Partij voor de Dieren draait door: 'Varkens hebben hoogtevrees'

Geen categoriedec 09 2014, 13:00
Oh nee, ze mishandelen die lieve varkentjes!!!!
Volgens de Partij voor de Dieren horen varkens "niet op daken." Zij zouden namelijk hoogtevrees hebben.
U denkt waarschijnlijk dat ik een grap maak, maar de milieuhobbyclub geleid door Marianne "ik hoop op een revolutie tegen de mens en voor dieren" Thieme meent het echt:

Varkens horen niet thuis op daken, al was het maar omdat ze 'last hebben van hoogtevrees'. Dat stelt de Partij voor de Dieren. De eenmansfractie verzet zich tegen het voornemen van Rotterdamse Oogst om in juni tijdelijk twee varkens op een dak te plaatsen tijdens de Rotterdamse Dakendagen en deze na afloop te slachten.

Iedere keer dat ik dit soort nieuwsberichten lees over initiatieven van de PvdD staat het huilen mij nader dan het lachen. Varkens hebben hoogtevrees? Echt waar? En daarom moeten de activiteiten van de Rotterdamse Dakendagen maar verboden worden, in ieder geval deels?
Het doet allemaal denken aan de idiotie rond de ezels van Sint Eustatius. Toen eiste de PvdD dat het kabinet liet uitzoeken of een paar ezels die daar rondlopen wel goed genoeg behandeld werden. Indien dat niet zo was moest de regering daar iets aan doen. Jawel, het hele Midden-Oosten staat in brand, de belastingbetaler kan nauwelijks rondkomen, maar waar maakt Thieme zich druk om? Juist. Om een paar ezels en nu dus om twee varkentjes die een paar nachten op een dak worden gezet. Want zielig.
Onderhand wordt het tijd om deze partij tegen zichzelf te beschermen. Wat doet zo'n club in de Tweede Kamer en in gemeenteraden? Het heeft daar niets te zoeken. Lobbyclubs mogen gekozen volksvertegenwoordigers proberen te beïnvloeden, maar daar eindigen hun bevoegdheden. Ze gaan een stap of wat te ver als ze zich wérkelijk met de politiek proberen te bemoeien door plaats te nemen in de (lokale of nationale) volksvertegenwoordiging.
Ga maar lekker naar de kinderboerderij om je daar over al die lieve dieren te ontfermen. Op die manier hebben wij in ieder geval geen last van je.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten