Duitse minister pocht dat ‘Energiewende’ voorspoedig verloopt

Klimaatverdwazing kent geen einde in Duitsland. Een schoolvoorbeeld van cognitieve dissonantie en adembenemende incompententie.

Zelfs in de nadagen van het communisme schepten de leiders nog op over prestaties van hun sociaal–economisch model. We weten hoe het afliep. Ook de Duitse milieuminister, Barbara Hendricks, geeft nog steeds hoog op van de Duitse Energiewende, daarbij getuigend van adembenemende incompetentie. Ze heeft een nieuwe propagandacampagne opgezet, waarin zelfs de inzet van sex en zombies niet werd geschuwd om de bevolking ervan te overtuigen dat offers noodzakelijk zijn om die vreselijke opwarming van de aarde (die maar steeds niet wil komen) te voorkomen of op zijn minst te beperken.

Onlangs gaf CNN haar podium om de Duitse Energiewende als model voor de toekomst aan te prijzen, met Duitsland als gidsland. Men kan zich afvragen in wat voor parallel universum Barbara Hendricks leeft, want de recente kritiek, zelfs in een aantal de Duitse kwaliteitsmedia die zich daaraan voorheen niet waagden, was niet mals.

De Duitse vice–bondskanselier, Sigmar Gabriel, die de eerste verantwoordelijke is voor het energiebeleid, verklaarde onlangs dat de Energiewende aan de rand van het bankroet stond.

En ook een onafhankelijke deskundigencommissie van de Duitse regering kwam met de aanbeveling om de Energiewende maar geheel te schrappen.

Zelfs de groenbevlogen centrum-linkse ‘Die Zeit, noemde de Energiewende een ‘Schmutziger Irrtum’, zulks op basis van een interview met een de van architecten daarvan.

Onder de titel, ‘Declares Energiewende “Mission Accomplished” In Stunning CNN Propaganda Op-Ed’, schreef Pierre Gosselin op zijn blog:

CNN recently published an online op-ed by Germany’s Federal Minister of Environment, Barbara Hendricks, titled: How Germany banishes climate myths, where she brazenly declares Germany’s Energiewende (transition to renewable energy) a success story.

Nothing could be further from the truth. …

In the op-ed piece Hendricks for example claims that Germany is on track to reduce its CO2 emissions by 40% by 1990 levels. The truth here is that Germany’s CO2 emissions have been rising over the past couple of years and the token (illusory) measures Germany decreed some weeks ago are widely viewed as mere actionism.

Europe CO2 emissions 1990 – 2012Hendricks also claims that between 1990 and 2012 greenhouse gas emissions in the EU fell by 18% while the overall economy grew by around 45%. That kind of growth over a twenty two year period is anemic at best. Moreover, the 18% reduction claimed by Ms Hendricks is likely an exaggeration. … Much of the achieved reductions resulted from the shut-down of filthy, dilapidated communist-run Eastern European industries after the 1989 fall of the Berlin Wall.

Another misleading whopper is her claim that the “economic impact has been broadly extremely positive” and that “renewable energy sources now account for nearly 30% of our electricity demands“. Here Hendricks forgets to mention that almost every single solar system manufacturer in Germany has gone bankrupt – resulting in the loss of tens of thousands of jobs, read here and here.

Hendricks also fails to mention that much of the generated 30% renewable electricity is done so when the energy is not even needed. Germany at times has to pay countries to accept the unwanted surpluses in production, leading to “negative prices” on electricity exchange markets. Also Germany’s leading power companies such as RWE have been shedding thousands of high-paying power sector jobs and spilling red ink. …

Finally, Hendricks makes it sound as if the green industry is a huge benefit to poor people, claiming that “money that would otherwise have been needed to import expensive fossil resources now instead goes to individuals, cooperatives, farmers, and small and medium-sized enterprises, that can all themselves become energy suppliers.” Here the opposite is true.

Not only are German power consumers paying among the highest utility prices worldwide but Germany’s renewable energy feed-in act is called by many experts the biggest wealth redistribution scheme from the poor to the rich. What’s worse is that hundreds of thousands of households have had their electricity shut off because it is no longer affordable.

Aldus Pierre Gosselin.

En zo gaat de schaamteloze, misleidende klimaatpropaganda maar door.

Enkele weken geleden heeft Sigmar Gabriel reeds op niet mis te verstane wijze zijn ongenoegen tot uitdrukking gebracht over het optreden van Barbara Hendricks. De parallellen met het conflict tussen de inmiddels ontslagen conservatieve Britse minister voor milieu, voedsel en plattelandsontwikkeling, Owen Paterson, en zijn liberale collega voor energie en klimaatverandering, Ed Davey, over het schrappen van de ‘Climate Change Act’, zijn frappant.

De uitkomst van deze titanenstrijd is onzeker. Maar mijn verwachting is dat in het licht van de huidige economische stagnatie, zowel Hendricks als Davey uiteindelijk het veld zullen moeten ruimen.

Lees verder hier.

Voor mijn eerdere DDS–bijdragen zie hier.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.