Linkse radicalen bekogelen Belgische premier met patat

charlesmichel
Foto: Belgian Federal Government / Wikimedia Commons

De premier van België durft zomaar te bezuinigen, en dat mag helemaal niet van links.

Linkse organisaties zijn nu al weken België aan het terroriseren omdat ze de verkiezingen hebben verloren. Ze kunnen maar niet accepteren dat er nu een centrumrechts kabinet zit van MR, N-VA, CD&V en OpenVLD met Charles Michel (MR) als premier.

De linkse organisaties – dat zijn er een heleboel in België, met name in het zwaar socialistische Wallonië – vinden het verschrikkelijk dat dat kabinet, dat qua samenstelling min of meer vergelijkbaar is met Rutte I en dat in oktober is aangetreden, kiest voor bezuinigingen op de overheid in plaats van lastenverzwaringen voor de belastingbetaler.

De radicaal-linkse actievoerders die zich verzetten tegen het centrumrechtse kabinetbeleid worden steeds agressiever. Nu beginnen ze ook met spullen te gooien naar premier Michel. Om meer specifiek te zijn: ze gooiden vandaag patat met mayo naar hem (zie ook deze foto):

Twee gemaskerde leden van LilithS, een activistische groep vrouwen, smeten de patat naar de premier en riepen “Michel rot op, weg met de besparingen”. De vrouwen werden afgevoerd door de politie. Michel moest zich even opfrissen en ging vervolgens verder met zijn toespraak.

Waar hebben we dat eerder gezien? Inderdaad, met de stronttaart die wijlen Pim Fortuyn in zijn gezicht kreeg gesmeten door radicaal-linkse figuren. Hopelijk gaat er nu een belletje rinkelen bij de mensen die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van de Belgische premier, want dit begint ernstig uit de hand te lopen. What’s next? Een kogel voor Michel?

Overigens is demonstreren tegen kabinetsbeleid prima – dat is een grondrecht – maar dit gaat veel en veel te ver. Sowieso, links heeft de verkiezingen dit jaar verloren. Waarom dan zitten klagen dat er nu een rechts kabinet zit dat rechtse plannen uitvoert? Dan had links de verkiezingen maar moeten winnen. Wat een stelletje sneuneuzen, zeg.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!