Chanterende polderjihadi's wéér in hongerstaking

Geen categoriedec 23 2014, 15:00
Aww. De jihadi's vinden het maar niks op de strenge terrorismeafdeling van de gevangenis in Vught.
Het is weer zover. Abou Moussa (echte naam: Azzedine Choukoud), onder andere bekend van een demonstratie vóór Jodenhaat, is weer eens in hongerstaking gegaan omdat hij vindt dat het regime van de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. En hij niet alleen, ook een paar van zijn moslimfundamentalistische lotgenoten die in dezelfde gevangenis vastzitten doen mee.
De Telegraaf schrijft:

Dat heeft advocaat André Seebregts dinsdag gemeld. Het gaat om de van ronselen voor de jihad verdachte Azzedine C. (alias Abou Moussa) uit Den Haag, twee verdachten uit Arnhem en één uit Amsterdam. Volgens Seebregts is daarmee de hele afdeling in hongerstaking.

Blijkbaar heeft de actie van Moussa invloed gehad op zijn mede-gevangenen. Hij is dus niet alleen een leiderschapsfiguur binnen jihadistische kringen in Den Haag, hij is het ook binnen de vier muren van de gevangenis. Vorige keer hield Moussa het niet zo heel lang vol met zijn honger- en dorststaking. Ik schreef toen:

Het is tamelijk ironisch dat Abou Moussa klaagt over de omstandigheden in de Nederlandse gevangenis, terwijl hij daar juist zit omdat hij moslims zou hebben geworven voor de jihad in Syrië en Irak. We weten allemaal wat daar gebeurt, ook met gevangenen uit Groot-Brittannië en de Verenigde Staten (lees dit schokkende artikel uit de New York Times).

De jihadi's vinden het vervelend dat ze geen contact met elkaar en met de buitenwereld kunnen hebben, en ze zijn niet blij dat ze worden gevisiteerd als ze bezoek hebben gehad. Beide regels zijn goed te verdedigen, zeker als het gaat om terrorismeverdachten van wie wordt vermoed dat zij alles zullen doen om andere jihadi's aan te moedigen aanslagen te plegen.
Het contactverbod is niet meer dan logisch. En natuurlijk moeten ze worden gevisiteerd, want anders zouden ze na een bezoek zomaar een telefoontje naar binnen kunnen smokkelen, of wapens, of wat dan ook. De polderjihadi's moeten niet zo klagen. Als ze niet in de gevangenis willen zitten, moeten ze maar niet andere jihadi's ronselen voor het terreurleger van ISIS of zelf actief plannen ontwikkelen om aanslagen te plegen. Zo simpel is het.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten