Duitse journalist was in ISIS-gebied, en waarschuwt het Westen

Geen categoriedec 22 2014, 14:00
Deze club is nog veel gevaarlijker dan we al dachten, waarschuwt Jürgen Todenhöfer die tien dagen door ISIS-gebied reisde.
Ai. Dus het is nog erger dan we denken. De Duitse journalist Jürgen Totenhofer wist met ISIS te onderhandelen dat hij tien dagen ongeschonden door bezet Syrië en Irak mocht reizen om een kijkje te nemen hoe het leven onder een psychopatenregime er precies uit ziet. Zijn schrikbarende conclusie? Voor veel mensen is het prima leven, want ISIS kruisigt niet alleen christenen en onthoofdt Amerikanen.. maar daarnaast hebben ze daar ook een bescheiden verzorgingsstaat opgezet om de sympathie van de mensen te blijven winnen:

Speaking in a TV interview with RTL’s Nachtjournal programme two days after his return to Germany last week, Todenhöfer said Isis has worked hard to establish itself as a functioning state. He said it has “social welfare”, a “school system”, and that he was even surprised to see it has plans to provide education to girls.

Kortom, ISIS heeft grote pretenties. Het heeft zich voorbereid om langdurig te macht uit te oefenen over Irak en Syrië en daarna wil het zo ver gaan als het zelf de capaciteiten voor heeft. Totenhofer:

He said the view that kept being repeated was that Isis want to “conquer the world” and all who do not believe in the group’s interpretation of the Koran will be killed.

Eigenlijk maakt Totenhofer het heel duidelijk voor ons: hier hebben we een tegenstander die we eigenlijk niet anders dan als de volledige ideologische tegenpool van het vrije Westen kunnen beschouwen. En ook zegt hij dat ISIS niet op de knieën te dwingen zal zijn met luchtaanvallen. Hij schetst een beeld van steden die door ISIS bezet zijn, waarin door de hele stad soldaten slapen. Je kan dus nooit alle ISIS-strijders met een bombardement pakken, want 's nachts vind je er nooit meer dan één of twee bij elkaar.
En dus kom ik bij de oproep die ik inmiddels al zovaak op DDS heb geplaatst, maar zal blijven en zal moeten herhalen totdat er eindelijk iemand luistert: we moeten ISIS de totale oorlog verklaren. Liefst gisteren nog staan we daar met een heus invasieleger niks heel te laten van ISIS. Zij willen zo graag de morele equivalent zijn van het nationaal-socialisme? Prima. Dan kunnen ze ook een wipe-out verwachten zoals ook de nazi's in 1945 uiteindelijk finaal in de pan zijn gehakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten