Turkse ex-PvdA'ers 'radicaliseerden per week'

Geen categorienov 15 2014, 9:00
De Erdogan-fanboys uit de PvdA-fractie wilden zelfs een speciale islamitische gebedsruimte.
Wiens belang dienden ze nou werkelijk? Die van Nederland of die van Turkije? Het lijkt er in alles, maar dan ook echt alles op, dat de twee Turkse ex-PvdA'ers Kuzu en Öztürk de belangen van Turkije dienden. Zie ook dit artikel van Michael. En de PvdA-fractie heeft het allemaal maar laten gebeuren. Nu de twee heren zelf zijn opgestapt uit de fractie, durven PvdA'ers pas uit de school te klappen.
De Telegraaf heeft er vandaag een mooi achtergrondartikel over geschreven. De twee Turkse PvdA'ers waren Turkse paarden van Troje, aldus de krant. Een anonieme PvdA'er zegt zelfs tegen de krant: "Kuzu en Öztürk radicaliseerden per week." Ze hadden namelijk allerlei eisen, vooral de laatste maanden:

De Tweede Kamerfractie van de PvdA werd steeds weer verrast door verlangens van de twee parlementariërs van Turkse afkomst. Zo werd gevraagd om een aparte wasruimte voor het islamitisch gebed, werd tegenspraak door vrouwen in de fractie niet geduld en eiste het duo een Turkse medewerker die het contact met de achterban moest onderhouden.

Ook op islamitische feestdagen bleef Özturk, de aanvoerder van het islamitische radicalisme binnen de PvdA, gewoon weg uit de Kamer zonder dat te melden aan de rest van de fractie. "Het was gisteren een islamitische feestdag," zei hij dan als hij de dag erna wél kwam opdagen. Öztürk liet ook zijn baard groeien: "Heel eng. Hij kamde zijn baard in de fractie."
Het opvallende aan dit hele gebeuren is dat de PvdA alle adviezen en waarschuwingen uit de wind heeft geslagen. Het AD schrijft vandaag:

De PvdA is jaren geleden al gewaarschuwd voor de motieven van de Turkse Kamerleden Öztürk en Kuzu. Zelfs de AIVD werd ingeschakeld. Toch ging de partij met het duo in zee.

De PvdA wilde maar één ding bij de vorige verkiezingen, en dat was de allochtone kiezer voor zich winnen. Daarom zette de PvdA Öztürk en Kuzu op de kandidatenlijst. Nu komt het etnische cliëntelisme van de PvdA terug als een boemerang in de gezichten van Diederik Samsom en Lodewijk Asscher.
Inmiddels probeert de partijtop van de PvdA wanhopig te spinnen dat zíj de twee Turken uit de fractie hebben gezet (een flagrante leugen) en dat de PvdA nu een ander pad is ingeslagen - de huiskrant van de PvdA doet er vrolijk aan mee - maar u en ik, en de rest van Nederland, weten wel beter: de PvdA is moreel en inhoudelijk failliet.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten