Gijzeling door moslimterrorist voorbij dankzij optreden Australische politie

Geen categoriedec 15 2014, 17:33
Sheikh Haron is doodgeschoten.
Goed nieuws. Het is voorbij. De moslimterrorist die maar liefst zestien uur lang klanten en medewerkers van een chocoladewinkel in Sydney, Australië gijzelde is doodgeschoten bij een actie van speciale veiligheidstroepen. Helaas zijn er ook andere slachtoffers te betreuren:

Sky News reports at least four hostages have been injured, perhaps three critically, but their condition is unknown. Two of those required CPR at the scene. Meanwhile, a police officer has been injured with an amount of blood streaming from his head, Sky reports. Sky said there were unconfirmed reports of two fatalities, one of which is believed to be the gunman. Some of the injured have been taken to St Vincent’s hospital.

De naam van de gijzelnemer die een ISIS-vlag wilde in ruil voor het vrijlaten van een gijzelaar is inmiddels bekend: sheikh Haron. Haron is een Iraniër die in 1996 naar Australië is geëmigreerd en talloze zedendelichten op zijn naam heeft staan. Hij heeft ook zijn ex-vrouw vermoord:

He is well known to the Australian police and is currently on bail for for being an accessory to the murder of his ex-wife. He is also facing more than 40 sexual and indecent assault charges.

Zoals Michael van der Galien vanochtend al schreef: Australië kan niet langer ontkennen dat het een serieus extremismeprobleem heeft. De jihad is ook gearriveerd in dat land. Het is natuurlijk mooi dat sommige islamitische organisaties in Australië (een klein beetje) afstand nemen van de moslimterrorist, maar dat zal niet genoeg zijn.
Australië moet, net als andere landen, veel meer doen tegen het oprukkende moslimextremisme. Want reken maar dat dit niet de laatste keer is dat een moslimterrorist van zich laat horen in het vrije Westen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten