Belgische premier krijgt beveiliging na linkse patataanval

Ook in België komt de patat én de kogel van links. 

Godzijdank krijgt de Belgische premier Charles Michel (MR) extra beveiliging na de linkse patataanval van twee dagen geleden. Hij ontving ook al een paar doodsbedreigingen, waaronder brieven met kogels erin. Het werd dus hoog tijd. Wat de beveiligingsmaatregelen precies inhouden, is niet bekend, maar het zal fors zijn:

In de Belgische wandelgangen gaat het verhaal dat Michel een gepantserde dienstwagen krijgt. Ook zou zijn gezin 24 uur per dag worden bewaakt. Officieel is niet bekendgemaakt welke maatregelen er worden genomen.

Waarom Michel het slachtoffer is van een linkse haatcampagne? Dat komt omdat zijn centrumrechtse kabinet van zijn eigen partij MR, de N-VA, CD&V en OpenVLD ervoor kiest om te snijden in eigen vlees in plaats van de belastingen te verhogen. Toen Michel werd bekogeld door linkse radicalen schreef ik dit:

De linkse organisaties – dat zijn er een heleboel in België, met name in het zwaar socialistische Wallonië – vinden het verschrikkelijk dat dat kabinet, dat qua samenstelling min of meer vergelijkbaar is met Rutte I en dat in oktober is aangetreden, kiest voor bezuinigingen op de overheid in plaats van lastenverzwaringen voor de belastingbetaler.

De dreigementen aan het adres van Michel deden – en doen – me ergens aan denken:

Waar hebben we dat eerder gezien? Inderdaad, met de stronttaart die wijlen Pim Fortuyn in zijn gezicht kreeg gesmeten door radicaal-linkse figuren. Hopelijk gaat er nu een belletje rinkelen bij de mensen die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van de Belgische premier, want dit begint ernstig uit de hand te lopen. What’s next? Een kogel voor Michel?

Het is bijzonder triest dat de premier van België nu wordt beveiligd, maar het is hard nodig. Als er niks wordt gedaan, grijpen de linkse radicalen een keer hun kans, en dan blijft het niet bij kogelbrieven en een zakje patat met mayo die tegen het lichaam van Michel wordt gegooid. Het is aan de veiligheidsdiensten van België om extra alert te zijn de komende jaren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. toetssteen

  Joh, maar het is toch extreem rechts dat zo gewelddadig is?!

  Enfin, de Belgen moeten terug naar discipline, lees stoppen met potverteren.
  Maar ja….., men beseft terdege dat als dat echt gebeurt de multiculturele bom pas echt zal exploderen.
  Ach en nu zet men vakbonden en linkse smijt maar weg partijen in.
  Maar ja, socialisme duurt tot andermans geld op is.

  1. V.K.

   -Michel moet vrij kunnen spreken, dat de patat van links kwam,mag geen reden zijn om rechts met rust te laten.

 2. Twan 21

  Ongetwijfeld is de binnendringing van de islam het grootst probleem van onze tijd maar direct daarna volgt het socialisme. Wat zijn dit toch een walgelijke mensen. Hoe kun je nou een ideologie aanhangen die het op landelijke schaal beroven van mensen aanhangt?

 3. HenkieAltea

  Wat links heel graag doet,dat is rechts overal de schuld van geven,maar als er een groep onverdraagzaam is,dan zijn zij dat wel.

 4. Wilhelmson

  “If they attack you personally, it means they have not a single political argument left”, Margareth Tatcher
  Dat klopt als een bus.

  Anderzijds hoort belgie geen land te zijn want dat is ze ook niet .
  Enerzijds hoort Michel geen premier van belgie te zijn , aangezien hij die rol slechts kreeg omdat er nu eenmaal altijd evenveel Waalse zeg maar Franse regeringsdeelnemers moeten zijn als vlaamse , ook al werden die nooit verkozen door de bevolking.
  Belgie opdoeken zou pas een liefdadigheid zijn !

 5. bandini

  Tja, en het was nog niet eens een patatje oorlog!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.