Belgisch links sloopt de hoofdstad

De nieuwe centrum-rechtse regering aldaar is zo slecht, dat het kennelijk gerechtvaardigd is de hele hoofdstad in de as te leggen.

Toen in Nederland tot enkele jaren geleden een centrum-rechtse regering de dienst uitmaakte, waren er legio protesten. Protest voor ‘beschaving’, voor het onderwijs, tegen kernenergie, voor Egypte.. het ging maar door. De linkse actievoerders hadden de tijd van hun leven en stonden zo’n beetje iedere week wel om het één of andere issue op het Malieveld of het Museumplein. Maar één ding moet ik mijn linkse landgenoten toch nageven: ze hielden het relatief beschaafd. Ja, ze lieten bewindspersonen niet altijd uitpraten, maar ze hebben bij mijn weten niks gesloopt of een halve stad in lichterlaaie gezet.

Links in België blijkt echter niet zo beschaafd.

Pas net is daar de centrum-rechtse regering-Michel aangetreden, maar nu al kunnen demonstranten zich bepaald niet inhouden. Ze zijn boos op “de bezuinigingen”, en willen dat kennelijk niet alleen in woord maar ook in (mis)daad bijzetten.

Op Twitter een hoop foto’s die aangeven dat linkse demonstranten bij de zuiderburen een soort hooliganesque megatokkies zijn. Kijk maar:

Dit is echt, diep en diep triest. Als we zeggen dat Brussel gesloopt moet worden, dan bedoelen we natuurlijk dat we de Europese Unie moeten ontmantelen en van diens macht ontdoen. Dit hooliganisme is in ieder geval niet wat we bedoelen. De linkse “actievoerders” op deze foto’s laten zien van democratie, van respect voor andermans eigendom en van elke vorm van nuance geen snars begrepen te hebben.

Nu is mijn hoop dat de centrum-rechtse Belgische regering gewoon doorgaat met de bezuinigingen. Want hoe verschrikkelijk het ook is dat deze relbrigades door Brussel trekken; aan dit soort figuren moet je in elk denkbaar geval niet gaan toegeven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. toetssteen

  Nee, dan willen ze meer, meer, meer.

 2. BPS

  Geef ze geld. Gratis geld. Zijn ze rustig.

 3. toetssteen

  Geweld komt toch altijd van ‘extreem’ rechts?

 4. Wilhelmson

  Dat zijn geen ‘belgen’ maar extreem linkse Franse belgen.
  Vlamingen zijn veel te beschaafd voor zo een theater.
  Moet je maar de haat en anti vlaamse racistische Frans Belgische kranten er maar eens op na lezen. ….
  De PS is voor de eerste keer in 40 jaar niet in de nationale regering opgenomen en nu slaan de stoppen door. ….
  Ze doen maar , want zo tonen ze meteen dat belgie geen land is maar op zijn minst 2 landen , zo verscheiden als Griekenland en Duitsland .

 5. LantR.fant

  Dat zie ik de Belgen op termijn wel doen, in tegenstelling tot het huidige Nederlands links. En verder zie je een aantal “actievoerders” die meer op hebben met rellen dan het linkse gedachtengoed. 

   

  En dat alles valt in het niet bij de acties van de Duitse vakbond GDL die spoorvervoerders al jaren teistert met te hoge looneisen en nu probeert het complete spoorvervoer in Duitsland lam te leggen.

 6. M. Brandenburg

  Ook in Nederland is er bij geweld in 99% van de gevallen sprake van door lnks geinitieerd of uitgevoerd geweld. Beschaafd is enkel voor hen wanneer zij hun zin krijgen. Anders moet de ander met geweld op het kromme linske pad worden gebracht.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.