Laf overval-tuig jat tienduizenden euro’s van oud stelletje

Hoe halen ze het in hun hoofd?

Als ik dit soort berichten lees, denk ik: het is misschien maar goed dat ik nooit politie-agent ben geworden (ja, dat was vroeger een droom van mij, net zoals ik droomde van een eigen televisie en een spelcomputer op mijn kamer, maar toch). Ik zou de overvallers van een bejaard Tilburgs echtpaar dat nu tienduizenden euro’s armer is echt iets aandoen. Ik lees dit en ik kan mijn boosheid niet voor me houden:

De beroving gebeurde aan het einde van de middag in het Reeshofpark. Het echtpaar had geld opgenomen en boodschappen gedaan, die ze in hun blauwe boodschappentrolley vervoerden. Twee nog onbekende mannen sprongen op de Reeshofdijk uit de bosjes en beroofden de man en vrouw, die daarbij op de grond vielen. Daarna vluchtten de daders in een auto die klaarstond. De slachtoffers zijn opgekrabbeld en naar huis gelopen, waar ze de politie hebben gebeld.

Als je een bejaard echtpaar van 82 en 83 jaar oud berooft van het kleine fortuin waar zij hun hele leven hard voor hebben gewerkt en ze met zoveel geweld behandelt dat ze op de grond vallen, dan ben je een ontzettend, ontzettend laffe hond. Dan verdien je niet alleen een levenslange celstraf, dan verdien je wat mij betreft zelfs de doodstraf, als we die nog zouden hebben.

De lafaards hebben ontzettend veel geluk met hun laffe actie. Het echtpaar kan bijna niets vertellen over hoe de meest laffe overvallers van het jaar 2014 eruitzien. De politie is op zoek naar getuigen, maar de daders hebben ‘m natuurlijk allang gevlogen en kopen met het geld nieuwe auto’s, televisies, waarschijnlijk een flinke dosis drugs, etc. Het is te walgelijk voor woorden.

Criminelen worden steeds laffer, maar ook steeds gewelddadiger en brutaler. Het kan ze allemaal niks schelen. Ze haten de Nederlandse wetten en doen waar ze zelf zin in hebben. Het is zwaar onrechtvaardig dat de daders van deze overval waarschijnlijk nooit voor de rechter hoeven te komen. Oh, als ik nu politie-agent was geweest in Tilburg, dan had ik het wel geweten. Dan had ik er mijn persoonlijke missie van gemaakt om de daders op te sporen. En dan had ik ze, voor ik ze zou overdragen aan justitie, eerst flink de waarheid verteld, om het maar even eufemistisch te zeggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

10 reacties

 1. jofele jood

  Je vraagt je toch af waarom die mensen zoveel contanten op zak wilden hebben…

  Maar ik ben het eens dat het schorem wat dit flikt de doodstraf zou dienen te krijgen.

 2. econoom

  Wat brengt mensen ertoe om met ettelijke tienduizenden euro’s aan de wandel te gaan? En heeft het bankpersoneel ze niet gewaarschuwd? Al met al zeer onverantwoordelijk gedrag zowel van het betrokken echtpaar als van het bankpersoneel dat dit zo maar laat gebeuren. Dat rechtvaardigt overigens de overval niet.

 3. L. Michielsen

  Verloederd Nederland. En dan zijn er nog rechtsgeleerden die misdadigers geen gevangenisstraf willen opleggen, waarmee ze denken dit tuig te verbeteren!
  De meeste echte Nederlanders worden voortdurend in hun rechtsgevoel gekrenkt, maar de policor’s denken daar anders over. Wat een zooitje wordt (is) het!

 4. mijn-idee

  Moderne mensen gaan tegenwoordig niet met tienduizenden euro’s op zak over straat,( mochten ze die al hebben want sparen is voor velen een woord dat niet in hun woordenboek voorkomt….)
  We praten nu over een echtpaar dat uit een compleet andere wereld komt, van de open deuren voor en achter, een touwtje achter de brievenbus, van goed vertrouwen, handen af van andermans spul, van kennis van mijn en dijn, en vooral hard werken, zuinig zijn en sparen voor de toekomst….

  Ik weet het tijden zijn veranderd, maar om deze mensen nu het : “eigen schuld dikke bult ” in de schoenen te schuiven is wel het typisch zzzooooooooooo 2014…..We draaien de boel weer om…..

  Die hufters hebben ook in 2014 en/of in 2015 geen enkel recht hun poten uit te steken naar andermans eigendommen om even snel te profiteren en de grote mannen te gaan uithangen……..Zij zijn degene die niet deugen, of het nu gaat om een euro of tienduizend of een miljoen voor mijn part

  Onverteerbaar, onverdedigbaar, en zo treurig…….

 5. Avander

  Tja, als je zo oud bent en leeft in een wereld waarin het journaal van 8 uur je kijk op de maatschappij bepaald dan weet je toch niet dat je voor een tientje vermoord kan worden door een stelletje verrijkers?

 6. FredvdSanden

  Wat die oudjes met hun geld wilden doen, is hun zaak. Misschien vertrouwden ze de bank niet meer, oudjes hebben ook internet.

  1. Philippine

   FredvdSanden
   Ik denk dat u gelijk heeft.

 7. jjvdberg

  # mijn idee

  “We praten nu over een echtpaar dat uit een compleet andere wereld komt, van de open deuren voor en achter, een touwtje achter de brievenbus, van goed vertrouwen, handen af van andermans spul, van kennis van mijn en dijn, en vooral hard werken, zuinig zijn en sparen voor de toekomst….”

  Ik kan dat nergens uit afleiden.

  Blijft het feit dat de daders tot het schorem gerekend kunnen worden

 8. Sjökko Tömmy

  Ja , als je zo een kop leest denk je als eerste dat deze mensen de belastingdeurwaarder met een paar agenten aan de deur hebben gehad.
  Maar het gaat dus over andere dieven.

 9. joga

  Hoe komen de die smerige rotdieven aan de kennis, dat deze oudjes dat geld bij zich hadden, Waren ze naar de bank geweest? Wisten familieleden dit? Er moeten mensen zijn die hier meer van weten. Maar recherche-werk in Nederland anno 2014 is inmiddels van middeleeuws niveau, behalve de rechtspraak, daar is geen touw meer aan vast te knopen, dus zullen dit soort toestanden alleen maar toenemen. Oh Nederland, quo vadis ?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.