Verwende minima niet blij met gratis computers en televisies

Geen categoriedec 29 2014, 15:00
De computers en televisies zijn niet goed genoeg.
Ik weet niet wat schokkender is: het feit dat mensen met een laag inkomen niet blij zijn met de gratis tweedehands computers en televisies die krijgen van de gemeente Groningen, of het feit dat de gemeente Groningen gratis tweedehands computers en televisies uitdeelt aan mensen met een laag inkomen.

Ze ontvangen liever nieuwere pc's en platte tv's.

De gemeente heeft een onderzoek laten uitvoeren wat de minima - mensen met een minimumloon of lager - vinden van de 'witgoedregeling', die op 1 maart van dit jaar is begonnen. Minima kunnen echt vanalles krijgen, niet alleen computers en televisies, maar ook koelkasten en wasmachines.
Als je echt helemaal geen geld hebt om zoiets te kopen, dan zou je blij moeten zijn met alles dat je kan krijgen om het leven wat aangenamer te maken, toch? Niet dus. De minima zijn zwaar ontevreden over het aanbod:

De computers en televisies zijn al snel te oud, vinden de minima. En daardoor loopt de gratis apparatuur te veel achter op de ontwikkelingen. Ze willen liever een snellere computer.

Meerdere cliënten geven ook aan ontevreden te zijn over het gratis aanbod, vooral in kringloopwinkels. "Helaas was het niet mogelijk om een platte televisie te krijgen'', reageerde een van de respondenten die gebruik maakt van de regeling.

Gelukkig zijn ze wél tevreden over de wasmachines en koelkasten. Dat moest er nog bij komen, zeg. Dat een computer niet snel genoeg is, of een televisie niet plat genoeg, zegt alles over hoe verwend we, en in dit geval de minima, zijn geraakt in Nederland. Ja, ik zeg het maar gewoon. Verwend. Alsof een televisie, wat voor soort televisie dan ook, een eerste levensbehoefte is, een onvervreemdbaar grondrecht. Lees verder op pagina twee.
Dat is ongetwijfeld wel wat de gemeente Groningen denkt; ze delen niet voor niks al sinds maart van dit jaar cadeautjes uit een 'arme' mensen. Dat is helemaal nergens voor nodig. Ze zijn echt helemaal de weg kwijt daar in het noorden.
Als je een dak boven je hoofd hebt, genoeg eten en drinken kan kopen, een kledingkast vol warme kleding hebt, en je kinderen naar school kan sturen, maar toevallig geen platte televisie kan kopen omdat die nogal duur kunnen zijn (ze kosten zo honderden tot duizenden euro's per toestel), dan ben je niet arm. Dat je dan toch klaagt dat de gratis televisies die de gemeente uitdeelt niet plat genoeg zijn, is een gotspe.
De socialistische gemeente Groningen moet zo snel mogelijk stoppen met het uitdelen van computers, televisies, etc. We zien waar het toe leidt. Deze uitdeelactie haalt het slechtste in de mens naar boven. Ze worden ontzettend hebberig en denken dat het oké is om te klagen dat ze mooiere en snellere televisies en computers willen.
Het is van groot belang dat we mensen juist minder afhankelijk maken van de overheid, niet méér.
Wie een platte televisie wil kopen, moet maar een goede baan vinden en flink wat geld sparen. Dat doe ik ook. Ik heb een televisie die minstens zeven jaar oud is. Eigenlijk is 'ie niet plat genoeg. Toch ga ik daar echt niet over klagen bij de overheid. Ik zorg zelf wel voor een nieuwe televisie. Het duurt even voordat ik er een bij elkaar heb gespaard, maar dan heb je ook wat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten