ISIS-vrienden Boko Haram moorden stevig door in Kameroen

Geen categoriedec 28 2014, 12:00
Hoe ongelofelijk wreed en gewelddadig ISIS ook is in het Midden-Oosten, hun vrienden uit Nigeria (en nu ook Kameroen) timmeren stevig aan de weg in Centraal-Afrika.
Alhoewel Westerse media over het algemeen de voorkeur geven aan het Midden-Oosten boven Afrika in keuzes welk nieuws groot te brengen (en dat om tal van redenen ook begrijpelijk is), moeten we niet vergeten dat elke dode die valt door het toedoen van islamistisch terreur er eentje teveel is. En dertig? Dat is zeker een onacceptabel aantal:

Terreurbeweging Boko Haram heeft in het noorden van Kameroen een bloedbad aangericht. Strijders van de islamitisch-extremistische groepering hebben bij een aanval zeker dertig bewoners van het dorpje Mbaljuel gedood, hebben plaatselijke autoriteiten zaterdag bevestigd aan het Duitse persbureau DPA.

Wat in deze situatie extra grievend is, is duidelijk dat Boko Haram niet langer een exclusief Nigeriaans probleem is. Evenals hun vrienden bij ISIS (Boko Haram is naast anarcho-kapitalisten de enige entiteit op aarde die ISIS erkent als een staat.. dat u weet wat voor vlees u in de kuip heeft) hebben de moslimterroristen niets op met landsgrenzen. Ze hebben hun eigen grenzen, en die beginnen bij de Oeigoeren in China en reiken tot Wenen in Oostenrijk en Nigeria in Afrika. Al het gebied daartussen islamitisch eigendom, en zal uiteindelijk worden veroverd door Boko Haram en ISIS!
Dat klinkt misschien belachelijk voor ons.. we zien ze al aankomen, stelletje analfabete schreeuwers! Zijn geen partij voor onze F16s en onze patriots. Dat mag misschien wel zo zijn, maar we moeten echt niet onderschatten wat voor een gehersenspoelde freaks dit zijn, en tot welke uitersten zij bereid zijn te gaan. Boko Haram propageert zelfs dat de aarde plat is (!), en is al maanden de de facto baas van noordelijk Nigeria. Deze gekkies zijn misschien volkomen krankjorum, maar wel een militaire macht om serieus rekening mee te gaan houden.
Dat geldt niet alleen voor Kameroen, dat nu ook geregeld wordt lastiggevallen door deze terroristen, maar ook voor het Westen. Want als ook Kameroen Boko Haram niet kan stoppen is de vraag wie dat nog wel kan doen voordat het te laat is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten