Linkse radicalen bekogelen Belgische premier met patat

De premier van België durft zomaar te bezuinigen, en dat mag helemaal niet van links.

Linkse organisaties zijn nu al weken België aan het terroriseren omdat ze de verkiezingen hebben verloren. Ze kunnen maar niet accepteren dat er nu een centrumrechts kabinet zit van MR, N-VA, CD&V en OpenVLD met Charles Michel (MR) als premier.

De linkse organisaties – dat zijn er een heleboel in België, met name in het zwaar socialistische Wallonië – vinden het verschrikkelijk dat dat kabinet, dat qua samenstelling min of meer vergelijkbaar is met Rutte I en dat in oktober is aangetreden, kiest voor bezuinigingen op de overheid in plaats van lastenverzwaringen voor de belastingbetaler.

De radicaal-linkse actievoerders die zich verzetten tegen het centrumrechtse kabinetbeleid worden steeds agressiever. Nu beginnen ze ook met spullen te gooien naar premier Michel. Om meer specifiek te zijn: ze gooiden vandaag patat met mayo naar hem (zie ook deze foto):

Twee gemaskerde leden van LilithS, een activistische groep vrouwen, smeten de patat naar de premier en riepen “Michel rot op, weg met de besparingen”. De vrouwen werden afgevoerd door de politie. Michel moest zich even opfrissen en ging vervolgens verder met zijn toespraak.

Waar hebben we dat eerder gezien? Inderdaad, met de stronttaart die wijlen Pim Fortuyn in zijn gezicht kreeg gesmeten door radicaal-linkse figuren. Hopelijk gaat er nu een belletje rinkelen bij de mensen die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van de Belgische premier, want dit begint ernstig uit de hand te lopen. What’s next? Een kogel voor Michel?

Overigens is demonstreren tegen kabinetsbeleid prima – dat is een grondrecht – maar dit gaat veel en veel te ver. Sowieso, links heeft de verkiezingen dit jaar verloren. Waarom dan zitten klagen dat er nu een rechts kabinet zit dat rechtse plannen uitvoert? Dan had links de verkiezingen maar moeten winnen. Wat een stelletje sneuneuzen, zeg.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

3 reacties

 1. Wilhelmson

  Wanneer komt een tijd dat de gemeenschap in het algemeen en de stakende arbeiders in het bijzonder gaan begrijpen dat ze feitelijk betogen voor het belang van een kleine bende beroepsprofiteurs , politici en vakbondsleiders die hun riant bestaan slechts kunnen bestendigen door hun leden permanent leugens wijs te maken en op te jutten tot er ongelukken gaan gebeuren en het land economisch naar de knoppen gaat ?

  Als ik vandaag Belgische ‘vakbond’ hoor of lees, dan denk ik ook nauwelijks aan hun kernopdracht. Ik zie heel andere dingen. Ik zie eerst al eens een enorm machtig financieel imperium, bestuurd door een ondoorzichtige verkalkte en corrupte oligarchie. Maar ik zou natuurlijk ook banken kunnen zien: door de verdeling van sociale toelagen betaald met belastingsgeld aan die vakbonden vervullen de ‘vakbonden’ in Belgie ook inderdaad de functie van geldinstituten en het zou nogal optimistisch zijn te geloven dat ze daarbij meer ethische scrupules aan de dag leggen dan hun collega’s van bvb. Fortis. Nu is het heel zeker dat we de banken in het algemeen veel te weinig op hun vingers kijken. Maar op de financiële machinaties van onze zogenaamde Belgische vakbonden ontbreekt gewoon iedere vorm van controle.

  Ik zie in België organisaties met stoottroepen die dure privileges voor hun leden gerealiseerd hebben, niet op de kosten van een ondernemer maar op kosten van de belastingbetaler dat staatsondernemingen, bij voorbeeld de Belgische spoorwegen ‘NMBS ‘ , met miljarden per jaar moet ondersteunen en dus die privileges betalen.

  Momenteel zie ik hoe ze het belgische volk , dat hun rijkelijk levensonderhoud betaalt , ervoor straffen dat het politiek niet ‘juist’ gekozen heeft. Het land lag plat. De vakbondbonzen hebben alle reden om daar trots op te zijn. Zou er nu niemand merken dat de miljarden die daardoor economisch verspeeld worden de duizelingwekkende financiele beglsiche put waar we allemaal tegenaan kijken weer een beetje dieper maken? Snappen ze nu echt niet dat ze daardoor uiteindelijk de broeksriem nóg meer gaan moeten aanhalen?

  Ik zie privé milities die blokkades op verkeerswegen opwerpen en soeverein bepalen wie wel en niet door mag. Ik zie een ‘management’ dat nog minder democratische legitimatie heeft dan de partijvoorzitters van politieke partijen, en tegenover zijn leden ongeveer even ‘gewetensvol’ verantwoording aflegt als de beheerders van grote maatschappijen het met hun kleine aandeelhouders doen.
  Ik zie in Belgie een staat in de staat, oppermachtig, beschikkend over immense financiële middelen, met geringe democratische legitimatie en nog minder controle. Ik zie een organisatie die kan doen wat ze wil, nauwelijks aan wettelijke regels gebonden is en aan niemand verantwoording moet afleggen.
  Ik zie een organisatie die buiten en boven de democratie staat, en er, behalve regelmatig luid “democratie” schreeuwen, ook niets toe bijdraagt.

  En die kernopdracht? Zeker ,houdt een lokale afgevaardigde in het bedrijfje om de hoek zich daarmee bezig, als hij het er niet te druk mee heeft een collega tot aan de rand van de zelfmoord te pesten of fysisch af te dreigen als hij niet mee gaat te ‘staken’.

  Het Belgische vakbonds-establishment heeft zijn tentakels tot in de verste uithoeken van de Belgische maatschappij. Ze zijn ook bereid hun bijna grenzeloze macht zonder scrupules te gebruiken als dat hun een meer gepaste vriend regent zou opleveren , dat wil zeggen een die als vriend ( zoals de franse PS van di Rupo) hun rijkdommen en macht zou beschermen in plaats van een die wil besparen op exuberante uitgaven.

  Vakbonden in Belgie moeten een rechtspersoonlijkheid krijgen zodat zij niet langer immuun zijn voor hun misdaden. Ze moeten, zoals iedereen, voor hun doen en laten verantwoordelijk gesteld kunnen worden. Dat kan nu in Belgie niet .
  De gewoonte politiek verzuilde vakbonden sociale uitkeringen en ziekteverzekeringen te laten uitbetalen moet verdwijnen.
  Het geld komt van de overheid, en dus via de belastingen van het volk, en de indruk moet niet gewekt worden dat het van de vakbondsbonzen komt.
  De financien van de vakbonden moeten aan dezelfde controle te onderwerpen zijn als de financien van iedere vennootschap. Dat is nu ook niet in Belgie.
  Stel je voor ! Arme Belgen.

  ( uit de bron)

 2. LantR.fant

  Weet iemand te vertellen wat Wallonië doet om de vergane werkgelegenheid uit de mijnbouw te compenseren?

  1. Wilhelmson

   Wallonië voelt geen pijn, want zij krijgt elk jaar alles samen een blanke check van 16 miljard euro per jaar van haar vlaamse medeburgers.

   Uit het recentste onderzoek van VIVES bleek de jaarlijkse transfer 16 miljard euro te bedragen per jaar ; of 2.700 euro per Vlaming per jaar .

   Terwijl de Vlaming steeds dieper in de buidel moet tasten door de gecamoufleerde belastingmaatregelen, blijft het Vlaamse miljardeninfuus in de Waalse bloedsomloop onverkort stromen.
   De Waalse economie wordt er door in slaap gewiegd en is een economische woestijn in de grootorde van een afrikaanse bananenrepubliek met bijhorende maffia en corruptie praktijken.

   Dit is geen solidariteit, maar georganiseerde diefstal.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.