VNL kan terugkijken op geslaagde eerste bijeenkomst

Gisteren vond de eerste kennismakingsmeeting van de Groep Bontes/Van Klaveren plaats in de Tweede Kamer.

Het is alweer een halfjaar geleden dat PVV-uittreders Louis Bontes en Joram van Klaveren op de proppen kwamen met hun eigen politieke partij: VoorNederland. Inmiddels zijn er zes maanden vol plannen, uitdenken, politiek profileren en organiseren voorbijgetrokken en waren de heren klaar om hun gevolg uit te nodigen in de Tweede Kamer. Gisteren was het dan zover:

De opkomst bestond uit enkele tientallen aanwezigen, die soms vanuit de andere kant van het land waren gekomen voor deze dag. Een gemeleerd gezelschap van met mensen uit alle leeftijdscategorieën waren in Den Haag om te luisteren naar Van Klaveren en Bontes die aan de VNL-leden nog eens helder uiteenzetten waar ze voor staan: lage lasten, het opruimen van de verzorgingsstaat en een stevig veiligheidsbeleid in zowel binnen- als buitenland.

Al met al maakten de heren de indruk klaar te zijn voor de grote uitdaging die voor hen ligt: op eigen kracht zetels veroveren in de Tweede Kamer. De twee lieten weten inmiddels in alle negentien kiesdistricten leden te hebben en mobiliseerden de mensen reeds voor het indienen van vereiste ondersteuningsverklaringen wanneer de inschrijving bij de Kiesraad moet worden afgerond.

Afsluitend was er een rondleiding, werd er nogmaals geschermd met het roemruchte CPB-rapport op basis waarvan de fractie claimt en werden de mensen alvast gerekruteerd voor de eerstvolgende campagne voor Tweede Kamerverkiezingen; wanneer die ook mogen plaatsvinden.

Achteraf spraken zowel Bontes als Van Klaveren van een succes. Met een glimlach op het gezicht zei Joram van Klaveren over een “mooie dag” te kunnen spreken, en Louis Bontes sprak van een uitstekende gelegenheid om leden te laten kennismaken met VNL “in het hart van de democratie.”

Eén ding is duidelijk: politiek Den Haag is nog lang niet van deze klassiek-liberale heren af!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

15 reacties

 1. JanvanEechoud

  “” Eén ding is duidelijk: politiek Den Haag is nog lang niet van deze klassiek-liberale heren af!”
  Inderdaad, nog lang niet. Zo’n lange adem zal ik niet hebben….., letterlijk.

 2. joga

  Het was niks, het is niks en het zal nooit wat worden en zeker niet wanneer ze niet duidelijk afstand nemen van het grootste gevaar voor ons land in de hedendaagse geschiedenis: De verachtelijke, moordlustige en fascistoïde islam. Vandaar stem ik alleen maar op het origineel, die wel de moed heeft dit als enige te doen,de PVV.

 3. EdoP0804

  Ik heb nou niet het idee, dat hier nu het politieke landschap door is verrijkt … Er zullen w.s. wel anderen door ‘verrijkt’ worden … (sic!)

 4. Mowdes

  Het is niks, het wordt niks.

 5. BETSIEvrouwtje

  Ik heb ze niet hoog zitten,voor mij zijn ,en blijven het verraders!

 6. halo1

  Die vlaktax van 23 % is echt onhaalbaar voor de onderste loongroepen..verder moet van Klaveren oppassen niet al te veel als softe knuffelbeer te worden beschouwd.. je moet nu eenmaal tegen de mainstream in.. dat betekent : vuile handen maken..dat bewonder ik zo in de PVV: wij -willen- hier- geen- islam!..straight en eerlijk.. niet populair in naief-hypocriet-slap NL..

 7. Joop Klepzijkert

  Bontes en van Klaveren hebben een zweem van onbetrouwbaarheid over zich heen.
  De stemmers waar zij het van moeten hebben zijn ex PVV ers. Ex PVV ers zien deze 2 als verraders.
  Als je het minder, minder plaatst in de context van de speech van Wilders, word er duidelijk bedoeld minder criminele Marokkanen. Net als wat eerder geschreven is inhoudelijk gaat links nooit in het debat, ze hebben het alleen over de toon van het debat, zodat hun fouten niet aan het licht komen.
  http://politiek.thepostonline.nl/2014/11/27/kamerleden-maken-het-pvver-machiel-de-graaf-wel-heel-makkelijk/

 8. Henk

  Waar blijven die beloofde 10 zetels? Voorlopig zie ik ze in nog geen enkele opiniepeiling verschijnen. Zelfs de Piratenpartij kan op meer aandacht van de kiezer rekenen.
  Mijn inschatting is dat politiek Den Haag na de volgende TK verkiezingen, die ergens volgend jaar zullen plaatsvinden, van deze heren af is.

 9. Laura

  Ik hoorde van klaveren zeggen dat hij wel kansrijke moslims binnen wil laten. Bijvoorbeeld een hartchirurg uit Maleisie. Wel ja, of de bevolking in maleisie geen hartchirurgen nodig hebben. Nederland heeft er geen tekort aan. Zo zet je toch zelf een stroom van islamtische kansarme uit die contreien ingang. Het is juist de crux om hoogopgeleiden in die landen te laten blijven, zodat de bevolking aldaar geholpen wordt. Dit is echt een oude politiek van VNL. Zelfs de pvda doet daar niet meer openlijk aan. hahaha

 10. Laura

  VNL voert het jaren 70/80 VVD beleid. Nou we weten waar dat toe geleid heeft. Afbraak na afbraak. Alleen de grootgrutters en banken profiteren er van. Opzouten met VNL. 1 VVD in de 2e kamer met tig loze beloftes is al erg genoeg.

 11. nick

  Waarom promoot DDS deze partij, niets geleerd van Artikel 50? Ook hier zal het weer een sisser zijn waar we (gelukkig) daarna nooit meer iets van horen.
  Twee onbetrouwbare types die gokken op conservatieven. Ze roeren in de VVD pot want uit de PVV zal geen stem komen.
  Vergeet niet dat je minstens 60.000 stemmen nodig hebt voor een zeteltje. Laat me dus niet lachen….dat redden ze echt niet.

 12. Costa

  Eén ding is duidelijk: politiek Den Haag is nog lang niet van deze klassiek-liberale heren af!

  Tja, we hebben de afgelopen jaren gezien dat je als nieuwe partij jezelf enkel kan onderscheiden door óf een one-trick pony te zijn (50+, PvdD) óf door felle uitspraken te doen(PVV).

  Ik ben bang dat deze twee heren zich niet duidelijk kunnen profileren en geen zetels gaan behalen. Zonde, meer keuze op rechts is gezond.

 13. ikweetwatikwil

  Tientallen uit heel Nederland? Dat schiet op. In mijn ogen zijn die twee mannen verraders.
  Ze willen meer passen bij de andere kamer leden en daar schiet je mee op.
  Geef mij die ene uitschieter maar.

 14. Dagelijkse Standaard - commentaar en achtergronden bij het nieuws

  […] van de rechts-links schaal bevinden vooral erg geheimzinnig doen. Hoe verder ze ideologisch naar de flanken opschuiven, hoe eerlijker ze […]

 15. Artikel50 gaat op in VoorNederland (VNL) – De Dagelijkse Standaard

  […] VNL, vorig jaar opgericht door Kamerleden Joram van Klaveren en Louis Bontes, is een échte klassiek-liberale partij die de rechtsliberale mantel van de VVD wil overnemen. Of dat lukt blijft vooralsnog een groot vraagteken, maar ze proberen het in ieder geval. […]

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.