NS stelt stations open voor religieuze reclame

Geen categorienov 05 2014, 14:00
Waarom ook niet? Religie is immers ook gewoon een product.
Het Refomatorisch Dagblad bericht vandaag dat de NS besloten heeft om voortaan religieus-getinte posters toe te laten op treinstations. Tot nu toe deed de NS daar niet aan. Daar komt dus per direct verandering in:

Alle affiches die niet bij wet verboden zijn en die goedgekeurd zijn door de Reclame Code Commissie mogen in het vervolg op stations van de NS hangen. Het openbaarvervoerbedrijf heeft het beleid rond posters woensdagmorgen aangepast, nadat dinsdag in eerste instantie religieus getinte posters van de Remonstranten, een protestants kerkgenootschap, waren geweigerd.

In dit specifieke geval gaat het om Remonstranten, een protestantse stroming die vergeleken met de meeste andere stromingen nogal progressief is. Zo willen ze overal posters ophangen waar slogans op staan als "mijn God trouwt ook homo's" en "mijn God doet niet aan dogma's." Gisteravond verbood de NS deze posters nog omdat ze niet "neutraal" genoeg waren, vanmorgen is dat beleid meteen veranderd.
Wat mij betreft is dit een prima besluit. Er zijn tegenwoordig steeds meer Nederlanders die het vre-se-lijk vinden om geconfronteerd te worden met religieuze denkbeelden, maar ik vind dat maar onzin. Religies zijn gewoon producten en moet ook als zodanig worden behandeld. Deze stroming - of kerk - biedt dit, de andere dat. Laat ze maar de concurrentiestrijd met elkaar aangaan om meer zieltjes te winnen, in dit geval letterlijk. Als mensen daar moeite mee hebben, ach, er zijn vast ook religieuze mensen die liever geen oversexte reclames zien die tegenwoordig schering en inslag zijn.
Nu is de vraag wel: wat doet de NS als conservatieve kerken met een pr-antwoord komen op deze actie door zich, zeg, hard te maken voor het gewone huwelijk (tussen een man en een vrouw) of door zich uit te spreken tégen abortus. Zijn religieuze denkbeelden dan ook toegestaan of wordt er dan opeens onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten stromingen met verschillende denkbeelden?
Dat zijn van die vragen die de NS de komende ongetwijfeld zal moeten beantwoorden. We zullen zien wat het wordt: vrijheid van meningsuiting voor alle christelijke stromingen of alleen voor wat tegenwoordig doorgaat voor politiekcorrect.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten