PvdA-bestuur Amsterdam ontploft om Hans Spekman

PvdA-bestuur Amsterdam ontploft om Hans Spekman

Het rode bolwerk staat op instorten.

Het wordt peentjes zweten voor partijvoorzitter Hans Spekman de komende maanden. De PvdA gaat de verkiezingen in maart dik verliezen, dus er gaan koppen rollen. Diederik Samsom is sowieso de sjaak, en misschien Spekman ook wel. Helemaal omdat het partijkader in het land steeds minder enthousiast is over de partijtop in het algemeen en de partijvoorzitter in het bijzonder.

Spekman heeft knallende ruzie met het rode PvdA-bolwerk in Amsterdam Nieuw-West. Dat deel van Amsterdam is zelfs in deze tijden loyaal gebleven aan de PvdA, maar de maat is nu echt vol. De reden: de samenstelling van de kieslijst voor de Amsterdamse bestuurscommissieverkiezingen van 19 maart dit jaar.

Ja, het gaat om ontevredenheid van een tijdje geleden, maar de problemen van toen zijn nooit verdwenen. Zo gaat dat blijkbaar bij de PvdA. Problemen worden niet opgelost, ze worden onder het tapijt geschoven. De bom is onlangs ontploft: het complete partijbestuur van PvdA in Amsterdam Nieuw-West heeft per direct de biezen gepakt:

De bestuursleden van het PvdA-bastion Nieuw-West, zijn kritisch op het landelijk bestuur onder leiding van Hans Spekman, waar zij tevergeefs aanklopten voor hulp en ondersteuning.

De partijtop - lees: Spekman - heeft meteen een mannetje gestuurd naar de afdeling. Communicatiestrateeg en crisisexpert Dig Istha moet de boel weer gaan lijmen, of in ieder geval proberen er nog iets van te maken:

"Het is van belang dat we de blik op de toekomst richten. Dat de PvdA in Nieuw West weer een afdeling wordt die bruist, die tot in de haarvaten van de samenleving doordringt," schrijft Spekman.

De vraag is of dat lukt, en of dit niets meer dan symptoombestrijding is. PvdA'ers in het hele land zijn ontevreden over zowel de peilingen als het partijvoorzitterschap van Spekman. Door een nieuw partijbestuur op te zetten lost Spekman niets op. De brandjes zijn nu al bijna niet meer te blussen, laat staan als de verkiezingen straks omgerekend slechts vijf PvdA-zetels in de Senaat opleveren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties