Opnieuw massale steun voor behoud Zwarte Piet

Meer dan 200.000 Nederlanders hebben een petitie getekend vóór Zwarte Piet.

De Pietitie op Facebook kennen we allemaal wel. Met meer dan 2.000.000 likes is de social-media-actie om Zwarte Piet niet uit te bannen ontzettend een groot succes. Helaas is dat niet genoeg. Helaas moeten we in actie blijven komen omdat het kleine groepje Zwarte Piet-haters niet wil luisteren.

Dat is waarom de katholieken van de stichting Civitas Christiana een eigen petitie vóór Zwarte Piet zijn begonnen. Ze hebben er 200.000 handtekeningen mee opgehaald. Tien procent van het aantal likes van de Pietitie, ja, maar dat is helemaal niet erg.

De handtekeningen worden namelijk op 5 december aangeboden aan de burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan. Wie 200.000 handtekeningen weet op te halen om het aan te bieden aan een burgemeester weet dat ‘ie iets te pakken heeft dat wordt gesteund door heel veel Nederlanders. De meeste petities halen lang niet zoveel handtekeningen.

Citaat via De Telegraaf:

De in het afgelopen voorjaar opgerichte stichting stelt dat de donkere knecht van Sinterklaas wordt ‘verwrongen’ tot een symbool van verdeeldheid door een klein groepje onruststokers uit de hoofdstad. “Uiteindelijk gaat dit zonder twijfel in de richting van het strafbaar stellen van Zwarte Piet. Als de tegenstanders hun zin krijgen, zult u straks een misdaad begaan wanneer u Zwarte Pieten bij uw Sinterklaasviering betrekt,” waarschuwde ‘campagnedirecteur’ Hugo Bos in een brief, die precies een maand geleden als commerciële bijlage bij De Telegraaf verscheen. “De campagne is zeer succesvol geweest.”

Het is het zoveelste signaal van de gemiddelde Nederlander dat hij het gedoe om de knecht van Sinterklaas, opgeklopt door race hustlers en de linkse media, spuug- en spuugzat is. Ik vraag me af hoeveel petities we nog moeten aanbieden voordat de maatschappelijke elite beseft dat wij niet toelaten dat er wordt gerommeld aan de tradities rond het oer-Hollandse Sinterklaasfeest.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

8 reacties

 1. joga

  De kool is het sop niet waard. Wat dacht u van een petitie om af te komen van de Antillen?

 2. nick

  Je moet ergens een streep zetten en een punt! Tot hier en niet verder….stop de idiotie! Blijf van onze cultuur en tradities af. Dit is slechts het begin…..

 3. Jasterke

  Nou…laat zwarte Piet dan maar het knechtje zijn

  dat onze grens aan tolerantie toch bepaalt

  waardoor de hooivork uit de kelder wordt gehaald,

  ons eindelijk strijdbaar maakt, al doet dat best knap pijn !

  .

  laat Pippi Langkous met die kinder-vlechtjes zijn

  de grens voor dat gezaai van de haat

  die ons dan eindelijk doet beseffen waar ‘t om gaat

  en ons strijdbaar maakt, al doet dat knap veel pijn !

  .

  laat die Gouden Koets maar de Gevechts-tank zijn…

  die onze band met de Geschiedenis uitstraalt

  want daarvoor is gewoon de prijs betaald

  dus daarbij hier wij geen water bij de wijn !

  .

  elke Cultuur-aanval voor ons ’t momentum zijn

  dat onze compassie-grens bepaalt

  want alles is met bloed en traan betaald

  en wie dat negeert probeert ‘n een moordenaar zijn !

  1. pm10326340

   Vrijheid is inderdaad niet vanzelfsprekend en gratis. Valt nog te bezien of generaties die eraan gewend en bij opgevoed zijn dat hun schoenen elke dag gevuld zijn ook enige strijdersmentaliteit bezitten. Veel zal uitmaken of men zich realiseert dat we in een wurggreep zitten die ons langzaam maar vooral zeker de kop zal gaan kosten.

   1. Locke

    Dat gaat zeker gebeuren als de Nederlander in zijn politiek correcte stemgedrag blijft volharden terwijl de sluwheid van de instroom hem door de tijd heeft ingehaald. 1 week voor de verkiezingen gaat de massa kijken op de stemwijzers en/of wat men zou kunnen gaan stemmen, daaroverheen een vleugje media propaganda en ze zitten weer volledig in de zak. Zelf denken is er helaas niet meer bij. Daarna begint de klaagzang.

    1. Jasterke

     Stemwijzers mogen wat mij betreft verboden worden……ik ben toch niet gek ?

 4. mama1926

  Mag Het Antilliaans Zomercarnaval in Rotterdam zijn naam behouden ook al klinkt dat misschien racistisch?

 5. raibru

  Open brief aan alle pieten – haters:

  Misschien moeten al die Quinsy Garios eens naar Liberia, Ghana, Sudan of Guinee om al die bevoorrechte autochtonen in Afrika om te gaan vertellen hoe erg hun slachtoffer trauma wel niet is als afstammeling van een slaaf…
  Naar al die landen waar slaven werden gekocht door Hollanders en Portugezen of muzelmannen, van rivaliserende stammen
  Die autochtone afrikanen zonder voorouders die als slaaf zijn weggevoerd en die blijkbaar zoveel beter af zijn…( Zij hebben ebola, jij geld en een baan of uitkering)
  Waar zeik je over, Quinsy ? Slavernij is in het westen al 150 jaar geleden afgeschaft omdat we beseften dat civilisatie een andere invulling heeft. Anders dan je maatjes tegen discriminatie van het geloof van de vrede die slavernij nog steeds niet hebben losgelaten… Wie bouwen de stadions in Qatar? “Gast” arbeiders ? Inderdaad, maar wel met inlevering van paspoort en vrijheid…
  Ikzelf ben hugenoot, afstammeling van door katholieken verdreven protestanten uit Frankrijk. Moet ik nou in Frankrijk of het Vaticaan gaan zeiken om schadeloosstelling?
  Om je eigen minderwaardigheidscomplex goed te praten door voor alle gekleurde medemensen te gaan roeptoeteren over discriminatie en het verleden, maakt dat je anno 2014 een slaaf van je eigen zieligheidsgevoel bent.

  Succes in je leven, eikel.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.