Onderwereldoorlog breekt in alle hevigheid uit

Geen categoriedec 09 2014, 12:00
Voor het eerst is een vrouw doodgeschoten in de onderwereldoorlog.
Normaal gesproken heb ik er geen probleem mee dat criminelen elkaar de dood injagen, maar het loopt toch echt een beetje uit de hand. De hele clan rond de eerder vermoorde Gwenette Martha wordt uit de weg geruimd.
Sterker nog, zijn vijanden schieten nu ook al vrouwen/vriendinnen van topcriminelen neer. Nog even en de kids moeten er ook aan geloven:

De 34-jarige vrouw die maandagavond in Amstelveen is doodgeschoten, is een bekende van de politie met 'criminele antecedenten'. Hetzelfde geldt voor haar vriend, meldt de politie vandaag. Haar vriend H. is een vermoed kopstuk van de organisatie rond wijlen Gwenette Martha. Hij zit zelf al een tijd ondergedoken, uit vrees voor een aanslag op zijn leven.

De huidige gangsteroorlog is al twee jaar gaande. Normaal gesproken wordt het na verloop van tijd wat rustiger, maar dat lijkt nu anders te zijn. Nou is het moeilijk om medelijden te hebben met de meeste van deze mensen - Martha zelf verdiende twee ton per week met zijn illegale activiteiten en was dus niet zomaar een draaideurcrimineel - maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat de politie ze elkaar op zo'n grote schaal laat neerschieten... en elkaars vriendinnen ook meteen maar even.
Tijd voor de autoriteiten om in actie te komen, desnoods door alle betrokkenen - en je overtuigt mij er niet van dat deze mensen stuk voor stuk onbekenden zijn van de politie - massaal te arresteren, vast te zetten op verdenking van allerlei soorten misdrijven, en ze vervolgens net zo lang uit te horen tot ze breken en uitleggen wat er aan de hand is, wie opdracht geeft om al die moorden uit te voeren, en wie er verder nog op de dodenlijst staan.
Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die een dergelijk ingrijpen niet zien zitten - 'laat ze elkaar maar uitmoorden' - maar helaas ligt het allemaal wat gecompliceerder. De staat kan het zich niet veroorloven om Nederland te laten verworden tot het wilde westen waarin criminele John Waynes boven de wet staan. Daar komt bij dat er vroeger of later ook onschuldige mensen om zullen komen bij het geweld; één verdwaalde kogel en dat is het dan.
Op pagina 2 een video over de oorlog in de Amsterdamse onderwereld en over het nieuwe soort criminelen dat het voor het zeggen heeft in het criminele circuit.
In het verleden werden criminelen rustig oud, maar die tijd ligt ver achter ons. Tegenwoordig is Amsterdam "een speeltuin voor zware criminelen." Dat blijkt uit de video hieronder waarin o.a. oud-volkscrimineel Steve Brown uitlegt wat er tegenwoordig in dat opzicht gebeurt in ons land. Dit interview werd kort na de moord op Martha uitgezonden. Het is daarbij opmerkelijk dat hij al voorspelde dat de oorlog hiermee nog lang niet was afgelopen.
De killing fields of Amsterdam bestaan echt. En dat met dank aan a) nieuwe criminelen die zich spiegelen aan Amerikaanse gangsters (van films en hiphop-muziek) en - het moet gezegd worden - door volstrekte incompetentie van de autoriteiten die volstrekt machteloos toe staan te kijken terwijl allerlei soorten gangsters elkaar afmaken.
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=n90DvOmf3b8[/embed]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten