrum van de macht met Geert Wilders?  Het is zoals in principe met de Ukip van Nigel Farage en Wondergirl Marine Le Pen van het FN. De PVV moet op eigen kracht met een sociaal-conservatief programma scoren om te winnen zoals Rinus Michels met zijn strategie voor Oranje voetbal is oorlog.

   

 102. corjova

  Ik kan wel een betere partij fantaseren dan de PVV, alleen die is er niet, dus stem ik PVV.

  Alle andere partijen zijn duidelijk slechter, hebben evenmin oplossingen, of erger nog, ontkennen glashard dat er een probleem bestaat, dus daar kan ik absoluut niet op stemmen.

  Wilders wint vooral zetels omdat alle overge politici hardnekkig aan hun onvergefelijke fouten vasthouden. Die overige politici houden waarschijnlijk aan hun onvergefelijke fouten vast, omdat dat goed is voor hun persoonlijke carrières en omdat ze misleid zijn door politiek correcte schijn ethiek en ze bang zijn voor politiek correcte media en ze zijn bang voor buitensluiting uit banen en problemen bij sollicitaties. PVV politici zijn martelaren die offers brengen in mijn belang en daar ben ik ze dankbaar voor.

 103. Rosasolis@kpnmail.nl

  Hoewel Nederlandse steden zoals Den Haag lijden onder de opkomst van de Islam en de dreigingen

  van hun terroristen, heeft ons land gelukkig niet de verschrikkelijke nachtmerrie van 9 – 11 meegemaakt,

  waarvan vele Amerikanen nog steeds onder lijden en veel verdriet hebben!  Omdat Geert Wilders hierover

  in Amerika spreekt is hij een graag geziende gast. Hij waarschuut de mensen om te wakken tegen de Islamitische

  Dreiging, en vertelt dat het steeds erger wordt in Europa!  Hij waarschuwt de mensen om te beseffen wat het uiteindelijke doel van de Islam is, volgens de koran: Wereld Dominatie, de Sharia wet invoeren in alle landen van de wereld, en degenen die weigeren te bekeren tot de Islam te doden “met vuur en de zwaard!”.  Omdat de

  Democratic Party, o.l.v. Obama duidelijk weinig aandacht geeft aan dit probleem in America….voelen deze

  mensen ereg in de steek gelaten! 

  Hoewel Nederland nu meer alert is met de groeiende problemen rond de groei van de Islam en vooral

  de dreiging van terrorisme,  zouden wij ook meer kunnen luisteren naar mensen zoals Geert Wilders;  die

  ongeacht het feit dat hij voor de laatste 10 jaar onder constante dreiging van de Jihad leeft, en ook dagelijks strenge

  beveiliging moet hebben, toch duuft de waarheid rond de Islam bekend te maken!

  Het is jammer dat zijn partij, de PVV, geen leden toelaat; dat is niet democratisch, en bovendien heeft het

  verzorgt dat een groot aantal partij vertegenwoordigers recentelijk dit partij hebben verlaten.

  Hopelijk horen wij binnenkort meer van de CDA.

   

 104. Niek Verheyen

  Oef Gielah, jij zegt ‘t!

 105. janzwitser

  Wilders is de enige politicus die leert , zijn cognitieve vermogen is groot.
  Hij geeft ook goede oplossingen, maar dat zijn parels voor de zwijnen, nietwaar Tim? Of voel je dit ook al niet.
  In een democratie heeft de meerderheid het voor het zeggen. Al die op links geörieenteerde partijen en mensen adoreren de islam en brengen NL naar de verdommenis. Wilders kan voorlopig zijn plannen niet uitvoeren, het wachten is op een paar aanslagen en dan weet Tim het weer als de beste.

 106. mart

  Ik woon ver weg gelukkig,wat niet wegneemt  dat ik me bezorgt maak over de achterban welke volkomen in de vernieling dreigd te gaan door deze ”weg met jullie” regerende kliek.Er zijn door deze lieden  al heel wat eurootjes afgetrokken van  mijn mini pensioentjes en meer belast in de laatste jaren, maar dat mag de pret niet drukken,mijn vrouw krijgt er ieder jaar wat bij van  de brasillianen,gek he, ook hier  crisis.Ik mag hier niet stemmen en in nederland heeft het weinig zin,want voor mijn stem op de juiste plaats is, is het feest al over is gebleken. IK BEN EEN PVVer,de enige partij die de gore moed heeft om voor de waarheid te strijden.SUCSES GEERT!!

 107. nick

  Ik heb ook iets tegen al die moraalridders! Mijn eigen ervarigen zijn daarin niet al te best. Liever heb ik iemand die botweg maar eerlijk en oprecht zegt wat er gaande is dan de hypocriete leugenachtige schijnheilige verdraaiingen van de moraalridders!

  En vergeet vooral niet dat Geert Wilders ons al meer dan 10 jaar probeerd te waarschuwen, met gevaar voor zijn leven en met opgeven van zijn vrijheid, voor de verschrikkingen van de islam. En zie hoe de man zijn gelijk krijgt. Maar weinige wilden luisteren, al die moraalridders die liever de leugen koesteren dan de waarheid onder ogen zien. 

   

 108. Johanna

   Wilders is de enige  politicus met een heel goede toekomstvisie. Wilders heeft zijn kiezers  nog nooit in de steek gelaten. 

  De PVV is de enige partij die oplossingen heeft om de problemen met islam,  massa-immigratie, euro en EU aan te pakken.

  Stop de immigratie vanuit niet westerse landen.

  Uit de euro die  munt  heeft   Europa naar de  financiële afgrond  gebracht.

  Uit de EU omdat daar een groepje elitie onze vrijheid, vrijheid van meningsuiting en democratie aan de wilgen hangt  en verantwoordelijk is voor de Europese massa- immigratie, financiële debacle en islamisering.

   

  Martin Wolf,  ” Eurozone: waarin de macht is verschoven  naar de niet gekozen  bureaucratiën  van de Europese  Commissie , de Europese Centrale Bank en het Internationaal  Moneteir Fonds, terwijl de gekozen poitici machteloos toekijken”.

   

  Eén patij wil daar verandering in brengen en dat is de PVV van  Geert Wilders. Uitstekende partij met de beste toekomstvisie die alle andere partijen missen.

   

 109. Mengelberg

  @ Suikerbuik

   

  Ik sprak in mijn bijdrage niet over Europa. Dat is ook een interessant onderwerp maar daar ging het niet over, het ging over de clown Wilders en de vraag of dit land redelijk wordt bestuurd. Ik meen dat dit het geval is en dat is ondermeer te danken aan het feit dat Wilders daar geen enkele invloed op heeft.

   

   

 110. cmsuijkerbuijk

  Als je nou iets niet snapt, bemoei je er dan ook niet mee! Je gaat als T(d)rol steeds harder stinken met je zielige reactietjes!

 111. cmsuijkerbuijk

  Eurofielen geloven nou eenmaal alles wat de EU ten goede komt. Ik heb medelijden met je, want wat zál de klap hard aankomen!

 112. Makker

  U heeft volkomen gelijk

  @suikerfeest alias mister ad hominim, houd u zich ook effe in als er wat zinnigs op dit medium te melden is.
  Die momenten zijn schaars en daar wil ik ook even van kunnen genieten.

 113. Makker

  Wilders liet zijn oudere kiezers al na 1 dag “pluche-vooruitzicht”. In de steek door de pensioengerechtigd leeftijd van 65 overboord te kieperen.

  Wilders wilde boevenbende in de tweede kamer hebben de kiezer al enorm vaak voor schut gezet

  Wilders liet dat rechtse “aflik-kabinet” vallen en nu zit de kiezer met de gebakken peren.

  Ik heb me nog nooit zo belazerd gevoeld als met Wilders.

  Groeten van een gevallen en ex-PVV stemmer die die schande tot in de eeuwigheid met zich zal dragen.

 114. Mengelberg

  @ Suikerbuik

   

  Ik las vandaag dat alle Nederlandse banken de stresstest glansrtijk doorstonden en dat de Nederlandse economie er beter voor staat dan die van omringende landen. Volgens mij deed dit Kabinet het zo gek nog niet.

