Goedbetaalde ambtenaren: wij haten ons werk

Geen categoriejan 30 2015, 9:05
Ze hebben een baan, ze verdienen goed en het beeld is dat ze er niks voor hoeven te doen. En toch klagen ze steen en been.

Nederlandse ambtenaren zijn negatiever over hun werk dan andere medewerkers in de publieke sector. Ze zijn vooral ontevreden over hun werkgever, bekwaamheid en betrokkenheid.

Ambtenaren die bij gemeenten en het rijk werken zijn het meest ontevreden van alle ambtenaren in Nederland, blijkt uit onderzoek van ambtenarenblad Binnenlands Bestuur. Ze gaan met tegenzin naar hun werk wegens een gebrek aan bevlogenheid, omdat ze niet trots zijn op hun werk en omdat ze steeds minder snel geïnspireerd raken door hun functie en werkomgeving.

Rijksambtenaren zijn verreweg het meest ontevreden onder alle ambtenaren. Ze volgen de ontwikkelingen in hun vakgebied minder goed en doen ook minder hun best op hun werk dan andere medewerkers in de publieke sector.

Het is me allemaal wat. Wat zijn onze (PvdA-)ambtenaren toch zielig. Ik zou bijna medelijden met ze krijgen. Terwijl honderdduizenden Nederlanders niet eens een baan kunnen vinden, klagen ambtenaren dat hun werk niet leuk genoeg is. Terwijl ze binnenkort nog een loonsverhoging krijgen ook. Dan heb je er echt helemaal niets van begrepen.
Nee, dan medewerkers in het basisonderwijs: daar vind je volgens het onderzoek de meest tevreden medewerkers in de hele publieke sector. Het kan dus wel. Wees gewoon blij met je baan, werk hard en doe je best. Klaag toch niet zo. En als je een baan als ambtenaar niet leuk vindt, dan ga je maar op zoek naar een andere baan. Heel makkelijk zal dat niet zijn in deze tijden, maar ambtenaren hebben tenminste de luxe om vanuit de huidige baan iets nieuws te gaan zoeken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten