Jihadi’s willen terug naar mammie

“Mijn iPod werkt niet meer. Ik moet naar huis komen.”

De jihadi’s die zich hebben aangesloten bij ISIS in Irak en Syrië zijn niet allemaal even blij. Sommigen willen het liefst zo snel mogelijk naar huis, terug naar hun moeder. In uitgelekte sms’jes klagen Franse jihadi’s steen en been over de situatie waar ze in zitten.

Jonge jihadi’s, zowel meisjes als jongens, sturen sms’jes naar hun moeders waarin ze klagen over hoe koud het wel niet is, dat hun iPod niet meer werkt en dat ze de hele tijd de was moeten doen. Veel liever zouden ze natuurlijk aan het moorden slaan, maar kennelijk is niet iedere jihadi daar geschikt voor:

Another disillusioned volunteer said: “I’m sick of it. They make me do the washing-up.” A third appealed for clemency from the French authorities, who have a policy of arresting returning jihadis. “I’ve done hardly anything but hand out clothes and food,” he said. “I’ve also cleaned weapons and moved the bodies of killed fighters . Winter is beginning. It’s starting to get tough.”

Een van hen heeft in een berichtje geschreven: “They want to send me to the front but I don’t know how to fight.” Ja, ja. Het is heel simpel hoor. Je pakt een automatisch vuurwapen, je verovert een dorp en hakt vervolgens de hoofden af van iedereen die je niet aanstaat. Zo rolt ISIS.

Deze sms’jes zijn natuurlijk niet voor niets uitgelekt. De advocaten van teruggekeerde Franse jihadi’s willen met de sms’jes aantonen dat hun cliënten gewoon brave jongens en meisjes waren en dat ze heus niks verkeerds hebben gedaan:

A group of French lawyers  is working with relatives to try to ease the passage home of scores of other Isis recruits, according to Le Figaro. They have collected text messages and emails which suggest that many of the volunteers feel that they have been “cheated” into making the hazardous journey to the Middle East.

Dat is in een enkel geval misschien (met de nadruk op misschien) zo, maar iedere jihadi die zich heeft aangesloten bij het grootste gevaar van deze tijd, ISIS dus, moet snoeihard worden aangepakt. Ze verdienen niet minder dan tientallen jaren cel wegens deelname aan een terroristische organisatie. Ja, ook de jihadi’s die tegenover hun moeders klagen dat het zo koud is in Syrië en dat ze niet weten hoe ze moeten vechten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

14 reacties

 1. hendrikush

  Watjes van Allah

 2. Van Dickhout Plancken

  Vroeger hadden de Fransen voor zulke typen de verbanning naar het Duivelseiland. Ik zou pleiten voor herinvoering van die straf.

 3. pietkremer

  Ze zijn natuurlijk wat bleek om de neus geworden van het transporteren van gedode medestrijders. Ze verkeerden waarschijnlijk in de veronderstelling dat ze het vooral druk zouden krijgen met het afvoeren van de lijken van Koerden en onschuldige burgers. Dus werden ze met hun neus gedrukt op de dikke kans dat ze het er zelf ook niet levend van af zouden brengen. Als je lijken van jihadi’s afvoert, ben jezelf ook aan het front, zelfs als je alleen maar wapens reinigt. Vanuit mijn diensttijd weet ik me te herinneren, dat een kanon door meerdere manschappen wordt bediend, onder wie de schutter, de lader en een poetser. Nu het de heren te heet onder de voeten wordt, willen ze de plaat poetsen. Oorlog is nu eenmaal andere koek dan een oud vrouwtje van haar tas beroven. De jongens werden gelokt door de mare dat er zonder gevaar voor eigen leven op los kon worden gemoord. Dat was ook zo zolang de Koerden niet in de tegenaanval waren gekomen en zolang de coalitie van de willenden nog niet met bombarderen was begonnen. Ze gingen er vanuit dat ze weerloze onschuldige burgers konden afschieten als waren het hazen of konijnen. Maar nu schieten die dekselse Koerden zo maar terug. Dus snel naar huis onder moeders rokken.

 4. Eliza

  Meestal staat een fransman er niet om bekend dat ie een woordje over de grens spreekt. En ineens kunnen ze zich prima uitdrukken, per SMS, in de Engelse taal. Goeie advocaten, hoor!

  1. Michael van der Galien

   Umh, ik denk dat de originele berichten in het Frans waren, maar dat The Independent – een Britse krant – ze vertaald heeft zodat haar lezers – Britten – de boel ook kunnen begrijpen. Wel zo handig.

 5. Frank

  Jammer dat de guillotine niet meer wordt gebruikt.

 6. Wilhelmson

  Er zijn ca. 50.000 ISIS-ers en groeiende. De terugvloei van deserteurs is beduidend klein om impact op ISIS te hebben, maar wel groot genoeg voor de oorsprongslanden als frankrijk , Belgie , Nederland , Duitsland en Engeland om de strengste maatregelen te nemen.

 7. Wilhelmson

  Zolang die IS-barbaren en hun supporters in het midden oosten niet zijn Kalltgestellt en uitgeschakeld, heeft het geen zin te praten over herintegratie van terugkeerders (deserteurs) , want dat schijnt iets te zijn dat door moslims alleen maar voor zich zelf aanvaard wordt, maar niet in hun eigen denkwereld in hun gemeenschap en tegenover anderen.
  Het blijft dan ook verbazen dat de linksen in West-Europa de hand blijven houden boven een gemeenschap van nooit geïntegreerde fanatiekelingen , die door advocaten als geheel als slachtoffers wordt voorgesteld, maar die zoveel extremisme vertegenwoordigt dat 90% van de huidige bloedige wereldconflicten er het gevolg van zijn.

 8. Limburgse Kuifje

  Alle jihadi’s die zich daar hebben aangesloten bij IS of hebben meegedaan aan die strijd moet je inderdaad voor tientallen jaren vastzetten. De aanklacht moet zijn dat ze deel uit maakten van een terroristische organisatie en of dat ze oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid hebben gepleegd, of in het minste geval medeplichtigheid hieraan.

  De straf is gerechtvaardigd en dit deden we toch ook met iedereen die zich bij de nazi’s aansloot. Of je nu administratie voor hen deed of meevocht aan het front, maakt niks uit, je bent een onderdeel van hen.

  Voor de bewezen koppensnellers en of oorlogsmisdadigers hebben nog een andere straf. De doodstraf en dan uitgevoerd op middeleeuwse wijze. Ze willen toch graag oog om oog, tand om tand. Nou dan mogen ze worden gevierendeeld of bijvoorbeeld de druppeldood. Ga eens kijken Teeven en Opstelten in de GEVANGENHOEK in Den Haag. Je loopt het binnenhof af en steekt de straat over en dan naar rechts. Na ongeveer 100 meter ben je er. Moet je echt doen. Zo horen we met dit barbaarse tuig om te gaan.

  1. Costa

   Helaas, hier in Nederland is de maximale straf voor het deelnemen aan een terroristische organisatie 8 jaar.

   Mocht iets heftigers aangetoond worden, zoals zware mishandeling (lijkt me lastig), dan kun je iemand een jaar of 18 vastzetten. Meer wordt lastig.

 9. Pjotter

  En dat moeten we geloven, de jongens en meisjes hebben de was moeten doen en humanitair werk en dan mogen ze naar huis
  met leuke alibie´s en verzwegen opdrachten,
  opsluiten dat gajes en zo lang mogelijk, maar ja Nederland he, waar je wordt vastgezet als je een inbreker in je huis in elkaar heb geramd.

 10. RvRavenstijn

  Papa le Pen wilde de guillotine weer uit de mottenballen halen — lijkt me een prima plan !!

 11. AJGRaalte

  Kostelijk! De verwende prinsjes moeten ineens huishoudelijke (vróuwenwerk!!!) karweitjes opknappen. Tja, dat valt tegen, hè?!

 12. Ingwaz

  Radicalen worden weer gematigd?? Hulde voor dit voortschrijdend inzicht? Of hebben deze bange poeperts bedenkingen bij de 72 maagden?

  Ad patibulum!! Allemaal, ja ook de mannelijke wasvrouwtjes. We weten allemaal waarom ze er in de eerste plaats heen gingen. Lekker moorden in naam van de religie van de vrede.

  Geef ze wat ze anderen wilden aandoen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.