Ex-PVV’er Van Vliet twijfelt over toekomst in Kamer

Roland van Vliet geeft misschien zijn zetel terug aan de PVV.

Tot en met 12 januari is de Tweede Kamer met kerstreces. Tot de politiek eindelijk terug is van deze lange vakantie gaat ex-PVV-Kamerlid Roland van Vliet nadenken over zijn politieke toekomst. Hij stapte in maart uit de PVV-fractie na de ‘minder, minder, minder‘-uitspraken van Geert Wilders, begon een eenmansfractie en focuste zich op de parlementaire enquête naar de financiële wantoestanden bij de woningcorporaties.

Nu die enquête is afgerond, twijfelt Van Vliet over zijn toekomst. Moet hij nog in de Tweede Kamer blijven als eenmansfractie? Moet hij zich aansluiten bij een andere Kamerfractie? Of moet hij de boel de boel laten en zijn zetel teruggeven aan de PVV? De ex-PVV’er is er nog niet uit. In het Reformatorisch Dagblad zegt hij alle opties te overwegen.

Na het kerstreces maakt Van Vliet bekend wat hij gaat doen. Als hij zijn zetel teruggeeft aan de PVV – als hij een loopbaan buiten het Binnenhof heeft gevonden – dan komt Karen Gerbrands, nu PVV-raadslid in Den Haag, definitief terug in de Tweede Kamer. De PVV stijgt dan weer naar 14 zetels, en is dan weer groter dan het CDA in de Kamer. Niet onbelangrijk voor de volgorde van sprekers tijdens Kamerdebatten.

Een andere goede mogelijkheid: Van Vliet sluit zich aan bij de twee heren van VNL, Louis Bontes en Joram van Klaveren. Van Klaveren zei laatst nog bij Pauw dat zijn fractie gesprekken voert met Van Vliet. Als die gesprekken slagen, groeit de VNL-fractie in één klap met vijftig procent. Dat zou een bijzonder knappe prestatie zijn van de jonge partij.

Maar goed, niets staat nog vast. Ik denk dat Van Vliet oprecht het kerstreces wil gebruiken om na te denken over zijn plaats in de politiek. Oh, en er zullen ongetwijfeld veel kopjes koffie worden gedronken om hem van het een of het ander te overtuigen. Er staan hier veel belangen op het spel: VNL kan groter worden, en de PVV ook. En stiekem wil Van Vliet misschien wel iets heel anders gaan doen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

36 reacties

 1. Gielah

  Niemand maakt mij overigens wijs dat van Vliet om dat ´minder.. minder.. minder..´ is opgestapt, wát hij ook beweert.
  Als PVV-wist hij donders goed:
  a. hoeveel last ons land heeft door véél te veel criminele Marokkanen.
  b. Hoe Wilders zijn uitspraak bedoelde.

  Daar ráák je dan niet geschokt door… no way!

  Ik denk aan omkoping of bedreiging… ook bij die vorige weggaanders.

  Internationaal én nationaal is men namelijk helemaal niet blij met het ontmaskeren, dat meneer Wilders doet!
  Dan krijg je hele sterke tegenkrachten.. die hem linksom of rechtsom proberen te ondermijnen.. ook via zijn eigen medewerkers.

 2. lic

  Die zetel hoort natuurlijk terug te gaan naar de PVV.

  Een VNL avontuur is zinloos, die komen na verkiezingen niet meer terug. En dat weet Van Vliet ook wel.

  Hij kan er zonder kleerscheuren en met opgeheven hoofd mee ophouden.

 3. Sjonny

  Gristus! Al weer zo’n PVV-klaploper die nooit serieus werk hep gedaan en nu hoopt via Geert te verdienen. PVV volk deugd niet en wanneer snappen we dat toch eens in dit landje.
  De bewaking van die gek Wilders kost zo’n 2 miljoen per jaar. als die zijn grote waffel nou eens houd dan hoeven we dat niet meer te betalen en kunnen we meer geld besteden aan de oudjes en de zieken

  1. D. G. Neree

   heb je ook nog zinnige dingen te zeggen behalve gescheld en geschreeuw met taalfouten?

   1. loritta

    Neree,

    Op Uw reactie ben ik het HELEMAAL eens!

 4. rinus

  Dit is gewoon slim aandacht trekken voor zijn persoontje en voor zijn (toekomstige) partij VNL. Roland zit vol rancune naar de PVV en sluit zich straks gewoon bij VNL aan. En ja, natuurlijk hoort die zetel (net als van die twee koekebakkers) de PVV toe. Dus die media-aandachts-stukjes van vVliet waarin hij ”nadenkt over zijn toekomst” kan je met een gerust hart overslaan of gebruiken voor in de kattenbak. Dat is allang beslist.

 5. Jasterke

  Oké, oké…het oogt wat ingewikkeld,
  maar ik…Roland…denk na dus over wàt te doen,
  en wat presteer ik eigenlijk op die geleende stoel ?
  .
  want ja, je hebt toch (hoop je) wél ’n grein fatsoen…
  begrijp je ‘n beetje wat ik hier dus bedoel?
  ‘n mens wil toch gewoon z’n lichtje laten schijnen?
  .

  het complete rijm: http://www.Jasterke.Wordpress.com

 6. W.H.J. Reiss

  In voorgaande reacties onderschat men van Vliet !
  18 maart verkiezingen ! 19 maart val van het kabinet ! 20 juli verkiezingen 2e kamer ! Dan is van Vliet sowieso weg ! Van te voren nog even iets regelen !!

 7. HenkieAltea

  @ Sjonny,

  Laat je niveau niet zo blijken in je schrijven.
  Hep behoort hebt te zijn.
  Dat was net zo verkeerd als wat je over Wilders schrijft,want tegen wie moet Wilders beschermt worden.
  Want we leven in een vrij land zeggen de linksen,maar tegen de waarheid kunnen ze niet.
  De meerderheid van de autochtone Nederlanders hebben nooit de import van gelukzoekers gewild.

  1. Sjonny

   Volgens mij begreep je precies wat ik bedoel. En heeft Wilders ooit een asielzoeker kunnen tegenhouden? Het enig wat hij doet is minder minder roepen tegen Marokanen die hier al jaren wonen en gewoon Nederlander zijn. Wie schiet daar wat mee op? Hitler riep ook minder minder joden en we zien wat daarvan is gekomen. Denk toch na en loop niet achter die gevaarlijke gek aan. Je schaampt je toch dood over die man in het buitenland?
   En al die onzin moeten we hier goed vinden en veel geld betalen voor bewaking en beveiliging.

 8. beppie

  speciaal voor Sjonnie: Van Vliet bezocht tussen 1982 en 1988 het Gymnasium Coriovallum College in Heerlen. Na zijn studie fiscaal recht aan de Rijksuniversiteit Maastricht was Van Vliet werkzaam als belastingadviseur, fiscaal bankier en bedrijfsfiscalist bij diverse bedrijven. In de Tweede Kamer wilde hij zich naar eigen zeggen vooral inzetten voor een eenvoudiger belastingstelsel.

  En zoals eerder uitlekte, voor van Vliet de PVV verliet, is hij aan het polsen geweest of hij bij de VVD terecht kon. En ook al gaat hij naar VNL die zullen het niet redden. Bontes is bij de PVV eruit gezet, want niet integer over financiële zaken. van Klaveren is vertrokken vanwege economisch te links geworden PVV. Wat voor de meeste PVV kiezers neerkomt op nog asocialer beleid dan de VVD.

  1. Sjonny

   Ik denk dat die van Vliet op zoek ik naar een goedbetaalde baan. Hij snapt ook dat je als PPV figuur overal uitgekotst word en dat is ook logisch. Dus hij probeerde het bij de VVD maar die willen zulke tiepes niet en dat is ook logisch.
   Ik heb geen medelijden met zulke figuren. Straks gaat hij jaren wachtgeld krijgen wat ik je brom. Die PVV mensen kosten ons veel geld.

   1. D. G. Neree

    ook weer onbeargumenteerde aannames. Wat voor geld kosten PVVers? bedoel je soms de bewaking van Wilders?

    1. Sjonny

     Ja, bewaking en de kosten van de vele rechtzaken omdat ze iedereen profoceren en onnodig boos maken.

     1. BETSIEvrouwtje

      De PVV is de goedkoopste partij zij krijgen geen subsidie de twee gevluchte Turken van de PvdA wel..en vanwegen het procederen ,moet je de allochtonen partij scheef aankijken wantdie hebben honderden Advokaten die op onze kosten tientallejaren ons Land te vullen met diegenen ,die NIET willen vertrekken domoor die je bent!

 9. JanvanEechoud

  Oh, Sjonnieeeee…, zing een liedje voor Diederik aaaalléén….
  Oh, Jonnieeee, je hep ontwikkeling…. gééén…..

  1. Sjonny

   Ik hoopte dat hier trollen verboden was.

   1. Anne de Vries

    Ik moet Sjonny hier gelijk geven. Of hij nu bewust schrijffouten maakt of niet zou er niet toe moeten doen. Ieder mag zijn geluid laten horen. Je hoeft mensen daarop niet af te doen. Op wat hij[/zij] schrijft mag dit wel.

 10. JanvanEechoud

  “Het enig wat hij doet is minder minder roepen tegen Marokanen”.
  Zie je wel dat Geert aan het matigen is??
  Had écht nie verwacht dat hij minder zou gaan roepen tegen Marokkanen.
  Zie je wel, Sjonnie, dat Geert een prachtkerel is!
  Mvg, Jan v. E.

 11. D. G. Neree

  Een soort open sollicitatiebrief dit? Even aangeven dat hij te koop is?

 12. BETSIEvrouwtje

  Ik persoonlijk zou het van Vliet hoog aanrekenen ,als de zetel terug gaat naar de PVV,Bontes van Klaveren vind ik verraders ,van Vliet heeft bewezen,met zijn enquete,een vakman te zijn, n…misschien zou hij bijGeert terug kunnen? Dat zou het beste zijn!

  1. Sjonny

   Mischien heeft een kans bij de normale partijen. Hij heeft gestudeerd dus hij mischien te slim voor de PVV.

   1. BETSIEvrouwtje

    Je zal en je moet het laatste woord krijgen hè?jammer dat je een hardnekkige (trol) bent ‘T is zonde van je. Tijd. Op. DDS

    1. Sjonny

     Van Vliet probeerde al eerder naar de VVD te vluchten. Hoe kun je denken dt hij weer naar de PVV wil? Dat slaat toch nergens op?

   2. BETSIEvrouwtje

    Geen kerst kado gekregen thuis?Sjonny,het wordt tijd voor een verstandige reactie

 13. BETSIEvrouwtje

  Geen kerst kado gekregen thuis?Sjonny,het wordt tijd voor een verstandige reactie

 14. BETSIEvrouwtje

  De eenmans fractie heeft v.Vliet gekozen,omdat hijn zijn Enquette netjes wilde beëindigen,waaraan hij al zo lang werkte?..ik hoop dat hij weer terug gaat naar de PVV

 15. BETSIEvrouwtje

  De eenmans fractie heeft v.Vliet gekozen,omdat hijn zijn Enquette netjes wilde beëindigen,waaraan hij al zo lang werkte?..ik hoop dat
  hij weer terug gaat naar de PVV

 16. Lieftinck

  Wat zou het een zegen zijn, als je alleen nog maar een zetel kunt claimen bij genoeg voorkeursstemmen. Zijn we in één klap van al die ego partijtjes af.

  Maar de politiek doet toch niets aan het vreselijke kiesstelsel, met die verschrikkelijke eerste kamer. Alles blijft altijd hetzelfde. Nooit een keer een verbetering.

 17. ikweetwatikwil

  Als je een hekel hebt aan een bepaalde partij , je leest er verder niet over, dan ga je onzin uitkramen.
  Dan wordt het, de pot verwijt de ketel wat geld betreft. Je hoopt dat de bewaking van de Heer Wilders stop gezet wordt, met alle gevolgen van dien.
  ( Pim en Theo)
  Ik denk, dat sjonnie niet eens ons volkslied kent, laat staan “oh Sjonnie zing een liedje voor mij alleen”.
  Dan , ik heb de toespraak van de Heer Wilders toen destijds gehoord en volgens mij vroeg de Heer Wilders , Willen we minder Marokkanen en de zaal riep, minder, minder, minder en Wilders antwoordde, dan gaan we daar iets aan doen. Dus waarom daar nu zo,n poppenkast om gemaakt moet worden is duidelijk. Wilders moet weg. De aanklagers zijn het meest van buitenlandse afkomst.
  Dat van Vliet om deze reden weg ging, is kul. Ik denk ook eerder aan omkoping, misschien straks een goede baan?

  1. Sjonny

   Hirtler riep ook minder minder minder tegen de Joden. Weet u wat er daarna gebeurde?
   De joden in Duitsland waren Duitsers en de zogenaamde Marokanen in Nederland zijn Nederlanders. Het is precies dezelfde onzin. Gevaarlijk en dom. Als je even nadenkt ga er van braken.

   1. Pjotter

    Wat een kotskereltje met zijn vergelijking, laat die eikel verder in zijn sop gaarkoken.

 18. H.Vaes

  Zover ik van Vliet ken is dat een man met een goed politiek inzicht. Ik ben er van overtuigd dat hij zijn zetel terug geeft aan de PVV. Een man met een dergelijke instelling kan bij geen enkele andere partij zijn draai vinden.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.