Harry Mens staat op dodenlijst onderwereld

Het wordt steeds gekker.

De afgelopen maanden, weken, maar zeker de laatste dagen loopt het helemaal uit de hand in de onderwereld. Hele criminele volksstammen worden uitgeroeid door hun vijanden, laffe maffiabazen zijn het land al ontvlucht, en – oh ja – vervolgens laat de politie ook nog eens doodleuk weten dat het einde van dit brute geweld nog lang niet in zicht is.

Je zou bijna denken: het kan niet erger worden.

Helaas blijkt dat dit niet helemaal juist te zijn. Vandaag bericht De Telegraaf namelijk dat Harry Mens – die eerder dit jaar zo vriendelijk was om de nieuwe publicatie Jalta kort voor diens officiële lancering een podium te geven – op een dodenlijst staat van de georganiseerde misdaad.

De bekende makelaar Harry Mens staat op een dodenlijst van de onderwereld.

Dit is hem gisteren medegedeeld door de nationale politie, naar aanleiding van een concrete tip die via telefoonlijn Meld Misdaad Anoniem is binnengekomen. De politie neemt de informatie zeer serieus en heeft beveiligingsmaatregelen genomen.

De vastgoedhandelaar uit Lisse heeft dit nieuws zelf naar buiten gebracht omdat hij wil dat zijn omgeving zich bewust is van de risico’s… en omdat het nogal lastig is om dit soort dingen lange tijd verborgen te houden. “Iedereen ziet me straks met persoonsbeveiligers lopen, dus dan kan ik het beter zelf naar buiten brengen.” Daar heeft hij natuurlijk een punt mee.

Natuurlijk vragen mensen zich af waarom Mens in vredesnaam op zo’n dodenlijst staat. Heeft hij banden met de onderwereld? Volgens zijn advocaat is dat niet het geval. Die denkt aan een John de Mol-scenario: één idioot – of een paar criminele gekken – die hem geld afhandig willen maken door erop los te dreigen.

Dat kan – alleen de politie en Mens zelf weten hoe het verhaal echt in elkaar zit – maar we kunnen hoe dan ook concluderen dat het een enorme puinhoop is in crimineel Nederland. Dit loopt de spuigaten uit: criminelen worden steeds gekker én gewelddadiger. Het is aan de autoriteiten om in te grijpen en de rust en orde te herstellen. Als ze nu niet ingrijpen wordt het allemaal zo mogelijk nog erger. Dat is onacceptabel in een democratische rechtsstaat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

5 reacties

 1. Antivenin

  Een democratische rechtsstaat? Hahaha. Das war einmal…

 2. tipo

  Heel vervelend dat Harry Mens een malloot achter zich aan heeft. Hij is een van de weinigen die zonder belastinggeld televisie maakt. Die Mens moeten we koesteren.

  1. Stefan Langeveld

   Mens krijgt geld van allerlei ‘ondernemers’ om in zijn programma te komen.

 3. JanvanEechoud

  Een rede te meer om straks PVV te stemmen.

 4. Amsterdam verandert in het Wilde Westen – De Dagelijkse Standaard

  […] bewijst maar weer eens dat keiharde misdadigers het tegenwoordig voor het zeggen hebben in Amsterdam. Deze mensen kunnen doen en laten wat ze willen – terwijl het niet bepaald […]

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.