Politie weigert aangifte Pro-Zwarte Piet-beweging

Gelijk hebben ze: dit soort maatschappelijke problemen moeten we zelf oplossen.

Metro bericht dat een paar boze inwoners van Soest die aangifte wilden doen tegen Quinsy Gario en co. nul op hun rekest kregen. De reden? De politie heeft geen tijd voor iedereen die zich beledigd zegt te voelen. Of, zoals GeenStijl het net een beetje harder verwoordt:

Jawel, het virus slachtofferitis, waarbij iedereen tranen plengt om hoe stom anderen zijn en vervolgens bij de politie aangifte gaat doen, vreet aan de wortelen van de samenleving. Totale aangifte-inflatie, complete slachtoffertsunami. Het is fijn te horen dat we tenminste in Soest nog enkele agenten hebben die gewoon hun middelvinger opsteken en duidelijk maken dat aangifte een recht is waar hysterische jankenbalken geen misbruik van mogen maken. Chapeau.

Een prima beslissing van de politie, maar er is een voorbehoud: ze moeten het lef ook hebben om dit soort dingen te doen als beroepsslachtoffers (lees: de politiekcorrecten) verhaal komen halen en iemand willen vervolgen omdat die er toevallig een onwelgevallige mening op nahoudt. Denk daarbij aan de massale aangiftes tegen Geert Wilders, wiens enige zonde was dat hij zijn denkbeelden deelde (‘minder, minder, minder Marokkanen’). Dat was zeker niet netjes, maar als we aangifte gaan doen omdat iemand onbeschoft is kunnen we wel bezig blijven… wat helaas ook zo is. Het ene na het andere politiebureau wordt overstroomd met aangiftes van zelfverklaarde slachtoffers die zich tot op het bot beledigd voelen omdat iemand zomaar iets zei. Of schreef. Of neuriede. Of wat dan ook.

De politie moet misdaden oplossen, niet gekwelde zieltjes beschermen omdat iemand iets onaardigs zegt. Als maatschappij moeten we af van de verheerlijking van het slachtofferschap; de cultuur waarin zij die hard roepen dat iemand ze ‘beledigd’ heeft serieus worden genomen. Wat een flauwekul: grow a pair en doe net alsof je een kerel bent. Quinsy Gario is een zielepiet en vijand van de Nederlandse cultuur, maar het is aan ons om hem aan te pakken door het maatschappelijke debat te winnen en hem gewoon kei-hard uit te lachen. Gehuilebalk en aangiftes horen daar niet bij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

12 reacties

 1. peterdeRuyter

  Wat een kulverhaal van der Galiën. Je weet best dat de politie alle politiek correcte beroepsaangevers steunt en faciliteert tm voorbedrukte aangiften en het vooroplopen van een korpschef b.v. te Nijmegen toe.
  Dat nu een aantal mensen de politiek correcte aangifteterreur zat is en dezelfde methode volgt is dan ook begrijpelijk. Hoe meer dit soort aangiften er komen, des te meer inflatie ook in de wapen van de beroepsverongelijkten. Dat je het bedenkelijke van de weigering in dit geval niet inziet ( n.l. de expressie van de pc politiestaat) en zit te juichen, getuigt van een duistere invalshoek, die wat mij betreft te krom en dom is voor woorden.

  1. JanvanEechoud

   Ik zie MvdG het allebei afwijzen.
   Mvg, Jan v. E.

 2. Jasterke

  Helaas,
  .
  De pen al in de aanslag en de geest paraat
  maar ’t schijnt nu toch wat kwakkeltijd te wezen
  oké…dan maar de Donald Duck gelezen
  hoe het met Geert eh. Guus en met de neefjes gaat…

 3. M. Brandenburg

  Wederom kan ik het niet eens zijn met MIchael, en het is een simeple reden, indien, elke aangifte van welke poltiek correcte of beroepsslachtoffer wordt ebhandelt, dan dient elke aangifte tegen deze personen ook aangenomen te worden. Immers gelijke monniken gelijke kappen, en zoalng de een wel wordt aangenomen is er de morele plicht de ander ook aan te nemen, het is niet aan de politie om onderscheid te maken.

 4. Frits B

  De politie is verplicht een aangifte op te nemen. Het is niet aan de politie om te beoordelen of de beweegredenen van de aangever juist zijn. Wat dat betreft zit de politie in Soest dus op het verkeerde spoor. Ik snap best dat ze geen zin hebben in dergelijke flauwekul, maar dan moet omgekeerd hetzelfde standpunt gehanteerd wordem – zoals peterdeRuyter hierboven schrijft. Is eventueel op te lossen door aan aangiften criteria te stellen die uiteraard voor iedereen dezelfde moeten zijn. Willekeur als hierboven moeten we in dit land niet willen (wie zei dat ook weer?).

 5. Nico2000nl

  Dagelijkse standaard is een regeringskrantje aan het worden… Hoofdredacteur Michael van der Galien is gewoon een links stuk beroepsbemiddelaar, Lees; “standpuntsloos”……

 6. Liefhebber

  Als de politie eerder haar poot had stijf gehouden had ze nu recht van spreken. Na vermeende beledigden eerst te faciliteren met voorbedrukte aangifteformulieren en speciale spreekuren kun je niet anders dan concluderen dat de weigering om deze aangifte op te nemen wel heel erg stinkt en is ingegeven door politieke motieven.

 7. Wilhelmson

  Als we zwarten zouden behandelen zoals vrouwen in de islam, stond de hele wereld op stelten.
  Het grote verschil is natuurlijk dat zwarten steun krijgen van blanken en van wereldwijde organisaties.
  Vrouwen, daarentegen, worden nog steeds gezien als het bezit van een cultuur, en daarom durft niemand iets tegen dat onrecht te beginnen.
  Zo bang zijn ze dat ze voor islamofoob zullen worden uitgemaakt.

  Hafid Bouazza
  Schrijver

 8. JanvanEechoud

  “Een prima beslissing van de politie, — ze moeten het lef ook hebben om dit soort dingen te doen als beroepsslachtoffers (lees: de politiekcorrecten) verhaal komen halen ——
  Inderdaad, Michael. Gezond verstand.
  “Dat was zeker niet netjes”.
  Das ándere koek. Iedereen weet wat hij bedoelt: Procedure op 3 nette manieren, toch?
  Mvg, Jan v. E.

 9. JanvanEechoud

  Nico2000nl.
  “van der Galien is gewoon een links stuk beroepsbemiddelaar, Lees; “standpuntsloos”……”
  Waarom dan??

 10. Bedprotest

  Helemaal eens hoor Michael maar, waarom dan wel de massale aangifte tegen GW faciliteren vanuit de overheid? Op deze manier krijg je toch scheve gezichten…
  Wel aangiftes opnemen tegen de door links/ liberale bestempelde “ongewenste sujetten” maar, geen aangifte willen opnemen tegen lieden die onze nationale gebruiken schofferen.

 11. Frits B

  Aanvulling: de politie is verplicht aangiften op te nemen. Of tot vervolging wordt overgegaan is daarna een beslissing van het Openbaar Ministerie waartegen de klager dan weer in beroep kan gaan. Rechtsstaat, zonder willekeur van de laagste instantie. Of de agent achter de balie over gezond verstand beschikt is niet aan de orde. Daarom mag de aangifte straks ook digitaal.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.