Gemeenteraad Maastricht boos op Hoes

Ach jongens toch, wees vooral boos op jezelf.

De gemeenteraad van Maastricht zegt hart-stik-ke boos te zijn op (oud-)burgemeester Onno Hoes. De bekende schuinmarcheerder liet onlangs namelijk weten totaal geen spijt te hebben van zijn gedrag, waardoor hij uiteindelijk in de problemen kwam en zijn baan kwijtraakte. In zijn ogen is hij het slachtoffer van een hetze.

De raadsleden vinden dat belachelijk. Hoezo van een ander! Hoes heeft zelf fout op fout gestapeld!

Volgens de raadsleden valt Hoes wel degelijk te verwijten dat hij niet slim heeft gehandeld. Dat onder meer zijn werkagenda is uitgelekt, is wel degelijk de schuld van Hoes zelf, oordelen ze. Het irriteert Maastrichtse raadsleden verder dat Hoes zijn besluit om op te stappen niet heeft besproken met de raad. Naar buiten toe deed de gemeenteraad het overkomen alsof het vertrek werd geaccepteerd ‘in het belang van de stad’, maar volgens 1Limburg is dat wel ‘tandenknarsend’ gebeurd.

Wat een flauwekul toch weer. Ik begrijp dat de gemeenteraad het jammer vindt dat zij de Zwarte Piet in de schoenen geschoven krijgen, maar heel gek is dat niet. Ze hebben er nu eenmaal een puinhoop van gemaakt door Hoes op het offeraltaar te gooien. Natuurlijk had de VVD-bestuurder zelf ook beter moeten weten, maar als puntje bij paaltje komt was het toch echt een groot politiek spel van zijn tegenstanders. Zij kunnen vervolgens wel huilen dat het allemaal niet eerlijk is, maar helaas, de feiten spreken voor zich.

Natuurlijk betekent dit niet dat Hoes zelf geen fouten heeft gemaakt. Het tegendeel is waar. Een man (of vrouw) in zijn positie (hetero, homo of biseksueel) moet weten dat hij in de gaten wordt gehouden en dat hij zich dus minder kan veroorloven dan niet-bestuurders/niet-politici. Hij is daar niet één keer, maar twee keer op een totaal verkeerde manier mee omgegaan… en dus is het logisch dat hij forse reputatieschade heeft opgelopen.

Dat betekent echter niet dat de gemeenteraad gelijk heeft en had door hem keihard te laten vallen. Als raadsleden ook maar een beetje fatsoen in hun lijf hadden zouden ze gereageerd hebben op dit nieuws door te stellen dat het ze niet uitmaakt wat Hoes in zijn vrije tijd doet, zolang hij zijn verantwoordelijkheden als burgemeester maar serieus neemt. Als men zo had gereageerd was de media-aandacht vrijwel zeker snel overgewaaid: de enige reden dat de media los gingen was dat ze bloed roken. Had de gemeenteraad zich anders opgesteld dan had men al snel overgeschakeld op andere onderwerpen.

Kortom, Hoes had dit kunnen voorkomen door zich niet zo losbandig te gedragen, maar de gemeenteraad hoeft niet aan te komen met verhalen over dat zij zo zielig zijn. Nee, dat zijn jullie niet. Jullie hebben goedkope politieke spelletjes gespeeld. Punt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

16 reacties

 1. bandini

  Mooi dat ze boos zijn; misschien komen ze dan nu eindelijk in actie en zetten ze hem per direct aan de stadspoort. Die Hoes is slechts geinteresseerd in damage-control van zijn eigen imago en de stad Maastricht interesseert hem helemaal niets!

 2. BETSIEvrouwtje

  HOES,die zichzelf door zijn liefde voor jonge mannelijke hoeren Chantabel heeft gemaakt .
  De grootste fout was om zijn werk-Agenda en de gemeenteraad tegenover deze toyboy belachelijk te maken….Iemand die in deze positie alleen maar zijn Penis achterna loopt is niet geschikt voor deze positie!

 3. W.H.J. Reiss

  Ik kom uit een dorp in de buurt van Maastricht. Men noemt ons ‘boeren’. Wij noemen Maastrichtenaren ‘Kontekruipers’, misschien vandaar dat die Onno Hoes goed in het straatje van Maastricht paste ! Zo’n vunzig type past wel bij Maastricht.

 4. Beukman

  Bovenstaande reacties maken duidelijk dat de rel rond Hoes in essentie draait om ’s mans geaardheid. Had hij geprobeerd een dame aan de haak te slaan, dan was er niks aan de hand geweest.
  Het is nog een kwestie van tijd tot de zedenmeesters van Powned of aanverwanten camera’s gaan plaatsen in de slaapkamers van politici, de beelden uitzenden, en vervolgens zichzelf op de borst kloppen van het geweldige journalistieke werk dat ze verricht hebben.

  1. Cresto

   Onzin Beukman, er lopen (en liepen) tientallen politici en bestuurders rond met dezelfde geaardheid als Hoes. Ik noem als voorbeelden: Krista van Velzen, Gerda Verburg, Joop Wijn, Jan Kees de Jager, Boris Dittrich, Pim Fortuyn…hen is door niemand van de media een strobreed in de weg gelegd.
   Er zijn 2 reden waarom Hoes wel wordt aangepakt
   1. Zijn ongezonde belangstelling voor net-volwassen jongens, een soort pseudo-pedofiel trekje.
   2. Zijn huwelijk met de grootste roddelkoning van TV, Verlinde’s vuilspuoterij was kennelijk voor Hoes geen enkel probleem om het maar liefst 22 jaar met hem een relatie te hebben.

   1. Beukman

    Denk je werkelijk dat de vuilnisbakkenpers er bovenop was gesprongen als Hoes had geprobeerd om een meid van 20 te versieren, Cresto? Lees bovenstaande reacties nog eens goed. De een associeert “kontkruiperij” met “een vunzig type”. De ander heeft het over “jonge mannelijke hoeren” en een “toyboy”. Voor hen is de geaardheid duidelijk een issue. Het is altijd hetzelfde gezeik: we accepteren homo’s, zolang we daar maar zo min mogelijk van merken.
    Wat zijn relatie met Verlinde betreft: ook daar heeft niemand ene reet mee te maken. Als Verlinde een vuilspuiter is en daarmee over het randje gaat, dan moeten de fatsoensrakkers van Powned *hem* maar aanpakken, en niet zijn partner, familie of buren.

    1. jofele jood

     Beukman begint natte voeten te krijgen en tracht een lans te breken voor notoire pijpmond brabbelaars in een dienstauto…..

    2. Cresto

     Je mist volledig het punt waar het om draait. Het gaat niet om Hoes zijn geaardheid. Hij had een waarschuwing van de gemeenteraad, zeg maar een gele kaart, om zich koest te houden. Dat deed Hoes niet. PowNews was getipt dat Hoes toch weer afspraakjes maakte met jonge knullen. En besloot daarop een valletje te zetten. Amoreel ? Zeker, maar jij weet net zo goed als ik dat de zgn. kwaliteitspers dat ook doet als zij de kans krijgt (bv. Martelhoax in Volkskrant). Bovendien, Hoes maakte de afspraak in een openbare gelegenheid, niet bij hem of de knul thuis !

     1. Cresto

      Mijn comment van 23.44 is een reactie op die van Beukman van 22.11.

     2. Beukman

      Het zal best zijn dat Hoes stom is geweest. Maar dan alleen omdat de ratjes van Powned alles in het werk zullen zetten om hem onderuit te halen. Gewoon, omdat het kan. Het tekent je afglijdende moraal dat je het nodig vindt om toe te voegen: “Maar het was in een openbare gelegenheid hoor!” En natuurlijk speelt de geaardheid een rol. Zie de reacties hierboven, maar ook de honderden in de Telegraaf die zich vooral daar op richtten. Powned had waarschijnlijk tientallen hetero burgemeester in flagrante delicto kunnen betrappen, maar nee: het moest de homoseksuele Hoes zijn.

 5. Beukman

  @ Reiss.
  Wist je dat heel wat boeren stiekeme kontekruipers zijn, die dus wat minder lef hebben dan pak hem beet Onno Hoes? Ik zou de volgende keer dat je in de kerk zit maar goed je achterbuurman in de gaten houden.

  1. toetssteen

   @Beukman
   Het ging niet over die achterbuurman, maar over een burgemeester! In die positie kun je bakken je weet wel over je heen krijgen ongeacht wat je doet! Moet je je nodig vrijwillig in die positie manoeuvreren, ben je heel slim bezig.
   Man als ik mijn richtingaanwijzer achterna zou hebben gelopen, zou ik de laan uit zijn getrapt! Logisch. Je hebt een naam hoog te houden, acteer daar dan naar, zelfs als het tegen je principes indruist. In het laatste geval zou ik zeggen: ga wat anders doen.

   1. Beukman

    Natuurlijk Toets. Een vrouw die is verkracht, heeft er zeker ook zelf om gevraagd. Wat heeft Powned nu helemaal aan de kaak gesteld? Dat een burgemeester ook lusten heeft. Wie schiet daar helemaal iets mee op? De Maastrichtenaren beslist niet. Mijn belastingcenten zijn door een gesubsidieerd stelletje gajes misbruikt om een burgemeester te wippen die het lang niet slecht deed.

 6. Phoenix

  Interessant: op Joop vinden heel wat reageerders juist dat de affaire niets met de geaardheid van Hoes te maken heeft, maar alles met zijn abjecte morele instelling.

  1. Staphylocoque

   Dat ik het nog eens met Joop eens zou zijn…

   DDS vergeet dat Hoes ook nog wat neerbuigende opmerkingen over de gemeenteraad maakte. Dat vergadert niet lekker met een voorzitter die de raad niet serieus neemt.

 7. jofele jood

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.