Opnieuw massale steun voor behoud Zwarte Piet

Geen categoriedec 03 2014, 21:00
Meer dan 200.000 Nederlanders hebben een petitie getekend vóór Zwarte Piet.
De Pietitie op Facebook kennen we allemaal wel. Met meer dan 2.000.000 likes is de social-media-actie om Zwarte Piet niet uit te bannen ontzettend een groot succes. Helaas is dat niet genoeg. Helaas moeten we in actie blijven komen omdat het kleine groepje Zwarte Piet-haters niet wil luisteren.
Dat is waarom de katholieken van de stichting Civitas Christiana een eigen petitie vóór Zwarte Piet zijn begonnen. Ze hebben er 200.000 handtekeningen mee opgehaald. Tien procent van het aantal likes van de Pietitie, ja, maar dat is helemaal niet erg.
De handtekeningen worden namelijk op 5 december aangeboden aan de burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan. Wie 200.000 handtekeningen weet op te halen om het aan te bieden aan een burgemeester weet dat 'ie iets te pakken heeft dat wordt gesteund door heel veel Nederlanders. De meeste petities halen lang niet zoveel handtekeningen.
Citaat via De Telegraaf:

De in het afgelopen voorjaar opgerichte stichting stelt dat de donkere knecht van Sinterklaas wordt 'verwrongen' tot een symbool van verdeeldheid door een klein groepje onruststokers uit de hoofdstad. "Uiteindelijk gaat dit zonder twijfel in de richting van het strafbaar stellen van Zwarte Piet. Als de tegenstanders hun zin krijgen, zult u straks een misdaad begaan wanneer u Zwarte Pieten bij uw Sinterklaasviering betrekt," waarschuwde 'campagnedirecteur' Hugo Bos in een brief, die precies een maand geleden als commerciële bijlage bij De Telegraaf verscheen. "De campagne is zeer succesvol geweest."

Het is het zoveelste signaal van de gemiddelde Nederlander dat hij het gedoe om de knecht van Sinterklaas, opgeklopt door race hustlers en de linkse media, spuug- en spuugzat is. Ik vraag me af hoeveel petities we nog moeten aanbieden voordat de maatschappelijke elite beseft dat wij niet toelaten dat er wordt gerommeld aan de tradities rond het oer-Hollandse Sinterklaasfeest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten