Belgische premier krijgt beveiliging na linkse patataanval

cm
Foto: Belgian Federal Government / Wikimedia Commons

Ook in België komt de patat én de kogel van links. 

Godzijdank krijgt de Belgische premier Charles Michel (MR) extra beveiliging na de linkse patataanval van twee dagen geleden. Hij ontving ook al een paar doodsbedreigingen, waaronder brieven met kogels erin. Het werd dus hoog tijd. Wat de beveiligingsmaatregelen precies inhouden, is niet bekend, maar het zal fors zijn:

In de Belgische wandelgangen gaat het verhaal dat Michel een gepantserde dienstwagen krijgt. Ook zou zijn gezin 24 uur per dag worden bewaakt. Officieel is niet bekendgemaakt welke maatregelen er worden genomen.

Waarom Michel het slachtoffer is van een linkse haatcampagne? Dat komt omdat zijn centrumrechtse kabinet van zijn eigen partij MR, de N-VA, CD&V en OpenVLD ervoor kiest om te snijden in eigen vlees in plaats van de belastingen te verhogen. Toen Michel werd bekogeld door linkse radicalen schreef ik dit:

De linkse organisaties – dat zijn er een heleboel in België, met name in het zwaar socialistische Wallonië – vinden het verschrikkelijk dat dat kabinet, dat qua samenstelling min of meer vergelijkbaar is met Rutte I en dat in oktober is aangetreden, kiest voor bezuinigingen op de overheid in plaats van lastenverzwaringen voor de belastingbetaler.

De dreigementen aan het adres van Michel deden – en doen – me ergens aan denken:

Waar hebben we dat eerder gezien? Inderdaad, met de stronttaart die wijlen Pim Fortuyn in zijn gezicht kreeg gesmeten door radicaal-linkse figuren. Hopelijk gaat er nu een belletje rinkelen bij de mensen die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van de Belgische premier, want dit begint ernstig uit de hand te lopen. What’s next? Een kogel voor Michel?

Het is bijzonder triest dat de premier van België nu wordt beveiligd, maar het is hard nodig. Als er niks wordt gedaan, grijpen de linkse radicalen een keer hun kans, en dan blijft het niet bij kogelbrieven en een zakje patat met mayo die tegen het lichaam van Michel wordt gegooid. Het is aan de veiligheidsdiensten van België om extra alert te zijn de komende jaren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!