   

  Wat de PVV betreft: ze doen er eenvoudig niet toe. Ze bieden de boze kiezer een uitlaatklep voor gevoelens van rancune en frustratie  en in de tussentijd wordt dit land tamelijk adequaat bestuurd door PvdA en VVD. Zo liggen de feiten.

   

   

 115. Makker

  Is dat niet dat land dat stug al het geroofde Nederlandse goud uit de tweede wereldoorlog niet wil teruggeven?

  Is dat niet het land met de saaiste burgers ter wereld?

  Moet er niet aan denken om Nederland met Zwitserland te vergelijken.

 116. cmsuijkerbuijk

  Ach ja, natuurlijk. Gelukkig dat de VVD en PvdA-stemmers er zo veel mee opgeschoten zijn, om juist op die partij te stemmen.

  Ga nou maar dirigeren. Dat past je veel beter!

 117. Mengelberg

  Ja, Wilders is een oplichter en in geen enkel opzicht een politiek alternatief. Een stem op Wilders is per definitie een verloren stem.

 118. Lia@DDS

   kom ik , na herlezing, tot de conclusie dat u gelijk heeft en ik anders had moeten formuleren”.

  Dacht ik al. Agressieve, geweldadige PVV-ers zijn zeldzaam! Maar we willen niet tolerant zijn t.o.v. de intoleranten!!

  “Die hebben NIETS te maken met de PVV”…:)

  Ben ik écht blij dat er maar weinig agessievelingen zich PVV-er noemt! Poeh, poeh….)

  PVV Hakkebar!!!

 119. mart

  En mocht dit zo zijn,tja dan moet je opkomen voor je achterban…meer meer  meer dus gegadigden voor lui lekker land.

 120. tipo

  Alle oplossingen van de PVV bestaan. 

  In Zwitserland.

   

  Er is geen enkel Nederlandse politieke partij in de Tweede Kamer die het Zwitserse model naastreeft. Dat kost Nederlandse burgers ongeveer 12% BBP per jaar, omdat de overheidsquote in Nederland 51% is en in Zwitserland 38% is.

   

  12% BBP is ongeveer 85 miljard Euro per jaar. Als de PVV de baas van NL was, dan was de overheid dus 85 miljard kleiner, dan werden politieke besluiten per referendum bekrachtigd en werd migratiebeleid winstgevend en ten behoeve van veiligheid en cultureel behoud van Westere waarden ingezet. 

   

  Als de PVV de baas van Nederland was, dan:

  – had iedere Nederlander van zuigeling tot bejaarde 5000 Euro per jaar meer dat zij voor zichzelf mogen houden.

  – was Nederland een democratie geweest.

  – was Nederland veiliger en westerser.

   

  Ten opzichte van elke Tweede Kamer-waardige partij in Nederland is dat een verbetering. Degenen die dat niet zien, zijn slaven.

 121. Marcel4x4

   

  Wat is dit voor een links Wilders-bash artikel op DDS? Ik ben meer kwaliteit gewend hier. Kritiek op de PVV prima maar dan wel inhoudelijk en niet schelden.
  De schrijver kan zo bij het linkse D66.

   

  De PVV is niet perfect maar er is niet echt een realistisch alternatief.VVD is niet centrumrechts meer, SGP te religiues. De rechtse splinterpartijtjes komen maar niet van de grond.

  En al die andere partijen in de kamer zijn al helemaal niets. Dus dan maar PVV. Bij gebrek aan beter.

   

  Wanneer was hij racist? Ik heb Wilders nooit racistische uitspraken horen doen.
  Nooit uitspraken horen doen over hogere/lagere rassen of voor rassenwetten.

   

  Marokkaan is geen ras maar een nationaliteit. En minder wil zeggen dat je zou willen dat het er minder zijn in NL, met al die problemen is dat ook alleen maar logisch. Daarnaast heeft hij uitgelegd hoe hij dat wil: de criminelen weg. Oftewel: onderscheid maken op gedrag.

  Het enige argument dat hout snijdt is dat hij inderdaad op het laatste moment wegliep bij de onderhandelingen op een niet zo nette manier.

  Er is wel zeker één en ander aan te merken op de PVV maar uitschelden voor racist is wel heel goedkoop proberen te scoren.
  Ik denk dat deze schijver beter op zijn plek is op radicaal linkse site Joop.nl.

