Amnesty slikt Hamasleugens voor zoete koek

Klakkeloos neemt de organisatie die zegt voor ‘mensenrechten’ te strijden de propaganda uit de Gazastrook over.

Herinnert u het zich nog? Afgelopen zomer waren Hamas en het Israëlische leger verwikkelt in een felle strijd op de Gazastrook. Israël was daar om de eigen burgerbevolking te beschermen. Op de twee volgende manieren: doorde topcommandanten van de terreurorganisatie uit te schakelen én door hun wapenarsenaal te vernietigen. Hamas, echter, was daar maar voor één ding: Israël zoveel mogelijk schade toebrengen. En als dat niet kon door Israëli’s te doden. Nou, dan had Hamas nog wel een paar andere trucjes.

Zo werden er door Hamas massaal burgers ingezet als levend schild, en werden wapenarsenalen verborgen in kelders van woonflats en schoolgebouwen. Ziek in het hoofd als die gasten zijn werden er zo bewust burgers opgeofferd om Israël maar te kunnen beschuldigen van het doden van zoveel mogelijk onschuldige burgers. Hamas ging daar zelfs zó ver mee, dat ook omgekomen terroristen zonder probleem als weerloze Gazanen werden geportretteerd.

Het is allemaal zo enorm doorzichtig als de pest, maar voor Amnesty International is het kennelijk toch moeilijk om de waarheid te achterhalen. Zie namelijk maar wat ze vandaag presenteerden:

Volgens de mensenrechtenorganisatie heeft het Israëlische leger buitensporig veel geweld gebruikt tegen Palestijnse burgers in Gaza in juli en augustus. Er zou zelfs sprake kunnen zijn van oorlogsmisdaden, schrijft Amnesty. Human Rights Watch kwam eerder ook al tot vergelijkbare conclusies.

Het rapport is 100% anti-Israël opgesteld, want geen woord wordt vuilgemaakt aan de Palestijnse terreurorganisatie. Die krijgen van Amnesty International kennelijk een license to kill. Ook over de aanleiding van de oorlog – de ontvoering en brute moord op drie willekeurige Joodse tieners – blijft heerlijk onbesproken.

Het zou Amnesty International sieren als ze hun hoofd eens uit het achterste van Hamas haalden. Door nu net te doen alsof Israël een soort buitensporige moordenaar is, wordt de waarheid ernstig geweld aangedaan. Nog een paar van deze rapporten, en ze kunnen hun naam veranderen naar Antisemite International.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

7 reacties

 1. baksteen

  Op het Radboud was afgelopen jaar een presentatie van een Belische groenlinks dame over het recht dat moslima hadden om een hoofddoek te dragen en dat daar geen dwang bij te pas kwam. S’avonds zat dezelfde dame bij een samenkomst van Amnesty in een collegezaal om het thema “vrouwenrechten” te behandelen. Je denkt dan, nu gaat het gebeuren! Maar nee, het ging enkel over de bekende glazen plafonds en dat het belachelijk was dat enkel meisjes met een strijkijzer in de Blokker gids stonden, u kent het wel. Niets natuurlijk over de vrouwenonderdrukking in de Islamitische wereld.

  Amnesty International is een heel enge, pro moslim club en het is volkomen terecht dat Israel zich van hen volledig heeft gedistancieerd. 

 2. Janbert

  De UNRWA, de bijzondere hulporganisatie van de Verenigde Naties die exclusief wordt voorbehouden aan Palestijnse vluchtelingen en meer bepaald al hun nakomelingen van 1948 tot in der eeuwigheid, staat onder de volledige controle van de in Gaza gebaseerde terreurgroepen Hamas en de Islamitische Jihad (PIJ). Dat onthulde onlangs een rapport van de Center For Near East Policy Research (CFNEPR).

  Unrwa beheert en subsidieert ook al de scholen in de Gazastrook waar zo’n kwart miljoen Palestijnse kinderen lessen volgen op kosten van de internationale gemeenschap. Dat de Gazaanse terreurgroepen hun kinderen voorbereiden op de gewapende Jihad in hun eeuwigdurende strijd om de vernietiging van Israël, is een open deur intrappen. Het staat tenslotte allemaal tot in de details beschreven in het Handvest van Hamas uit 1988.

