Acht jihadisten opgepakt in Duitsland

Geen categorienov 12 2014, 14:00
De oorlog tegen het terrorisme gaat door.
De Duitse autoriteiten hebben vannacht en vanmorgen acht jihadisten opgepakt in en rond Keulen. De individuen worden ervan verdacht Syriëgangers financieel te steunen. En dat is niet alles: ze kwamen namelijk aan het geld door mensen te bestelen en te beroven.

De verdachten zouden de buit van inbraken in scholen en kerken hebben doorgesluisd naar dat land. Ook zouden zij de opbrengsten hebben gebruikt om er reizen van extremistische Syrië-gangers mee te bekostigen.

De arrestaties zijn het gevolg van een grote politieactie waarbij maar liefst 240 agenten zijn ingezet. 28 woningen werden tegelijkertijd doorzocht; dit werd zo goed gecoördineerd om ervoor te zorgen dat de betrokken personen geen belastende materialen konden verstoppen.
Zoals ik al vaker heb geschreven heeft Duitsland een behoorlijk groot jihadistenprobleem. In Nederland hebben we te maken met sharia-aanbidders in de Haagse Schilderswijk, maar onze problemen lijken miniem vergeleken met die van onze oosterburen. Daar hebben we het niet over een paar honderd extremisten, maar over duizenden. Oh, en die duizenden hebben ook nog eens massaal moskeeën overgenomen waar ze het tegenwoordig gewoon voor het zeggen hebben en dus hele generaties kunnen indoctrineren met hun hatelijke ideologie.
Bovenstaande is dan ook de reden dat we niet al te blij hoeven te zijn met deze arrestaties. Voor deze acht mannen honderden, zo niet duizenden, anderen. Als Duitsland extremisten écht wil aanpakken moeten dit soort acties veel vaker plaatsvinden. Iedere extremist moet continu in de gaten worden gehouden, wannabe terroristen met een dubbel paspoort moeten het land worden uitgezet. Misschien dat er dan iets ten positieve kan veranderen. In de tussentijd komen dit soort sporadische arrestaties slechts neer op dweilen met de kraan open.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten