PvdA-Statenlid stapt uit partij: ‘Te hechte band met moskee!’

Scheiding van moskee en partij? Not so much.

Het Utrechtse PvdA-Statenlid Bert de Vries heeft het helemaal gehad met de zijn partij. De reden? De invloed van ‘de moskee’ zou te groot zijn:

Ook heeft hij het één en ander te zeggen over partijprominenten – waaronder Tweede Kamer-fractieleider Diederik Samsom – die het de laatste tijd ineens hebben over de invloed van conservatieve moslims. Volgens De Vries is dat a) hypocriet tot op het bot en b) heeft men dat soort problemen helemaal aan zichzelf te danken:

Let op de manier waarop hij het verwoordt: dit is niet alleen knalhard, maar hij maakt ook nog eens duidelijk dat het een bewuste strategie is van de PvdA om stemmen (en kandidaten) weg te halen bij moskeeën. Er is niets per ongeluks aan, ze brengen deze mensen bewust bij de partij. Nu wisten we dat natuurlijk al langer, maar het is leuk dat een insider dat toch even bevestigt.

Deze problematiek met conservatieve moslims gaat de PvdA op termijn vrijwel zeker flink wat stemmen – en dus zetels – kosten. Steeds meer gewone, seculiere sociaaldemocraten eisen dat de partij schoon schip maakt, maar de moslims in kwestie zijn niet van het soort dat zich gemakkelijk aan de kant laat zetten. Met een beetje mazzel stort het hele kaartenhuis nog voor de verkiezingen van volgend jaar in.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

13 reacties

 1. Cresto

  Goh, opeens kan die Bert de Vries niet meer tegen het pleasen van de moslims. 17 jaar lang heeft hij er anders geen moeite mee gehad (ik heb hem er tenminste nooit over gehoord) want zolang is PvdA al bezig de moskeeen als wervingsplaatsen van kiezers te bezoeken.
  Ik denk veeleer dat Bertje op een onverkiesbare plek is hezet voor de Statenverkiezingen van maart 2015. En dat hij nu toch op net laatst even zijn gram wil halen.

 2. aquarius

  Mee eens met Cresto 9.10u
  Ja inderdaad lijkt dit meer op persoonlijke rancune dan op een eerlijke morele twijfel . Beetje laat met zijn openbaring .Natrappen heet zoiets . Zagen we ook van een paar ex PVV-ers

 3. Baksteen

  Met het aantal zetels dat de PvdA gaat halen staat bijna de hele waslijst op een onverkiesbare plaats! Het modder gooien begint.

 4. aquarius

  voor update : zie afgegeven verklaring op GS door hr de Vries .
  Inderdaad rancune .

 5. bramm

  Waar is de tijd gebleven dat de PvdA zich kwaad maakte over de priesters die een stemadvies in de kerk gaven om KVP te stemmen om te voorkomen dat men in de hel kwam?
  Waarom gaat de PvdA niet ook naar de kerk toe of naar bijeenkomsten van het Humanistisch verbond.
  Maar de belangrijkste vraag: Waarom heft de PvdA zichzelf niet op?

 6. Cresto

  Het is anders wel een verzameling uitschot, die Utrechtse PvdA-lijst.
  Op 1. staat Rob van Muilekom, vorig jaar afgetreden als wethouder in Amersfoort. Een gevolg van de diefstal en latere zelfmoord van hun penningmeester Ramon Alvarez. Kennelijk is de dubieuze rol van Van Muilekom in die affaire geen beletsel om tot lijsttrekker van de PvdAsocialen te worden gebombardeerd.

  Op 5. vinden we Osman Suna. Deze moslim werd nota bene door landelijk PvdAfgod Diederik Samsom beschuldigd van ronselen van stemmen bij de moskee in Soest. Hoe kan in hemelsnaam zo’n figuur op een kandidatenlijst komen ?

  Het is een weer een grote bende bij Spekman’s club.

 7. Twan 21

  “Deze problematiek met conservatieve moslims gaat de PvdA op termijn vrijwel zeker flink wat stemmen – en dus zetels – kosten. ”
  ——
  Dat zal best. Maar het zal ook veel kiezers bij de PVV terug halen wanneer de PvdA weer een seculiere partij wordt en kritisch wordt tegen de niet geïntegreerde allochtonen.

 8. Locke

  Bij die hele linkse kliek ligt de kern van het debacle waar Nederland en Europa heden mee te kampen heeft ,jongeren kunnen dat niet weten omdat ze een leven voor de grote instroom nooit gekend hebben .Ze moesten eens weten, de eerste generatie instroom gaat zelfs over de nek van wat zich hier afspeelt en die weten goed dat we in een negatieve spiraal zitten.

 9. Jasterke

  Zie hier een ras-laatbloeier mensen: Bert de Vries
  na 17 jaar heeft hij alsnog het licht gezien
  wat zal hij blij zijn hé uiteindelijk wijs te wezen !
  .

  het complete rijm: http://www.Jasterke.Wordpress.com

 10. W.H.J. Reiss

  Bert de Vries, Bert Samsom, Bert Spekman. Maar mijn grootste (PvdAchterlijken) favoriet is en blijft Bertje van der Roest. Allemaal Toppers !

 11. M. Brandenburg

  Censervative moslims bestaan niet, of je bent een mosli of je bent het niet. Het gebrek aan tegen geluid, toont aan dat er maar één soort moslim is.

 12. Noordermiede

  Bert de Vries lijstrekker voor de PvdA bij de vorige Staten verkiezingen in Utrecht heeft het helemaal gehad met de abjecte PvdA top van nepsocialisten met hun vaak corrupte vriendjespolitiek en pervers islam cliëntelisme.
  Wie weet een geschikte kandidaat voor de PVV-Utrecht?

 13. kees rudolf

  Ik denk dat er de laatste pakweg 15 jaar heel wat mensen zich van de PvdA hebben afgekeerd vanwege de houding van die partij – zoals die overkomt door het optreden van prominenten als bijv. Cohen- inzake de drie I’s: islam, immigratie integratie. Asscher lijkt nu toch een soort van draai te maken. Hypokriet vind ik dat niet. Het zou ook gewoon voortgeschreden inzicht kunnen zijn en dat is dan toe te juichen. De vraag is natuurlijk of de rest van de partij wel Asscher zou volgen. In de linksige media en van linksige columnisten (vandaag nog Jansen van Galen in Het Parool) hoor je merkwaardigerwijs veel negatieve commentaren op Asscher. Men schijnt te vinden dat Kuzu en Ozturk toch beslist voor de partij behouden hadden moeten blijven. Een beetje binding met Turkije en de moskee, wat is daar nou zo erg aan? In een fatsoenlijke tolerante linkse partij hoort daar toch ruimte voor te zijn? Het wordt dus kennelijk in een flink deel van tegenwoordig links Nederland nog zo gevoeld. Dan zullen er binnen de PvdA vast ook heel wat lieden zo over denken. Die draai waar Asscher nu in voorgaat gaat dus vermoedelijk niet eens meer lukken, zo vuistdiep zit die partij al in de islamisering. Maar als het zou lukken, en de PvdA zou weer een nette, seculiere, progressieve gematigd linkse partij worden, zo ongeveer zoals die partij was voor plm. 1970, dus voor de komst van Nieuw Links, voor de komst van de moslims ook, en in iets mindere mate ook nog wel in de periode Wim Kok, dan zou die partij wellicht toch heel wat kiezers kunnen trekken. Zo’n transformatie echter zit er denk ik niet meer in. Is dat leuk? Sommigen schijnen het leuk te vinden dat deze PvdA nagenoeg geheel wordt weggevaagd. Boontje komt om zijn loontje! Voor een deel voel ik dat mee. Maar of het geheel ontbreken van een gematigd linkse partij in het Nederlandse politieke landschap nou wel zo gunstig is voor het totale politieke klimaat weet ik niet zeker.
  Ik vind het ergens wel jammer dat de PvdA het zo verkloot heeft. Ze hebben nog steeds wel een paar goede mensen, maar door decennia van doorgedraaide islamvriendelijkheid zijn ze voor een deel de PvdAllochtonen geworden, zijn leden en kiezers die zich niet in al die islamvriendelijkheid konden vinden weggelopen en zijn degenen gebleven of aangetrokken die al lang met islamvriendelijkheid geheel doordesemd zijn en daar dus geen afstand van zullen kunnen nemen. Asscher krijgt ze niet mee, vrees ik.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.