Jalta presenteert top-50 Invloedrijkste Rechtse Nederlanders

Hét lijstje waar rechts Nederland op heeft zitten wachten. 

Jalta heeft een mooie top-50 samengesteld van de invloedrijkste rechtse Nederlanders. Er staan een heleboel bekende namen op, maar er staan ook een paar verrassingen op het lijstje. Gisteren zette Jalta de nummers 50 tot en met 26 online, en vandaag de top-25.

Wie er op nummer één staat, moet u zelf maar even lezen op Jalta.nl, maar op de tweede plaats staat… tromgeroffel… Geert Wilders.

Wat de lijst zo interessant maakt, is dat er niet alleen politici op staan – want die zijn inderdaad invloedrijk omdat ze bepalen wat er gebeurt op het Binnenhof – maar ook economen, hoofdredacteuren, journalisten én bloggers. Vooral dat laatste vinden we bij De Dagelijkse Standaard natuurlijk een goede ontwikkeling, want de Nederlandse blogosfeer wordt ieder jaar groter en invloedrijker, mede omdat DDS maar blijft groeien en groeien.

Dat we invloedrijk zijn, blijkt wel. Onze hoofdredacteur, Michael van der Galien, staat in de top-50 van Jalta. Niet helemaal bovenaan, nee, dat (nog) niet, maar op de 48e plek. Dat toont maar weer eens aan dat we echt een serieuze stem zijn in de wereld van online media. We zitten inmiddels op meer dan een half miljoen unieke bezoekers per maand, en daar zijn we trots op (maar we blijven niet stilzitten, we willen ook volgend jaar weer doorgroeien).

Het feit dat Michael op plaats 48 van de top-50 staat, en ikzelf in het rijtje met eervolle vermeldingen, is een aanmoediging vooral door te gaan waar we mee bezig zijn in het nieuwe jaar. We moeten volgend jaar toch minstens een paar plekken zijn gestegen. Daar gaan we voor. Challenge accepted, zoals ze dat in het Engels zouden zeggen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

21 reacties

 1. Frank

  Geert Wilders..? ….rechts?

 2. lic

  Grappig, de leider van de partij die het Catshuisberaad heeft laten klappen door niet te willen bezuinigen, staat op 1.

  1. cmsuijkerbuijk

   Voor dat “klappen” moet je bij het CDA zijn, mijn beste! Dat is door deze partij zélf verklaard. En Wilders wilde bovendien wel dégelijk bezuinigen, namelijk linkse speeltjes, zoals op O.S. (Gesaboteerd door het CDA en daardoor geklapt), Windmolen subsidies en andere groene idioterie. Echt réchts dus!!!
   Verdraai de waarheid nou eens niet voortdurend!

   1. lic

    Al gezien wie er op 1 staat?

  2. Niek Verheyen

   Als er een partij was die wilde (en wil) bezuinigen dan was (en is) het juist de PVV. De rest komt niet verder dan lastenverzwaring op lastenverzwaring.

 3. tonzwart

  @ lic
  Als je Wilders bedoelt, dan maak je een foutje; Wilders staat op 2.

  Verder staan zowel Rutte als Kamp in het lijstje. Die kan ik geen van beiden rechts vinden.

  1. lic

   Waarom zou ik Wilders bedoelen? Ik heb het toch over de partij die het Catshuisberaad heeft laten klappen, samen met de VVD?

 4. halo1

  Er is nog steeds een wanverhouding tussen links en rechts..op dat links-zijn staan mensen zich voor.. en dat (zgn) rechts-zijn wordt vaak ontkend…dit is eigenlijk het probleem…die associatie van rechts=slecht.

 5. Gielah

  Het verdraaien van de waarheid wordt door sommigen als leuk, bijdehand, scherp op de snede discussiëren gezien…. als het al niet een domweg na kwekken van ( linkse) kranten en mediafiguren is… of van iemand die toevallig naast hen zat in de kroeg, of die het hoogste woord had op een verjaardag.

