Australische moslimorganisaties veroordelen gijzeling

Geen categoriedec 15 2014, 14:00
Aan de ene kant: geweldig. Helaas valt er aan de andere kant ook nogal wat op te merken aan de verklaring.
Zo'n veertig Australische moslimorganisaties (waarom zijn er in vredesnaam zoveel, waar houden ze zich mee bezig?) hebben geschokt en woedend gereageerd op de gijzelingsactie in Sydney vandaag. In een algemene verklaring zeggen zij dat hun gedachten uit gaan naar "de gijzelaars en hun naasten".

"We bidden voor hun veiligheid en hopen dat de zaak snel en vreedzaam wordt opgegelost. We veroordelen alle pogingen om onschuldige levens van welk mens dan ook te nemen, of angst en terreur in hun harten te zaaien."

Je zou denken: een schitterende verklaring die niets aan de verbeelding overlaat. Prima gedaan. Terrorisme veroordeeld, eindelijk een grote groep moslims die zich uitspreek tegen de Radicale Islam. Eat that, islam-critici die continu beweren dat moslims zich nooit uitspreken tegen terreur.
Helaas laten ze het daar niet bij. Volgens de organisaties is het ware slachtoffer van deze terreurdaad namelijk... de islam. I kid you not:

"Zo'n verwerpelijke daad dient alleen de agenda's van diegenen die de goodwill van de Australische bevolking willen vernietigen, en de Islam en Australische moslims verder willen beschadigen en ridiculiseren."

Ah. Zo'n daad is dus niet bedoeld om de Radicale versie van de Islam op te dringen aan alle mensen (en 'ongelovigen' te 'bestraffen' voor het feit dat ze er andere denkbeelden op na durven te houden) maar om 'de islam en moslims' een slechte naam te geven. Juist. Weten we dat ook weer: uiteindelijk zijn moslims toch weer het slachtoffer. Lekker makkelijk.
Daarnaast laten de organisaties weten "geschokt" te zijn over de actie. Nu ben ik het ermee eens dat het schokkend is, maar het is vrij kwalijk als de organisaties daarmee ook bedoelen dat ze zoiets nooit verwacht hadden. Australië heeft namelijk al veel langer een radicalisme-probleem. De gijzelnemer is alles behalve de enige moslim in dat land die met ISIS en andere genocideplegende terreurorganisaties sympathiseert. Juist dit soort groepen moeten daarvan op de hoogte zijn... en een plan hebben om radicalisering van de moslimjeugd tegen te gaan.
Op dit moment vindt er niet alleen een strijd plaats van niet-islamitische landen tegen terreurorganisaties, maar ook in de islam zelf. Wat op het spel staat is de ziel van deze religie. Moslimorganisaties moeten zich daar duidelijk over durven uitspreken en stelling durven nemen - niet alleen door te zeggen dat extremisten de islam een slechte reputatie geven, maar door duidelijk te maken dat ze niets te maken willen hebben met dit soort geweld en deze versie van hun religie. De verklaring had daar duidelijker over kunnen - nee, moeten - zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten