Hollande voor paal gezet door het internet

De president van Frankrijk is ernstig in verlegenheid gebracht door een serie Photoshops naar aanleiding van een beschamende persfoto.

Met zulke lage approval ratings zouden we haast bijna vergeten dat François Hollande nog jaren te gaan heeft als staatshoofd van Frankrijk, en in die hoedanigheid dus een hoop bezoeken aan het buitenland zal brengen.

Gisteren was toevallig de beurt aan Kazachstan, waar de bewoner van het Elysee dit kiekje met de president van dat land liet vastleggen:

De president heeft kennelijk een nogal extravagante jas cadeau gekregen van de Kazachstaanse regering, en laat zich als een ware mannequin dit ook gewoon zonder enige vorm van protest aan het lichaam hijsen. Het geheel is zo ongelofelijk komisch en zo weinig serieus te nemen, dat Photoshoppers zich verdrongen om Hollande grafisch voor joker te zetten. Dan krijg je dus dit soort toestanden:

Het is de zoveelste PR-blunder van de president van Frankrijk, die z’n reputatie als geloofwaardig staatshoofd weer een beetje verder heeft zien afbrokkelen. Erger nog voor hem is dat hij een Fransman is. Dat wil zeggen: hij is onderdeel van een cultuur waarin uiterlijke eer heel belangrijk is, en waarin het uiterst fnuikend is om vooral als een soort joker door te leven te moeten gaan, terwijl je eigenlijk hard probeert om een respectabel politicus te zijn. Zeker als ze zich tot ver  in het grote boze buitenland over je verkneukelen, zoals nu het geval is.

Wat mij betreft deze hele rel: eigen schuld, dikke bult voor Holland. Moet je je maar niet laten fêteren door één van de meest corrupte regeringsleiders van de gehele wereld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

  1. MareJane

    Hollande is nog niet op bezoek geweest bij Porosjenko? Je weet wel de CIA-puppet die de burgers in Oost-Oekraïne bestookt met cluster- en fosfaatbommen? http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=8306:2014-09-01-09-44-40&catid=9:binnenland&Itemid=22 Kijk naar de inhoud van het artikel en don; t kill the messenger.
    Bij die man is Hollande nog niet geweest? Komt vast nog wel want die beste man is een vriend van Amerika/EU.

  2. JanvanEechoud

    Mijn voorkeur gaat toch uit naar de sympathieke Obelix……

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.