  Een en ander houdt helaas in dat maar een héél klein deel van de mensen in staat blijkt om zelf te denken… en dat de meerderheid alleen maar volgt en imiteert en dit dan desondanks met veel aplomb als de eigen mening presenteert… en ik vrees dat men dat vaak zelf nog dénkt ook… dat het naar voren gebrachte iets origineels en zelf-bedachts is… opgekomen uit het eigen denkvermogen.
  Lieden die tegen Wilders aanschoppen zijn voor 99% op geen enkele oorspronkelijke gedachte te betrappen… het is steeds dezelfde uitgekauwde riedel.
  Bij de meest gestoorden onder hen wordt er dan over Führer en blond haar en NSB en nazi gerept… zó verrassend!
  Bij andere simpeltjes is Wilders óf veel te rechts… of veel te links… of soms zelfs allebei tegelijk… maakt niet uit… als het maar als zwartmakerij te misbruiken is… kwak maar neer.

  Geen groter bedrog dan dat, waarmee mensen zichzelf bedonderen.

 6. Twan 21

  Je kunt jezelf natuurlijk ook te rijk rekenen. Meest invloedrijkste rechtse Nederlander. Tjonge. Rechts Nederland lijdt meestal en nogal zieltogend bestaan. We kunnen natuurlijk doen alsof de blogsphere al enige invloed heeft maar dat is natuurlijk niet zo. Sites als de DDS schrijven voornamelijk voor de eigen bühne. Nederland neemt er hoegenaamd geen notie van. 99,9% van de Nederlanders heeft nog nooit van DDS gehoord. Rechts Nederland zal toch heus de MSM moeten veroveren of op z’n minst het gekakel van de publieken moeten uitschakelen wil het rechtse geluid hoorbaar worden.

  Daarbij moet je de term rechts wel heel erg optrekken wil je de PVV rechts noemen. Dan zul je toch echt het liberale gedachtengoed als een vereiste moeten schrappen. Ik ben dat niet van plan en vind dus ook dat de lijst behoorlijk vervuild is met mensen die ik als links beschouw.

  Wilders op 2. Wat is er liberaal aan die vent? Die hoort helemaal niet in dit rijtje thuis. Hij is alleen rechts te noemen wanneer je van anti-EU opvattingen en anti- islam opvattingen een rechts gedachtegoed maakt. Ik sta achter beide zaken maar zou ze nooit links of rechts noemen. Hoogsten gezond verstand.

  Het feit dat Rutte op plaats 7 staat is een gotspe. Deze man hoort thuis bij de links liberalen van D’66 en niet in een rijtje van rechtse mensen.

 7. Phoenix

  Als er een lijstje zou zijn van de meest nutteloze bezigheden in het heelal, dan zou het maken van lijstjes onbetwist op nummer één staan.

 8. joga

  Waarom kun je niet rechts zijn ,wanneer je elke dag maar weer opkomt voor de ouderen, die Nederland na de oorlog hebben opgebouwd en nu voortdurend worden bestolen en verwaarloosd? Dat is niet socialistisch maar sociaal en rechtvaardig. Hé, hersenloze garnalen is dat nu zo moeilijk te begrijpen, oh wacht…….

  1. Twan 21

   Je betoog klinkt alsof het door de PvdA is gedicteerd. Rechts betekent zelfredzaamheid.
   Zelf zorgen dat je een goede oude dag hebt. Zelf zorgen dat je later niets te kort komt. Zelf je geld verdienen en zelf bepalen hoe je het uitgeeft.

   Wanneer je naar de staat kijkt om te zorgen dat die op een sociale en rechtvaardige manier met belastinggeld voor je zorgt dan ben je toch echt links gedachtegoed aan het uitventen.

  2. RaySmith15

   joga
   je verwoord precies wat ik als pensionado voel in het hedendaagse NEDERLAND.
   Bedankt.

 9. Daniel

  Beste Gielah
  ‘Lieden die tegen Wilders aanschoppen zijn voor 99% op geen enkele oorspronkelijke gedachte te betrappen… het is steeds dezelfde uitgekauwde riedel’, schrijf je terecht.
  Maar helaas zijn de lieden die uitgesproken voor Wilders zijn niet anders in de wijze van argumenteren. Dat is ook dezelfde uitgekauwde riedel.
  DDS is niet bepaald een platform voor genuanceerde meningen die in fatsoenlijk Nederlands worden neergezet.
  Als het niet over politiek gaat lukt dat beter.
  Maar het idee om de 50 invloedrijkste Nederlanders te presenteren waaronder heel veel columnisten , schrijvers, leden van de tweede kamer en ministers van een linkskabinet. Ja, zo heb je echt invloedrijke Nederlanders, als je een column kunt schrijven ben je in de visie van Jalta een invloedrijk persoon.
  Dat van WC eend die WC eend adviseert, ik neem nog een oliebol en ga Youp van het Hek kijken.
  Die doet minder aan zelfbevlekking dan Jalta en ik kan het niet helpen ik moet wel lachen om dat kleine, dikke gutmenschje. Politiek gezien kan ik mijn eigen mening wel vormgeven, daar heb ik geen Jalta, DDS, de Volkskrant of de NRC voor nodig.
  Voor de goede orde ik lees die kranten en internetblogs wel.

 10. Limburgse Kuifje

  Ja Daniel, mensen die voor Wilders zijn komen toch veelal met argumenten aan en kennen erg goed de inhoud van zijn partijprogramma. Dit ontbreekt nogal veelvuldig aan de linkerzijde van het spectrum.

  Oh ja en het was leuk bij Youp, he?! Heb je goed naar de achtergrond gekeken? Een blauw geheel met links daarin een draaiende subsidie slurpende windmolen, in het midden een kerktorentje en rechts een gigantisch grote moskee met 4 minaretten. Echt een Nederlands tafereel voor de oudjaarsconference (lol).

 11. toetssteen

  @Limburgse kuifje
  Ben blij dat de tv uit was en ik gezellig met vrouw en zoon zat te keuvelen. Hapje en paar slokjes Moët om te klinken, was me meer waard dan die zouteloze rommel op de buis.

  Blijkbaar heb ik er niets aan gemist.

 12. Robert Lemm

  Invloed is niet meetbaar.

 13. Mowdes

  Sybrand van Haersma Buma, Kamerlid, rechts? Dan was Jezus ook rechts!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. Daniel

   Het is bekend dat God rechts is en Jezus links.
   Bijbelstudie geeft aan dat het oude testament rechts is en het nieuw testament links.
   Joden kennen en erkennen alleen het oude testament, daarom zijn alle fundamentalistische joden rechts.
   en fundamentalistische moslims zijn de weg kwijt.

 14. Bes Tolen

  Ik ben niet blij met die lijst. In de eerste plaats wordt alles wat niet links is onder rechts geschoven. Dat is zeker bij linkse media het geval. Maar dat is te gemakkelijk; er is geen eerlijke reden anders dan onnozelheid dit schema te volgen. Niet links wil niet zeggen rechts. Een heleboel kiezers willen niet ingedeeld worden bij rechts; ook al heeft men een hekel aan links en vaak gekregen nadat dezen in hun jongere jaren links waren. Inderdaad maar de tijden zijn veranderd. Rechts was vroeger kerkelijk rechts en daarmee ook de confessionele partijen. Dat is gaandeweg bij de kerken en de confessionele partijen veranderd uit puur opportunisme. Om reden dat rechts vroeger vooral kerkelijk rechts was zullen velen zich op basis van hun gevoel al niet het etiket rechts willen laten opplakken. Maar de belangrijkste reden is wel, dat veel kiezers zich niet bij links thuis voelen en zich ook niet of nauwelijks bij rechts thuis voelen. PVV-stemmers en politiek aanverwant met name. Wat moet je dan nog met opportunisten als Buma als nummer 1 op de lijst of staatssecretaris Teeven, die het land met zijn zigzagbeleid ook enorm schaadt. En trouwens de VVD op zich, die een uitgesproken linkse koers vaart op financieel economisch gebied waar de burger het slachtoffer is, en op dat van persoonlijke rechten en dat van immigratie en (ex-)vreemdelingen. De VVD heeft geen ruggengraat en dat is te wijten aan armoe aan doorgronde ideevorming en gebrek aan invoeling. Van vrijwel elke VVD’er, die een internationale functie heeft of krijgt, moet je zijn of haar ondoordachte opvattingen vrezen. Dat leidt nogal eens tot ongelukken en ongerijmdheden. In welke slechte ontwikkelingen van de laatste dertig jaar is de VVD niet meegegaan? Geen enkele goed gegaan?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.