Politie: ‘Geweld Mocro-maffia gaat keihard door’

Wat ze eraan doen vraagt u? Helemaal niets natuurlijk.

Hier word ik dus letterlijk onwel van. In een exclusief interview met De Telegraaf onthullen politiechef Pim Jansonius en officier van justitie Jeroen van Berkel van het ’anti-liquidatieteam’ vandaag dat het geweld in de onderwereld nog lang niet is afgelopen.

“Het gaat volgens ons al lang niet meer om een partij verdwenen cocaïne. Het gaat soms om paranoïde gedrag van kopstukken, die zelf denken dat ze op een dodenlijst staan en daarom maar kiezen voor de vlucht vooruit. Zelf hun vermeende vijand liquideren dus.”

Nou is het leuk een aardig dat de politie weet wat er speelt in de onderwereld, maar het zou nog leuker zijn als men er iets aan deed. Wat dat betreft komen de twee onmiddellijk met allerlei excuusverhaaltjes aanzetten (families van slachtoffers werken niet mee omdat ze bang zijn om zelf op een dodenlijst te worden gezet, bewijs is lastig te vinden omdat die nare huurmoordenaars hun auto’s in de brand zetten als hun taak volbracht is, etc.), maar overtuigend is het allemaal niet. Als de politie namelijk weet wie voor zijn leven moet vrezen en ook wie achter een mogelijke aanslag zal zitten kan men gewoon in actie komen.

In plaats daarvan kijken ze rustig toe terwijl Mocro-gangers hele steden onveilig maken en jonge moeders voor de ogen van hun kinderen doodschieten. Het enige waar ze onderhand in uitblinken is achteraf tekst en uitleg te geven over het gebeurde. Leuk, maar misschien dat ze voortaan iets kunnen doen om moordaanslagen te voorkomen? Ik weet het, een gekke gedachte, maar ja, je moet toch wat als je dit soort verhalen tegenwoordig dagelijks leest.

Lees verder op pagina 2.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

8 reacties

 1. joga

  Laat ze elkaar maar uitmoorden en collatoral damage op de kop toenemen. De hele politie is toch al verworden tot een stelletje laffe mietjes met in hun slipsteam de bijbehorende rechters en advocaten. Als de dood voor de Mocro-terreur, maar top of the world in het uitschrijven van bonnen voor 4 km te hard rijden, want dan kunnen ze zich verstoppen in het struikgewas en hun apparatuur gecamoufleerd opstellen, zodat niemand ze ziet. Bij gevechten gaan ze graag eerst een straatje om en kiezen als ze niet weg kunnen komen altijd voor de aanvaller, zeker bij een bepaald soort volk. Angst, angst, angst. Zeker ook bij hun bazen tot en met de minister van binnenlandse zaken en zelfs nog hoger.

 2. Epimenides

  Mocro’s, zeg kan het wat minder..?

 3. pejoar

  ik kan me nog herinneren dat ongeveer 15 jaar geleden in Amsterdam veel overlast was van jonge mocro’s.
  de pvda sprak toen over de kutmarokkaantjes die heel vervelend deden.ze kregen taakstrafjes en velen waren al tientallen keren opgepakt.recidivisme werd niet eens zwaarder gestraft en nu zitten we met die groep die ouder is geworden en zwaar crimineel is.de kronkelgedachte van links dat we ze moesten helpen heeft dit dus opgeleverd.lekker soft beleid en dit is de uitkomst.

 4. Antivenin

  “lekker soft beleid en dit is de uitkomst”

  En straks gaan we hetzelfde doen met teruggekeerde jihadgangers, knuffelen en “helpen”. Wat een vooruitzicht…

 5. W.H.J. Reiss

  Dit is nog maar het begin. Wen er maar vast aan.
  Straks worden de Nederlanders afgeslacht zoals ISIS dat nu al doet in Syrie. Daar hebben de meesten in NL voor gekozen, dus niet zeuren als je kleinkinderen worden afgemaakt.

 6. Pieter V

  Dat is toch voor een deel hetzelfde geteisem dat destijds de diamantbuurt terroriseerde en door de politiek correcte, zelfverklaarde moreel superieure Übermensch en lafbek Job Cohen als onaantastbaar werd verklaard?

  U weet wel, de landverrader die verkondigde dat mensen met kritiek op dat geteisem niet in Amsterdam hoefden te wonen. Uiteraard was het geteisem meer dan welkom in Amsterdam.

 7. Ruud562

  De politie zou wel willen doorpakken, maar als ze dat doen worden ze teruggefloten en van rascisme beticht. Of krijgen te horen dat ze te hardhandig waren en de “slachtoffers” daardoor recht op een schadeclaim hebben. Ofdat de bewijsvoering te weinig was etc.
  Nee, wat er drastisch hier moet veranderen is de wetgeving c.q. rechtspraak!

 8. Dagelijkse Standaard - commentaar en achtergronden bij het nieuws

  […] Michael van der Galien schreef gisteren naar aanleiding van een interview met politiechef Pim Jansonius en Officier van Justitie Jeroen van Berkel dat er veel meer moet gebeuren tegen de Mocro-maffia. Citaat: […]

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.