Belgisch links sloopt de hoofdstad

Foto:

De nieuwe centrum-rechtse regering aldaar is zo slecht, dat het kennelijk gerechtvaardigd is de hele hoofdstad in de as te leggen.

Toen in Nederland tot enkele jaren geleden een centrum-rechtse regering de dienst uitmaakte, waren er legio protesten. Protest voor ‘beschaving’, voor het onderwijs, tegen kernenergie, voor Egypte.. het ging maar door. De linkse actievoerders hadden de tijd van hun leven en stonden zo’n beetje iedere week wel om het één of andere issue op het Malieveld of het Museumplein. Maar één ding moet ik mijn linkse landgenoten toch nageven: ze hielden het relatief beschaafd. Ja, ze lieten bewindspersonen niet altijd uitpraten, maar ze hebben bij mijn weten niks gesloopt of een halve stad in lichterlaaie gezet.

Links in België blijkt echter niet zo beschaafd.

Pas net is daar de centrum-rechtse regering-Michel aangetreden, maar nu al kunnen demonstranten zich bepaald niet inhouden. Ze zijn boos op “de bezuinigingen”, en willen dat kennelijk niet alleen in woord maar ook in (mis)daad bijzetten.

Op Twitter een hoop foto’s die aangeven dat linkse demonstranten bij de zuiderburen een soort hooliganesque megatokkies zijn. Kijk maar:
Dit is echt, diep en diep triest. Als we zeggen dat Brussel gesloopt moet worden, dan bedoelen we natuurlijk dat we de Europese Unie moeten ontmantelen en van diens macht ontdoen. Dit hooliganisme is in ieder geval niet wat we bedoelen. De linkse “actievoerders” op deze foto’s laten zien van democratie, van respect voor andermans eigendom en van elke vorm van nuance geen snars begrepen te hebben.

Nu is mijn hoop dat de centrum-rechtse Belgische regering gewoon doorgaat met de bezuinigingen. Want hoe verschrikkelijk het ook is dat deze relbrigades door Brussel trekken; aan dit soort figuren moet je in elk denkbaar geval niet gaan toegeven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!