Held redt invalide Arno van dood door trein

Kan deze man een lintje krijgen?

Heel vaak leest u slecht nieuws op websites als De Dagelijkse Standaard, RTLNieuws.nl, NOS.nl, Telegraaf.nl en ga zo maar door. Dat is niet zo gek: negatief nieuws is nu eenmaal vaak spraakmakend en belangrijk.

Toch gebeurt er af en toe iets positiefs dat de aandacht verdient. Case in point, dit verhaal in het AD:

Met een rolstoel stilvallen op het spoor. Dat gebeurt alleen in films zoals Flodder, hield Arno Hubert (64) uit Veenendaal zichzelf altijd voor in de 26 jaar dat hij nu invalide is. Tot hij gisteren zelf aan de dood ontsnapte. ,,Ik heb nog nooit zoiets mafs meegemaakt.”

Arno laat zijn hondje elke dag uit – steeds weer moet hij verscheidene malen het spoor oversteken. 26 jaar lang was dat geen enkel probleem, zeker niet met zijn scootmobiel die altijd functioneerde en sterk en betrouwbaar was.

Tot gisteren. Hoewel hij de eerste spoorwegovergang zonder kleerscheuren overkwam hield zijn scootmobiel er opeens mee op toen hij een tweede overgang wilde passeren. Hij stond in het midden van het spoor, maar kon niet wegkomen. Niet in de stress – want ach, hij had de tijd nog wel – begon hij wat aan zijn scooter te sleutelen. Sleutel erin, draaien maar en gaan met die… nee dus.

Plotseling dalen de spoorbomen met luid geklingel neer, aldus het AD. De machinist ziet Arno zitten en trekt aan de handrem, maar dan is het al te laat: de trein staat echt niet op tijd stil.

En dan komt het: een heldhaftige automobilist ziet wat er gebeurt, stapt uit, rent naar Arno en zijn hondje, en trekt ze naar de andere kant van de spoorweg. Meteen daarna raast de trein voorbij: de scootmobiel, die er nog wél staat, wordt compleet vermorzeld.

Wat is zijn redder een held. Er is bijzonder veel lef voor nodig om op zo’n moment in actie te komen; de automobilist riskeerde namelijk ook zijn eigen leven. Hij hoefde maar te vallen of ze waren allebei (of, als we het hondje meetellen, alle drie) omgekomen.

Kan die man in het nieuwe jaar een lintje krijgen van de koning? Als iemand het verdient, is hij het.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

 1. Kuifje

  Mee eens. Deze man verdient een lintje door zijn heldhaftig optreden.

 2. JanvanEechoud

  Helemaal mee eens!
  Maar ben ik nou grof als ik denk dat de redder een PVVer geweest moet zijn?
  Behulpzaam. Het gevaar niet uit de weg gaand om mensen te helpen?
  Heeft een “linker” de trein aangestuurd?
  Of ben ik nou zo paranoïde geworden door het linkse grove verbale geweld? 😉
  Mvg.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.