Mini-Erdogan Diederik Samsom hitst op tegen Israël

800px-Diederik_Samsom_bij_het_Verkiezingscongres_PvdA
Foto: PvdA / Wikimedia Commons

De Partij van de Arbeid manipuleert in haar standpunten op het internet de waarheid met betrekking tot het conflict tussen Israël en de Palestijnen.

Ze stelt valselijk dat dit het centrale probleem in de wereld is (1). Ze verzwijgt ook de criminaliteit van Mahmoud Abbas’ Fatah-organisatie alsmede het genocidale programma van Hamas – de grootste Palestijnse partij – om alle Joden uit te roeien (2).

Verleden jaar deed de PvdA-leider Diederik Samsom daar nog een schepje boven op. In maart 2013 hield de PvdA haar eerste congres over het Midden-Oosten in Zwolle. Samsom hield de slotrede, die hij besloot met de valse bewering dat de PvdA’ers idealisten zijn (3).

Samsom besprak eerst de problemen in de Arabische wereld en vermeldde in het kort Oost-Europa. Daarna ging hij over op een onderwerp dat hij zó belangrijk vond dat hij er ongeveer 20 procent van zijn rede aan wijdde: het Palestijns-Israëlische conflict. Zijn eerste twee zinnen waren al ophitsend: “Er is echter een conflict waarbij het geduld langzaam maar zeker begint op te raken. Het voortdurende conflict tussen Israël en de Palestijnen.”

Doordat hij de nadruk legde op waar zijn geduld begint op te raken, begrijpen we ook wat Samsoms gemoedsrust niet verstoort. Bijvoorbeeld de toen al meer dan honderdduizend doden in Syrië en de meer dan een miljoen vluchtelingen uit dat land. Of het feit dat moslims het merendeel van het terrorisme in de wereld voor hun rekening nemen (4).

Samsom beschouwde kennelijk ook de massaslachtingen in Afrika als een probleem dat hij en zijn mede-PvdA’ers met het valseidealistenmasker op nog wel een tijdje konden aanzien. Hetzelfde gold bijvoorbeeld voor het al tientallen jaren aan de gang zijnde verdrijven en vermoorden van christenen in het Midden-Oosten en landen alsmede Nigeria. Een partij kan immers niet over alles ongeduldig zijn.

Ook de volgende zin uit Samsoms lezing was ophitsend: “Een conflict dat wel de moeder aller conflicten wordt genoemd en uitstraalt op brandhaarden en bevolkingen overal ter wereld.” Dit was de gebruikelijke Arabische propaganda in een PvdA-omhulsel. Lees verder op pagina twee.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!