Na roetpieten ook de hipstersinterklaas

In het Zuid-Hollandse Oegstgeest kan het allemaal. Witte pieten, Sinterklaas zonder baard en een iPad die dienst moet doen als het Grote Boek.

Inmiddels is in de meeste plaatsen in Nederland de plaatselijke intocht van Sinterklaas reeds geweest. Godzijdank is dat op verreweg de meeste plekken gewoon gebeurd zoals dat al decennialang gaat: per boot, met echte zwarte pieten en Sinterklaas met rode mijter en witte baard.

Goddeloze plekken als Gouda (‘stroopwafelpieten’) en Amsterdam (‘roetpieten’) zijn gelukkig nog een minderheid. Het had echter niet veel gescheeld of Oegstgeest had beide bovengenoemde gemeenten verslagen in de strijd om de meest politiek-correcte, meest idiote, en meest cultuurverachtelijke versie van het Sinterklaasfeest op te zetten. Ik introduceer voor u de ‘hipstersinterklaas’ met zijn multiculturele pieten:

De Sint pakt in Gouda de trein en neemt in Leiden de bus naar Oegstgeest. De kindervriend wil graag bij de tijd zijn en zal daarom zijn baard wat laten bijpunten en in plaats van een mijter een sinterklaas-cap dragen. Ook het boek blijft thuis, alle informatie over de kinderen, staat op zijn i-Pad. Sinterklaas neemt ook nieuwe pieten mee: Li-Yang, Giovanni en Carmen.

Zo’n volledige aanpassing gaat natuurlijk alle perken te buiten. Met Sinterklaas of traditie heeft het zelfs niets meer te maken: dit is gewoon de GroenLinksinterklaas met zijn technologische duurzaamheidscult. Dit zou ook geen intocht zijn die draait om het geven van cadeautjes aan kinderen, maar om het bekeren van kinderen tot de linkse kerk.

Godzijdank hebben de inwoners van Oegstgeest (mind you: deze stad is één van de rechtse bolwerken van de regio) dit malle proefballonnetje toch bij voorbaat maar lekgestoken:

“We dachten dat het een goed idee zou zijn als Sint wat met zijn tijd mee zou gaan”, laat organisator Herman Klaver weten aan Metro. ,,Kleine kinderen spelen tegenwoordig ook op de iPad, dus we vonden het gepast dat Sint ook eigentijdser werd.” De boze reacties stroomden echter al gauw binnen. ,,Bij ouders en grootouders gaat het er echt niet in. Mensen willen blijkbaar een traditioneel Sinterklaasfeest.”

Mooi zo. Vanmiddag kunnen de kinderen van Oegstgeest dus genieten van de Sinterklaasintocht zoals ze die gewend zijn. En al die hypermoderne fratsen mag het linkse Sinterklaascomité van Oegstgeest dan mooi over fantaseren – hun gedachten wil ik ze niet afpakken – maar laat ze het daar dan ook gewoon bij houden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. Joseph L

  In plaats van een multi-kulti groenlinks groepje ouderen te laten beslissen of sinterklaas moet worden gemoderniseerd, moeten we onze (klein)kinderen vragen of ze de baard, mijter en het boek van sinterklaas nog bij de tijd vinden. Ook mag je de kinderen hun mening vragen over zwarte piet alhoewel met name de linksche gutmensch communes hun kroost al vroeg het ‘goede’ linksche gedachtengoed inlepelen.

 2. Yato

  Inderdaad reinste landverraad eigenlijk. Vroeger werd je nog opgehangen als je je land verraadde, tegenwoordig krijg je de meest onsmakelijke verwensingen naar je hoofd geslingerd als je ook maar een beetje nationalisme uitstraalt.

 3. drnomad

  @avander, het volk kreeg wat ze verdiende, het ging niet door. Alles na uw eerste zin is gezeur over niets.

 4. avander

  Een volk krijgt wat ze verdienen. 50 jaar linkse hersenspoeling en afbraak met dit als resultaat. Er zijn bovendien nog genoeg witte enclaves waar dit gutvolk buiten onze werkelijkheid kan leven. Volgens hen valt het allemaal wel mee. We moeten dus niet zeuren en gewoon doorwerken, elk jaar een beetje minder voor ons maar wel het gelukzalige gevoel dat we deden wat we konden voor de arme en uit hun thuisland verdreven/gevluchtte goede moslims.

 5. Leo KarelJan

  Weer zo’n linkse, multikul “weg met ons” landverrader. Op dit soort types kan ik alleen maar kotsen. Zij komen op voor alle culturen, behalve de eigen cultuur. Als Gutmensch vinden ze het geweldig “gut” om op de eigen beschaving te pissen en achterlijke culturen als een “verrijking” te verwelkomen.

  In werkelijkheid zijn ze stront en ondergraven ze alle waarden en normen.

 6. drnomad

  Het onderdeel ‘trein’ was dan nog wel ouderwets en achterlijk.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.