Australische moslimorganisaties veroordelen gijzeling

Aan de ene kant: geweldig. Helaas valt er aan de andere kant ook nogal wat op te merken aan de verklaring.

Zo’n veertig Australische moslimorganisaties (waarom zijn er in vredesnaam zoveel, waar houden ze zich mee bezig?) hebben geschokt en woedend gereageerd op de gijzelingsactie in Sydney vandaag.  In een algemene verklaring zeggen zij dat hun gedachten uit gaan naar “de gijzelaars en hun naasten”.

“We bidden voor hun veiligheid en hopen dat de zaak snel en vreedzaam wordt opgegelost. We veroordelen alle pogingen om onschuldige levens van welk mens dan ook te nemen, of angst en terreur in hun harten te zaaien.”

Je zou denken: een schitterende verklaring die niets aan de verbeelding overlaat. Prima gedaan. Terrorisme veroordeeld, eindelijk een grote groep moslims die zich uitspreek tegen de Radicale Islam. Eat that, islam-critici die continu beweren dat moslims zich nooit uitspreken tegen terreur.

Helaas laten ze het daar niet bij. Volgens de organisaties is het ware slachtoffer van deze terreurdaad namelijk… de islam. I kid you not:

“Zo’n verwerpelijke daad dient alleen de agenda’s van diegenen die de goodwill van de Australische bevolking willen vernietigen, en de Islam en Australische moslims verder willen beschadigen en ridiculiseren.”

Ah. Zo’n daad is dus niet bedoeld om de Radicale versie van de Islam op te dringen aan alle mensen (en ‘ongelovigen’ te ‘bestraffen’ voor het feit dat ze er andere denkbeelden op na durven te houden) maar om ‘de islam en moslims’ een slechte naam te geven. Juist. Weten we dat ook weer: uiteindelijk zijn moslims toch weer het slachtoffer. Lekker makkelijk.

Daarnaast laten de organisaties weten “geschokt” te zijn over de actie. Nu ben ik het ermee eens dat het schokkend is, maar het is vrij kwalijk als de organisaties daarmee ook bedoelen dat ze zoiets nooit verwacht hadden. Australië heeft namelijk al veel langer een radicalisme-probleem. De gijzelnemer is alles behalve de enige moslim in dat land die met ISIS en andere genocideplegende terreurorganisaties sympathiseert. Juist dit soort groepen moeten daarvan op de hoogte zijn… en een plan hebben om radicalisering van de moslimjeugd tegen te gaan.

Op dit moment vindt er niet alleen een strijd plaats van niet-islamitische landen tegen terreurorganisaties, maar ook in de islam zelf. Wat op het spel staat is de ziel van deze religie. Moslimorganisaties moeten zich daar duidelijk over durven uitspreken en stelling durven nemen – niet alleen door te zeggen dat extremisten de islam een slechte reputatie geven, maar door duidelijk te maken dat ze niets te maken willen hebben met dit soort geweld en deze versie van hun religie. De verklaring had daar duidelijker over kunnen – nee, moeten – zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

20 reacties

 1. Antivenin

  Wat die veertig islamitische organisaties daar doen? Infiltreren en islamiseren, en dat vast grotendeels op kosten van de Australische infidel. Zoals overal ter wereld, en precies zoals Mohammed dat heeft bevolen ‘tot er op de hele wereld geen ongeloof meer is’.

  Een verklaring waarbij zo en passant de islam weer eens in de slachtofferrol wordt geplaatst, is niets meer of minder dan taqiyya. Mooie woorden om de infidel zand in de ogen te strooien. Ook precies zoals Mohammed dat bevolen heeft.

 2. JanvanEechoud

  Ben nooit zo moeilijk.
  Hypocrisie haal je er zo uit:
  Even vragen wat ook weer de straf was voor homo zijn en de Islam verlaten.
  Meestal krijg je dan te horen; “Ja, maar…, dat telt alleen voor muslims”….
  Juist, dat bedoel ik! Gamma……..

 3. Baksteen

  Jihad: Twijfel en angst zaaien bij de niet moslims, en vervolgens ook nog eens zelf de slachtofferrol naar zich toe trekken, de standaard methode die overal ter wereld wordt toegepast. Inderdaad, doe er iets aan met je 40 belangengroepen.

 4. dylanjapola

  Ondanks wat gesteld wordt door de auteur, lijkt het mij evident dat de moslimorganisaties wel degelijk glashelder dit soort geweld afwijzen, de auteur citeert het zelf nota bene:
  “We veroordelen alle pogingen om onschuldige levens van welk mens dan ook te nemen, of angst en terreur in hun harten te zaaien.”

  Het is bijna alsof de auteur zoekt naar iets dat niet goed is aan de afwijzing van dit soort geweld binnen hun religie.

 5. DeKadt

  Ik volg de ontwikkelingen live via:
  http://www.abc.net.au/news/abcnews24/

  De Australiers zijn behoorlijk geschrokken. Wat wij in 2004 en later hebben meegemaakt maken zij nu voor het eerst ook mee. De man in het cafe (een gewelddadige Iranier met een strafblad) heeft een islamitische vlag opgehangen en wenst een IS-vlag en een gesprek met de MP. Dat zal natuurlijk niet gebeuren.

  Opmerkelijk zijn wel de zalvende woorden vooral op de Australische tv, die mensen vooral op het hart drukken zich niet over te geven aan ‘racistische’ acties tegen alle moslims. Volgens de Australische tv zijn ‘extreem rechtse groepen’ in Australie er op gebrand om deze situatie uit te buiten.

  Men blijft officieel het standpunt uitdragen dat dit niets met islam te maken heeft maar slechts met … ‘extremisme’.

  1. Kuifje

   Helaas zie je deze politiek correcte reactie van de media overal; Europa ,VS ,Canada,etc

   De grote media zijn de beschermheren geworden van de Islam. En niet alleen de grote media maar ook veel universiteiten waar de islam steeds meer invloed krijgt.

   Op christenen kan gescholden worden en christenen kunnen belachelijke worden gemaakt door de media maar als het moslims betreft is het een al respect en begrip voor moslims waarbij de feiten vaak genegeerd worden.

   http://www.crisismagazine.com/2014/selective-news-coverage-of-islamic-terrorism

 6. Antivenin

  “onschuldige levens”

  De enige echt onschuldige levens zijn die van de moslims, want wie de islam afwijst, wordt al niet meer als onschuldig beschouwd.

  En nog steeds trappen de ongelovigen met twee voeten tegelijk in de valkuilen van de taqiyya.

 7. Ingwaz

  Ik was wel eens benieuwd hoe zo’n gebed voor de ongelovigen zou klinken…

 8. Antivenin

  @Ingwaz

  Die, infidel, die 🙂

 9. DeKadt

  De man in het cafe heet Man Haron Monis. Hij had enige jaren geleden asiel gekregen in Australie. Hij heeft een enorm strafblad inmiddels. Hij heeft o.a. zijn ex-vrouw neergestoken en vervolgens in brand gestoken. Vervolgens heeft hij een hele trits aan zedenmisdrijven gepleegd. De man heeft zichzelf tot sjeik benoemd en wil nu een ‘echte daad’ stellen…

 10. Kuifje

  Deze veroordeling door moslim organisaties is volgens mij alleen maar omdat deze moslim organisaties beseffen dat zulke acties hun positie schaden. Ze doen dus wat de media en de politiek graag willen horen.

  Ik wil hier nog even wijzen op het artikel over de moslim geleerden die ISIS veroordelen.

  “De verstandige lezer zal al snel opmerken dat deze moslimgeleerden dan wel tegen ISIS zijn, maar dat dat niet betekent dat ze geen voorstander zijn van bijvoorbeeld het stichten van een nieuw kalifaat of van het onthoofden van mensen zoals dat in Saoedi-Arabië op grote schaal gebeurt of van de blasfemiewetten van Pakistan. De brief, die uiteraard ook nog even Israël een veeg uit de pan geeft, zegt eigenlijk helemaal niets wat we niet al konden opmaken uit de steun van de barbaarse bron van wahabisme aan de strijd tegen ISIS: dat deze terroristische beweging een te grote bedreiging is voor de gevestigde orde.”

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/09/zegt-de-ene-fundamentalist-tegen-de-andere/

 11. toetssteen

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2873855/Gunman-takes-hostages-cafe-Sydney.html

  Leuk om de comments te lezen. Ze maken duidelijk hoe de man en vrouw in de straat erover denken.

 12. DeKadt

  Inmiddels zwaar vuurgevecht daar. Politie met zwaar geschut naar binnengestormd. Zo te zien is het voorbij. Nu nog afwachten hoeveel gewonden en of ze die idioot gedood hebben…

 13. tipo

  De dader is een tot het salafisme bekeerde ex-sji-iet uit Iran, die al langer in Australie de complete idioot uithangt als ‘spiritueel leider’ met pedofiele neigingen. Zo schreef hij kwaadaardige brieven aan nabestaanden van Australische soldaten.

  Een soort Arnoud van Doorn dus: http://www.theage.com.au/nsw/martin-place-sydney-siege-gunman-identified-as-man-haron-monis-20141215-127sxt.html

 14. Mike V.

  De moslimorganisaties zijn wat mij betreft totaal ongeloofwaardig. Zolang je grote voorbeeld een analfabete moordende pedofiel is, geloof ik niets van deze taqiyya krokodillentranen.

 15. Staphylocoque

  De ziel van de islam staat niet op het spel. Deze terroristen evenals de terroristen van o.a. IS, Hamas en Boko Haram vertolken de ziel van de islam voortreffelijk. Ze doen niets anders dan Mohammeds voorbeeld volgen. De ziel van de islam is niet goed en zal nooit goed worden.

 16. hendrikush

  Dit geldt ook voor mohammedanen:
  Wie niet islamofoob is, is niet goed wijs.

 17. JanvanEechoud

  @ dylanjapola, at 15:01.
  Ik geef je wel even antwoord:
  Je zegt,
  ‘de auteur citeert het zelf nota bene:
  “We veroordelen alle pogingen om onschuldige levens van welk mens dan ook te nemen, of angst en terreur in hun harten te zaaien.”
  Lees het nog eens, dylanjapola….
  “Onschuldige levens”, staat er. Uit talloze voorbeelden blijkt dat de radicale tak die zich houdt aan de opdrachten van allah/Mo, vindt, dat een volk dat zich verzet tegen de Islamisering de individuen allemáál schuldig zijn! Mannen, vrouwen, kinderen, christenen Joden en andere ongelovigen

  “Het is bijna alsof de auteur zoekt naar iets dat niet goed is aan de afwijzing van dit soort geweld binnen hun religie”
  A- De auteur zelf is een Soefie. Dus dat is niet waarschijnlijk. Hoe hij dat kan rijmen met zijn geweten, is zijn zaak.
  Hij is in mijn ogen de vertegenwoordiging van de (echte) gematigde moslim. De moslim die zich liever dood laat slaan dan een ander mens zwaar lichamelijk kwaad te doen. (Hij maakt zich zelfs druk over PVV-ers…, nou dan ben je eigenlijk een watje, hoor… 😉 )

 18. Ruud562

  Moslims kunnen zich niet laten horen omdat hun ´religie´ dat niet toestaat. Voor hun is er maar één weg: totale overheersing. Daarom strooien af en toe zoals in deze zaak wat zand in de ogen der `ongelovigen`. Tja,

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.