Onderwereldoorlog breekt in alle hevigheid uit

Voor het eerst is een vrouw doodgeschoten in de onderwereldoorlog.

Normaal gesproken heb ik er geen probleem mee dat criminelen elkaar de dood injagen, maar het loopt toch echt een beetje uit de hand. De hele clan rond de eerder vermoorde Gwenette Martha wordt uit de weg geruimd.

Sterker nog, zijn vijanden schieten nu ook al vrouwen/vriendinnen van topcriminelen neer. Nog even en de kids moeten er ook aan geloven:

De 34-jarige vrouw die maandagavond in Amstelveen is doodgeschoten, is een bekende van de politie met ‘criminele antecedenten’. Hetzelfde geldt voor haar vriend, meldt de politie vandaag. Haar vriend H. is een vermoed kopstuk van de organisatie rond wijlen Gwenette Martha. Hij zit zelf al een tijd ondergedoken, uit vrees voor een aanslag op zijn leven.

De huidige gangsteroorlog is al twee jaar gaande. Normaal gesproken wordt het na verloop van tijd wat rustiger, maar dat lijkt nu anders te zijn. Nou is het moeilijk om medelijden te hebben met de meeste van deze mensen – Martha zelf verdiende twee ton per week met zijn illegale activiteiten en was dus niet zomaar een draaideurcrimineel – maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat de politie ze elkaar op zo’n grote schaal laat neerschieten… en elkaars vriendinnen ook meteen maar even.

Tijd voor de autoriteiten om in actie te komen, desnoods door alle betrokkenen – en je overtuigt mij er niet van dat deze mensen stuk voor stuk onbekenden zijn van de politie – massaal te arresteren, vast te zetten op verdenking van allerlei soorten misdrijven, en ze vervolgens net zo lang uit te horen tot ze breken en uitleggen wat er aan de hand is, wie opdracht geeft om al die moorden uit te voeren, en wie er verder nog op de dodenlijst staan.

Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die een dergelijk ingrijpen niet zien zitten – ‘laat ze elkaar maar uitmoorden’ – maar helaas ligt het allemaal wat gecompliceerder. De staat kan het zich niet veroorloven om Nederland te laten verworden tot het wilde westen waarin criminele John Waynes boven de wet staan. Daar komt bij dat er vroeger of later ook onschuldige mensen om zullen komen bij het geweld; één verdwaalde kogel en dat is het dan.

Op pagina 2 een video over de oorlog in de Amsterdamse onderwereld en over het nieuwe soort criminelen dat het voor het zeggen heeft in het criminele circuit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

11 reacties

 1. Antivenin

  Zo te horen is het weer allemaal import wat de klok slaat bij deze bendeoorlog. Geweldig toch, die cultuurverrijking? Beetje jammer voor de “collateral damage” waar we ongetwijfeld op kunnen wachten, maar hé, je moet wat voor een verrijkte cultuur over hebben, nietwaar?

 2. Freek

  Emancipatie? Denk niet dat de vrouw zelf ook zo onschuldig was, ze zal zeker geweten hebben dat haar vrienden/relaties dit niet zijn.

  Risico van het vak noem ik dat maar, ze heeft ongetwijfeld ook genoten van het geld wat andere personen een hoop leed kost.

  En denk je dat iemand die 2 ton per week binnenhaalt niet de beste advocaten kan betalen om de regeltjes te vinden danwel voorlichting te krijgen wat de politie wel/niet mag met een verhoor en hoe lang dit max mag duren? Even daargelaten wat er nog onder te tafel mogelijk is met bedreigingen naar politie en familie?

 3. Frits B

  Het toverwoord is preventief. Mag niet. Als het in andere landen gebeurt roept de journalistiek massaal “dictatoriaal” en “schending van mensenrechten”. Inderdaad zijn de betrokkenen allemaal bekend, en de beste oplossing is misschien ze preventief te ruimen, maar zo werkt ons systeem niet. Er moet eerst een strafbaar feit gepleegd zijn.

 4. joga

  Laat ze maar lekker onderling tekeer gaan. Kost ook geen rechters en advocaten, die dit tuig toch weer met kerende post op onze gemeenschap afstuurt. Minder, minder, minder dus.

 5. Willie.F

  Ik lees steeds in de Media dat de gene die doodgeschoten zijn hele lieve mensen waren.

 6. Dagelijkse Standaard - commentaar en achtergronden bij het nieuws

  […] Jansonius en officier van justitie Jeroen van Berkel van het ’anti-liquidatieteam’ vandaag dat het geweld in de onderwereld nog lang niet is […]

 7. Dagelijkse Standaard - commentaar en achtergronden bij het nieuws

  […] Eindelijk wordt er actie ondernomen tegen de Mocro-maffia, de Marokkanen in Nederland die massaal liquidaties plegen op anderen omdat ze bang zijn dat ze anders zelf worden vermoord. De onderwereld zit vol met dat soort figuren. […]

 8. Laffe Mocro-gangsters duiken onder – De Dagelijkse Standaard

  […] wij eerder ook al berichtten gaat het helemaal verkeerd in de onderwereld. Waar de georganiseerde criminaliteit ooit in handen was van psychopaten die hun agressie enigszins […]

 9. Harry Mens staat op dodenlijst onderwereld – De Dagelijkse Standaard

  […] laatste dagen loopt het helemaal uit de hand in de onderwereld. Hele criminele volksstammen worden uitgeroeid door hun vijanden, laffe maffiabazen zijn het land al ontvlucht, en – oh ja – […]

 10. Weer een slachtoffer van onderwereldoorlog – De Dagelijkse Standaard

  […] geweld in de onderwereld loopt echt de spuigaten uit. Op oudjaarsdag werd de zoveelste crimineel doodgeschoten op […]

 11. Zoveelste afrekening in onderwereld Amsterdam – De Dagelijkse Standaard

  […] de afgelopen maanden hebben wij op DDS ruimschoots aandacht besteed aan de vele afrekeningen in het criminele circuit in met name Amsterdam. De ene na de andere topcrimineel (en diens handlangers) werd […]

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.