Denemarken laat levensgevaarlijke crimineel 20 keer ontsnappen uit cel

Wat. Een. Amateurs.

Ik kan het bijna niet geloven, maar het is echt waar. De Deense politie is op zoek naar een 40-jarige crimineel die afgelopen vrijdagnacht voor de twintigste keer – jawel, u leest het goed, voor de twintigste keer – uit de gevangenis is ontsnapt.

De Deen zit een zevenjarige celstraf uit voor een gewapende roofoverval. Hij zat vast in de gevangenis Vridsloselille in het westen van Kopenhagen. Daar wist hij meerdere keren te ontsnappen. In 2005 lukte dat door zich in een papiercontainer te verstoppen.

Hoe hij het dit keer deed? Hij wist niet alleen een touwladder zijn cel in te smokkelen, maar blijkbaar ook iets wat sterk lijkt op een zaag. Hij zaagde de tralies bij zijn raam door en gebruikte een touwladder om weg te komen. De ontsnapping is nog geslaagd ook, want de politie is nog op zoek naar hem.

Het gevangenispersoneel hield de man al extra in de gaten, maar dat mocht niet baten. De politie denkt niet dat de Deen hulp van buitenaf kreeg.

De crimineel is blijkbaar zo handig en zo gewiekst dat hij de cipiers in zijn gevangenis altijd weer te snel af is. Dat is leuk voor hem, maar minder leuk voor Denemarken, omdat de man niet voor niets een celstraf uitzit van zeven jaar voor een gewapende roofoverval. Hij moet zo snel mogelijk weer terug de cel in – en daar ook blijven.

Zeg, ik heb een idee. De gevangenisbewaarders hebben nog een heleboel te leren, zo blijkt wel. Bied de crimineel, nadat hij zijn straf heeft uitgezeten, een baan aan als beveiligingsadviseur. Hij weet als geen ander waar de lekken in de beveiliging zitten. Dan is ‘ie meteen ook van de straat en heeft Denemarken hopelijk nooit meer last van hem.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

  1. Kuifje

    Ik geloof dat in Denemarken men een ander idee heeft van wat “gevangenissen” zijn.

    http://www.architectenweb.nl/aweb/redactie/Photo.asp?iNID=25032&PhotoID=189124

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.