 122. Johanna

  We konden deze week ook de wijsheid bewonderen van de PVV’er Teun van Dijck bij Pauw . Hij was in discussie  met  D66’er Wouter Koolmees.  Koolmees  was nergens  want die lui van D66 hebben  maar één oog,  Een Groot Politiek  Europa. Teun van Dijck  zei ” We zijn de regie kwijt  over onze portemonnee”.

  Daar zal Martin Wolf (invloedrijke  economische journalist)  de PVV volledig gelijk in geven.  Wolf  ” Een nieuwe  financiële  crisis  is onvermijdelijk “.

 123. Johanna

  Zie het Verkiezingsprogramma van de PVV en u zult  de wijsheid van de PVV politici  met eigen ogen kunnen  lezen.

 124. MS

  Jammer jammer dat Tim Engelbart zo vooringenomen is en zoveel vooroordelen heeft.

  Over objectieve journalistiek gesproken, zijn objectiviteit is niet beter dan in de MSM en zijn artikelen worden steeds oppervlakkiger, van onderbouwing is nauwelijks sprake.

  Ik hoop dat dit een overgangsfase is, de artikelen van Michael van der Galiën worden beter, van Frank Verhoef zijn redelijk maar van Tim Engelbart versus Wilders ten hemelschreiend.

  Ik wacht op Jalta, hoop daar een hoger niveau tegen te komen en ik heb daar zeven euro per maand voor over.

   

 125. LantR.fant

  Alleen: wat is het alternatief?

 126. dirk1940

  Tim – tja. Mensen, het dringt maar niet tot jullie door, hè? Tim leert niet bij, Tim zorgt ook niet voor oplossingen en Tim verbetert zichzelf niet na z’n fouten.

  Er zijn genoeg mensen die hier regelmatig commentaar geven op de schrijftrant en mening van Tim. Ik durf te stellen dat veel mensen hier niet meer komen omdat Tim en enkele anderen zo schrijven.

  Omdat zij Wilders en daarmee de PVV stemmers in de zijk zettten. Ik zeg het maar even op de Tokkie manier, want dat vewacht men van een PVV aanhanger en je moet toch in je rol blijven, nietwaar?

  Ook ik heb de nodige kritiek op de PVV en dat is met name de organisatie van het geheel. Maar is het bij de PvdA en VVD anders? Vanmorgen kunnen we lezen over Samsom die DIEP door het stof gaat om vervolgens te zeggen dat hij op precies dezelfde manier door gaat.

  Dus Tim en anderen, wen er maar aan, de PVV komt er bij de Provinciale Staten verkiezing als grootste uit!

 127. Twan 21

  @Tim Toon mij een alternatief dat de kiesdrempel zal halen. De laatste keer Art 50 gestemd en nu bestaan ze niet meer. Op de gevestigden zal ik nooit meer stemmen.

 128. Henk

  DDS gaat weer lekker door met Wilders bashen. De realiteit is dat Wilders op vele punten gelijk krijgt en steeds meer kiezers dat doorhebben. Het gevaar van de islam, het EU-gedrocht etc. Of Wilders oplossingen heeft, weet ik niet. Hij heeft zich nog niet kunnen bewijzen. Zeker is in ieder geval dat de andere partijen sowieso geen oplossingen hebben en Nederland verder afbreken. Dat maakt het voor Wilders bijna onmogelijk om het slechter te doen dan de gevestigde elite partijen.

  Hoewel de gevestigde elite partijen een cordon sanitair om de PVV hebben gelegd en de PVV niet in de regering zal komen, ook al worden ze de grootste, is een bij effect dat het door een grote PVV het bijna onmogelijk wordt om een regering zonder PVV te vormen. Zo glijdt de combinatie VVD, CDA en D66 ook steeds verder weg van een meerderheid.

  En aangezien Nederland beter af is zonder regering dan een regering met incompetente partijen is dat op zich een goede ontwikkeling.

 129. dickrotterdam

  Het is triest dat commentatoren op DDS met het verwijt komen dat WILDERS geen oplossingen geeft voor vooral de  de ISLAM, de grote verdienste van WILDERS echter dat hj i NEDERLAND al 10 jr lang, met gevaar voor eigen leven , probeert te waarschuwen voor de grootste bedreiging van de wereldvrede sinds het COMMUNISME, de ISLAM  nml wat wij? allang weten een barbaarse,fascistische ideologie die o.a qua barbaarsheid niet onderdoet voor de NAZI,S! Dus Beste Tim wees blij dat er mensen in NEDERLAND zijn zoals GEERT WILDERS die iets proberen te veranderen in dit laffe,ultra-naïeve,apathische land met al zijn ongekozen zgn leiders!

 130. nick

  Wat is waar? Dat Wilders als enige de waarheid meld en de rest allemaal leugenaars en bedriegers zijn die ons land, onze vrijheid en onze welvaart verkwanselen.

  Bij al die leugenaars staat enkel en alleen het eigen belang ver voorop! En Tim, de mensen beginnen dat door te krijgen!! Jij niet, maar ja, dat is je eigen kortzichtigheid en je jeugdige overmoed en eigenwijsheid maar er zal een dag komen dat je tot je grote schaamte zijn gelijk zal moeten erkennen.

  En weet je Tim, het kan mij en velen met mij helemaal niets interesseren in welke kleur Geert zijn haar wil verven of op welke manier hij de waarheid wil vertellen aan ons. Het maakt mij niets uit op welke manier hij zijn politiek uitoefend en welke woorden hij gebruikt. Ik ben niet zo’n muggezifter die over woorden valt en dan zich in allerlei bochten gaat wringen om zg. onwelvallige woorden op mijn manier uit te gaan leggen ter verdedigng van mijn  eigen standpunt want dat bewijst des te meer dat je twijfeld aan je eigen mening. Want je kan toch echt niet heen om wat je nu duidelijk ziet hoort en ervaart, dan moet je je kop wel erg diep in de modder gestoken hebben. 

  Dus, en gelukkig, komen steeds meer mensen daar achter, het maakt niet uit op welke manier Geert Wilders de zaken verwoord, hij heeft namelijk gewoon gelijk en de enige manier om iets bij te dragen aan de ‘redding’ als dat nog mogelijk is, van ons land is te stemmen op de PVV. En partij waar heel veel weldenkende, nette, waarheidslievende mensen zitten die hun nek uitsteken om voor ons de kolen uit het vuur proberen te halen! 

   

   

 131. anoname

  Tot deze steen breekt.

  En we zien al steeds meer scheuren ontstaan in deze linkse muur van politieke correctheid.
  Leugens… En Wilders en de PVV aanhang worden continu gestenigd vanaf deze muur met leugens.
  Zo ook hier op DDS… Till that silly old ram, breaks the dam… ^_^ http://youtu.be/4-bD0ZG5_2w

 132. Lieftinck fan

  Gaat Rutte ons dan verlossen van de Euro, of de immigratieregels van de EU? Het antwoord, driewerf Neen.

   

  Helaas klopt het wel dat partijen als PVV door de Brinckman factor nauwelijks aan regeren toekomen.

 133. tippelaar

  cmsuijkerbuijk, 12.11. U vat mijn reactie op als een dreigement. Zo is het niet geschreven en ook niet zo bedoeld. Zie voor de uitleg over “inachtneming”, blz 1487 van de Dikke van Dale , 14e druk.

  Lia@DDS. Met uw opmerking aan mij over “Maak de PVV niet boos”, kom ik , na herlezing, tot de conclusie dat u gelijk heeft en ik anders had moeten formuleren.

 134. Wilhelmson

  Maar moet er dan zoveel worden veranderd aan Wilders ?

  Wie dit gefrustreerde schrijfsel hierboven leest kan toch niet anders dan besluiten dat de schrijver zich nooit zal neerleggen bij opvattingen die niet met zijn eigen groot gelijk stroken.


  à la Tim Englebart betekent dat hij, en hij alleen, bepaalt welke mening past in zijn staat. Alle anderen moeten de mond gesnoerd worden (en dat gebeurt effectief ). Dat is voor Tom Engelbart blijkbaar een kwestie van burgerzin. 

  Bij mij is dat communisme oude stijl.


