Laf overval-tuig jat tienduizenden euro’s van oud stelletje

Foto: Hoe halen ze het in hun hoofd? Als ik dit soort berichten lees, denk ik: het is misschien maar goed dat ik nooit politie-agent ben geworden (ja, dat was vroeger een droom van mij, net zoals ik droomde van een eigen televisie en een spelcomputer op mijn kamer, maar toch). Ik zou de overvallers van een bejaard Tilburgs echtpaar dat nu tienduizenden euro's armer is echt iets aandoen. Ik lees dit en ik kan mijn boosheid niet voor me houden:
De beroving gebeurde aan het einde van de middag in het Reeshofpark. Het echtpaar had geld opgenomen en boodschappen gedaan, die ze in hun blauwe boodschappentrolley vervoerden. Twee nog onbekende mannen sprongen op de Reeshofdijk uit de bosjes en beroofden de man en vrouw, die daarbij op de grond vielen. Daarna vluchtten de daders in een auto die klaarstond. De slachtoffers zijn opgekrabbeld en naar huis gelopen, waar ze de politie hebben gebeld.
Als je een bejaard echtpaar van 82 en 83 jaar oud berooft van het kleine fortuin waar zij hun hele leven hard voor hebben gewerkt en ze met zoveel geweld behandelt dat ze op de grond vallen, dan ben je een ontzettend, ontzettend laffe hond. Dan verdien je niet alleen een levenslange celstraf, dan verdien je wat mij betreft zelfs de doodstraf, als we die nog zouden hebben. De lafaards hebben ontzettend veel geluk met hun laffe actie. Het echtpaar kan bijna niets vertellen over hoe de meest laffe overvallers van het jaar 2014 eruitzien. De politie is op zoek naar getuigen, maar de daders hebben 'm natuurlijk allang gevlogen en kopen met het geld nieuwe auto's, televisies, waarschijnlijk een flinke dosis drugs, etc. Het is te walgelijk voor woorden. Criminelen worden steeds laffer, maar ook steeds gewelddadiger en brutaler. Het kan ze allemaal niks schelen. Ze haten de Nederlandse wetten en doen waar ze zelf zin in hebben. Het is zwaar onrechtvaardig dat de daders van deze overval waarschijnlijk nooit voor de rechter hoeven te komen. Oh, als ik nu politie-agent was geweest in Tilburg, dan had ik het wel geweten. Dan had ik er mijn persoonlijke missie van gemaakt om de daders op te sporen. En dan had ik ze, voor ik ze zou overdragen aan justitie, eerst flink de waarheid verteld, om het maar even eufemistisch te zeggen.

Hoe halen ze het in hun hoofd?

Als ik dit soort berichten lees, denk ik: het is misschien maar goed dat ik nooit politie-agent ben geworden (ja, dat was vroeger een droom van mij, net zoals ik droomde van een eigen televisie en een spelcomputer op mijn kamer, maar toch). Ik zou de overvallers van een bejaard Tilburgs echtpaar dat nu tienduizenden euro’s armer is echt iets aandoen. Ik lees dit en ik kan mijn boosheid niet voor me houden:

De beroving gebeurde aan het einde van de middag in het Reeshofpark. Het echtpaar had geld opgenomen en boodschappen gedaan, die ze in hun blauwe boodschappentrolley vervoerden. Twee nog onbekende mannen sprongen op de Reeshofdijk uit de bosjes en beroofden de man en vrouw, die daarbij op de grond vielen. Daarna vluchtten de daders in een auto die klaarstond. De slachtoffers zijn opgekrabbeld en naar huis gelopen, waar ze de politie hebben gebeld.

Als je een bejaard echtpaar van 82 en 83 jaar oud berooft van het kleine fortuin waar zij hun hele leven hard voor hebben gewerkt en ze met zoveel geweld behandelt dat ze op de grond vallen, dan ben je een ontzettend, ontzettend laffe hond. Dan verdien je niet alleen een levenslange celstraf, dan verdien je wat mij betreft zelfs de doodstraf, als we die nog zouden hebben.

De lafaards hebben ontzettend veel geluk met hun laffe actie. Het echtpaar kan bijna niets vertellen over hoe de meest laffe overvallers van het jaar 2014 eruitzien. De politie is op zoek naar getuigen, maar de daders hebben ‘m natuurlijk allang gevlogen en kopen met het geld nieuwe auto’s, televisies, waarschijnlijk een flinke dosis drugs, etc. Het is te walgelijk voor woorden.

Criminelen worden steeds laffer, maar ook steeds gewelddadiger en brutaler. Het kan ze allemaal niks schelen. Ze haten de Nederlandse wetten en doen waar ze zelf zin in hebben. Het is zwaar onrechtvaardig dat de daders van deze overval waarschijnlijk nooit voor de rechter hoeven te komen. Oh, als ik nu politie-agent was geweest in Tilburg, dan had ik het wel geweten. Dan had ik er mijn persoonlijke missie van gemaakt om de daders op te sporen. En dan had ik ze, voor ik ze zou overdragen aan justitie, eerst flink de waarheid verteld, om het maar even eufemistisch te zeggen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!