Revu: jihadist Jejoen Bontinck is hartstikke zielig!

De arme patatjihadist had het hartstikke moeilijk in Syrië.

Och jongens toch, wat ontzettend sneu voor Jejoen Bontinck zeg! De arme ISIS-terrorist blijkt namelijk gewoon een kneus te zijn die totaal niet serieus werd genomen door zijn extremistische collega’s.

2014 mag dan het jaar zijn van de jihad, maar wat stelt de patatjihad nou voor? Bar weinig, want geen enkele Syrië-ganger uit de Lage Landen schopte het tot superschurk. Jejoen Bontinck wilde wel, maar de bekendste patatjihadi bleek een militaire sneuneus. Revu kreeg exclusief inkijk in transcripties van zijn verhoren bij de Belgische rechtercommissaris en sprak met Jejoens strijdmakkers.

Natuurlijk is het buitengewoon vermakelijk dat Bontinck vooral bezig was met het stalken van mooie moslimdames:

Enkele voormalige strijdmakkers van Jejoen bevestigen aan Nieuwe Revu dat hij in naam van Allah wilde strijden tegen het leger van dictator Assad, maar als frontsoldaat te licht werd bevonden door zijn meerderen. Jejoen mag blij zijn met een baantje als bewaker van onbelangrijke controleposten en door de terreurbeweging overgenomen overheidsgebouwen. Tot frustratie van Jejoen, die in zijn vrije tijd de voorkeur geeft aan het afstruinen van vluchtelingenkampen om te proberen jonge Syrische schonen te versieren, zo klappen enkele medestrijders van Jejoen uit de school.

Maar de kern van zijn verhaal is en blijft toch dat hij er extreem-islamitische denkbeelden op nahield (en mogelijk houdt) en zich uiteindelijk aansloot bij de meest waanzinnige, afschuwelijke islamitische terreurbeweging ooit: ISIS. Natuurlijk is hij daarbij een loser pur sang, een jongen die het steeds weer niet redt, maar laten we er in godsnaam voor waken om hem in een soort van slachtoffer te veranderen.

Er wordt bijvoorbeeld gesuggereerd dat hij alleen maar een wannabe massamoordenaar werd omdat zijn vriendin het na drie jaar uitmaakte. Heel gek, maar volgens mij blijven de meeste jongens die op zo’n manier aan de kant worden gezet relatief rustig; ze hebben even verdriet, vermannen zich vervolgens, en gaan op jacht naar nieuwe hertjes.

Zo niet Jejoen Bontinck. Die bekeert zich snel, radicaliseert vervolgens in recordtempo en wil daarna zoveel mogelijk onschuldige mensen afslachten in Syrië. Op de een of andere manier vind ik het moeilijk om te geloven dat dit het logische/automatische gevolg is van een gebroken hart. En nee, ook niet van het hebben van een agressieve vader die zijn vrouw regelmatig in elkaar sloeg.

De enige juiste manier om met hem om te gaan is hem vervolgen voor betrokkenheid bij een terroristische organisatie die genocide pleegt, niet door zijn levensverhaal zo te interpreteren dat hij uiteindelijk het grote slachtoffer is. Bontinck wilde op grote schaal onschuldige mensen over de kling jagen. Hij was dus niet zielig of clownesque, maar levensgevaarlijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

13 reacties

 1. carthago

  Het is natuurlijk in en in triest dat als je een paar honderd vrouwen wil gaan verkrachten en een paar duizend christenen wil vermoorden,en vervolgens na een paar honderd moorden al weer naar de bananenrepubliek Nederigland moet terugkeren ,zo erg!gelukkig hier weer veilig een outkiering en veilig nieuwe plannen kunnen maken voor de volgende genoc.
  Arme jongen!

 2. Gielah

  Ik verdenk de vader van deze bink er altijd van zó dronken geweest te zijn of zó onverstaanbaar gekoeterwaalst te hebben tijdens zijn geboorteaangifte, dat de ambtenaar in plaats van ´Jeroen´ in arren moede ´Jejoen´ heeft genoteerd.

  1. toetssteen

   @Gielah
   Zijn ma is een Nigeriaanse.

   http://www.demorgen.be/buitenland/18-jarige-antwerpse-bekeerling-strijdt-in-syrie-ouders-radeloos-a1601074/

   Misschien dat dat die voornaam verklaart.

 3. Zander

  Stuur hem lekker terug naar Syrië.

 4. V.K.

  -Revu, MSM is de massa alvast aan het masseren zodat bij eventuele terugkomst van de leden van deze einzatsgruppen, door de momenteel heersende elite, met lage straffen worden gestraft, de elite gaat namelijk liever de confrontatie aan met de NL burger dan met de alhier slapende einzatstruppen en symphatisanten.

 5. joga

  commentaar overbodig.

 6. W.H.J. Reiss

  En allemaal een Wajong uitkering. Inderdaad, Nederigland, het land waar Achterlijkheid troef is ! En de PvdA/D66 roept meer…meer…meer achterlijkheid, Marokkaanse achterlijkheid ! UvA wordt het niet tijd voor een directe opleiding Jihadist (met diploma) !!
  Bij de Crapuul universiteit moet dat toch kunnen ?

 7. Paul

  @W.H.J. Reiss
  ________

  Hier bedoel je?

  http://www.krapuul.nl/#

  Wat ’n agressie wordt daar gespuid.
  Dus behoorlijk geschikt voor opleiding Jihadist

 8. AJGRaalte

  “””de meest waanzinnige, afschuwelijke islamitische terreurbeweging ooit: ISIS.”””

  Ooit???

  Nou, nou, Michael, overdrijf je nu niet een beetje? Er zijn zat andere waanzinnige, afschuwelijke islamitische terreurbewegingen (geweest)!!!

 9. Pjotter

  Deel genomen aan de meest afschuwelijke terreurorganisatie, als zodanig berechten dan, als ze terugkeren zijn ze allemaal bordenwasser of hulpverlener geweest, nooit meer te vertrouwen en hun frustraties afreageren in NL. of elders in de EU.

 10. Sjonny

  Het is wel goed om te proberen te begrijpen waarom iemand tot zulke vreeslijke daden komt. Als je dat begrijpt kun je er misschien iets aan doen.
  Ik vind het ook belangrijk om te begrijpen waarom mensen op de PVV gaan stemmen. De oorzaak is ook vaak problemen met werk en familie.

 11. RvRavenstijn

  Goh Sjonny,

  Er schijnt een psycholoog aan U verloren

 12. APvdHoeven

  ISIS is een islamitisch beweging met het gedachtegoed van de 15e eeuw en de wapens van de 20e eeuw.
  Als jongelui eenmaal de keuze maken voor ISIS zouden ze hun Nederlandse nationaliteit moeten verliezen en hier niet meer terug mogen keren.
  Vroeger verloren mensen die bij een vreemdelingen legioen aansloten soms ook het Nederlanderschap.
  De zogenaamde reden waarom ze zich aansluiten is niet belangrijk ( alhoewel een”gebroken hart ” zeker voorkomt / zie “branden zand”o.a. van A Grönloh )
  Keren ze hier toch terug dan zijn het politieke of krijgsgevangenen en blijven opgesloten tot ISIS of wat eventueel hierna komt geheel is verdwenen.
  Dat iemand persoonlijk geen goede “strijder” is , komt onder normale militairen ook voor , dus is volledig irrelevant .

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.