Asscher trekt keutel over Turkse organisaties in

De minister wil alleen nog theedrinken met ze.

Enkele weken geleden probeerde PvdA-leider Diederik Samsom PvdA-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk te dwingen om de harde woorden van minister Lodewijk Asscher over Turkse organisaties in Nederland te steunen… of op zijn minst te tolereren.

De minister (en vice-premier) beweerde toen dat die organisaties de integratie van Turken in Nederland bewust saboteren en had aangekondigd dat hij ze voortaan “in de gaten” zou houden. Kuzu en Öztürk vonden dat je reinste onzin en Asschers woorden aan om te breken met hun partij (met wie ze al langere tijd overhoop lagen over het immigratiebeleid). 

Je zou denken dat Asscher die strijd dus had gewonnen en zijn woorden daarna kon waarmaken. Helaas blijkt dat net iets anders te liggen. De minister heeft in de tussenliggende periode namelijk toch maar snel een stap of twee, drie terug gedaan

Het integratiebeleid van minister Asscher (Sociale Zaken) faalt. Van zijn aanvankelijk stoere woorden richting Turkse organisaties in Nederland is nog maar bar weinig over, stelt het CDA. Aanvankelijk zou hij de clubs gaan ’monitoren’, maar inmiddels lijkt Asscher meer voor een goed gesprek te voelen. Daarmee valt diens hele integratiepolitiek in duigen, oordelen de christendemocraten over het werk van de PvdA-bewindsman. 

Waar Asscher eerst nog voor aanpakken was wil hij nu slechts een kopje thee drinken met Turkse organisaties die in zijn ogen integratie tegenwerken en zelfs een soort van paralelle maatschappij creëren. En waarom? Niet omdat hij denkt dat hij het mis had, maar omdat Turkse Nederlanders (lees: PvdA’ers) en idealistische multikul-gelovigen boos op hem zijn geworden. Oh, en natuurlijk vanwege de peilingen.

Wat gaat deze minister kei-hard af zeg. Zo is ‘ie ‘minster know it all‘ en de strengheid zelve, en zo valt hij opeens op zijn knieën om zijn excuses aan te bieden voor zijn grote mond, waarna hij heel hard roept “can’t we all just get along?” Toch is het niet allemaal kommer en kwel. Linkse kiezers die kritisch zijn over immigratie en integratie hadden namelijk de hoop dat de PvdA opeens verstandig zou worden; nu blijkt dat dit niet zo is… en nooit zo zal zijn. Met een beetje mazzel zullen zij die partij definitief de rug toekeren. Als dat geen goed nieuws is weet ik het ook niet meer.

Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

11 reacties

 1. MariaJacoba

  Niet te geloven. Toppunt van onbenulligheid, angsthazerij, oppoertunisme  en blubber in het buikje.

 2. Janbert

  De PvdA heeft de Turkse stemmen nodig bij de volgende verkiezingen.

   

  Dus geen wonder dat Lodewijk Asscher een paar stapjes terug doet.

   

  Ook hebben we een machtige Turkse lobby in Nederland die zijn invloed laat gelden.

   

  Turkse lobby verzet zich tegen onderzoek Asscher
  https://www.jalta.nl/article/turkse_lobby_verzet_zich_tegen_onderzoek_asscher.html

   

 3. Knarsman

  Erdogan zal wel gebeld hebben dat Turken en PvdA’ers net zoveel van elkaar verschillen als mannen en vrouwen en dat slaat in als een bom bij de PvdA.

 4. hhermanus

  Dhimmy.

 5. Two Ravens Black Kettle

  Dit gezalfd hoofd zal binnekort door de -met geroofd geld opgetuigde- Staatsmedia op zijn troon worden geheven.

  En een groot deel van de zombies genaamd Nederlanders zal er weer op stemmen.

  Dit volk is onverbetelijk.

  In Engeland en Frankrijk is er gelukkig wel een revolutie aan de gang.

  Logischerwijs verzwegen door de Staatsmedia.

 6. Antivenin

  De integratie tegengaan heeft maar één bedoeling: zorgen dat de moslims echte moslims blijven zodat Nederland door de islam ingenomen kan worden.

   

  Vanwege eigen- en partijbelang wil Asscher daar nu opeens niets meer aan doen.

   

  De enige partij die echt iets aan het islam-probleem wil doen is de PVV.

   

  Alle moskeeën dicht zou een goed begin zijn. En gooi meteen al die islaitische scholen ook maar dicht.

   

  Maak van Nederland een islamvrije zone.  

 7. Dagelijkse Standaard - commentaar en achtergronden bij het nieuws

  […] eerste is dat helemaal niet waar, want minister Lodewijk Asscher wil alleen maar theedrinken met Turkse organisaties in plaats van dat hij ze ook echt monitort omdat ze de integratie van […]

 8. L. van der Schoot

  Deze telg uit de flapdrollenpartij is dus geen haar beter. Hij heeft al aadig de Taqyyia techniek onder de knie.

  Waarom bestaat deze regering eigenlijk nog. Je moet toch wel erg schaamteloos zijn om met de huidig beoordeling van jullie werkgever (ons volk) op het pluche te blijven zitten.

  Volk sta op en handel.

 9. nick

  Hoogste tijd dat we diezelfde revolutie ook hier starten Raaf!! Kan niet wachten…

  ( Helaas is ons volk nog te suf en sloom om het wekelijke gevaar te zien, ze maken zich liever druk om futuiteiten en hebben oogkleppen op om de waarheid niet te hoeven zien, nog niet) 

 10. dr.Kwast

  Asscher. Kohen.
  En er zijn er meer van die type joden die Israël mijden bang om niet meer echt joods te kunnen zijn. Het weg duiken achter de steen waar de koran het over heeft is hier van belang. Zij willen niet anders, zijn het door de eeuwen heen gewend om onderdanig te zijn aan de is-lam. Deze joden leven bij de gratie van de mo-slim en willen niet anders.

 11. arno

  lossen geen problemen op, maar veroorzaken en verlengen ze. 1 kleine uitzondering is heel misschien Aboutaleb, maar dat is nog maar de vraagin hoeverre deze geen taqiyya pleegt.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.