  Het ergerlijke is dat Tim Engelbart dit ‘civisme’ als een kwaliteit vooropstelt en blijkbaar overtuigd is dat de Nederlandse kiezers  (die voor de PVV/ Wilders gaan) onvoldoende van zijn kwaliteit bezitten.

   

  Wilders scoort goed bij de keizers omdat er nauwelijks nog een politicus of journalist is die nog over een voldoende morele autoriteit beschikt om tegen Wilders te kunnen protesteren. 

 135. rinus

  Ik heb het een paar weken terug al gezegd. Als Geert Wilders slim is, gaat hij alleen maar onderuit zitten, armen over elkaar en het nieuws volgen. Verder hoeft hij helemaal niets te doen. Iedereeen weet toch wel waar de PVV voor staat en wat de partij vindt. Hij heeft in de media gelukkig geen overdreven uitspraken meer gedaan en dat betaald nu uit.

   

  Er komen verkiezingen aan voor de Eerste Kamer. Dat betekent dat de PVV zoveel mogelijk zetels binnen haalt om het kabinetsbeleid (incl de drie meelopers) in de wielen te rijden. Na en op de beruchte verkiezingsavond waarvan Wilders zelf al twijfelde of hij die ”mindervraag” moest stellen is het te hopen dat hij zich niet uit de tent laat lokken. Het koste de PVV toen handenvol zetels, intern gerommel en weglopers.

   

  Een advies aan Wilders zou zijn: Laat al die wegkijkers maar over je ouwehoeren. De VVD verraad haar (trouwe) achterban en pakt ze ongenadig hard aan. Autobezitters, ondernemers aan de grenzen, belastingverhogingen enzovoorts. Ook de afdracht van 640 miljoen aan Brussel laat zien met wat voor politieke criminelen we mee te maken hebben. Maar laat ze hun eigen glazen maar lekker ingooien. Even volhouden en hopelijk is dit kabinet dan in 2015 kapot en opgerot.

 136. Paul

  @ dickrotterdam op 26 oktober, 2014 – 10:49
  Het is triest dat commentatoren op DDS met het verwijt komen dat WILDERS geen oplossingen geeft
  ___________

  Wilders zou geen oplossingen hebben.
  Die heeft hij wel.
  Kijk maar op de site van de PVV.
  Maar de oplossing van wilders zint de anderen niet, of ze beroepen zich op alleerlei afspraken, en dus zeggen ze dat wat hij voorstelt ‘geen oplossing is‘, waarna iedereen dit dan weer uitlegt als  ‘wilders heeft geen oplossingen’.

 137. Richard van Ravenstijn

  Wilders biedt voldoende oplossingen, in de loop der tijd presenteren andere partijen telkens weer

  “nieuwe gezichtspunten en oplossingen”

  welke Wilders al eens heeft genoemd !!

   

  Het is tijd dat de PVV werkelijk de allergrootste partij wordt, het leert misschien de rest van de arrogant gevestigde kliek, de club der landverraders, eens te luisteren naar de kiezer  !!!

   

 138. HrDeKadt

  PVV weer de grootste. Het kan verkeren. En iedereen die op de PVV stemt is een ezel. Aldus Engelbart.

   

  Lekker provoceren. Natuurlijk reageren mensen. Ik ook. Ezels zijn intelligente dieren tenslotte. Ook sterke dieren trouwens. Betrouwbaar spul die ezels dus.

   

  Ik heb het al eerder geschreven. zodra de islamisten gaan toeslaan in het westen neemt de angst toe, en kijken mensen naar politici die duidelijk stelling nemen EN hebben genomen. Dan blijft er weinig over in Nederland. Bij de eerste echte klap in Nederland kan de PVV zo op 40+ zetels zitten. Ruim 2 en een half miljoen ezels. Koppige bende.

   

  En Engelbart maar brullen “niet doen!!”. Het beloofd nog wat te worden de komende tijd! We wachten maar op de klap.

 139. Paul

  http://www.youtube.com/watch?v=aYu_bHu6sUc#t=88

  (ff op nul seconden zetten, video springt te vroeg op 1 min 28 sec)

   

  Leuke video voor Tim.

  De waarheid die hier gezegd wordt zal  hij wel verafschuwen.

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.