  En voor wie nog aan moest twijfelen aan de werkelijke intenties van de Palestijnen en hun vermeende vredeswil, moet maar eens de logo’s van hun scholen van dichterbij bekijken. Opvallend is telkens het weer tonen van een kaart van Palestina waarop Israël volkomen is verdwenen. De palmen van het UNRWA symbool en de Verenigde Naties zijn mooi ingewerkt in de logo’s. Soms met een plaatje van de Rotskoepel erbij.

  De boodschap is duidelijk: de Verenigde Naties subsidieren het Palestijnse onderwijs met inbegrip van de genocidale intenties en de gewapende strijd tegen Israël. Voor de Arabieren van Gaza zijn de Verenigde Naties een zoveelste instrument en een feitelijke Westerse geldkoe waaruit onophoudelijk miljoenen euros en dollars stromen om de Palestijnse kinderen voor te bereiden op de strijd tegen Israël totdat de Joodse staat vervangen is door een Palestijnse.

  http://brabosh.com/2014/11/05/pqpct-yea/

 3. Janbert

 4. Mas Rob

  “Maar dat wil niet zeggen dat de Israelische staat geen bijzonder verkeerde dingen kan doen.”

 5. Mas Rob

  Heb je dat rapport eigenlijk wel gelezen, Tim? 

   

  “100% anti Israel”? Dat blijkt toch niet uit de “conclusion and recommendations” van het rapport. Ik citeer: 

   

  “Amnesty International has documented the commission of serious human rights violations and abuses, as well as violations of international humanitarian law and war crimes by Israeli forces, Hamas and Palestinian armed groups over many years with impunity. The large number of civilian casualties, as well as the destruction and displacement in the Gaza Strip, on the one hand, and the toll of indiscriminate rockets fired by Palestinian armed groups on civilians in Israel, on the other, during Operation Protective Edge only make ending this impunity more urgent. Neither the Israeli nor the Palestinian authorities have taken meaningful measures to stop these serious violations, or to bring those responsible to justice. Ending the systematic impunity for past crimes would serve as a deterrent against their repetition, and is thus a critical component to ensuring the protection of civilians on both sides in the long term.”

   

  Over de Westbank en Gaza schreef AI in haar jaarlijkse rapport van 2013 vernietigend over de mensenrechtensituatie : https://www.amnesty.org/en/region/palestinian-authority/report-2013

   

  Iedereen krijgt er van langs als er reden toe is. Dit rapport constateert op basis van documentatie dat de Israelische aanvallen in dichtbevolkt gebied niet in overeenstemmng zijn met  het Internationaal Humanitair Recht. Het is goed mogelijk dat er onjuistheden in het rapport staan: maar dat kan Israel zichzelf ook aanrekenen. Het land maakte het niet gemakkelijk voor mensenrechtengroeperingen om te rapporteren, toegang tot de Gaza strook werd en wordt hen ontzegd. 

   

  Israel heeft een bestaansrecht en een recht op zelfverdediging. Hamas is een verschrikkelijke organisatie. Maar dat wil niet zeggen dat alles wat de Israelische staat geen bijzonder verkeerde dingen kan doen. Het zinspelen op AI als antisemitische organisatie om dit rapport is een gotspe. 

   

  Wat wél een feit is: in de gepolariseerde verhoudingen in het Midden-Oosten is élk rapport dat uitkomt onderwerp van kritiek omdat het adagium geldt dat “wie niet voor 100 procent de eigen zaak steunt, een vriend is van de vijand”. 

   

  Maar kun je dat AI verwijten?

   

   

 6. vanderberg

  Dit artikel is dan weer 100% anti-palestina, vlakt het elkaar weer mooi uit.

 7. Mas Rob

  “Amnesty International is een heel enge, pro moslim club”… 

   

  Ja ja… tekent u ook even: https://www.amnesty.nl/actiecentrum/acties/laat-souad-al-shammary-vrij?utm_source=CAM&utm_medium=email&utm_campaign=20141107&utm_content=CAM-KIA

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.